Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #800 : Eylül 04, 2013, 14:00:41 »
Arkadaşlar benim kuzende 1.16İ BMW var,cihaz M Paket geçen sene "0" aldı.. Şu an 13-14000 km'de araç ve uzun süredir Borusan Oto Serviste yatıyor.
Kronik olarak direksiyon titremesi ve salınım problemi varmış,bu 1 Kasalar da..Yaklaşık 7-8 aydır git gel yapıyor arabadan soğudu,bıktı. Geçen hafta en sonunda avukata verdi, Borusan Oto'yu ve şuna inanın  hiç kimse müşterinin suratına bile bakmıyor,adamların surat eşşek derisi olmuş,umurlarında bile değil.
Bazı arkadaşlar diyor ya,toyota şöyle, o böyle. 
Ben size başımızdan geçen olayı ibretlik olsun diye aynen aktardım. Borusan Oto'da adamlar yüzümüze bakmıyor,arabanı gel teslim al ne yaparsanız yapın dediler en son cuma günü :(:(
Kuzen araba sizde kalsın,görüşeceğiz dedi..Ve ihtarnameyi çektik..Bekliyoruz hayırlısı ile..
Sorun sadece Toyota Türkiye'de  değil yani..  Bilgi olsun diye aktarmak istedim..
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #800 : Eylül 04, 2013, 14:00:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Eylül 04, 2013, 14:05:49 »
Arkadaşlar benim kuzende 1.16İ BMW var,cihaz M Paket geçen sene "0" aldı.. Şu an 13-14000 km'de araç ve uzun süredir Borusan Oto Serviste yatıyor.
Kronik olarak direksiyon titremesi ve salınım problemi varmış,bu 1 Kasalar da..Yaklaşık 7-8 aydır git gel yapıyor arabadan soğudu,bıktı. Geçen hafta en sonunda avukata verdi, Borusan Oto'yu ve şuna inanın  hiç kimse müşterinin suratına bile bakmıyor,adamların surat eşşek derisi olmuş,umurlarında bile değil.
Bazı arkadaşlar diyor ya,toyota şöyle, o böyle. 
Ben size başımızdan geçen olayı ibretlik olsun diye aynen aktardım. Borusan Oto'da adamlar yüzümüze bakmıyor,arabanı gel teslim al ne yaparsanız yapın dediler en son cuma günü :(:(
Kuzen araba sizde kalsın,görüşeceğiz dedi..Ve ihtarnameyi çektik..Bekliyoruz hayırlısı ile..
Sorun sadece Toyota Türkiye'de  değil yani..  Bilgi olsun diye aktarmak istedim..

İyide abi bir başka firmanın sorunlu oluşu diğer bir başka firmanın da sorunlu olacağını göstermez . Unutmayın her koyun kendi bacağından asılır . Birde toyotada da durum farklı değil . BMW yine gelin aracı alın yapmayacağız demiş . Toyota da servis formeni bana önce siz 10000 km yi 6 ayda yapamadığınız için yağ özelliğini yitiriyor normal diyerek beni salak yerine koydu sonra ben kabullenmeyince biz yapacağımızı yaptık artık bundan sonra yapılacak bir şey yok dedi .

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #802 : Eylül 04, 2013, 14:14:12 »
İyide abi bir başka firmanın sorunlu oluşu diğer bir başka firmanın da sorunlu olacağını göstermez . Unutmayın her koyun kendi bacağından asılır . Birde toyotada da durum farklı değil . BMW yine gelin aracı alın yapmayacağız demiş . Toyota da servis formeni bana önce siz 10000 km yi 6 ayda yapamadığınız için yağ özelliğini yitiriyor normal diyerek beni salak yerine koydu sonra ben kabullenmeyince biz yapacağımızı yaptık artık bundan sonra yapılacak bir şey yok dedi .

Mahmut'çum  araba 2 aydır Borusan Oto'da. Adamların dediğini sana aynen aktarıyorum.Aracın direksiyon kutusu,lastikler "0" ile değişti,kontroller yapıldı,sorunu çözemedik,çözülmüyor dediler..Gelin aracınızı alın,bu şekilde kullanın diyorlar..40000€ para saymış benim kuzen bu arabaya,adamlar artık pişkinliğin sınırında..
Ben 12 senedir Toyota kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.Garanti bitince arabamı da hiç bir zaman servise götürmedim çünkü hepsinin ne mal olduğu belli..
Allah bu konuda sıkıntısı olanlara kolaylık versin,ne diyeyim :(:(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #803 : Eylül 04, 2013, 14:24:03 »
Mahmut'çum  araba 2 aydır Borusan Oto'da. Adamların dediğini sana aynen aktarıyorum.Aracın direksiyon kutusu,lastikler "0" ile değişti,kontroller yapıldı,sorunu çözemedik,çözülmüyor dediler..Gelin aracınızı alın,bu şekilde kullanın diyorlar..40000€ para saymış benim kuzen bu arabaya,adamlar artık pişkinliğin sınırında..
Ben 12 senedir Toyota kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.Garanti bitince arabamı da hiç bir zaman servise götürmedim çünkü hepsinin ne mal olduğu belli..
Allah bu konuda sıkıntısı olanlara kolaylık versin,ne diyeyim :(:(

Amin abi .

