Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #720 : Temmuz 04, 2013, 11:07:51 »
 Ertan arkadaşımız size yardımcı olma çabasında, bunu yanlış anlamamak lazım.
 Konu hakkında henüz çok fazla veri olduğunu sanmıyorum. Ayrıca başlığa daha uygun seçmenizi tavsiye edebilirim. En azından başlığınızın sonuna "sorunu var mı?" diye ekleyebilirsiniz. Bu; sizden sonrakiler için de faydalı olacak ve yanlış anlamaları önleyecektir.

Daha önceleri yaşanan şikayetlerden sonra bu konuda gerekli geliştirmelerin yapıldığından eminim. Geçmiş tecrübeler de bunu gösteriyor. RÖG(SOD) gibi hata analiz sistemleri(üretim hata ve ısraf önlemede Toyota otomotiv sektöründe genelde öncü olmuştur) bunu sağlıyor bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #720 : Temmuz 04, 2013, 11:07:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #721 : Temmuz 06, 2013, 19:34:52 »
bence güzel bir başlık olmuş, ben bu yağ yakma problemini bildiğim halde gidip 2013 corolla aldım ama hala kafamda soru işareti var, 2012-2013 kullanıcıları bu başlık altında araçlarının km' lerini ve sorun yaşayıp yaşamadıklarını belirtirlerse, hem biz hem de yeni almayı düşünenler bilgi sahibi olur çünkü diğer başlıklarda çoğunlukla 2010-2011 model corollalar konuşuluyor
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #722 : Temmuz 07, 2013, 08:22:37 »
aracım 2012 elegant d-4d 6000 km de. ilk 6 aylık bakımını 6000 km de yaptırdım. henüz yağ ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. yaşamadım derken sık sık kontrol ediyorum yağ seviyesinde değişiklik yok gibi. araç herhangi bir uyarı da vermedi. daha önce ufuk beye şasi numarasını yazarak kontrol etmesini rica etmiştim. sağolsun kontrol etti. benim aracımın şasi numarası yağ yakma sorunu olan pin serisinden değilmiş ancak yine de dikkatli olmamı tavsiye etmişti. umarım ben de diğer arkadaşlar da sorun yaşamayız.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #723 : Temmuz 07, 2013, 09:22:56 »
Mahmut Bey , Octaviya'nın daha sitesi düzgün çalışmıyor o yüzden bakmaya değmez. İnş fiyat olarak uygun bir şey çıkar da toyotadan şaşmayız.
Octavia'ya bakmanızı öneririm. Kesinlikle çok güzel bir araba (kalite ve donanım bakımından). Ancak dizelinin 5 ileri olması sorun olabilir.

2013 auris'te daha yağ yakma göremedim. 2012'den sonrakilerde sorun bitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #724 : Temmuz 07, 2013, 09:28:54 »
Octavia'ya bakmanızı öneririm. Kesinlikle çok güzel bir araba (kalite ve donanım bakımından). Ancak dizelinin 5 ileri olması sorun olabilir.

Daha öncede dedim yine diyeceğim . Murat beye katılıyorum kesinlikle c sınıfı araç alacaklara tavsiyem octavia yı test edip öyle alsınlar . F/P oranı en iyi araçlardan biri . Sitesinin çalışmaması aracın kötü olduğu anlamına gelmez .

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #725 : Temmuz 07, 2013, 10:34:27 »
Arkadaslar , ben octavia yi bilmiyorum ama almayi hatta bakmayi bile dusunmuyorum cunku icim sadece toyota , honda , vw vb klasini kanitlamis araclari dusunuyorum . Benim dusuncem bu sekilde fakat dusunen arkadaslar ins . Memnun kalir hayirlisi olsun . Bu konuyla ilgili gercekten 2011-2013 km ve sonuclari arkadaslar yazabilirse cok guzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #726 : Temmuz 07, 2013, 11:35:33 »
Arkadaslar , ben octavia yi bilmiyorum ama almayi hatta bakmayi bile dusunmuyorum cunku icim sadece toyota , honda , vw vb klasini kanitlamis araclari dusunuyorum . Benim dusuncem bu sekilde fakat dusunen arkadaslar ins . Memnun kalir hayirlisi olsun . Bu konuyla ilgili gercekten 2011-2013 km ve sonuclari arkadaslar yazabilirse cok guzel olur.
yazdım. yağ yakma sorununun 2012 den sonra olmadığını yazdım. benim 2013 aurisimde olmadığını yazdım.
(skoda bir öneriydi, benim kendi düşüncem sizinkinden de kötü ben toyota'dan başka araba alamam)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #727 : Temmuz 07, 2013, 11:56:31 »
yazdım. yağ yakma sorununun 2012 den sonra olmadığını yazdım. benim 2013 aurisimde olmadığını yazdım.
(skoda bir öneriydi, benim kendi düşüncem sizinkinden de kötü ben toyota'dan başka araba alamam)

