Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #740 : Temmuz 11, 2013, 12:34:13 »
Yavuz bey 2012 lerde eksilme var mı yok mu bilmiyorum . Sadece 2012 araç kullanıcılarından daha şikayet duymadık . Dediğiniz gibi diğer araçlarda 1mm dahi eksilme olmuyor ve normal olanda bu zaten 2009 öncesi 1.4 d-4d de de 1mm dahi eksilme olmuyordu .

Ayhan beyin aracı 2012 model ve aracında yağ seviyesinin ortalarda olduğunu söylüyor eğer böyleyse bence sorun halen tam olarak giderilmiş değil . Ama toyota servislerine sorarsanız size yağ lambası yakmadıkça sorun yok diyeceklerdir . Nasıl bir zihniyetse sorunun olup olmadığını yağın çubuğuna bakarak göremiyorlar illa lamba yanacak .

Size başta da demiştim ben olsam böyle şaibeli ne olacağı belli olmayan bir aracı almak yerine gider 1.6 dizel motora sahip daha donanımlı yol tutuşu daha iyi aracı alırım . Unutmayın toyota sorunsuzluğu için alınır bana kalırsa artık toyota bunu sunamıyor onun için ben yerinizde olsam gider başka markalara bakar test ederdim . Zaten yeni corolla açıklanan fiyatlarla alınacak bir araba değil . İlla toyota diyorsanız da size benzinli 1.6 avensis tavsiye ederim .

o bahsettiğiniz hidayet beyin aracı, benim araç 2013 ve yağ seviyesine hiç bakmadım daha :)
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Temmuz 11, 2013, 12:34:13 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #741 : Temmuz 11, 2013, 12:36:58 »
Üstad bi kontrol edip bilgi versen memnun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Kilometre: 100000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Temmuz 11, 2013, 13:14:16 »
bugün bi kontrol ederim inşallah, ramazandan dolayı evden çıkasım gelmiyor bir türlü
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Temmuz 11, 2013, 13:17:38 »
o bahsettiğiniz hidayet beyin aracı, benim araç 2013 ve yağ seviyesine hiç bakmadım daha :)

Kusura bakmayın karıştırmışım . :) Umarım sizin aracınızda sorun yoktur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #744 : Temmuz 11, 2013, 14:35:08 »
Doğrudur Mustafa . Ama amcamda 1.6 tdi passat var böyle birşey duymadım . Gerçi yağ çubuğunu çekip kontrol etmez kendisi belkide var haberi yok .

Ben bugün avukatın yanına gidecem işlemleri başlatacağım . Hayırlısı olur inşallah .
İade mi abi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #745 : Temmuz 11, 2013, 15:25:13 »
İade mi abi?

Kardeşim iade de zarar ederim çünkü verecekleri paraya aynı özellikte araç alamam . Değişim isteyeceğim . Fakat ne olduysa dün avukata verecem falan deyince bugün tesadüf avukatın yanında iken aradılar gelin bir şekilde uzlaşırız diye gelecek hafta içi gideceğim bakalım ne teklif edecekler en kötü ihtimal komple sandık motor değişimini teklif ederlerse ben kabul edeceğim ama yok motoru sökeceğiz bakacağız inceliceğiz gibi laflar ederlerse kabul etmeyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #746 : Temmuz 11, 2013, 16:10:08 »
Mahmut kardeşim, geçmiş olsun inşallah hayırlısı olur senin için. Bana sorarsan giderken Avukatın da yanında olsun derim..
Senin için artı olur ve ciddi olduğunu anlarlar..İşin sonunu sakın bırakma..İyi haberlerle dönersin inşallah :)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #747 : Temmuz 11, 2013, 16:35:29 »
Mahmut kardeşim, geçmiş olsun inşallah hayırlısı olur senin için. Bana sorarsan giderken Avukatın da yanında olsun derim..
Senin için artı olur ve ciddi olduğunu anlarlar..İşin sonunu sakın bırakma..İyi haberlerle dönersin inşallah :)

Abi iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .

Ben avukatla gitmeyi düşünmemiştim ama dediğiniz iyi oldu avukata teklif ederim eğer işi yoksa ve zaman ayıra bilirse dediğiniz gibi avukatla gideceğim .

