Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #840 : Eylül 07, 2013, 00:31:30 »
Burada şu konuyu özellikle belirtmek isterim;
bizim serzeniş ve tavrımız kesinlikle markaya karşı değildir.
tek derdimiz hizmet anlayışı(anlayışızlığı) ve vurdum duymazlığınadır.

özet olarak
firmanın aracını beğenerek ,severek ,güvenerek aldım, üzerine konabilecek ne kadar opsiyon varsa eklettim. Uzun yıllar kullanmak düşüncesiyle evlat gibi bakmaya başladım. Üzerine fırça değmedi, sürekli detaylı temizliği ,rutin yıkma sonrası Meguiars özel ürünleriyle bakımı yapıldı.
Ben aracıma bebek muamaelesi yapıp,hayatımın parçası davranırken firmanın bu durum karşısındaki umursamazlığını anlamak mümkün değil.
Arkadaşlar inanın burada kullandığım her kelimeyi seçerek ve kimseyi kırmak istemeyerek düşünce süzgecinden geçirerek yazmaya çalışıyorum.
amaç bağcı dövmek değil üzüm yemek .
firmanın kaderleriyle başbaşa bıraktığı Türkiye deki araçları ve araç sahiplerini birazcık olsun bilgilendirmek.
yakın dostum  işyerinde masa arkadaşım 2012 aurisini benim vesilemle aldı, memnuniyetle kullanıyor,aynı yerden aldık.
Uzun yıllar kullanmasın temenni ediyorum.
Şahsım adına bu aracı kullanmayacak olsam ne tamirini kabul ederdim ne de bukadar beklerdim; ama araç olmuyor 30-40 bini tamamlanmamış araçlara 150.000-200.000 km muamelesi yapılmaya çalışılıyor.
Kendim malzeme ve metalurji mühendisi, ileri teknoloji malzemeleri üzerine yüksek ihtisas yapmış bir insanım.
uzmanlık olan malzemede bana servisteki elemanların anlattığı mavallar masal kitaplarına...

araçlarımızı uzun yıllar kullanmak amacıyla belli miktar yüklerin altına girerek ,satın alıyoruz.
Tek istediğimiz bize vaadedilen servis süreleri ve şartlarında hizmet etmesi.Etmiyor,ettirilmiyor maalesef
Ben mağdur olarak bu aracın arkasında TOYOTA dan daha fazla durdum.
Daha çok şey yazılabilir elbet.

Bir şey aklıma takıldı yazılanlardan;
forum yönetimi neden mahkemeye verilmekle tehdit ediliyor açıkçası anlamış değilim...
burada paylaşılan herşeyi şahsım adına ben zaten mahkemeye taşıdım ve bilinmeyen bir durumda söz konusu değil zaten.
Sonra ,
Toyota mahkemeye vermekle tehdit ediyorsa eğer bu formu
diğer forumlarada da bir göz atsın onları da mahkemeye versin.

Şu hususu da belirtmek isterim ;
yazdıklarımızın ve paylaştıklarımızın bu foruma zarar verdiğini düşünen olursa;
gerek yönetici arkadaşlardan ,gerekse forum üyelerinden lütfen öm. yoluyla bildirsin .

tek amacımız mağduriyetimizin giderilmesidir .

markası ne olursa olsun herkes aracına sorunsuz ve severek binsin.
saygılar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #840 : Eylül 07, 2013, 00:31:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #841 : Eylül 08, 2013, 21:27:09 »
2013 model d-4d corollam 7350 km de yağ çubuğunu kontrol ettiğimde iki nokta arasını düşünücek olursak %25 azalma olmuş sizce nasıl yağ yakıyor diyebilirmiyiz ?
today toyota tomorrow toyota always corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #842 : Eylül 08, 2013, 21:37:40 »
2013 model d-4d corollam 7350 km de yağ çubuğunu kontrol ettiğimde iki nokta arasını düşünücek olursak %25 azalma olmuş sizce nasıl yağ yakıyor diyebilirmiyiz ?
İlk 15000 km kadar eksilme olabilir,ayrıca tam olarak max çizgisine kadar doldurmazlar genelde.Yani en güzeli 20000 bakımına doğru anlaşılır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #843 : Eylül 09, 2013, 14:03:03 »
İlk 15000 km kadar eksilme olabilir,ayrıca tam olarak max çizgisine kadar doldurmazlar genelde.Yani en güzeli 20000 bakımına doğru anlaşılır.

teşekkür ederim inşallah öyle bir problem olmaz :)
today toyota tomorrow toyota always corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #844 : Eylül 10, 2013, 16:19:23 »
en kısa zamanda 2012 d4d aracımı satacağım ve muhtemelen alman alacağım. Yapılan ayıp ve terbiyesizlik.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #845 : Eylül 10, 2013, 17:31:12 »
ben de bugün ölçtüm yağ seviyesini, yaklaşık 4500 km de ve yağ seviyesi iki çizginin neredeyse tam ortasında, tecrübeli arkadaşlar yağ seviyesini yorumlayabilir mi?
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #846 : Eylül 10, 2013, 17:50:12 »
ben de bugün ölçtüm yağ seviyesini, yaklaşık 4500 km de ve yağ seviyesi iki çizginin neredeyse tam ortasında, tecrübeli arkadaşlar yağ seviyesini yorumlayabilir mi?

