Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 231013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #920 : Ekim 04, 2013, 10:19:49 »
Arkadaşlar ben emaili yolladım . Yollamak isteyenler için emailimin içindeki kendime ait bilgileri silip paylaşıyorum .

İyi günler toyotanın belli modellerde olan yağ eksiltme ile ilgili bilgi topladığınızı öğrendim . Bende maalesef bu sorunu yaşayan kişilerden biriyim . Aşağıda aracımla ile ilgili bilgileri ve aracıma yapılan işlemleri sırası ile bulabilirsiniz .

Ruhsat sahibi         :
Araç plakası           :
Model yılı               :
Modeli                   :
Trafiğe çıkış tarihi   :
Motor no               :
Şase no                :

Aracıma yapılan işlemler .

07/08/2010
1000 km bakım

10/02/2011
6.000 km de yağ eksiltme şikayeti ile ilgili gittim . Servis ilk 10.000 km normal dedi. 6 aylık bakım yapıldı . (Yağ ve yağ filtresi değişti )

13/09/2011
Yine 13.998 km de yağ eksiltme şikayeti ile gittim . Servis turbo ve vakum pompasını değiştirip sorunun giderildiğini iletti . Ve Aracın 16.000 km de yapılması gereken 10.000 km bakımı yapıldı

22/03/2012
20.124 km de yine yağ yakma sorunu ile gittim fakat servis sorunun normal olduğunu iddia ederek sadece 20.000 km bakımını yaptı . Bu gidişimde yağ eksiltme şikayetimi kayda da geçirmediler .

06/11/2012
29.169 km de yine ısrarlı bir şekilde yağ eksiltme şikayeti ile gittiğim için servis motor revizyonu önerdi ve motorun piston ve segman takımları değişti.

Serviste motor ile ilgili yapılan işlemler bu kadar . En son 38.000 km de yine yağ eksiltme ile ilgili şikayete gittim fakat ilgilenmediler ve artık yapabileceğimiz bir şey yok dediler . 39.000 km de bakımını özel bir serviste yaptırarak kullanıyorum . Şu an araçta yağ eksiltme artarak devam ediyor .

Yukarıda yapılan işlemlerle ilgili belgelerin fotoğraflarını aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz .

Ben bu mağduriyetle ilgili maalesef hukuki süreci başlatamadım sebebi aracım ötv muafiyetiyle alınmış engelli aracı ve alınırken ödenmeyen ötv hakkında hangi avukatla görüştüysem kesin bir cevap alamadım .Firma aracı iade alsa veya mahkeme kararı ile iade edilmesi gerekse bu işlem SATIŞ işlemi gibi yapılmaktadır. Bu durum resmiyette ARAÇ SATIŞI olarak gözüktüğünden ÖTV'yi ödemem gerekmektedir. Ayrıca 5 yıl içinde vergi muafiyetli araç alma hakkımı da kaybetmiş olmaktayım. Bu durum ise konunun ayrı bir sorun oluşturan yönüdür.

Tüm mağdur olanlar adına sorunla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim .

İletişim tel :

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #920 : Ekim 04, 2013, 10:19:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #921 : Ekim 04, 2013, 11:13:24 »
...İstasyondan evrakta götürsen onun içinde bizi bağlamaz diyecekler...
Espri yapmıyorum, "yakıtı dışarıdan değil, servisten almalısınız" bile diyebilirler.

Maalesef bu yağ yakma sorunu VW ve avenesinin kullandığı turbo+komp. ile donatılmış efsenevî (!) 1.4 TSI motorda da mevcut. Orada durum biraz daha enteresan zira bazı 1.4TSI motorlar hiç eksiltmezken, bazılarının yağ tüketimi akıllara seza.

İş dava sürecine gelirse zaten daha önce aracını iade eden şahsın dava sonucu emsal olarak alınabilir.
Avukat olan komuşumuz kaso ile ilgili bir problem yaşamıştı ve ta 1949 yılındaki bir dava sonucunu emsal göstererek davayı lehine sonuçlandırmıştı. Kaldı ki aracını iade eden şahsın davası çok da eski değil.

Allah yardımcınız olsun.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #922 : Ekim 04, 2013, 11:39:36 »
Teşekkürler Mahmut, bildirdiğin mail adresine durumumu anlatan benzer içerikte bir mail az önce ben de gönderdim.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #923 : Ekim 04, 2013, 11:57:26 »
Teşekkürler Mahmut, bildirdiğin mail adresine durumumu anlatan benzer içerikte bir mail az önce ben de gönderdim.
Abi ben teşekkür ederim. Umarım bu tüm mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi ile sonuçlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #924 : Ekim 07, 2013, 14:52:57 »
Arkadaşlar attığım emaile cevap geldi . Bu sorunu yaşayanlardan ricam hem kendileri için hem tüm mağdurlar için eğer halen email atmadılarsa email atmaları .

