Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #760 : Temmuz 24, 2013, 14:52:36 »
bence mahkemelerde uğraşmayın gidin servise yaptırın arabanızı yapıldıktan sonra  eger aynı sorunlar devam ederse verin mahkemeye aksi taktirde mahkemeyi kaybeder yüklü tasminat ödersiniz araç değiştirme diye birsey yoktur değişim için arabanızın yapılamayacak durumda olması servis raporu ile ispat edilmiş olması gerek garantisi varsa garanti yapar zaten gerekli işlemleri yaptırın kurtulun bu sorunlardan dost tavsiyesi
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #760 : Temmuz 24, 2013, 14:52:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #761 : Temmuz 24, 2013, 14:55:15 »
ahhhhhhahhhhhhhh olsaydı bir efsaneniz uğraşmazdınız bu sorunlarla doldur depoyu gez dünyayı
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #762 : Temmuz 24, 2013, 17:06:13 »
ahhhhhhahhhhhhhh olsaydı bir efsaneniz uğraşmazdınız bu sorunlarla doldur depoyu gez dünyayı

Abi efsane kasalar toyotanın sorunsuz olarak yaptığı son araçlar . Bizim burada tartıştığımız da aslında bu sorun değil toyotanın sorunu ve araçlarını sahiplenmemesi . Ben bundan sonra böyle bir firmanın ürettiği araçla değil dünya turu markete ekmek almaya gitmemeye çalışırım . Siz dünya turu atarsınız o sizin tercihiniz karışamam . Ama dediğim gibi ben böyle bir araçla yolculuk yapmamaya çalışırım zaten ilk fırsatta da bu araçtan kurtulacam . Sebebi ben araç kullanırken zevk almam lazım önümde böyle bir firmanın amblemini gördükçe de ben ne araç kullanmaktan ne o yolculuktan zevk alabilirim . Toyota alıp memnun kalmış kişilerde elbet var onlar alır kullanır ben karışamam memnun olmasa dahi alıp kullanana be yine karışamam . Ama ben bana 3 yıl masallar anlatıp sorunu çözeceğiz arkasındayız deyip 3 yıl sonunda garanti bitince ya siz kısa yol yapıyorsunuz yağ özelliğini yitiriyor diye bahane uyduran bir servisi olan aracı alıp kullanmam için dünya da başka bir araç üretilmemesi lazım . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #763 : Temmuz 25, 2013, 23:33:53 »
Abi efsane kasalar toyotanın sorunsuz olarak yaptığı son araçlar . Bizim burada tartıştığımız da aslında bu sorun değil toyotanın sorunu ve araçlarını sahiplenmemesi . Ben bundan sonra böyle bir firmanın ürettiği araçla değil dünya turu markete ekmek almaya gitmemeye çalışırım . Siz dünya turu atarsınız o sizin tercihiniz karışamam . Ama dediğim gibi ben böyle bir araçla yolculuk yapmamaya çalışırım zaten ilk fırsatta da bu araçtan kurtulacam . Sebebi ben araç kullanırken zevk almam lazım önümde böyle bir firmanın amblemini gördükçe de ben ne araç kullanmaktan ne o yolculuktan zevk alabilirim . Toyota alıp memnun kalmış kişilerde elbet var onlar alır kullanır ben karışamam memnun olmasa dahi alıp kullanana be yine karışamam . Ama ben bana 3 yıl masallar anlatıp sorunu çözeceğiz arkasındayız deyip 3 yıl sonunda garanti bitince ya siz kısa yol yapıyorsunuz yağ özelliğini yitiriyor diye bahane uyduran bir servisi olan aracı alıp kullanmam için dünya da başka bir araç üretilmemesi lazım . :)

Hocam keşke 3 yıl beklemeseydiniz yada servis seferlerinden sonra hemen mahkemeye verseydiniz...Gerçi bana kalırsa şu an bile yapılanları bir avukatla görüşüp mahkemeye verebilirsiniz htta yaptıkları taktiği mahkeme anlarsa bence tazminat bile alabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #764 : Temmuz 25, 2013, 23:36:35 »
sercan ne alıp veremediğin var vw opelle :D
adamlar sorun yaşamışlar toyotadan uzak duracağım diyor koş koş diyorsun.
biraz saygı duysan insanlara. senin arabanda sorun yok diye d4d motorlu arabalara laf ettirmiyorsun...

