Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
2012 corolla yag sorunu normal mı ?
« Yanıtla #900 : Eylül 16, 2013, 21:00:21 »
Arkadaşlar aracım 2012 model 29000 bınde suan, 20 bın bakımnıa yaklastıgında yag az ışıgı yandı sonra bakıma gıttı , Şimdi 29000 bınde Pazar günü adanadan, istanbula dönerken gene yag az ışıgı yandı uzun yol olduğu için ne olur ne olmaz diyip yag eklettım ışık yanmadı bir daha ,yag çubugunun seviyesi alt noktadaki sevıyedeydı acaba normalmı yag eksiltmesi yoksa bır skntımı var ?

Toyota Club Türkiye

2012 corolla yag sorunu normal mı ?
« Yanıtla #900 : Eylül 16, 2013, 21:00:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla yag sorunu normal mı ?
« Yanıtla #901 : Eylül 16, 2013, 21:02:31 »
Arkadaşlar aracım 2012 model 29000 bınde suan 20 bın bakımıa yaklastıgında yag az ışıgı söndü, Pazar günü adanadan dönerken gene yag az ışıgı yandı uzun yol olduğu için ne olur ne olmaz diyip yag eklettım sorun halledildi yag çubugunun göstergesı alt noktadaki sevıyedeydı acaba normalmı yoksa bır skntımı var ?

Ahmet bey sorunla ilgili forum da arama yaparsanız yeterince bilgi ve belgeye ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #902 : Eylül 16, 2013, 21:10:54 »
Arkadaşlar aracım 2012 model 29000 bınde suan 20 bın bakımıa yaklastıgında yag az ışıgı söndü, Pazar günü adanadan dönerken gene yag az ışıgı yandı uzun yol olduğu için ne olur ne olmaz diyip yag eklettım sorun halledildi yag çubugunun göstergesı alt noktadaki sevıyedeydı acaba normalmı yoksa bır skntımı var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #903 : Eylül 16, 2013, 21:13:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Auris d4d yağ yakma
« Yanıtla #904 : Eylül 16, 2013, 21:14:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #905 : Eylül 16, 2013, 22:20:38 »
Gecende bir mekanikci ile gorustum 2011 sonrasi dizellerdede yag eksiltme sorunu var mi diye. Dedigi cevap aynen su "abi sakin kullananlarin araclarinda pek eksilme gormuyorum ama sert kullananlarin araclarinda eksilme oluyor."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #906 : Eylül 16, 2013, 22:31:47 »
Gecende bir mekanikci ile gorustum 2011 sonrasi dizellerdede yag eksiltme sorunu var mi diye. Dedigi cevap aynen su "abi sakin kullananlarin araclarinda pek eksilme gormuyorum ama sert kullananlarin araclarinda eksilme oluyor."

Alakası yok .

2009 1.4 corollamda neden yağ eksilme yoktu o zaman .

2010 corollamıda 2009 corollamıda aynı yolda aynı yakıtı kullanarak aynı hava şartlarında kullandım 2009 corollamda gram eksilme olmadı 2010 da ise sorun yaşadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #907 : Eylül 16, 2013, 22:46:24 »
Valla butun yag bakimlarini yapan ustanin soyledigini soyledim bilemem teknik yonunu. Ben sadece konulari takip ediyor ve sorun yasayanlara uzuluyorum. Toyotanin da bu durumu kabullenmemesine ayrica kiziyor ve uzuluyorum o kadar. Bu durumlara dusmemek icinde zaten dizel almadim. Bundan sonrada toyotayi sanirim tercih etmem. Auris 1.33 de dik yokusta arac yukluyken kalkamiyor cunku.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #908 : Eylül 16, 2013, 23:07:53 »
Bu konuda tecrübeli arkadaşlar var, size yardımcı olacaklardır. Ama sıkıntı olduğu aracınızın malesef yağ eksilttiği aşikar değil mi...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #909 : Eylül 16, 2013, 23:38:11 »
Ağırlık olarak corolla, auristen 100kg, yaristen ise 200kg daha ağır ayrıca corollanın bagaj hacmi auristen 100lt yaristen ise 170lt daha fazla. Bunun dışında aracın kullanım koşulları da sorunun ortaya çıkma zamanını da etkiliyor bana göre. Çünkü ben aracı 2.el aldım, benden önceki sahibi sadece şehirlerarası yolda ve araçta 2 kişi ile kullanmış sorun ortaya çıkmamış. Ben hem şehiriçi hemde şehirdışı, 4 kişi ve bagaj yarı dolu kullandım sorun ortaya çıktı.

Benim ağırlık olayına ağırlık vermemin sebebi bu. Ayrıca sürekli şehiriçi ve kısa mesafe kullanılması da dizel motorun ömrünü kısaltan bir durum.