Gelen cevap aşağıdadır .

Sayın Mahmut MARULDALI,

E-postanız tarafımıza ulaşmıştır. Yapmakta olduğumuz denetim kapsamında e-postanızda açıklamış olduğunuz mağduriyetiniz değerlendirmeye alınarak inceleme konusu yapılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Kadir ÖZDEMİR
Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #925 : Ekim 07, 2013, 14:56:06 »
aynı cevap bana da ulaştı.

Sayın Sevgin KILIÇ,

E-postanız tarafımıza ulaşmıştır. Yapmakta olduğumuz denetim kapsamında e-postanızda açıklamış olduğunuz mağduriyetiniz değerlendirmeye alınarak inceleme konusu yapılacaktır.

Kadir ÖZDEMİR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #926 : Ekim 07, 2013, 18:27:57 »
Sayın Hasan BİLGİÇ,

Kadir ÖZDEMİR
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #927 : Ekim 09, 2013, 13:56:44 »
Arkadaşlar yağ eksiltme ile ilgili müfettiş araştırması devam ediyor. Bugün beni arayıp bilgi aldı müfettiş bey.

Konu çok yazıldı fakat müspet birşey çıkmamıştı.

Sorunun kaynağı motor bloğu. Tsb'de adresi verilen videoyu izlediyseniz orda blok incelemesi yapılıyor, bunun sebebi piston segmanın çizmesi değil üretim esnasında oluşmuş olan çiziklerin durumunu görmek içindir.

Silindir Rektifiye Tezgahı , Fahri Usta Motor Yenileme burdaki videoyu izlerseniz süre 1:02 gösterdiğinde blokta işlem yapılıyor. İşte bu işlemde kullanılan kalem eğer çok sivri ise ve honlama için bindelikli talaş bırakılırsa honlama esnasında bunlar giderilemiyor. Sonrasında kompratör ile yapılan ölçümlerde bu ince çizikler ölçülemiyor, çünkü kompratörün ucu buraya giremeyecek kadar kalın.

Bu nedenden dolayı aynı parçalar kullanılarak yapılan revizyon işlemlerinin hepsinde farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #928 : Ekim 09, 2013, 15:00:17 »
Arkadaşlar yağ eksiltme ile ilgili müfettiş araştırması devam ediyor. Bugün beni arayıp bilgi aldı müfettiş bey.

Konu çok yazıldı fakat müspet birşey çıkmamıştı.

Sorunun kaynağı motor bloğu. Tsb'de adresi verilen videoyu izlediyseniz orda blok incelemesi yapılıyor, bunun sebebi piston segmanın çizmesi değil üretim esnasında oluşmuş olan çiziklerin durumunu görmek içindir.

Silindir Rektifiye Tezgahı , Fahri Usta Motor Yenileme burdaki videoyu izlerseniz süre 1:02 gösterdiğinde blokta işlem yapılıyor. İşte bu işlemde kullanılan kalem eğer çok sivri ise ve honlama için bindelikli talaş bırakılırsa honlama esnasında bunlar giderilemiyor. Sonrasında kompratör ile yapılan ölçümlerde bu ince çizikler ölçülemiyor, çünkü kompratörün ucu buraya giremeyecek kadar kalın.

Bu nedenden dolayı aynı parçalar kullanılarak yapılan revizyon işlemlerinin hepsinde farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Eger dediginiz gibi ise yag yakma sorununu zamanla azalması gerekir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #929 : Ekim 09, 2013, 15:35:46 »
Eger dediginiz gibi ise yag yakma sorununu zamanla azalması gerekir.

Nasıl olacak? Blok yüzeyinde çizikler var ve burada her seferinde bir miktar yağ kalıyor ve yanma esnasında uçup gidiyor. Bu çizikler nasıl kapanacak?

Bunu açıklayabilirseniz memnun olurum (işin uzmanı değilim, ben sadece aldığım bilgiyi paylaşıyorum.)

Diğer bir konu yağ yakan normal bir motor neden rektifiye olur. Madem zamanla bu yağ eksilme azalacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #930 : Ekim 09, 2013, 15:45:23 »
Nasıl olacak? Blok yüzeyinde çizikler var ve burada her seferinde bir miktar yağ kalıyor ve yanma esnasında uçup gidiyor. Bu çizikler nasıl kapanacak?

Bunu açıklayabilirseniz memnun olurum (işin uzmanı değilim, ben sadece aldığım bilgiyi paylaşıyorum.)

Diğer bir konu yağ yakan normal bir motor neden rektifiye olur. Madem zamanla bu yağ eksilme azalacak?

Sürtünme sonucu aşınmalar olacak.
Sonrasındada bu çizikler kaybolacak.