Ben opelleri seviyorumda aynı şekilde vw ya benimde bir antipatim var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #765 : Temmuz 26, 2013, 07:36:07 »
Hocam keşke 3 yıl beklemeseydiniz yada servis seferlerinden sonra hemen mahkemeye verseydiniz...Gerçi bana kalırsa şu an bile yapılanları bir avukatla görüşüp mahkemeye verebilirsiniz htta yaptıkları taktiği mahkeme anlarsa bence tazminat bile alabilirsiniz

Abi benim 3 yıl beklememin sebebi kendilerine güvenmem zaten toyotayı da tercih etmemin nedenleri de 1 sorunsuz olması 2 müşteri memnuniyeti . Ama yanılmışım toyota da ikisi de yok . Avukata 2 hafta önce danıştım hatta 1 avukatlada kalmadım . Ama aracım ötv muafiyetli olduğundan 1 avukat zararlı siz çıkarsınız dedi 1 avukatta mevzuatla ilgili bilgisi olmadığı için bir şey diyemedi . Bende Allah'a havale ediyorum bir daha da toyota marka bir aracı alıp evimin önüne koymam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #766 : Temmuz 26, 2013, 10:11:59 »
Temel sorun yaklaşımda ve zihniyette yatıyor. TSB de açıkladıkları Türkiye ve Macaristan hariç blok değişimi yapılması, Türkiye ve Macaristan'da segman-piston değişiminin izahı şu ana kadar yapılabilmiş değil. Bence sadece yasalardaki esnekliklerden yararlanma. Ben Toyota alırken epey araştırma sonrası sağlamlığına ve marka güvencesine inanarak aldım. Ancak karşılaştığım durum tam tersi oldu. Toyota 4-5.000 TL gibi bir zararı(o da kardan zarar) göze alarak benimle anlaşabilecekken işi yokuşa sürmeyi tercih etti. Bundan sonra top adalette. Ben bu süreci en sonuna kadar götüreceğim. Ancak davayı kazanırsam kazanmakla yetinmeyeceğim. Bu konuda tüm araba alacaklara yaşadığım süreç ve araba alırken müşteri memnuyeti açısından firmanın duruşunu açıklayacak tüm yolları kullanacağım. Ben kendi adıma bu işin sonucunda ortaya çıkabilecek zararları göze alarak dava açtım. Bu durumdaki tüm araç sahiplerinin haklarını aramalarını ve bu anlamda TBMM, Cumhurbaşkanı ve Hükümeti de zorlayarak yasaların esneklikten arındırılması için çaba içinde olunmalı. Müşteriler firmaların keyfiyetine bırakılmamalıdır.
Yol Bilgisayarının Türkçe olmamasından kaynaklı bunun gizli ayıp olacağına dair yargı kararları var.
Eğer biz tüketiciler bir araya gelirsek bu firmaların keyfi davranışlarını önleriz. Ben kendi adıma ilimiz milletvekillerinin tümü ile iletişime girerek bu konuda meclis açıldığında mecliste girişimde bulunarak yasalarda yeni düzenlemeler yapılmasını sağlamaya yönelik girişimlerde bulunacam. Önerim bu durumdaki tüm tüketicilerin aynı yolu izlemesi. Hatta bu konuda bir örgütlülük oluşturmayı öneriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #767 : Temmuz 26, 2013, 12:04:06 »
ortada hukuka uygun bir şekilde yapılmış bir alışveriş varsa bence hakkınızı sonuna kadar arayabilirsiniz... ötv den muaf olmuş olmanız neden sizi haksız çıkarsınki yerinizde olsam işi bilen en az 5-6 tane avukatla görüşürdüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #768 : Temmuz 26, 2013, 13:34:28 »
ortada hukuka uygun bir şekilde yapılmış bir alışveriş varsa bence hakkınızı sonuna kadar arayabilirsiniz... ötv den muaf olmuş olmanız neden sizi haksız çıkarsınki yerinizde olsam işi bilen en az 5-6 tane avukatla görüşürdüm...

