0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...İstasyondan evrakta götürsen onun içinde bizi bağlamaz diyecekler...
Teşekkürler Mahmut, bildirdiğin mail adresine durumumu anlatan benzer içerikte bir mail az önce ben de gönderdim.
Arkadaşlar yağ eksiltme ile ilgili müfettiş araştırması devam ediyor. Bugün beni arayıp bilgi aldı müfettiş bey.Konu çok yazıldı fakat müspet birşey çıkmamıştı.Sorunun kaynağı motor bloğu. Tsb'de adresi verilen videoyu izlediyseniz orda blok incelemesi yapılıyor, bunun sebebi piston segmanın çizmesi değil üretim esnasında oluşmuş olan çiziklerin durumunu görmek içindir. Silindir Rektifiye Tezgahı , Fahri Usta Motor Yenileme burdaki videoyu izlerseniz süre 1:02 gösterdiğinde blokta işlem yapılıyor. İşte bu işlemde kullanılan kalem eğer çok sivri ise ve honlama için bindelikli talaş bırakılırsa honlama esnasında bunlar giderilemiyor. Sonrasında kompratör ile yapılan ölçümlerde bu ince çizikler ölçülemiyor, çünkü kompratörün ucu buraya giremeyecek kadar kalın.Bu nedenden dolayı aynı parçalar kullanılarak yapılan revizyon işlemlerinin hepsinde farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.
Eger dediginiz gibi ise yag yakma sorununu zamanla azalması gerekir.
Nasıl olacak? Blok yüzeyinde çizikler var ve burada her seferinde bir miktar yağ kalıyor ve yanma esnasında uçup gidiyor. Bu çizikler nasıl kapanacak?Bunu açıklayabilirseniz memnun olurum (işin uzmanı değilim, ben sadece aldığım bilgiyi paylaşıyorum.)Diğer bir konu yağ yakan normal bir motor neden rektifiye olur. Madem zamanla bu yağ eksilme azalacak?
Sanırım ben tam ifade edemedim. Sorun honlama çizikleri değil, öncesinde freze kaleminin açtığı derin çizikler. Blok içinde zaten honlama ile baklava dilimi gibi olanları söylemiyorum. Ondan daha derin bu çizikler bunu anlamak için görmeniz lazım. Ben gördüm ama usta olmadığımdan ifade etmede sorun var.
yaşadıklarım aklıma geliyor sinirlerim yerinden oynuyor , gece rüyamda bile bu sorunu görüyordum , bu tarz arızaları bize sapladılar ve halk olarak adam gibi sesimizi duyuramadık .Gerekirse toplanıp gazetelere ilan vermeliydik ama onu da yapamadık , birilerinin artık kafası kopması lazım , bu eleştirim toyota bazında değil hangi marka olursa olsun Türkiye artık 3. dünya ülkesi değil.Sinirlerim geriliyor yağ kelimesini duyunca ama bunu unutmayacağım , unutturmayacağım her tanıdığıma her sohbet ortamında bunu açık açık bildiriyorum amacım engelleme değil bilgilendirme.
toyota nın sağlamlık imajı yavaş yavaş yıkılıyor, önce mmt şanzımanın başarısızlığı,sonra yağ yakan ve çözüm bulunamayan dizel arabalar ,bir çok insan tarafından duyuldu,bu gelişmelerin fabrikada farkında ,toyotanın son reklamlarına bakarsanız 93 model efsane kasayı başrolde oynatarak ,sözde sağlamlık imajını yineliyorlar,koskoca toyota sıfır araba satmak için 20 yaşındaki arabanın imajından yararlanmak istiyor.reklamda yeni corolla sığıntı gibi geri planda duruyordu.