Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #960 : Kasım 03, 2013, 22:13:53 »
Arkadaşlar konuyu bireysel çatışma noktasına getirmeden devam ettiremeyeceksek konunun devam etmesinin bir anlamı olmayacaktır. Her şeyde olduğu gibi Toyota'dada sorun yaşayanda olur yaşamayanda olur, bu durum doğaldır. Ancak başkasının yaptığı yoruma katılmasak bile saygı duymak gerekir. "Forum" sözcüğünün anlamının içerisindede sırayla belirli bir çerçeve içerisinde konuşmak ifadesi geçer. Bu gereği yerine getiremediğimizde hiç kimseye bir faydası olmayacağı gibi aksine sadece birbirimizi kırmış oluruz. Bundan sonraki yorumlarda bu durumlara dikkat edersek güzel olur. Aksi durumda konuyu kilitlemek zorunda kalacağım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #960 : Kasım 03, 2013, 22:13:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Kasım 03, 2013, 22:20:31 »
Sakin karakterli Mahmut gitmiş kızgın ve müsait yer diyen Mahmut gelmiş :(

Abi sakinlik konusunda size katılıyorum o Mahmut gitti .Ama karakter konusunda bir değişiklik yok , olmazda .

Abi son zamanlarda açılan 2013 corolla hakkında çıkan asılsız sorunları bende tasvip etmedim hatta o konularda bende sorunu yaşamış biri olarak soruna inanıp tepkimi gösterdim fakat konunun sahte hesap üzerinden toyotayı karalama amaçlı açıldığını görünce malum konuda özür mesajı yazdım fakat göndere tıkladığımda konunun kilitlendiği uyarısı aldım .

Sakin olmamamın nedeni ise bu konulardan sonra açılan konulardaki zamanında  bu sorunu yaşayıp paylaşanların da sanki toyotayı karalıyormuş niyetinde yazıldığını ima eden mesajlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #962 : Kasım 03, 2013, 22:21:28 »
Birbirimizi kırmaya üzmeye gerek yok. Daha. Çok empati yapalım birimizin aracı kusurlu olabilir onca para vermiş yağ eksiltme gibi istenmeyen bir problem yaşamış ve halen yasıyor olabilir. Eşekten düşenin halinden esekten düsen anlar. Diğer yandan bir baskasininda aracinda hicbir sıkıntı olmayabilir. Ne mutlu ona da tabiki. Toyotada boyle anilmak istemez tabiki yapmaları gereken hatali tüm serileri cagirip gerekli iyileştirmeyi yapmalariydi. Bunu da sanirim bizim ülkemizi pek ciddiye almadiklatindan yapmadilar. Kendileri bilir sonuçtabu bir tticaret. Müşteri memnuniyetini 2. Plana atanlar eninde sonunda bundan dönerler umarim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #963 : Kasım 03, 2013, 22:23:57 »
Abi sakinlik konusunda size katılıyorum o Mahmut gitti .Ama karakter konusunda bir değişiklik yok , olmazda .

Abi son zamanlarda açılan 2013 corolla hakkında çıkan asılsız sorunları bende tasvip etmedim hatta o konularda bende sorunu yaşamış biri olarak soruna inanıp tepkimi gösterdim fakat konunun sahte hesap üzerinden toyotayı karalama amaçlı açıldığını görünce malum konuda özür mesajı yazdım fakat göndere tıkladığımda konunun kilitlendiği uyarısı aldım .

Sakin olmamamın nedeni ise bu konulardan sonra açılan konulardaki zamanında  bu sorunu yaşayıp paylaşınların da sanki toyotayı karalıyormuş niyetinde yazıldığını ima eden mesajlar
Mahmut karakterine lafım yok ne haddime ılımlı kişiliğini kastettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #964 : Kasım 03, 2013, 22:28:58 »
Mahmut karakterine lafım yok ne haddime ılımlı kişiliğini kastettim

Biliyorum abi . Zaten bilmeseydim mesajım çok sert olurdu . Ama sizden bu sorunu yaşayıp burada çözüm aramaya çalışanlarla bu sorunun arkasına sığınıp toyotayı karalamaya çalışanları aynı kefeye koymamanızı rica ediyorum . Bunu burada ayırmak pek mümkün değil en azından bizim gibi sadece üyelerin ayırması çok çok zor .