Abi beni haksız çıkarmıyor . Zararlı çıkan ben oluyorum . Şöyle ki benim aracım faturada 32000 tl gözüküyor davayı kazandım diyelim bana toyota 32000 tl ödüyor . Benim tekrar ötv muafiyetli araç almam içinde 2 yıl daha geçmesi gerektiğinden ben 32000 tl ye şu an bir araç alamam . Avukatım 2 yıl daha bekle takasta kullan daha karlı olursun dedi bana da mantıklı geliyor . Benim 5 yıldan önce tekrar ötv muafiyetli araç almam için tek koşul bu aracın hurdaya çıkması buda olmuyacağı için ben uğraşmaktansa 2 yıl daha yağ ekleye ekleye binip 2 yıl sonra takasta kullanmayı düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #769 : Temmuz 26, 2013, 15:00:41 »
Abi beni haksız çıkarmıyor . Zararlı çıkan ben oluyorum . Şöyle ki benim aracım faturada 32000 tl gözüküyor davayı kazandım diyelim bana toyota 32000 tl ödüyor . Benim tekrar ötv muafiyetli araç almam içinde 2 yıl daha geçmesi gerektiğinden ben 32000 tl ye şu an bir araç alamam . Avukatım 2 yıl daha bekle takasta kullan daha karlı olursun dedi bana da mantıklı geliyor . Benim 5 yıldan önce tekrar ötv muafiyetli araç almam için tek koşul bu aracın hurdaya çıkması buda olmuyacağı için ben uğraşmaktansa 2 yıl daha yağ ekleye ekleye binip 2 yıl sonra takasta kullanmayı düşünüyorum .

Valla takas edip başka bir garibanın başı yanacağına bence hakkınızı mahkemlerde arayıp toyotaya da iyi bir ders vermeniz gerekliydi...Yinede siz bilirsiniz...saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #770 : Temmuz 26, 2013, 20:35:25 »
Valla takas edip başka bir garibanın başı yanacağına bence hakkınızı mahkemlerde arayıp toyotaya da iyi bir ders vermeniz gerekliydi...Yinede siz bilirsiniz...saygılar...

