Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #660 : Ocak 23, 2013, 17:05:59 »
Bende bugün oraya yorum yazmıştım :)
Sorunlarınız ve çözümlerinize yer vermenizi isterim şeklindeydi ::)

Ek olarak Toyota dan yetkili biri beni aradı ve sosyal medyada  yazdıklarım ile ilgili ne talep ediyorsunuz diye sordu ve bende iade talep ediyorum dedim.
en kısa sürede size döneceğiz dedi, süre sordum net bir süre vermem dedi ama ben ortalama ne kadar sürer bana dönmeniz dedim merak etmeyin çok kısa sürede size döneceğiz dedi.
Gelişmeler böyle, bakalım ne zaman benimle kontak kuracaklar.

Saygılar
Aylin YILMAZ

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #660 : Ocak 23, 2013, 17:05:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #661 : Ocak 23, 2013, 17:36:43 »
Bende bugün oraya yorum yazmıştım :)
Sorunlarınız ve çözümlerinize yer vermenizi isterim şeklindeydi ::)

Ek olarak Toyota dan yetkili biri beni aradı ve sosyal medyada  yazdıklarım ile ilgili ne talep ediyorsunuz diye sordu ve bende iade talep ediyorum dedim.
en kısa sürede size döneceğiz dedi, süre sordum net bir süre vermem dedi ama ben ortalama ne kadar sürer bana dönmeniz dedim merak etmeyin çok kısa sürede size döneceğiz dedi.
Gelişmeler böyle, bakalım ne zaman benimle kontak kuracaklar.

Saygılar
Aylin YILMAZ

Abi aramışlarsa ilerleme var . Ben piston değişim öncesi aramadıysam 10 kere aradım hiç dönen olmadı .

Bu arada yorumunuzu gördüm beğendim . :)

Toyota bu sorunla ilgili gittikçe köşeye sıkışıyor . Bu sorun ilk çıktığından kimse bilmediği için sorunun normal olduğunu bozuk plak gibi ötüyorlardı . Daha sonra kem kümler ve mantıksız açıklamalar yapmaya başladılar . Şimdi ise farenin köşeye sıkıştığı gibi sıkıştılar . Kaçacak yerleri kalmadı . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #663 : Ocak 24, 2013, 13:09:09 »
Açılışı Özer bey yaptı bakalım devamı kimden gelecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #664 : Ocak 24, 2013, 13:17:41 »
Açılışı Özer bey yaptı bakalım devamı kimden gelecek...

Benim ötv sorunum olmasa idi . Devamı bendeydi ama . ÖTV sorunum var hadi onu hallettim aracın fatura değeri 32000 civarı . Ondan ben 2 yıl beklicem ve 2 yıl sonunda aracı takasta kullanacam . Çünkü başka birine satıp onuda mağdur etmek istemiyorum . Ha diyeceksiniz ki takasta kullansanızda sonuçta bu aracı birileri alacak doğru . Fakat benim bu aracı çöpe atma gibi bir lüksüm yok ayriyetten bu pisliği toyotanın temizlemesi lazım ama her firmanın yapacağı gibi yapmıyor .

Bir daha da toyota alırsam ne olayim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #665 : Ocak 28, 2013, 23:29:28 »
Forumdaşların dikkatine!
Bu konuda yaptığım paylaşımların ilgili firmayı rahatsız etmesi neticesinde forum yönetimine yönelik girişimleri olduğunu öğrendim.
Benim yüzümden forumun geleceğinin tehlikeye girmesine razı olamam. (Kişisel olarak hakkımı savunurum ama forumu savunmam teknik olarak mümkün değil.)
Bu nedenle paylaştığım bilgi ve belgelere ihtiyacı olan ve olabilecek kişilerin sayfaları bilgisayarlarına kaydetmeleri (Ctrl-S) gerekmektedir.
KONU 31 OCAK 2013 GÜNÜ TARAFIMDAN VE YÖNETİMCE SİLİNECEKTİR.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozdemir035@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #666 : Ocak 30, 2013, 00:45:01 »
İş nedeniyle uzun süredir takip edemedim formu, baya bi gelişmeler olmuş piston sekman değişiminden sonra yaklaşık 5500 km yaptım (şu an 36000 km aracım) ve yağ seviyesi yarıya inmiş durumda. şu an yağ ikazını bekliyorum. ikaz verdikten sonra genel merkezi tekrar arayacağım sonuç çıkmazsa artık mahkemeye kesinlikle vereceğim hayırlısı bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bizi aldatan,bizden değildir.
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #667 : Şubat 10, 2013, 01:52:01 »
Bende aynı sorundan mahkeme safhasındayım.Delilleri hazırladım.Bakalım ne olacak.Şeriatın kestiği parmak acımaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #668 : Şubat 27, 2013, 00:19:54 »
merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonunda bende toyotayı mahkemeye veriyorum, bence herkes hakkını sonuna kadar aramalı,milyar dolarlık bütçesi olan toyota bizlerin zor şartlarda biriktidiği ve araba alabildiği paramıza göz dikmesin. araçları böyle ciddi bir arıza veriyorsa arkasında durmalılar, yalnız biz türk toplumunun garantiden yada servis hizmetinden anladığı sadece tamir, aslında durum öyle değil, araç değişimi yada para iade hakkımızı unutmamalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #669 : Şubat 27, 2013, 00:23:13 »
merhaba arkadaşlar uzun araştırmalarım sonunda bende toyotayı mahkemeye veriyorum, bence herkes hakkını sonuna kadar aramalı,milyar dolarlık bütçesi olan toyota bizlerin zor şartlarda biriktidiği ve araba alabildiği paramıza göz dikmesin. araçları böyle ciddi bir arıza veriyorsa arkasında durmalılar, yalnız biz türk toplumunun garantiden yada servis hizmetinden anladığı sadece tamir, aslında durum öyle değil, araç değişimi yada para iade hakkımızı unutmamalıyız.