Benden taraf bir sıkıntı yok . Siz toyotaya gönül vermiş biri olduğunuz için bu şekilde yazıyorsunuz .Ama dediğim gibi toyotayla sorun yaşayanlarda var onlara da lütfen biraz sağ duyu ile yaklaşalım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #965 : Kasım 03, 2013, 22:33:08 »
Biliyorum abi . Zaten bilmeseydim mesajım çok sert olurdu . Ama sizden bu sorunu yaşayıp burada çözüm aramaya çalışanlarla bu sorunun arkasına sığınıp toyotayı karalamaya çalışanları aynı kefeye koymamanızı rica ediyorum . Bunu burada ayırmak pek mümkün değil en azından bizim gibi sadece üyelerin ayırması çok çok zor .

Benden taraf bir sıkıntı yok . Siz toyotaya gönül vermiş biri olduğunuz için bu şekilde yazıyorsunuz .Ama dediğim gibi toyotayla sorun yaşayanlarda var onlara da lütfen biraz sağ duyu ile yaklaşalım .
elbette sorunlar olur ama herkeste olmaz ve her markada olur dediklerine katılıyorum yalnız toyotaya gönül vermedim seviyorum broadway ve ladam vardı onlarıda seviyordum mesele bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #966 : Kasım 03, 2013, 22:44:36 »
elbette sorunlar olur ama herkeste olmaz ve her markada olur dediklerine katılıyorum yalnız toyotaya gönül vermedim seviyorum broadway ve ladam vardı onlarıda seviyordum mesele bu

Abi elbette sorun olur zaten bu konuyu paylaşırken karalama değilde sorununun çözümü için paylaşanların tepkileri sorun yaşadıklarından değil servisin sorunu çözmemesidir . Örnek ben sorunu yaşadım servisle tam 2.5 yıl uğraştım en son piston ve sekman değişti ve şu an aracım halen yağ eksiltiyor . En son servise gittiğimde bana dedikleri biz artık bir şey yapamayız oldu . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #967 : Kasım 03, 2013, 22:50:50 »
Yorumlar için teşekkürler Mahmut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #968 : Kasım 03, 2013, 23:12:20 »
Arkadaşlar ; Lütfen, kimse kimseyi kırmıyor, incitmiyor. Kendimizi kaptırmayalım, burası forum, forumlarda fikir beyan edilir, paylaşım yapılır, fikirlere ve yorumlara yanıt yazılır. SÜREKLİ OLUMLU YORUM yapılacak diye bir kural yok forum kurallarında.

Özellikle forum yöneticilerinden ve bölüm sorumlularından Rica ediyorum  :) . Bırakın da yazışalım, lütfen  ::)
1999 yılından bu yana bir çok foruma üye oldum ve yöneticilik yaptım.
Sizin işinizi öğretecek değilim, lütfen beni yanlış anlamayın ; Ancak, kişisel ve ya toplumsal hakaret, müstehcen kelime ve ya küfür içermeyen konuların dışındaki konularda çok fazla müdahale edilecek bir durum yok düşüncesindeyim. Yine de takdir Sizindir.

:) Size de iyi geceler Hakan bey. Forumda gözüken isimlerimizde FANATİK TOYOTACI yazıyor. Ben kimseyle müsabaka etmeye gelmedim, sadece Sizin cevabınıza yorum yaptım. Ancak Siz forumları ve yazınıza yazılan yanıtları müsabaka talebi olarak olarak görüyorsanız, yanılıyorsunuz. Her halde Sizin yorumunuzu destekleseydim, Sizin takımda mı olurdum.
Lütfen yorumuma cevap yazmayın.....lütfen. Daha değerli yorumlara yanıt yazın. :)

Sevgili abilerim
Konu az önce çok garip bir şekilde alevlenirken birden alevler söndü herkez ortak paydada oldugunu fark etti.
İnanım bu o kadar hoşuma gitti ki anlatamam.

Konuları takip etmeye çalışıyoruz ve tartışmalar kişiselleşmeye başladıgı anda müdahale ediyoruz.
Çünkü başta müdahale edilmediginde kırıcı sonuçlar olabiliyor.

Kötü yorumlar olmayacakmı?
Tabiki olacak ama saygı çerçevesinde olmalı ve diğer arkadaşlarında bu yorumu yapana saygı duymaları gerekir.
Kötü yorum yapanlarında genelde başına olumsuz birşeyler geldigi için doğal olarak bakış açısı daralabiliryor bu durumda empati gerçekten gerekli oluyor.