Abi inan üç sene bu aracı yaptırmak için uğraşmamın tek sebebi aracın bundan sonraki sahibini düşündüğüm için . Bunu konularda bir çok yerde de yazdım . Ama maalesef benim elimden bu kadarı geliyor . Devlet bana şu an ötv muafiyetli araç hakkını tanısa mahkeme yolundan da vazgeçmicektim. Ama 5 yılda bir ötv muafiyetli araç alma hakkım olduğundan ve bu sürenin dolması için daha 2 sene geçmesi gerektiğinden elim kolum bağlı . Zaten ben bunu mahkeme yoluyla geri iade etsem de toyota bu aracı gene sorunsuz diye başkasına satacak . Yani her halükarda bu araç birinde patlayacak . Ondan ben bir daha ne toyota alırım nede tavsiye ederim . Adamların müşteri memnuniyeti anlayışı müşterilerini yolunacak kaz olarak görmekten başka bir şey değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #771 : Temmuz 27, 2013, 01:37:57 »
hayırlısı olsun...ne diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #772 : Ağustos 15, 2013, 15:07:00 »
forumlarda bu durumu okuyunca çok kararsız kaldım ama  temiz gördüğüm 2011 model bir dizel corolla extrayı güvendiğim bir servise götürüp expertize soktum 30000 km deki araçta gram yağ yakma yoktu bende aldım...demem o ki beğendiğiniz bir aracı expertize götürün ve kafanızda soru işareti kalmasın...bu üçüncü toyotam ve yine memnunum:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #773 : Ağustos 16, 2013, 10:34:06 »
Başlığı yazarken sehven r- karekterlerine basılmış Forum yönetiminden ricam başlığı Toyota Corolla Yağ Eksiltme Sorunu olarak düzeltmeleri.
Bu arada açtığım dava da 2. duruşma yapıldı. Davayı kazanacağımı umuyorum. Ayrıca Toyota firması aleyhine birkaç dava daha açmayı planlıyorum. Onların hazırlıklarını tamamladığımda buradan paylaşacağım. Açacağım bu davalar yağ eksiltme sorunu olsun yada olmasın herkesi bir açıdan ilgilendirecek sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #774 : Ağustos 16, 2013, 13:02:56 »
Servet Bey ben de aynen sizin gibi düşünmekteyim. Ekim ayında 2.dava görülecek akabinde diğer konularla ilgili bende mahkeme açmayı planlıyorum.
Mümkün olduğu kadar yurtiçi ve yurtdışı forumlarda olsun, sosyal medyada olsun veya çevremizde araç almak isteyen eş dost olsun bu yaşadığımız mağduriyeti anlatıyorum.
maalesef tüketiciler olarak Türkiye'de başvurabildiğimiz sadece mahkemeler var,oralarda da süreç çok çok yavaş işliyor. Örneğn İstanbul da bildiğim 4 tane mahkeme var 20 milyonluk şehirde düşünün artık...İmkanı ve zamanı olan uğraşıyor, imkanı olmayanlar firmaların  "iyi niyet "insafına kalıyor.
Türkiye'de mahkeme sürecinin çok uzadığını bilen firmalar da sorunu çözmek yerine bu süreci olabildiğince uzatmaya çalışıyor.
Bildiğim kadarıyla Tüketici Hakları mahkemesinde aynı sorunla kazanılmış davalar olsa bile bir başka dava için emsal değil sadece delil oluşturuyor, böylece her araç için ayrı dava açmak gerekiyor.Bu da firmalar lehine süreci uzatıyor ve birçok kişi bu süreci göze alamadığından bir an önce aracından kurtulmanın yollarını arıyor.
Halbuki aynı sorundan dolayı kazanılmış mahkemeler emsal teşkil etmiş olsa hiç mahkemeye bile gerek kalmadan tüketiciler mağduriyetlerini giderebilirler, ya da firmalar daha çabuk çözüm üretmek durumunda kalırlar.
Bu süreç umarım hakkımızda hayırlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #775 : Ağustos 17, 2013, 21:06:07 »
Bir ay once 36000 km 2012 model dizel otomatik elegans Corolla aldım. Servis kayıtlarında yağ eksiltmesiyle ilgili bir kısıntısı yoktu alırken de 36 000 km yağında soorun yoktu. Bugün yani cumartesi saat 17:30 Tatil donuşu bolu tüneli çıkışında düşük yağ uyarısı verdi hemen servisi aradım ve durumu anlattım eve yaklaşık 100 km mesafem vardı. Servis eve kadar gidecebileceğimi ve pazartesi servise götürmem gerektiğini ne kadar yağ eksilttiğinin tespit edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Daha sonra yol yardımını aradım ve beni servise yönlendirdiler ve bir tekniker gelerek 1250 ml yağ koydu ve pazartesi bana döneceklerini söylediler. Yağ çubuğun da alt değerin altında nerdeyse sonda yağ vardı.
Araba şuan 38000 km ve yağ değişimine 2000 km var. Ne yapmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #776 : Ağustos 17, 2013, 23:50:33 »
ömer bey gecmiş olsun gercekten kotu bir durum gelişmelerden haberdar edin lütfen toyota servisinin size yaklaşımını merak ediyorum ...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #777 : Ağustos 18, 2013, 08:21:38 »
ömer bey gecmiş olsun gercekten kotu bir durum gelişmelerden haberdar edin lütfen toyota servisinin size yaklaşımını merak ediyorum ...
Mesai bitmesine rağmen Toyota yardım beni önce servis teknikerine bağladı ardından da bir tekniker gelerek kapalı olan sevisi açarak ilgilendiler. Pazartesi değerlendireme yaparak bana döneceklerini söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #778 : Ağustos 28, 2013, 21:01:35 »
Salı günü aracımı servise verdim kontrollerin yapılarak gerekli değişikliklerin yapılacağını söylediler ve araç tahsis ettiler. Bugün aradılar ve arabanın seğmen takımı ve pistonlarının değişeceğini söylediler. Turbosunda bir sıkıntı yokmuş. 8000 km 1600 ml yağ eksitlmiş. Cumartesiye kadar teslim edeceklerini söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #779 : Ağustos 31, 2013, 17:02:03 »
Bugün aracımı teslim aldım. Servisin hizmeti güzeldi. Umarım sorun düzelmiştir. Bekleyip göreceğiz.