0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2013 model d-4d corollam 7350 km de yağ çubuğunu kontrol ettiğimde iki nokta arasını düşünücek olursak %25 azalma olmuş sizce nasıl yağ yakıyor diyebilirmiyiz ?
İlk 15000 km kadar eksilme olabilir,ayrıca tam olarak max çizgisine kadar doldurmazlar genelde.Yani en güzeli 20000 bakımına doğru anlaşılır.
ben de bugün ölçtüm yağ seviyesini, yaklaşık 4500 km de ve yağ seviyesi iki çizginin neredeyse tam ortasında, tecrübeli arkadaşlar yağ seviyesini yorumlayabilir mi?
Ayhan bey 4500 km de iki çizginin ortasında ise maalesef sizin araçta sorunlu gözüküyor . Normalde bakımdan bakıma çubukta hiç değişiklik olmaması lazım . Her ne kadar turbo dizel eksilme yapar dense de ben çevremde böyle bir şey görmedim zaten 2009 corollamda da hiç eksilme olmazdı .
evet 2013 model, 19 mayısta aldım, inşallah bir sıkıntı yoktur
Bu durumun netliği ancak ilk yağ bakımından sonra yani bana göre 10.000 ile 20.000 km bakımları arasında anlaşılır bu da demektir ki 20.000km bakımında ortaya net bir şekilde çıkacaktır.
10 bin bakımda yağ eklenecek ve süreç başa saracak, siz neye dayanarak 10-20 bin arası belli olur diyorsunuz?
Abi doğru söylüyorsun . Ama artık araçlar eskisi gibi değil son teknoloji ile her şey milimetrik üretiliyor ondan ben 10000 km sonra bir düzelme olacağına pek inanmıyorum . Bugüne kadar sorun yaşayan herkese servis tarafından bu denildi ama sorun yaşayanların hiç birinde düzelme olmadı en azından ben duymadım . Sorun yaşamayanlarda ise ilk 10000 ni bırakın ilk 1000 km de bile eksilme olmadı . Söylediğiniz yanlış demiyorum ama ben sadece sorunun düzeleceğini sanmıyorum . Umarım düzelir temennim o yönde ama dediğim gibi pek umutlu değilim .
Ne alakası var başa sarmakla? Araç daha yeni ve içindeki yağ alışma yağıdır aracınız rodajlıdır ama yağıda ona göredir. 0-20 yağ var içinde bakımlarda ya 5 30, 5 40, 10 40 yağlardan birini tercih edeceksiniz. bu da demektir ki zamanla anlaşılır.
Bence de ilk 10.000 km'deki eksiltmeyi hemen sorun olarak düşünmemek lazım. 10.000 bakımında 5-30 tam sentetik koydurup 20.000'e kadar olan durumu gözleyin, aracınızın daha 2,5 yıl garantisi var.Bende durum tam tersi olmuştu, ilk 10.000'de hiç eksiltme olmamıştı, 0-20 ilk yağı hiç kararmamıştı bile 10.000 km'ye kadar. Sonrasında 10-40'lar hep eksiltme yaptı, bir kaç defa yağ uyarısı verdi. 50.000 km.de revize edildi, 5-30 yağ kondu. 57.000 km.de şu anda, eksiltme eskisine göre çok az düzeyde, orta seviyeye inmedi henüz. Keşke 10.000 bakımından beri 5-30 yağ kullansaymışım, belki eksiltme olacak fakat revizyona gerek duymayacaktım.