Kötü yorumlara örnek yokmu tabiki var.
Dün sabah bir arkadaşımızın motoru blok patlatmış hoş değil ama olabilir.
Dün olan karalama kampanyası sonrasında onunda araştırmasını yapma ihtiyacı duydum ve Kocaeli Kayadan kankamı aradım maalesef doğru imiş üzüldüm ama elden ne gelir.

Onu  haricinde ben Toyota fabrikasının içinde müdürlerim ile arabanın kötü yönleri için tartışıyorum ve kimse sen kimsin demiyor ve beni dinliyorlar.

Kısaca ince çizgi kişiselleşme ve kırıcılık.
Veya dünkü gibi provakasyonlar.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #969 : Kasım 04, 2013, 02:37:56 »

Ya bu site Toyota sevenlerin buluştuğu bir site olmaktan çıktı.Yağmur gibi eleştiri.Bunun temelinde Toyota amblemi var.Aşırı beklenti oluşmuş.Taktılar yeni Corollaya.Toyotada Corolladan başka araç yok.Gariban Türkiyem benim.Toyota:Corolla sanıyorlar.Ne modelleri var bu firmanın.Bir de volkswagen sevdası.Eminim bir kısmımız hiç kullanmadan çok kusursuz araba diyoruz.Eminim bir çok kusuru vardır.Sitenin ismi değişsede olur.Toyotadan pardon Corolladan soğutma ve nefret ettirme club tr olabilir.
Aşırı beklenti değil her araç arıza yapar. Ben şahsım adına konuşuyum bir mesajımda daha belirttim istisnai bir durum değil oran %60-70 arası gözüküyor yarım motor ve turbo iyileştirmesi yapılıyor. Normal mi?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #970 : Kasım 04, 2013, 02:40:11 »

Mantıklı, böyle olacağını bilseydim bende almazdım :-)
Sat opel al abi kronik problem yok astralarda ama yanma mevzusu var kökten çözüm :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #971 : Kasım 04, 2013, 07:19:20 »
Sat opel al abi kronik problem yok astralarda ama yanma mevzusu var kökten çözüm :D

Elimizde bir tane opel var nasıl kurtuluruz diye düşünüyoruz :-D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #972 : Kasım 04, 2013, 11:58:06 »
açıkcası ben de düşünüyorum internete koydum daha 1 tane arayan yok fiyatı fazla yazdım herhalde :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #973 : Kasım 04, 2013, 12:32:10 »

Abi üstüne para veriyorsanız hemen çıkarım yola . Yalnız yol parası da sizden . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #974 : Kasım 04, 2013, 13:25:39 »
Opel'leri satınca gelin size Honda alalım :P

Honda Civic ikinci elde peynir ekmek gibi satılıyor :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #975 : Kasım 04, 2013, 13:57:05 »
Abi üstüne para veriyorsanız hemen çıkarım yola . Yalnız yol parası da sizden . :D

Allah razı olsun Mahmut bu ne incelik :D

Opel'leri satınca gelin size Honda alalım :P

Honda Civic ikinci elde peynir ekmek gibi satılıyor :)

Abi bir tane de ben Civic düşünüyorum, otomatik. Sıfırına gücümüz yetmez ikinci elde de o kadar sıkıntılı araba var ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #976 : Kasım 04, 2013, 14:00:04 »

Abi bir tane de ben Civic düşünüyorum, otomatik. Sıfırına gücümüz yetmez ikinci elde de o kadar sıkıntılı araba var ki.

Valla temiz Civic bulmak zor, temiz olanlarında fiyatları uçmuş durumda. 2010 model 50.000'de prins lpg'li Elagance Otomatik Civic'e 43.000 TL para verdi arkadaş.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #977 : Kasım 04, 2013, 14:07:18 »
Valla temiz Civic bulmak zor, temiz olanlarında fiyatları uçmuş durumda. 2010 model 50.000'de prins lpg'li Elagance Otomatik Civic'e 43.000 TL para verdi arkadaş.

Çok para ya. Otomatik Civic yada 1.8 CVT Avensis düşünüyorum. Temiz ve uygun fiyata bulabilirsem alacağız inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #978 : Kasım 04, 2013, 14:23:12 »

:D

Abi Allah senden de razı olsun .

Şaka bir yana gerçekten opellerin ikinci elde biraz ağır gittiğini duydum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #979 : Kasım 06, 2013, 08:46:20 »
Teşekkürler