Bu arada ben servisin böyle peşime düşeceğini düşünmemiştim sizi avukata vereceğim dememle birlikte soruna yaklaşımları ciddi değişti .  Bana makul bir çözüm sunarlarsa kabul edeceğim bende avukata verip uğraşmaktan zevk almıyorum beni mecbur ettiler . Sunabilecekleri en makul teklifte sandık motor sipariş edip motorun komple değişimi olur çünkü bu motorun onarılmasını kesinlikle kabul etmeyeceğim bu motor olacak olsaydı 3 yılda olurdu diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 COROLLA ELEGANT D-4D BEYAZ
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '95
  • 6 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #748 : Temmuz 11, 2013, 17:05:42 »
Benim aracim 2012 corolla 21000 km de suan arabamin heryerine dikkat eden biriyim en kucuk bir degisikligi hissedebilirim.
Kesinlikle yağ yakma veya bir eksilme gibi bir durum yok.
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Temmuz 11, 2013, 17:13:04 »
Kardeşim iade de zarar ederim çünkü verecekleri paraya aynı özellikte araç alamam . Değişim isteyeceğim . Fakat ne olduysa dün avukata verecem falan deyince bugün tesadüf avukatın yanında iken aradılar gelin bir şekilde uzlaşırız diye gelecek hafta içi gideceğim bakalım ne teklif edecekler en kötü ihtimal komple sandık motor değişimini teklif ederlerse ben kabul edeceğim ama yok motoru sökeceğiz bakacağız inceliceğiz gibi laflar ederlerse kabul etmeyeceğim .
En mantıklısı bence de.Ama sandık motor yerine 0 araç ile değişimi olmaz mı?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #750 : Temmuz 11, 2013, 17:16:30 »
En mantıklısı bence de.Ama sandık motor yerine 0 araç ile değişimi olmaz mı?

Mustafa 0 araç değişimini onlar muhtemelen paşa paşa kabul etmezler ancak mahkeme kararı ile değişirler . Ben sandık motor değişimini kabul ederlerse razı olacağım ama yok yine ucu açık tekliflerle gelirlerse kabul etmeyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #751 : Temmuz 11, 2013, 17:44:07 »
Onarım vs kabul etme zaten kardeşim,avrupa'da olsa öttürürler adamı emin ol. Aracı değişime gitmeseler bile sandık motor için bastır derim..
Ben bilişim sektöründeyim,kısa bir örnek vereyim sizlere, bir laptop garanti kapsamında 3 kere aynı arızayı yaptı..Müşterim 3. arıza sonunda servise götürdüğünde garanti bitimine 1 ay kalmıştı..Cihazı kafalarına attı teslim almadan geri döndü. 2-3 gün sonra aradılar "0" muadil hangi laptop var ise aynı markadan, değiştirdiler.. Bilginize..
Herkes bilinçlensin arkadaşlar,kimse kimsenin hakkını yememeli bana kalsa..
Saygılarımla
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #752 : Temmuz 11, 2013, 17:49:32 »
Onarım vs kabul etme zaten kardeşim,avrupa'da olsa öttürürler adamı emin ol. Aracı değişime gitmeseler bile sandık motor için bastır derim..
Ben bilişim sektöründeyim,kısa bir örnek vereyim sizlere, bir laptop garanti kapsamında 3 kere aynı arızayı yaptı..Müşterim 3. arıza sonunda servise götürdüğünde garanti bitimine 1 ay kalmıştı..Cihazı kafalarına attı teslim almadan geri döndü. 2-3 gün sonra aradılar "0" muadil hangi laptop var ise aynı markadan, değiştirdiler.. Bilginize..
Herkes bilinçlensin arkadaşlar,kimse kimsenin hakkını yememeli bana kalsa..
Saygılarımla