Teşekkürler, haftaya yeni kasamızı açıklasınlar artık güzel bir fiyata binelim gezelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #728 : Temmuz 10, 2013, 20:57:37 »
2012 dizel sahibiyim (2013 trafiğe çıkışlı) 20 gundur yoldayım 7000km yolyaptım. şua an araba 9500de.
6500 km uzun yolda geçti genellikle 140ın altına düşmedim uzun süre 160ile seyehat ettiğimde oldu. bugun baktım yağ durumuna benimde en çok korktuğum şeydi. ama allaha şükür normal bi azalma var yağ seviyesi ortalarda. okadar sıkıştırmaya çok normal geldi bana.
2012 corolla comfort extra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #729 : Temmuz 10, 2013, 21:25:42 »
2012 dizel sahibiyim (2013 trafiğe çıkışlı) 20 gundur yoldayım 7000km yolyaptım. şua an araba 9500de.
6500 km uzun yolda geçti genellikle 140ın altına düşmedim uzun süre 160ile seyehat ettiğimde oldu. bugun baktım yağ durumuna benimde en çok korktuğum şeydi. ama allaha şükür normal bir azalma var yağ seviyesi ortalarda. okadar sıkıştırmaya çok normal geldi bana.

Hidayet bey normalde hiç eksiltmemesi gerekir . Bana sorarsanız ortaya kadar azalması da normal değil . Sebebi ise ortaya kadar eksilme normal olsa idi tüm araçlarda durum aynı olurdu fakat bu durum bazı araçlarda var ve kimi araçlarda ilk km ler ortaya çıkmıyor sorunu 50000 km sonra yaşayan da biliyorum 30000 km sonra yaşayan da .
Ben bugün servise direksiyondaki soyulma için gittim gitmişken yağ sorununu da yine sordum çünkü seviye alt noktanında altındaydı . Kontrol ettiler ve bana biz yapabileceklerimizi yaptık bundan sonra müşteri hizmetleriyle görüşün dediler . Bende servisten çıktığım gibi avukata danışıp merkezi öyle aradım ve kendilere avukata başvurduğumu söyledim 15 dakika geçmedi gittiğim servisten aradılar sabah bizim bundan sonra yapabileceğimiz bir şey yok diyen servis gelin bir şekilde hallederiz demeye başladı fakat ben artık onarım kabul etmeyeceğim istediğim değişim olacak . Yarın ilk işim avukata belgeleri götürüp vekaletname vermek olacak .

Şimdiye kadar ben uğraştım bundan sonra kendiler uğraşsınlar .

Size de aracınızın yağ durumunu takip etmenizi tavsiye ederim . Moralinizi bozmak istemezdim ama maalesef bunlar bir gerçek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #730 : Temmuz 10, 2013, 21:35:56 »
Hidayet bey normalde hiç eksiltmemesi gerekir . Bana sorarsanız ortaya kadar azalması da normal değil . Sebebi ise ortaya kadar eksilme normal olsa idi tüm araçlarda durum aynı olurdu

yanlış anlamayın benim bu konularda çok fazla bilgim yok fakat internetten araştırdığım kadarıyla dizel araçlarda 10.000 km de yaklaşık 1 lt yağ eksilmesi normal diye biliyorum, bu konuda bilgi sahibi olan biri bizleri de aydınlatırsa iyi olur...
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #731 : Temmuz 10, 2013, 21:58:09 »
yanlış anlamayın benim bu konularda çok fazla bilgim yok fakat internetten araştırdığım kadarıyla dizel araçlarda 10.000 km de yaklaşık 1 lt yağ eksilmesi normal diye biliyorum, bu konuda bilgi sahibi olan biri bizleri de aydınlatırsa iyi olur...

Ayhan bey evet öyle derler fakat benim çevremde araç kullanıcılarının %75 %85 i dizel araç kullanır ben daha aracı az da olsa yağ eksilten görmedim duymadım .

Örnek arkadaşım kara yollarında çalışıyor ve altına 2010 bipper verdiler araç 170000 km de ve bakımları 15000 km de bir yapılıyor . Arkadaşım benim aracın yağ yaktığını duyunca bana dediği asla normal değil kullandığım bipperi 15000 de bir bakıma götürürüm ve çubukta 1 mm dahi eksilme olmuyor dedi .

Aynı arkadaşımda 2008 doblo var kendi şahsi aracı araç 100000 km de ve yine bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme yok .

Diğer yandan bende 2009 corolla vardı ondada bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme olmazdı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #732 : Temmuz 10, 2013, 22:06:12 »
Ayhan bey evet öyle derler fakat benim çevremde araç kullanıcılarının %75 %85 i dizel araç kullanır ben daha aracı az da olsa yağ eksilten görmedim duymadım .

Örnek arkadaşım kara yollarında çalışıyor ve altına 2010 bipper verdiler araç 170000 km de ve bakımları 15000 km de bir yapılıyor . Arkadaşım benim aracın yağ yaktığını duyunca bana dediği asla normal değil kullandığım bipperi 15000 de bir bakıma götürürüm ve çubukta 1 mm dahi eksilme olmuyor dedi .

Aynı arkadaşımda 2008 doblo var kendi şahsi aracı araç 100000 km de ve yine bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme yok .