Ayhan bey 4500 km de iki çizginin ortasında ise maalesef sizin araçta sorunlu gözüküyor . Normalde bakımdan bakıma çubukta hiç değişiklik olmaması lazım . Her ne kadar turbo dizel eksilme yapar dense de ben çevremde böyle bir şey görmedim zaten 2009 corollamda da hiç eksilme olmazdı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #847 : Eylül 10, 2013, 18:15:12 »
Ayhan bey 4500 km de iki çizginin ortasında ise maalesef sizin araçta sorunlu gözüküyor . Normalde bakımdan bakıma çubukta hiç değişiklik olmaması lazım . Her ne kadar turbo dizel eksilme yapar dense de ben çevremde böyle bir şey görmedim zaten 2009 corollamda da hiç eksilme olmazdı .

:(
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #848 : Eylül 10, 2013, 18:21:44 »
:(

Ayhan bey aracınız 2013 mü . Eğer öyleyse daha üzücü olan bu sorunun 2013 modellerde de devam etmesi . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #849 : Eylül 10, 2013, 18:27:11 »
evet 2013 model, 19 mayısta aldım, inşallah bir sıkıntı yoktur
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #850 : Eylül 10, 2013, 18:41:46 »

Ayhan bey temennimiz sıkıntı olmaması yönünde . Ama durum dediğiniz gibi ise maalesef sıkıntı var gözüküyor . Diğer yandan sorunun 2012 lerden sonra çözüldüğünü biliyorduk . Umarım sıkıntı yoktur çünkü varsa bir çok kişi daha mağdur olacak .

Toyota gibi bir firmanın müşterilerine bunu yaşatmasına halen akıl sır erdiremiyorum ama maalesef durum bu bizim yapmamız gerekn gösterebildiğimiz kadar tepki gösterip sorunu çözdürmek sorunu çözeceklerine bu saatten sonra pek inanmıyorum ama çıkmadık candan ümit kesilmez hesabı tepkimizi gösteriyoruz .

Bu arada bunları burada yazmamızın nedeni bu forumu toyota yetkililerinin takip ettiğinin bilincindeyiz bunları okuyup belki yola gelirler dicem ama bu kadar yazılıp çizilenlerden sonra eşeğin bile yola gelmesi lazımdı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #851 : Eylül 10, 2013, 18:45:58 »

Bu durumun netliği ancak ilk yağ bakımından sonra yani bana göre 10.000 ile 20.000 km bakımları arasında anlaşılır bu da demektir ki 20.000km bakımında ortaya net bir şekilde çıkacaktır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #852 : Eylül 10, 2013, 18:48:24 »
Bu durumun netliği ancak ilk yağ bakımından sonra yani bana göre 10.000 ile 20.000 km bakımları arasında anlaşılır bu da demektir ki 20.000km bakımında ortaya net bir şekilde çıkacaktır.

10 bin bakımda yağ eklenecek ve süreç başa saracak, siz neye dayanarak 10-20 bin arası belli olur diyorsunuz?
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #853 : Eylül 10, 2013, 18:54:58 »

Abi doğru söylüyorsun . Ama artık araçlar eskisi gibi değil son teknoloji ile her şey milimetrik üretiliyor ondan ben 10000 km sonra bir düzelme olacağına pek inanmıyorum . Bugüne kadar sorun yaşayan herkese servis tarafından bu denildi ama sorun yaşayanların hiç birinde düzelme olmadı en azından ben duymadım . Sorun yaşamayanlarda ise ilk 10000 ni bırakın ilk 1000 km de bile eksilme olmadı .
Söylediğiniz yanlış demiyorum ama ben sadece sorunun düzeleceğini sanmıyorum . Umarım düzelir temennim o yönde ama dediğim gibi pek umutlu değilim . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #854 : Eylül 10, 2013, 19:02:49 »
10 bin bakımda yağ eklenecek ve süreç başa saracak, siz neye dayanarak 10-20 bin arası belli olur diyorsunuz?

Ne alakası var başa sarmakla? Araç daha yeni ve içindeki yağ alışma yağıdır aracınız rodajlıdır ama yağıda ona göredir. 0-20 yağ var içinde bakımlarda ya 5 30, 5 40, 10 40 yağlardan birini tercih edeceksiniz. bu da demektir ki zamanla anlaşılır.