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #804 : Eylül 04, 2013, 22:58:39 »
      14500 km.de aldığım ikinci el 2011 dizel auris in düşük yağ seviyesi ikazını ilk 23000 km de yaşadım. Sonraki her bakım öncesi aynı ikazı görmeme rağmen ancak 40000 km bakımında servis işlem yapmayı kabul etti. Sıra olduğunu bir buçuk ay sonra çağırıp sekmanları değiştireceklerini söylediler. Bu arada üç ay geçti ben 50000 km bakımı için gittiğimde işlem yapıp sekmanları değiştirdiler. Sevinçle sorunum kalmadı diye düşünürken arabanın eskiye göre 0,8 ile 1 lt. arasında fazla mazot yaktığını ve yokuşlarda bayıldığının farkına vardım.
     Arkadaşlarla sohbet sırasında motor güç ve tork testi yapıldığını öğrendim. 54000 km de bu testi yaptırdım. Biliyorsunuz güç 90 hp (beygir) tork da 205 nm olmalı. Ama benim test sonucum güç 82,7 beygir ve tork da 187,6 çıktı. Yanlış ithamda bulunmayayım diye aynı model arabası olan bir arkadaşımın aracını da test ettirdik.Onun sonuçları normaldi. ( 89.8 beygir ve 205 tork)
     Bu iki araç test sonuçları ile servise gittim. Sorunun enjektörlerden kaynaklanabileceği değerlendirilip geçici başka enjektör takarak bu defa servis aynı yerde test ettirdi. Sonuç 83,9 beygir, 183 tork. Kendilerinin sonucu merkeze bildirip 4 adet yeni enjektör isteyeceklerini, beklememi söylediler. Aradan 10 gün geçti ve toyota istanbul merkezden bir bayan beni arayarak kötü yakıt kullanmış olabileceğimi servise arabamı götürüp bedelini ödemem şartıyla dolu depoya temizleyici katkı koyacaklarını ve sorunun giderileceğini belirtti. Bu arada aracıma yakıt alırken prensip olarak seçici olduğumu, neden geçici enjektörlerle normal gücü elde edemediğimizi söyledim. Yine de katkıyı depoya ilave ettirdim. Kısa sürede yakıtı harcayarak yine test yerine gittim. Sonuçta hiçbir değişim olmadığını belgeledim ve tekrar servise sundum. Merkezle görüşüp bir de serumla temizlik yaptılar. Tekrar beni arayıp enjektörleri istanbul da bir bosch-car servisinde test ve temizlik yaptıracaklarını, yakıttan kaynaklanan bir problem varsa 250 tl ücreti benim ödeyeceğimi, aksi durumda kendilerinin ödeyip enjektörleri değiştireceklerini belirttiler. Kabul ettim. Arabamı 26-08-2013 de servise tekrar bıraktım. 02-09-2013 de cevabın yakıt kaynaklı olduğu yönünde rapor geldiğini ancak temizlik yaptırmadıklarını enjektörleri yerine monte ettiklerini arabamı ücret ödeyip alabileceğimi bildirdiler.
    Arabam serviste ve almıyorum. Neden mi ben onlardan arabanın eski gücüne getirilmesini istedim onlar kötü yakıt diyorlar. Kendilerine tamam yeni enjektör takın gücün normal olduğunu ispatlayın ücretini ödeyeyim diyorum. Güç eskisi gibi olmayabilir diyorlar. Araba 500 000 km de değil bu uğraşlar arasında 57111 km oldu.
    Araştırmalarım sonucunda alttaki genel bilgileri öğrendim, paylaşalım.
    1- Aşırı yağ yakan arabalar enjektörleri bozarmış,
    2- Enjektörlerin içi açılmadan kirli yakıt kullanmışınız diyemezlermiş.
    3- Açıldıktan sonra da içinde tıkayan bir malzeme, kalıntı varsa bu FTIR denilen bir testle yağ yakması sonucu oluşan kurum veya kötü yakıt artığı olduğuna ancak öyle karar verilebilirmiş.
    4- Sorun  uygun ölçüde sekman kullanılmamasından kaynaklanabilmiş.
    5-Benzinli arabalar km. ye bağlı olarak güç kaybeder ancak dizellerde bir güç kaybı olmazmış. Elimde 232 000 km. ve 268 000 km olan dizel toyota araçlara ait test değerleri olup sonuçlarları normaldir.
    İstanbul merkezdeki aynı bayan bugün beni arayarak arabamı servisten almamı dışarıda yapılan test sonuçlarının onları bağlamadığını belirtti. Düşünebiliyormusunuz aynı yerde kendileri de test yaptırıyor, bosch-car servisinde enjektör testi yaptırıyorlar sonrada harici testler bizi ilgilendirmiyor diyorlar.
    Sizlerde yağ yakmasın diye sekman vs. değiştirtmeden önce motorunuzu test yaptırın ki sonradan oluşabilecek farkı mukayese edebilesiniz.
    Bana artık yasal yollarla hakkımı aramak düşüyor.
    Gelişmeleri paylaşmak ümidiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #805 : Eylül 04, 2013, 23:06:12 »
Çok geçmiş olsun Eyüp Bey.Burda her hafta sizin gibi ileti gönderen arkadaşları görünce inanın artık bende yavaş yavaş toyotadan soğumaya başladım.Haklı davanızda size başarılar dilerim.Geçmiş olsun...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #806 : Eylül 04, 2013, 23:17:28 »
Eyüp bey geçmiş olsun .