Abi bende böyle düşünüyorum . İnşallah hayırlısı ne ise o olur . Ben bugüne kadar servise hep sakin sakin gittim dediklerine inanmasam da kabul ettim ama artık bardak taştı . Gelecek hafta içi bana en kötü ihtimal sandık motor değişimi sundular sundular . Sunmazlarsa bundan sonrasına mahkeme karar verir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #753 : Temmuz 12, 2013, 17:16:08 »
aracımı 110000'de aldım LPG taktırdım şimdi 170000'de. Ogün bugündür yağ yakıyor.denemediğim kalmadı en son 10w 60 koydum yine eksiltti (nispeten daha az) geçen 20w50 koydum sabahları yağ kokusuyla çalışıyor ama 1000 km falan yaptı eksiltmedi. anlayan arkadaşlar 20w50 için fazla kalın mı acaba?Kışın 15w40 yazın 20w50 koysam sıkıntı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #754 : Temmuz 12, 2013, 17:17:14 »
bu arada 10w60 tan sonra 10w40 koydum ve 2000-2500 kmde 4 lt yi içti.ekleyeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #755 : Temmuz 16, 2013, 10:59:39 »
 2011 yılı ocak ayında Toyoto Corolla Comfort Extra Dizel araç aldım. Alırken yaptığım araştırmalar sonucunda Toyota markasının sağlamlığı ve müşteri memnuniyetine verdiği önem etken oldu. 46.000 TL'ye aldığım aracın yarısını kredi kullandım. Araç 6.000 km de iken yağ eksiltti. İkaz lambası yandı. Servise gittim bana bunun normal olduğu, ilk başta fabrikadan gelen yağın ince olmasından kaynaklandığı belirtildi. Makul geldi. Tamamladılar. Ardından 10.000 km bakımı yapıldı.
Ancak daha sonra yağı kontrol etmeye başladım. Bu kez ikaz lambası yanmadığı halde 18.000 de 2,5 Lt yağ eksiltti. Vakum pompası dendi. Ardından 27.000 de yine 2 km yağ eksiltti. Bütün bunları iş emrine yazdırdım. Servise her girdiğimde tespiti iş emrine işlettim. Ardından bana segman ve piston değişimi yapalım hatayı giderelim dediler. Kabul etmedim. Çünkü ortaya çıkan durum gizli ayıp kapsamında. Segman ve piston değişimi ise motor tamiri anlamına geliyor. Toyotanın servis bülteni TSB(Hem video hemde pdf) elime geçti ve gördüm ki Türkiye Macaristan dışında blok değişimi öneriyorlar. Buda Toyota' nın hatayı kabul ettiği anlamına geliyordu. Sorunun uzlaşı ile çözülmesi için yazı yazdım. Ancak olumsuz yanıt geldi.
Aralık ayı sonunda dava açtım. 1. Duruşma oldu. Duruşmadan sonra uzlaşı teklif edildi. Toyota müşteri memnuniyetini önemsediğini belirttiler. Doğrusu bu tavır olumluydu. Benim amacım da bağcı dövmek değil zaten. Ortada açık bir mağduriyetim var giderilmesini istedim. Bu teklif mantıklı geldi. Ancak yüksek meblağ fark istendi. Fark yüksek dedik. Yeni versiyon vereceğiz dediler. Yeni Corolla 4 versiyon olarak çıkıyor. Hangi versiyon verilecek diye sorduğumuzda Toyota firmasına yakışmayacak bir yanıt aldık. Önce talep edilen rakama 8.000 TL eklenince uzlaşmanın mümkün olmayacağını gördüm. Zaten benim aracımın şu anpiyasa değeri 45.000 TL civarında iken Toyota firması bana vereceği 60.000 TL bayi fiyatı olan aracın üstüne 20.000 TL talep etti. Kısacası hiç bir şekilde kabul edemeyeceğim bir teklif ile karşılaştım.
17 Temmuz Günü bu konu ile ilgili 2. duruşma var.
Ben aslında Toyota dan memnunum. Toyota'nın  bayii ve servisinden de memnunum. Genel olarak araçtan da memnunum. Toyota firmasının ve CEO' su Ali Haydar YURTSEVER'in mesajlarında da sağlamlığı ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkardığını biliyorum. Genel olarak araba alacağım zaman tekrar Toyota düşünüyordum. Ancak Toyota yönetiminin bu tutumundan dolayı aramızda yeni bir dönem başlayacak gibi görünüyor.
Toyota firması için hiç önemli sayılmayacak bir şekilde beni mağdur etmeyecek şekilde  uzlaşı ve anlaşma imkanı varken işi yokuşa sürerek işi farklı bir platforma taşımama neden olacaklar. Ben geçmişte Sendika başkanlığı yapmış biri olarak hakkımı yedirmeyeceğim. Davayı sonuna kadar sürdürerek istemeden de olsa yeni platformlara taşımayı düşünüyorum.. Davayı kazanma ihtimalim oldukça yüksek. Davayı kazandıktan sonra bu konu ile ilgili web sitesi hazırlayarak tüm detayları Türkiye ve dünyadaki diğer insanlar ile paylaşmak, basına ilan vererek duruşma sonucunu yaymak benim açımdan bir hak mücadelesi durumuna gelecek. Gelişmeleri ve bu durumda olan başka arkadaşlarımız varsa hukuksal yardım dahil olmak üzere her konuda yardımcı olacağımı duyurmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #756 : Temmuz 16, 2013, 12:35:55 »
Yaşadığınız sürecin aynısını ben 2011 Auris aracımda yaşıyorum. Ben piston segman takımı değişimini kabul ettim ancak daha çabuk yağ lambası yaktı. Neticede ulaşmaya çalıştığım Toyota merkez her defasında size dönüş yapacağız diye oyaladı.Sonunda Mart 2013 tarihinde avukat aracılığıyla mahkemeya verdim.
1 hafta geçmeden Toyota merkezden aradılar araç değişimini düşündüklerini bana dönüş yapılacağını söylediler. 1 ay boyunca her hafta bu konuşmalar devam etti, malum bu durumlarda malın misliyle dğişimi soz konusu olduğu için ve Auris kasa değiştiği için bana yeni kasa araç aradıklarını söylediler ; sonunda uygun arac bulduklarını söyleyip fark olarak 6.750 tl istediler.
Mahkeme masraflarını karşılamaları durumunda bu parayı kabul edebileceğimi söyledim.Ancak mahkeme olayına karışmadıklarını sadece "Müşteri Memnuniyeti" kapsamında bana bu teklifin yapıldığını söylediler.Kabul etmedim. Mahkeme süreci devam ediyor. Ekim 2013 te duruşma var .
Avukatım duruşmadan sonra 3-4 ay içinde davanın sonuçlanacağını söylüyor.
Aynı durumda canı yanan bir çok arkadaşımız var, istediğimiz sadece mağduriyetimizin giderilmesi.
50.000 tl verip aldığım sıfır araç fabrikanın önünde atıl vaziyette yatıyor.
Sadece bu sorun nedeniyle kendime 2. araç aldım onu kullanıyorum.
Ayıp Toyota nın ayıbı kendileri düşünsün artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #757 : Temmuz 16, 2013, 14:09:01 »
Bu sorunu yaşayan biri olarak kısaca güvendiğimiz dağlara kar yağdı . Bende toyotayı sorunsuzluğu ve müşteri memnuniyeti için tercih etmiştim .Bir daha ne toyota marka araç alırım ne tavsiye ederim . Bende avukatla görüştüm ama benim araç ötv muafiyetli olduğundan çok zararlı çıkıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #758 : Temmuz 23, 2013, 11:45:01 »
Arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum sıkıntı yaşayan arkadaşlar ne yaptı sorunlarını çözebildi mi? Birde mahkemeye veren oldumu acaba işin mahkeme kısmında durum nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #759 : Temmuz 23, 2013, 12:19:43 »
Arkadaşlar konuyu baştan sona kadar okudum sıkıntı yaşayan arkadaşlar ne yaptı sorunlarını çözebildi mi? Birde mahkemeye veren oldumu acaba işin mahkeme kısmında durum nedir?