Dizel 2012 auris, Dizel 2012 Corolladan yanlış hatırlamıyorsam 30 kg daha ağır. teknik verilere bakalım lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #910 : Eylül 17, 2013, 00:25:44 »
evet aynen sıkıntı var. benimde aynı km de yanmıştı. hemen zaman kaybetmeden servis müracaat ediniz. çözülür merak etmeyin. artık ustalaştılar. bende sorun yok düzeldi.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #911 : Eylül 17, 2013, 11:28:31 »
Dizel 2012 auris, Dizel 2012 Corolladan yanlış hatırlamıyorsam 30 kg daha ağır. teknik verilere bakalım lütfen.

Ağrılık olayını geçtik hocam, mesajları atlamış olmalısınız.

Sorunun sebebi motor bloğunun üretim prosesi ile ilgili. Boşuna farklı sebepler aramayın. Bazı revizyonların başarılı olması bazılarının da başarısız olması tamamen blok ile ilgili, çünkü değişen parçalar hepsinde aynı.

Common rail sistemde içeri alınan havaya göre yakıt püskürtülüyor. Hava sensörü x miktar hava girdi içeri, sende x miktar yakıt gönder diyor bu yakıt miktarını da ecu basınca göre hesaplıyor. Chipli kullananların enjektörleri gidici, çünkü chip enjektörlerin içindeki basıncı düşük göstererek daha fazla yakıtın içeri gönderilmesini sağlıyor.

Bu yağ olayının sert kullanım ve ağırlıkla bir ilgisi yok. Detaylı bilgi isteyenler gitsinler toyotaya iş yapan bir rektifiyeci ile görüşsünler.

Sorunu giderilmeyenlerde çözümü blok değişimi veya garantisi bitti ise 0,50 farklıya rektifiye işlemi yapılması. Orjinalinde bu ölçü yok fakat farklı bir markada bu ölçü var ve işlem sonrası yağ eksiltme tamamen bitiyor. Burada en önemlisi bu işlem sırasında geçirilecek gömleğin 0,02-0,03 bloktan yüksek bırakılması.

Bu durumu servislerin çoğu biliyor ama toyota Türkiye ve onun üstü toyota avrupa ülkemizi ve macaristanı adam yerine koymuyor.

Kalın sağlıcakla.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #912 : Eylül 17, 2013, 13:09:07 »
Aracınız dizel mi?

Aracın, yağın özellikleri de paralelinde belli miktarda yağ eksiltmesi(yakması değil) normaldir. Bu değerlerin dışında ise bir sorun aramak gerekir. Yağ seviyesi, olması gerekenden az olmamalıdır ancak aşırı beslemeli araçlarda kesinlikle çok da olmamalıdır. Yağ seviyesini şu sıra, sıklıkla kontrol etmenizde fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #913 : Eylül 17, 2013, 15:17:43 »
Bence sakin ya da agresif kullanmayla alakası yok.2011 model aracı ikinci el aldım, 20000 bakımından sonra, 28000 de yağ lambası yandı. olabildiğince de sakin kullanıyordum. serviste, bir takım değişiklikler yapıldı. şu an 5000 km oldu, yağ eksiltme yok. ayrıca parça değişiminden sonra, çokta sakin kullanmadım, yine de yağ eksilmedi.
Trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #914 : Eylül 17, 2013, 21:59:51 »
Hakan bey ilginiz için teşekkür ederim.Aracım 2012 model dizel corolla, suan 29000 bınde 2 gun önce adanadan istanbula dönerken ankara yakınlarında yag az ışı yaktı söndü, bende uzun yol olduğu için hemen yag ekledim yaklaşık 1,5 litre yag ekledım, ekletmeden önce yag cubugu sevıyesı alt sevıyedekı noktadaydı.Bunu 20000 bakımına gıtmeden öncede yaptı yag az ısıgı yaktı ozamnda ekledım işte ozamandan buzamana 10000 km yol yaptım yag eksık ışıgı yaktı araçda herhangı bır skntı yok gidişinde çekişinde gayet güzel ama sıfır arabanın yag eksiltmesi normalmı pek bır bılgım yok, 30000 bakımına gideceğim bakalım artık ınsallah kötü bir problem cıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #915 : Eylül 18, 2013, 09:34:59 »
Ahmet bey sizin arabanızda kronik 2010-2012 dizel corollalarda görünen yağ eksiltme sorunu var. Aynı şey benimde başıma geldi. Önceki mesajlardan görebilirsiniz. Bende sizin gibi uzun yoldan yağ uyarsı verdi bakıma 2000 km kala. Hemen en yakın servise gidip yağ eklettim ve sonrasında servise giderek piston ve sekman değimi yapıldı garanti kapsamında. Bazı araçlarda turbo da değişiyormuş. Size tavsiyem servisinize gidip durumu bildirin ve işlem yapılmasını isteyin. Benim araçta 8000 km de 1600ml yağ eksitmiş bu servisin söylediği çünkü uyarı verdiğinde yağ çubugunun ucunda yağ vardı. İki çizginin altında değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #916 : Eylül 18, 2013, 14:21:28 »
Geçen hafta perşembe günü sabah araç kullanırken yağ uyarısını gördüm. Zaten frenlerde de bir gariplik vardı. Ostime gittim frencide diskleri torna ettirdim, fren balatalarını değiştirttim. Şunun yağınıda kontrol edin dedim. Hazır eliniz değimişken zaten 70bin olmaya 1000 km vardı, temelli değiştirin dedim. Yağ tıpasını söktüler, içinde azcık bir yağ geldi. Normalde 4 litre olması gereken sanki 2 litreymiş gibiydi yada bana öyle geldi. 
Servisteki arkadaşa dedim normal mi ? "abi 2 haftada bir kontrol et kafan rahat olsun dedi."
fakat segmanlarla ilgili kontrole gitsen fena olmaz dedi. Biryerden kaçırıyor kesin şeklinde ekleme yaptı.

