0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aracım 2012 model 29000 bınde suan 20 bın bakımıa yaklastıgında yag az ışıgı söndü, Pazar günü adanadan dönerken gene yag az ışıgı yandı uzun yol olduğu için ne olur ne olmaz diyip yag eklettım sorun halledildi yag çubugunun göstergesı alt noktadaki sevıyedeydı acaba normalmı yoksa bır skntımı var ?
Gecende bir mekanikci ile gorustum 2011 sonrasi dizellerdede yag eksiltme sorunu var mi diye. Dedigi cevap aynen su "abi sakin kullananlarin araclarinda pek eksilme gormuyorum ama sert kullananlarin araclarinda eksilme oluyor."
Ağırlık olarak corolla, auristen 100kg, yaristen ise 200kg daha ağır ayrıca corollanın bagaj hacmi auristen 100lt yaristen ise 170lt daha fazla. Bunun dışında aracın kullanım koşulları da sorunun ortaya çıkma zamanını da etkiliyor bana göre. Çünkü ben aracı 2.el aldım, benden önceki sahibi sadece şehirlerarası yolda ve araçta 2 kişi ile kullanmış sorun ortaya çıkmamış. Ben hem şehiriçi hemde şehirdışı, 4 kişi ve bagaj yarı dolu kullandım sorun ortaya çıktı. Benim ağırlık olayına ağırlık vermemin sebebi bu. Ayrıca sürekli şehiriçi ve kısa mesafe kullanılması da dizel motorun ömrünü kısaltan bir durum.
Dizel 2012 auris, Dizel 2012 Corolladan yanlış hatırlamıyorsam 30 kg daha ağır. teknik verilere bakalım lütfen.
Bende dizel E-12 var, 123000 km de hiçbir sorun yaşamadım ama sizlerin her zaman yanınızdayım, servislerin nasıl kıvırdığını çok iyi biliyorum, ve yakın arkadaşlarımda da aynı sorunu yaşayanlar var , servisten ümidi kestiler ve yasal süreçte, sizde bir an önce başvurun, avensis alacaktım ama vazgeçiyorum, neden para kazandırayım ki. 1-2 aya aracımı satıp bir Alman veya kia düşünüyorum alacağım.