Abi bende maalesef piston ve sekman değişimi olmasına rağmen sorun çözülmedi . Servise gittim bana genel merkezi arayın dediler aradım yine başta olduğu gibi normal demeye başladılar . Tekrar servise gittim . Çok bilmiş bir usta geldi sen 6 ay da 10000 km yapamadığın için 6 ayda yağ özelliğini yitiriyor ondan yakıyor dedi . Dedim oradan bakınca salağa benzer bir yanım mı var buna kim inanır madem mazeret bulacaksanız oturun düşünün adam gibi mazeret bulun veya erkek gibi söyleyin biz malımızın arkasında değiliz diye ne siz uğraşın ne ben uğraşayim 3 yıldır bu sorunla ilgili gidip geliyorum bir daha ne toyota alırım ne tavsiye ederim dedim çıktım  .Çıkmadan öncede aynı sorundan 2 kişi daha beni duyunca onlarda seslerini çıkarmaya başladı resmen rezillik millete bozuk araba sattıkları yetmiyormuş gibi resmen salak yerine koyuyorlar . Ben Allah'a havale ediyorum hakkımı da helal etmiyorum . Toyotayı sorunsuzluğu için tercih etmiştim ama maalesef hem sattıkları arabalar hem şirket olarak 5 para etmezler .Gerçi satış bölümü Allah var aracı alana kadar bir dediğinizi 2 etmiyor ilgileniyorlar ama aracı teslim edene kadar ondan sonrası dediğim gibi sorun yaşarsanız rezalet sorun yaşamazsanız zaten sıkıntı yok .

Aklıma geldikçe halen sinir oluyorum adamın bahanesine bak 6 ayda yağ özelliğini yitiriyormuş ondan yağ yakıyormuş yemin ediyorum bunu dediğinde kendisini aracın içine katıp araçla birlikte yakasım geldi .