0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün aracımı teslim aldım. Servisin hizmeti güzeldi. Umarım sorun düzelmiştir. Bekleyip göreceğiz.
Hadi hayırlısı. Umarım sorununuz düzelmiştir. Benim aracımda işlem yapılalı yaklaşık 13500km oldu. İşlem yapıldıktan 10800km sonunda bakım yaptırdım, yağda eksilme vardı ama sorun olacak düzeyde değildi ve müşterim olan oto servisteki ustam bunun motor ömrüne olumlu etki yaptığını söyledi. Bakımda Mobil1 5w30 ESP Formula yağ kullanıldı. En son kontrol ettiğimde (bakımdan yaklaşık 2200km sonra) yağ seviyesi üst noktanın 1mm kadar altındaydı. Bende artık aracıma daha zevkle biniyorum ve geçen gün ona alaşım jant aldım.
Size hangi işlemler yapılmıştı.
Sizin işlemlere ek olarak turbo ve vakum pompası değişti.
Benim araba 2012 model kasım 2011 çıkışlı sizinki kaç model. Turbo ve vakum pompası değişimi istedim ama ölçümlerinde sorun yokmuş bu yüzden değiştirmediler.
Segman piston değiştikten sonra gömleklerin her durumda honlanması gerekir.30-40 binde araçlar rektefiye oluyor rezillik. Japonların dizel konusunda Fiat ve VW den ders alması gerekir.1.3 multijet albealar taksilerde 500-600 bin tık yok.
Onları bana sor. 10,000 olmadan rektifiye olan 1,3 multijetler var. Hele opelde daha 1000 bile olamayanlar var. Ama iş sorun olmasında değil, sorunun kabul edilmesinde.
Albea Taksilerde sorunsuzca işliyorlar 500-600 bin kmler istanbul tafiğinde yapılıyor.1kere turbo değişerek o kmleri görüyor.
Ben gitmiyor demiyorum, sadece yazdığım km'ye sahip araçların rektifiye olduğunu söylüyorum. Be demek değil ki hepsi aynı. 190 Nm torklu 1.4 D-4D motorlarda da 700,000 km olup hiç anahtar değmeyenler var.Yani iş sorun çıkarmasında değil, önemli olan sorun çıktığında gördüğün muamele, aptal yerine koyulman.Toyota bu işi AB ülkelerinde olduğu gibi kabul edip çözseydi zaten kimse şikayet etmezdi.
Aracımı aldıktan iki gün sonra Yeniden servisteyim. Yağ yakma problemi ile gittiğim servisten aracımı teslim aldıktan iki gün sonra şanzıman sorunu ile hem de çekici ile tekrar servise gittim ve aracımı teslim ettim. Yolda giderken araç E modundan N modune geçti ve yanıp sönmeye başladı. Aracı hareket ettiremedim ve caddenin ortasında kaldım. Çok sağlam arabaymış hakikaten.SAkarya Sandıkçı Toyota çalışanlarına özel olarak Murat Beye teşekkür ederim ama aynı şeyleri TOYOTA için söyliyemiyeceğim.
iyi günler arkadaşlar 2008 model coralla elegant lpg li aracım var,onu satıp dizel otomatik coralla almayı düşünüyordum yalnız formda yazılanları okuyunca bu isteğimden vaz gecmek üzereyim.bütün modellerde bu sorun var mı? genelde 2011 modellerde yani makyajlı kasalrda var gbi kanı var içimde...yardım ederseniz sevinirim.
Valla ben aldım, herhalde sorunları halletmişlerdir... Yani inşallah...