Bende piston ve sekman değişimi yaptırdım ama yağ eksilme sorunum giderilmediği gibi daha da arttı . Daha sonra servis biz yapacağımızı yaptık diyerek sattığı malın arkasında durmadı . Sizde ne deseniz haklısınız sonuçta bu arabaları yoldan topladığımız paralarla almıyoruz. En kötüsü de hevesle aldığımız aracı tiskinlikle kullanmamız . :(  .Bundan 3 sene önce bana biri toyotanın satış sonrası hizmetinin bu kadar kötü olduğunu söylese söyleyenin aklına gülerdim ama maalesef güvendiğim dağlara kar yağdı satış sonrası hizmeti berbat olan bir firma . Ben kendileri Allah'a havale ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #807 : Eylül 04, 2013, 23:19:06 »
Eyüp abi yakıtı aldığınız yere giderek temiz belgesi isteseniz bu arada çok geçmiş olsun
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #808 : Eylül 04, 2013, 23:31:26 »
Burada sorun gerçekte yakıt değil. Onu bahane ediyorlar. Enjeksiyonların raporunda debi miktarının düşük olduğu olası sebebin de norm dışı uygunsuz yakıt kullanımı veya yakıt içerisinde partikül, yetersiz filtrelemme belirtiliyor. Ben 10 numara yağ almıyorum k, filtre de serviste takılan orjinal filtre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #809 : Eylül 05, 2013, 08:12:36 »
Burada sorun gerçekte yakıt değil. Onu bahane ediyorlar. Enjeksiyonların raporunda debi miktarının düşük olduğu olası sebebin de norm dışı uygunsuz yakıt kullanımı veya yakıt içerisinde partikül, yetersiz filtrelemme belirtiliyor. Ben 10 numara yağ almıyorum k, filtre de serviste takılan orjinal filtre.
Eyup abi iste diyorumki yakit aldigin istasyondan yakitin temiz olduguna dair belge al ve sonra toyotaya yolla. Bak bi sure once bu forumda bir konu acilmisti araba opel corsa ydi araba daha sifir alinmisken hep ariza lambasi yakiyormus opel yakittan diyor adamda temiz belgesi aliyor ve opel ondan sonra motoru indiriyor.... Oyle devam ediyor abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #810 : Eylül 05, 2013, 08:15:33 »
Eyup abi iste diyorumki yakit aldigin istasyondan yakitin temiz olduguna dair belge al ve sonra toyotaya yolla. Bak bir sure once bu forumda bir konu acilmisti araba opel corsa ydi araba daha sifir alinmisken hep ariza lambasi yakiyormus opel yakittan diyor adamda temiz belgesi aliyor ve opel ondan sonra motoru indiriyor.... Oyle devam ediyor abi :)

İlke inan hiç bir şey farketmez . Toyota sorunu çözmemek için bahane arıyor . İstasyondan evrakta götürsen onun içinde bizi bağlamaz diyecekler . Baksana çalıştıkları yerde test yapılmış önce enjektörlerden temizleyici kullanın denmiş bakmışlar olmuyor suçu yakıta atmışlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #811 : Eylül 05, 2013, 08:17:02 »
İlke inan hiç bir şey farketmez . Toyota sorunu çözmemek için bahane arıyor . İstasyondan evrakta götürsen onun içinde bizi bağlamaz diyecekler . Baksana çalıştıkları yerde test yapılmış önce enjektörlerden temizleyici kullanın denmiş bakmışlar olmuyor suçu yakıta atmışlar .
Evet abide hic birsey yapmamaktan iyidir hem eger dava acilirsa bir delil-koz olmus olur Eyup abide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #812 : Eylül 05, 2013, 08:32:49 »
Evet abide hic birsey yapmamaktan iyidir hem eger dava acilirsa bir delil-koz olmus olur Eyup abide