şimdi endişem acaba segmanlar yine zarar gördümü ,

zaten artık toyota servisine gitmiyorum
60binde arabayı şöyle bir gösterdim, "abi frenler sağlam sıkıntı yok dediler"  70 binde balatalar sıfırı tüketmiş vaziyetteydi.
yani şunu anladım, toyota servisine illa 2-3bin lira bayılcam ki adam gibi ilgilensinler
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #917 : Ekim 02, 2013, 19:06:43 »
Arkadaşlar biliyorum herkes bu konudan rahatsız öncelikle yönetimin bu konuyu anlayışla karşılayacağını düşündüğümden izin almadım eğer rahatsızlık verecekse konu kaldırılabilir bunu baştan belirtim .

Arkadaşlar bilenler bilir . Bu sorun ile ilgili üyelerimizden Özer ÖZTÜRK aracını iade etmişti . Biraz önce bana bu konuyla ilgili bir email attı .

Bu sorunla ilgili gümrük ve ticaret bakanlığı müfettiş görevlendirmiş . Görevlendirilen müfettiş sorun yaşayanların araçları ile ilgili bilgi topluyormuş . Ben araç bilgilerini ve aracıma yapılan işlemleri kendisine belgeleri ile yollayacağım . Umarım bu herkesin mağduriyetini giderir.

Sizlerden ricam konuda herhangi bir marka hakkında iyi veya kötü eleştiri yapmamamız . Sorun yaşayanların tüm mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için yaşadıklarınızı varsa belgeleri ile ilgili emaile yollamanız .

Özer abinin gönderdiği emaili olduğu gibi aşağıya kopyalıyorum .

Toyota 1.4 D4D araçların yağ eksiltme sorunu ile ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettiş görevlendirmiştir. (http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-28087c.pdf)

Mağdur olan herkes K.Ozdemir@gtb.gov.tr  adresine kendi araçlarıyla ilgili bilgileri, yaşadıklarını, yaptıkları işlemleri ve son durumu iletsin.

(Not: Eposta adresi resmi kurum adresi olduğundan 1MB üzeri postaları ve ekleri kabul etmemektedir. Eklemeniz gereken belgeleri sıkıştırın veya bir sunucuya yükleyip bağlantısını gönderin. Ayrıca posta kutusu dolu uyarısı alırsanız bir süre sonra tekrar deneyiniz.)
--------------------------------------
Özer ÖZTÜRK
Elektronik ve Hab.Müh.
toyotayageksiltme.wordpress.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #918 : Ekim 04, 2013, 10:04:54 »
Bende dizel E-12 var, 123000 km de hiçbir sorun yaşamadım ama sizlerin her zaman yanınızdayım, servislerin nasıl kıvırdığını çok iyi biliyorum, ve yakın arkadaşlarımda da aynı sorunu yaşayanlar var , servisten ümidi kestiler ve yasal süreçte, sizde bir an önce başvurun, avensis alacaktım ama vazgeçiyorum, neden para kazandırayım ki. 1-2 aya aracımı satıp bir Alman veya kia düşünüyorum alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #919 : Ekim 04, 2013, 10:14:03 »
Bende dizel E-12 var, 123000 km de hiçbir sorun yaşamadım ama sizlerin her zaman yanınızdayım, servislerin nasıl kıvırdığını çok iyi biliyorum, ve yakın arkadaşlarımda da aynı sorunu yaşayanlar var , servisten ümidi kestiler ve yasal süreçte, sizde bir an önce başvurun, avensis alacaktım ama vazgeçiyorum, neden para kazandırayım ki. 1-2 aya aracımı satıp bir Alman veya kia düşünüyorum alacağım.

Can bey öncelikle desteğiniz için teşekkürler .Aşağıdaki konuyu sorun yaşayan arkadaşlarınızla paylaşmanızı rica ediyorum . Ne kadar fazla müracaat olursa mağdurlar için o kadar yararlı olur ben konuda örnek bir emailde paylaşacağım yardımcı olmak isteyenler kendilerine göre düzenleyip yollarlar .

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54331.msg742296#msg742296