Ama sorun bu honlama çizikleri ise.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #931 : Ekim 09, 2013, 16:47:22 »
Sanırım ben tam ifade edemedim. Sorun honlama çizikleri değil, öncesinde freze kaleminin açtığı derin çizikler. Blok içinde zaten honlama ile baklava dilimi gibi olanları söylemiyorum. Ondan daha derin bu çizikler bunu anlamak için görmeniz lazım. Ben gördüm ama usta olmadığımdan ifade etmede sorun var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #932 : Ekim 09, 2013, 17:33:13 »
Sanırım ben tam ifade edemedim. Sorun honlama çizikleri değil, öncesinde freze kaleminin açtığı derin çizikler. Blok içinde zaten honlama ile baklava dilimi gibi olanları söylemiyorum. Ondan daha derin bu çizikler bunu anlamak için görmeniz lazım. Ben gördüm ama usta olmadığımdan ifade etmede sorun var.

Sanırım aynı şeyden bahsetmiyoruz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #933 : Ekim 10, 2013, 09:28:31 »
yağ yakma nedeniyle 40.000 bakımında  motoru indirdiler.Bugün segman piston değişiyor.KEŞKE BU FORUMU DAHA ÖNCE OKUSAYDUM, ONARIMI KABUL ETMEZDİM.2011 kronik sorunluymuş, zaten ölü doğmuş bu model.Toyota dedik kazığı yedik...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #934 : Ekim 10, 2013, 09:48:30 »
yaşadıklarım aklıma geliyor sinirlerim yerinden oynuyor , gece rüyamda bile bu sorunu görüyordum , bu tarz arızaları bize sapladılar ve halk olarak adam gibi sesimizi duyuramadık .
Gerekirse toplanıp gazetelere ilan vermeliydik ama onu da yapamadık , birilerinin artık kafası kopması lazım , bu eleştirim toyota bazında değil hangi marka olursa olsun Türkiye artık 3. dünya ülkesi değil.
Sinirlerim geriliyor yağ kelimesini duyunca ama bunu unutmayacağım , unutturmayacağım her tanıdığıma her sohbet ortamında bunu açık açık bildiriyorum amacım engelleme değil bilgilendirme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #935 : Ekim 10, 2013, 09:53:08 »
yaşadıklarım aklıma geliyor sinirlerim yerinden oynuyor , gece rüyamda bile bu sorunu görüyordum , bu tarz arızaları bize sapladılar ve halk olarak adam gibi sesimizi duyuramadık .
Gerekirse toplanıp gazetelere ilan vermeliydik ama onu da yapamadık , birilerinin artık kafası kopması lazım , bu eleştirim toyota bazında değil hangi marka olursa olsun Türkiye artık 3. dünya ülkesi değil.
Sinirlerim geriliyor yağ kelimesini duyunca ama bunu unutmayacağım , unutturmayacağım her tanıdığıma her sohbet ortamında bunu açık açık bildiriyorum amacım engelleme değil bilgilendirme.
Bende 38 000 km iken garanti kapsamında  değişim yaptım. Şuan 3 000 km oldu sorun yok ama her hafta yağ çubuğunu kontrol ediyorum. Ne garip değilmi 2012 model aracın yağını kontrol ediyorum.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #936 : Ekim 10, 2013, 10:05:04 »
Ömer çok üzülerek söylüyorum ki değişen bir şey yok ben  motor yapıldıktan sonra 6 bin km de ikaz gördüm ondan önce 8 bin km de uyarı veriyordu . İnşallah dediğim gibi olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #937 : Ekim 10, 2013, 10:20:02 »
 toyota nın sağlamlık imajı yavaş yavaş yıkılıyor, önce mmt şanzımanın başarısızlığı,sonra yağ yakan ve çözüm bulunamayan dizel arabalar ,bir çok insan tarafından duyuldu,bu gelişmelerin  fabrikada farkında ,toyotanın son reklamlarına bakarsanız 93 model efsane kasayı başrolde oynatarak ,sözde sağlamlık imajını yineliyorlar,koskoca toyota sıfır araba satmak için 20 yaşındaki arabanın imajından yararlanmak istiyor.reklamda yeni corolla sığıntı gibi geri planda duruyordu.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #938 : Ekim 10, 2013, 10:23:53 »
Valla Ahmet bey noktayı koymuşsunuz , aynen dediğiniz gibi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #939 : Ekim 10, 2013, 10:45:42 »
toyota nın sağlamlık imajı yavaş yavaş yıkılıyor, önce mmt şanzımanın başarısızlığı,sonra yağ yakan ve çözüm bulunamayan dizel arabalar ,bir çok insan tarafından duyuldu,bu gelişmelerin  fabrikada farkında ,toyotanın son reklamlarına bakarsanız 93 model efsane kasayı başrolde oynatarak ,sözde sağlamlık imajını yineliyorlar,koskoca toyota sıfır araba satmak için 20 yaşındaki arabanın imajından yararlanmak istiyor.reklamda yeni corolla sığıntı gibi geri planda duruyordu.

+1