Diğer yandan bende 2009 corolla vardı ondada bakımdan bakıma 1mm dahi eksilme olmazdı .

anladım mahmut bey, peki yağ seviyesi çubuğun tam olarak neresinde olmalı, ben de takip edeyim en iyisi yağ seviyesini
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #733 : Temmuz 10, 2013, 22:18:40 »
anladım mahmut bey, peki yağ seviyesi çubuğun tam olarak neresinde olmalı, ben de takip edeyim en iyisi yağ seviyesini

Ayhan bey motorun sağlığı için yağ seviyesinin olması gereken nokta çubuğun üzerindeki iki noktanın arasıdır . Servis bakımda üst nokta ile aynı hizada koyar yağı . Dolayısıyla yağa baktığınızda seviye üst nokta ile aynı hizdaysa sorun yok . bakımdan bakıma 1-2 mm eksilme olmuşsa yine normal karşılanabilir ama bana sorarsanız yağ abartılı derecede eksiliyor ise örneğin ortaya kadar veya alt noktaya kadar bence o motorda bir sorun vardır .

Azda olsa yağ eksilten motorun sorunlu olduğuna emin olmanız için çevrenizde başka marka düşük hacim turbo dizel kullanan vardır . Onlara da sorun araçlarında bakımdan bakıma ne kadar yağ eksiliyor diye .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #734 : Temmuz 10, 2013, 22:58:21 »
Ayhan bey motorun sağlığı için yağ seviyesinin olması gereken nokta çubuğun üzerindeki iki noktanın arasıdır . Servis bakımda üst nokta ile aynı hizada koyar yağı . Dolayısıyla yağa baktığınızda seviye üst nokta ile aynı hizdaysa sorun yok . bakımdan bakıma 1-2 mm eksilme olmuşsa yine normal karşılanabilir ama bana sorarsanız yağ abartılı derecede eksiliyor ise örneğin ortaya kadar veya alt noktaya kadar bence o motorda bir sorun vardır .

Azda olsa yağ eksilten motorun sorunlu olduğuna emin olmanız için çevrenizde başka marka düşük hacim turbo dizel kullanan vardır . Onlara da sorun araçlarında bakımdan bakıma ne kadar yağ eksiliyor diye .

teşekkürler...
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #735 : Temmuz 10, 2013, 23:14:31 »
teşekkürler...

Rica ederim . Umarım aracınızda bir sorun çıkmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #736 : Temmuz 11, 2013, 00:57:25 »
Rica ederim . Umarım aracınızda bir sorun çıkmaz .
Bu aralar bı duyum aldım 1.6 Tdi VW lerde de aynı şey varmış abi.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #737 : Temmuz 11, 2013, 05:35:41 »
Bu aralar bı duyum aldım 1.6 Tdi VW lerde de aynı şey varmış abi.

Doğrudur Mustafa . Ama amcamda 1.6 tdi passat var böyle birşey duymadım . Gerçi yağ çubuğunu çekip kontrol etmez kendisi belkide var haberi yok .

Ben bugün avukatın yanına gidecem işlemleri başlatacağım . Hayırlısı olur inşallah .

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #738 : Temmuz 11, 2013, 08:21:59 »
Arkadaşlar tam olarak olayı anlayamadık , eskisi gibi 1.5 litre değil de , belirli bir kısmımı yakıyor . Tam olarak öğrenmek istediğim bu. Benim etrafımda ki diğer dizel araçlar da bir mm bile aşağıya inmiyor yağ çubuğu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #739 : Temmuz 11, 2013, 09:51:43 »
Arkadaşlar tam olarak olayı anlayamadık , eskisi gibi 1.5 litre değil de , belirli bir kısmımı yakıyor . Tam olarak öğrenmek istediğim bu. Benim etrafımda ki diğer dizel araçlar da bir mm bile aşağıya inmiyor yağ çubuğu .

Yavuz bey 2012 lerde eksilme var mı yok mu bilmiyorum . Sadece 2012 araç kullanıcılarından daha şikayet duymadık . Dediğiniz gibi diğer araçlarda 1mm dahi eksilme olmuyor ve normal olanda bu zaten 2009 öncesi 1.4 d-4d de de 1mm dahi eksilme olmuyordu .

Ayhan beyin aracı 2012 model ve aracında yağ seviyesinin ortalarda olduğunu söylüyor eğer böyleyse bence sorun halen tam olarak giderilmiş değil . Ama toyota servislerine sorarsanız size yağ lambası yakmadıkça sorun yok diyeceklerdir . Nasıl bir zihniyetse sorunun olup olmadığını yağın çubuğuna bakarak göremiyorlar illa lamba yanacak .

Size başta da demiştim ben olsam böyle şaibeli ne olacağı belli olmayan bir aracı almak yerine gider 1.6 dizel motora sahip daha donanımlı yol tutuşu daha iyi aracı alırım . Unutmayın toyota sorunsuzluğu için alınır bana kalırsa artık toyota bunu sunamıyor onun için ben yerinizde olsam gider başka markalara bakar test ederdim . Zaten yeni corolla açıklanan fiyatlarla alınacak bir araba değil . İlla toyota diyorsanız da size benzinli 1.6 avensis tavsiye ederim .