0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut Bey , Octaviya'nın daha sitesi düzgün çalışmıyor o yüzden bakmaya değmez. İnş fiyat olarak uygun bir şey çıkar da toyotadan şaşmayız.
Octavia'ya bakmanızı öneririm. Kesinlikle çok güzel bir araba (kalite ve donanım bakımından). Ancak dizelinin 5 ileri olması sorun olabilir.
Arkadaslar , ben octavia yi bilmiyorum ama almayi hatta bakmayi bile dusunmuyorum cunku icim sadece toyota , honda , vw vb klasini kanitlamis araclari dusunuyorum . Benim dusuncem bu sekilde fakat dusunen arkadaslar ins . Memnun kalir hayirlisi olsun . Bu konuyla ilgili gercekten 2011-2013 km ve sonuclari arkadaslar yazabilirse cok guzel olur.
yazdım. yağ yakma sorununun 2012 den sonra olmadığını yazdım. benim 2013 aurisimde olmadığını yazdım.(skoda bir öneriydi, benim kendi düşüncem sizinkinden de kötü ben toyota'dan başka araba alamam)
2012 dizel sahibiyim (2013 trafiğe çıkışlı) 20 gundur yoldayım 7000km yolyaptım. şua an araba 9500de.6500 km uzun yolda geçti genellikle 140ın altına düşmedim uzun süre 160ile seyehat ettiğimde oldu. bugun baktım yağ durumuna benimde en çok korktuğum şeydi. ama allaha şükür normal bir azalma var yağ seviyesi ortalarda. okadar sıkıştırmaya çok normal geldi bana.
Hidayet bey normalde hiç eksiltmemesi gerekir . Bana sorarsanız ortaya kadar azalması da normal değil . Sebebi ise ortaya kadar eksilme normal olsa idi tüm araçlarda durum aynı olurdu
yanlış anlamayın benim bu konularda çok fazla bilgim yok fakat internetten araştırdığım kadarıyla dizel araçlarda 10.000 km de yaklaşık 1 lt yağ eksilmesi normal diye biliyorum, bu konuda bilgi sahibi olan biri bizleri de aydınlatırsa iyi olur...
Ayhan bey evet öyle derler fakat benim çevremde araç kullanıcılarının %75 %85 i dizel araç kullanır ben daha aracı az da olsa yağ eksilten görmedim duymadım .Örnek arkadaşım kara yollarında çalışıyor ve altına 2010 bipper verdiler araç 170000 km de ve bakımları 15000 km de bir yapılıyor . Arkadaşım benim aracın yağ yaktığını duyunca bana dediği asla normal değil kullandığım bipperi 15000 de bir bakıma götürürüm ve çubukta 1 mm dahi eksilme olmuyor dedi .Aynı arkadaşımda 2008 doblo var kendi şahsi aracı araç 100000 km de ve yine bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme yok .Diğer yandan bende 2009 corolla vardı ondada bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme olmazdı .
anladım mahmut bey, peki yağ seviyesi çubuğun tam olarak neresinde olmalı, ben de takip edeyim en iyisi yağ seviyesini
Ayhan bey motorun sağlığı için yağ seviyesinin olması gereken nokta çubuğun üzerindeki iki noktanın arasıdır . Servis bakımda üst nokta ile aynı hizada koyar yağı . Dolayısıyla yağa baktığınızda seviye üst nokta ile aynı hizdaysa sorun yok . bakımdan bakıma 1-2 mm eksilme olmuşsa yine normal karşılanabilir ama bana sorarsanız yağ abartılı derecede eksiliyor ise örneğin ortaya kadar veya alt noktaya kadar bence o motorda bir sorun vardır .Azda olsa yağ eksilten motorun sorunlu olduğuna emin olmanız için çevrenizde başka marka düşük hacim turbo dizel kullanan vardır . Onlara da sorun araçlarında bakımdan bakıma ne kadar yağ eksiliyor diye .
teşekkürler...
Rica ederim . Umarım aracınızda bir sorun çıkmaz .
Bu aralar bı duyum aldım 1.6 Tdi VW lerde de aynı şey varmış abi.
Arkadaşlar tam olarak olayı anlayamadık , eskisi gibi 1.5 litre değil de , belirli bir kısmımı yakıyor . Tam olarak öğrenmek istediğim bu. Benim etrafımda ki diğer dizel araçlar da bir mm bile aşağıya inmiyor yağ çubuğu .