0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar benim kuzende 1.16İ BMW var,cihaz M Paket geçen sene "0" aldı.. Şu an 13-14000 km'de araç ve uzun süredir Borusan Oto Serviste yatıyor.Kronik olarak direksiyon titremesi ve salınım problemi varmış,bu 1 Kasalar da..Yaklaşık 7-8 aydır git gel yapıyor arabadan soğudu,bıktı. Geçen hafta en sonunda avukata verdi, Borusan Oto'yu ve şuna inanın hiç kimse müşterinin suratına bile bakmıyor,adamların surat eşşek derisi olmuş,umurlarında bile değil.Bazı arkadaşlar diyor ya,toyota şöyle, o böyle. Ben size başımızdan geçen olayı ibretlik olsun diye aynen aktardım. Borusan Oto'da adamlar yüzümüze bakmıyor,arabanı gel teslim al ne yaparsanız yapın dediler en son cuma günü Kuzen araba sizde kalsın,görüşeceğiz dedi..Ve ihtarnameyi çektik..Bekliyoruz hayırlısı ile..Sorun sadece Toyota Türkiye'de değil yani.. Bilgi olsun diye aktarmak istedim..
İyide abi bir başka firmanın sorunlu oluşu diğer bir başka firmanın da sorunlu olacağını göstermez . Unutmayın her koyun kendi bacağından asılır . Birde toyotada da durum farklı değil . BMW yine gelin aracı alın yapmayacağız demiş . Toyota da servis formeni bana önce siz 10000 km yi 6 ayda yapamadığınız için yağ özelliğini yitiriyor normal diyerek beni salak yerine koydu sonra ben kabullenmeyince biz yapacağımızı yaptık artık bundan sonra yapılacak bir şey yok dedi .
Mahmut'çum araba 2 aydır Borusan Oto'da. Adamların dediğini sana aynen aktarıyorum.Aracın direksiyon kutusu,lastikler "0" ile değişti,kontroller yapıldı,sorunu çözemedik,çözülmüyor dediler..Gelin aracınızı alın,bu şekilde kullanın diyorlar..40000€ para saymış benim kuzen bu arabaya,adamlar artık pişkinliğin sınırında..Ben 12 senedir Toyota kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.Garanti bitince arabamı da hiç bir zaman servise götürmedim çünkü hepsinin ne mal olduğu belli..Allah bu konuda sıkıntısı olanlara kolaylık versin,ne diyeyim
Burada sorun gerçekte yakıt değil. Onu bahane ediyorlar. Enjeksiyonların raporunda debi miktarının düşük olduğu olası sebebin de norm dışı uygunsuz yakıt kullanımı veya yakıt içerisinde partikül, yetersiz filtrelemme belirtiliyor. Ben 10 numara yağ almıyorum k, filtre de serviste takılan orjinal filtre.
Eyup abi iste diyorumki yakit aldigin istasyondan yakitin temiz olduguna dair belge al ve sonra toyotaya yolla. Bak bir sure once bu forumda bir konu acilmisti araba opel corsa ydi araba daha sifir alinmisken hep ariza lambasi yakiyormus opel yakittan diyor adamda temiz belgesi aliyor ve opel ondan sonra motoru indiriyor.... Oyle devam ediyor abi
İlke inan hiç bir şey farketmez . Toyota sorunu çözmemek için bahane arıyor . İstasyondan evrakta götürsen onun içinde bizi bağlamaz diyecekler . Baksana çalıştıkları yerde test yapılmış önce enjektörlerden temizleyici kullanın denmiş bakmışlar olmuyor suçu yakıta atmışlar .
Evet abide hic birsey yapmamaktan iyidir hem eger dava acilirsa bir delil-koz olmus olur Eyup abide
Benimkinde de piston segman değişiminden sonra bir performans düşüşü oldu sanki. İstanbul'da Avrupa yakasında performans testini yaptırabileceğim yer bilen var mı acaba?
Abi senin araçta revizyon sonrası eksilme ne durumda ?Bende performans düşüşü yok ama yağ eksilme revizyondan sonra biraz daha arttı . Allah hepsini bildiği gibi yapsın . Ben kendilere revizyondan önce özellikle belirttim sorun çözülmücekse veya çözülmeme ihtimali varsa motoru açmayın böyle kullanırım diye bana çözüleceğine garanti verdiler ama yağ eksilme ile kendilere tekrardan gittiğimde aracın arkasında durmadılar .
Bana da aynı garantiyi vermişlerdi. Sorun kalmayacak dediler. Koydukları 5-30 yağ ile sorun olmadı gibi. Ama şimdi yağ değişiminde 10-40 koydular yine. Bakalım ne olacak. Fakat ne olursa olsun 2014 yılında kesin araba değişecek. Kesin niyetim var. 4 taksidi kaldı onların bitmesini bekliyorum. Sonrasında kısmetse Leon sahibi olmayı düşünüyorum.