Abi doğru söylüyorsun . Ama artık araçlar eskisi gibi değil son teknoloji ile her şey milimetrik üretiliyor ondan ben 10000 km sonra bir düzelme olacağına pek inanmıyorum . Bugüne kadar sorun yaşayan herkese servis tarafından bu denildi ama sorun yaşayanların hiç birinde düzelme olmadı en azından ben duymadım . Sorun yaşamayanlarda ise ilk 10000 ni bırakın ilk 1000 km de bile eksilme olmadı .
Söylediğiniz yanlış demiyorum ama ben sadece sorunun düzeleceğini sanmıyorum . Umarım düzelir temennim o yönde ama dediğim gibi pek umutlu değilim . :(

Mutlu olmamakta haklısın Mahmut senin durumunu bildiğim için az çok anlayabiliyorum.

Valla forumda kimse benim kadar servisle haşır neşir değildir, 30.000km den sonra dahi yağ eksiltmeyi kesende gördüm, 80.000den sonra yağ eksiltmeye başlayanda.

Burada vurgulamak istediğim aslında kullanan yağ ile alışmış motorun tepkisi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #855 : Eylül 10, 2013, 19:04:45 »
Benim araba kasım 2011 çıkışlı 2012 model 35000km ben aldım ve servis kayıtlarında yağ eksiltme olmadığı söylendi ve bana gösterilmedi açıkçası bende 2012 modellerde olmadığını duymuştum önemsemedim. servis kayıtlarında ilk 17 000 km yağ eksilltiği gözüküyor. 20 000 km servise gidilmemiş veya servis kayıtlıarına işlenmemiş. 38000 km yağ uyarısı verdi servise gittim. Piston ve sekman değişti servis kaytları tarafıma gösterildi. 40 000 bakımından sonra süreci takip edeceğim artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #856 : Eylül 10, 2013, 19:07:01 »
Ne alakası var başa sarmakla? Araç daha yeni ve içindeki yağ alışma yağıdır aracınız rodajlıdır ama yağıda ona göredir. 0-20 yağ var içinde bakımlarda ya 5 30, 5 40, 10 40 yağlardan birini tercih edeceksiniz. bu da demektir ki zamanla anlaşılır.
bilgi için teşekkürler
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #857 : Eylül 11, 2013, 09:31:48 »

Bence de ilk 10.000 km'deki eksiltmeyi hemen sorun olarak düşünmemek lazım. 10.000 bakımında 5-30 tam sentetik koydurup 20.000'e kadar olan durumu gözleyin, aracınızın daha 2,5 yıl garantisi var.

Bende durum tam tersi olmuştu, ilk 10.000'de hiç eksiltme olmamıştı, 0-20 ilk yağı hiç kararmamıştı bile 10.000 km'ye kadar. Sonrasında 10-40'lar hep eksiltme yaptı, bir kaç defa yağ uyarısı verdi. 50.000 km.de revize edildi, 5-30 yağ kondu. 57.000 km.de şu anda, eksiltme eskisine göre çok az düzeyde, orta seviyeye inmedi henüz. Keşke 10.000 bakımından beri 5-30 yağ kullansaymışım, belki eksiltme olacak fakat revizyona gerek duymayacaktım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #858 : Eylül 11, 2013, 09:56:11 »
Arkadaşa yazıları okuyunca Toyota markasından soğuyasım geldi. Millet efsane kasanın namı hatırına hala Toyota kullanıyor bizim e12 kasalarda hani hatırı sayılır sağlamlıkta çıktı amma Toyota son 4-5 yıldır çıkardığı araçlarda bu sıkıntılar okuyorum .Sanırım bu gidişle bir sonraki aracım Toyota olmayacak .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #859 : Eylül 11, 2013, 16:33:17 »
Bence de ilk 10.000 km'deki eksiltmeyi hemen sorun olarak düşünmemek lazım. 10.000 bakımında 5-30 tam sentetik koydurup 20.000'e kadar olan durumu gözleyin, aracınızın daha 2,5 yıl garantisi var.

Bende durum tam tersi olmuştu, ilk 10.000'de hiç eksiltme olmamıştı, 0-20 ilk yağı hiç kararmamıştı bile 10.000 km'ye kadar. Sonrasında 10-40'lar hep eksiltme yaptı, bir kaç defa yağ uyarısı verdi. 50.000 km.de revize edildi, 5-30 yağ kondu. 57.000 km.de şu anda, eksiltme eskisine göre çok az düzeyde, orta seviyeye inmedi henüz. Keşke 10.000 bakımından beri 5-30 yağ kullansaymışım, belki eksiltme olacak fakat revizyona gerek duymayacaktım.
teşekkürler, ben de 5-30 sentetik yağ koydurmayı düşünüyorum,inşallah sıkıntı olmaz
GÖZTEPE GK