Dava da haklısın delil olarak kullanılabilir . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #813 : Eylül 05, 2013, 08:54:16 »
Benimkinde de piston segman değişiminden sonra bir performans düşüşü oldu sanki. İstanbul'da Avrupa yakasında performans testini yaptırabileceğim yer bilen var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #814 : Eylül 05, 2013, 10:48:52 »
Toyota bu dizel araçlarda resmen z.... tı .Bu okuduğum kaçıncı mağdur kişi. Tamam gerçekten iyi otomobil olabilir ama bence servis konusunda çok fazla şikayet var .Arkadaş ortada bir sıkıntı varsa firmanın bunu üslenmesi sorunu çözmesi lazım gerekirse yeni sıfır motor takması lazım .Valla ben dizel düşünüyorum ama kesinlikle Toyota dizel değil. Alırsam da e12 kasa d4d alırım onlar için gerçekten çok dayanıklı ve sıfır sorun deniyor zaten temiz düşük km re lisini satan yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #815 : Eylül 05, 2013, 11:44:55 »
gerçekten bu şikayetlerden sonra toyotadan şüphe edilir. Bu arada garantili aracın hiçbir anlamı kalmıyor
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #816 : Eylül 05, 2013, 13:07:22 »
Benimkinde de piston segman değişiminden sonra bir performans düşüşü oldu sanki. İstanbul'da Avrupa yakasında performans testini yaptırabileceğim yer bilen var mı acaba?

Abi senin araçta revizyon sonrası eksilme ne durumda ?

Bende performans düşüşü yok ama yağ eksilme revizyondan sonra biraz daha arttı . Allah hepsini bildiği gibi yapsın  . Ben kendilere revizyondan önce özellikle belirttim sorun çözülmücekse veya çözülmeme ihtimali varsa motoru açmayın böyle kullanırım diye bana çözüleceğine garanti verdiler ama yağ eksilme ile kendilere tekrardan gittiğimde aracın arkasında durmadılar . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #817 : Eylül 05, 2013, 13:16:55 »
Eyüp bey çok geçmiş olsun. Açmış olduğunuz konuyu mutlaka takip edeceğim.
Lütfen gelişmelerden bizi haberdar ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #818 : Eylül 05, 2013, 13:24:14 »
Abi senin araçta revizyon sonrası eksilme ne durumda ?

Bende performans düşüşü yok ama yağ eksilme revizyondan sonra biraz daha arttı . Allah hepsini bildiği gibi yapsın  . Ben kendilere revizyondan önce özellikle belirttim sorun çözülmücekse veya çözülmeme ihtimali varsa motoru açmayın böyle kullanırım diye bana çözüleceğine garanti verdiler ama yağ eksilme ile kendilere tekrardan gittiğimde aracın arkasında durmadılar . :(

Bana da aynı garantiyi vermişlerdi. Sorun kalmayacak dediler. Koydukları 5-30 yağ ile sorun olmadı gibi. Ama şimdi yağ değişiminde 10-40 koydular yine. Bakalım ne olacak. Fakat ne olursa olsun 2014 yılında kesin araba değişecek. Kesin niyetim var. 4 taksidi kaldı onların bitmesini bekliyorum. Sonrasında kısmetse Leon sahibi olmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #819 : Eylül 05, 2013, 13:32:34 »
Bana da aynı garantiyi vermişlerdi. Sorun kalmayacak dediler. Koydukları 5-30 yağ ile sorun olmadı gibi. Ama şimdi yağ değişiminde 10-40 koydular yine. Bakalım ne olacak. Fakat ne olursa olsun 2014 yılında kesin araba değişecek. Kesin niyetim var. 4 taksidi kaldı onların bitmesini bekliyorum. Sonrasında kısmetse Leon sahibi olmayı düşünüyorum.

Abi sorunun giderildiğine sevindim . Bende ötv muafiyetli almasaydım değiştirmek için 1 dakika düşünmezdim ondan ben aracı 2 sene sonra değiştirecem . İnanın araca her bindiğimde tiskinerek istemeden biniyorum .
Bana revizyon yapılırken ikame araç olarak leon vermişlerdi ve sürüş zevki çok güzeldi veridikleri araç 1.6 eski tip benzinli ve tüplü idi ona rağmen ben beğendim . Zaten leon şu an c sınıfı hb araçlar içinde alınacak en mantıklı araç fiyatı uygun kalite desen wv ile zaten aynı .