KESİNLİKLE ! Ben en küçük yanlış tanıtımda bile her markanın canınıs ımıyorum ve hakkımı arıyorum. Emsal olması dileğiyle hepimize hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #670 : Şubat 27, 2013, 00:36:50 »
cenk bey merak ettim, emsal teşkil etsin derken otomotiv ile ilgili  kazandığınız bir dava varmı? yoksa diğer marka veya eşyalar için mi bahsettiniz?

bu arada merak eden arkadaşlara edindiğim bilgileri aktarabilirim, çünkü bu sürece girmeden önce hukukçulara, mühendislere ,sanayicilere ilgili birçok kişiye danıştım.
ayıca bu konuda en uzman kişi sayılabilecek yargıtay da tüketici mahkemesinde hakim candaş ilgün bey'in you tube da videosu var, birçok şeyi açıklıyor yani aracın motor- turbo-şanzıman vss.. gibi asli parçalarında arıza varsa gizli ayıptır, zaman aşımına tabii değildir , ve kanaatimce hakkını arayanlar davayı kazanırlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #671 : Şubat 27, 2013, 00:41:38 »
cenk bey merak ettim, emsal teşkil etsin derken otomotiv ile ilgili  kazandığınız bir dava varmı? yoksa diğer marka veya eşyalar için mi bahsettiniz?

bu arada merak eden arkadaşlara edindiğim bilgileri aktarabilirim, çünkü bu sürece girmeden önce hukukçulara, mühendislere ,sanayicilere ilgili birçok kişiye danıştım.
ayıca bu konuda en uzman kişi sayılabilecek yargıtay da tüketici mahkemesinde hakim candaş ilgün bey'in you tube da videosu var, birçok şeyi açıklıyor yani aracın motor- turbo-şanzıman vss.. gibi asli parçalarında arıza varsa gizli ayıptır, zaman aşımına tabii değildir , ve kanaatimce hakkını arayanlar davayı kazanırlar..

Türkiye de başıma böyle birşey gelmedi daha doğrusu davaya kadar uzamadı. Ipad cover ın dan tv ye kadar sorun yaşadım ama hep hızlı bir şekilde çözüldü. Araç konusunda USA de bayağı sorun yaşadım ama Dealer tarafından olay büyütülmeden ya paramı geri aldım yada araç/parça değişimine gidildi.

Kazanacağınız dava Emsal olur demek istemiştim kusurma bakmayın. Zaten elimde böyle emsal teşkil edecek bir olayın belgesi olsa zaten çoktan paylaşmış olurdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #672 : Şubat 27, 2013, 01:01:41 »
ilgilenen arkadaşlara birşey daha söylemek istiyorum
 dava sürecinde davayı  kazanmada  önemli noktaları vurgulamayı istiyorum (bunlar benim araştırma sonucunda edindiğimi bilgilerdir)
1- araçtaki kusurun asli sayılabilecek  motor- turbo-şanzıman arızaları-güvenliği tehlikeye atabilecek arızalar  vss..gibi esasdan bir kusur olmalı,esas kusurlarda araç değişimi veya bedel iadesi yapılıyor
(örneğin aracın direksiyondaki deri simidi soyuldu, garanti süresi devam ediyor diye araç bedel iadesi yada değişimini  isteyemezsiniz, bu durumda medeni kanunda belirtilen iyi niyetli tüketici kavramını karşılamazsınız yani böyle problemi olanlar en fazla maddi değer kaybı, veya bedel indirim davası açabilirler) 
2- size tamir teklif edildiğinde kabul etmeyip araç değişimi - bedel iadesi hakkınızı aramanız daha uygun yoksa karşı taraf avukatı tamir hakkınızı kullandığınızı iddia edecektir.
3- asla servis veya firma yetkililerin söylediklerine kanmayın hep oyalama ve geçiştirmeye en fazla aracı tamir ettirmeye çalışacaklardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #673 : Mart 21, 2013, 19:21:32 »
Herkese Merhaba,

Konuda uzun süredir bir yazı yok. Durumu hakkında gelişme / değişiklik olanlar var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #674 : Mart 21, 2013, 22:48:45 »
Herkese Merhaba,

Konuda uzun süredir bir yazı yok. Durumu hakkında gelişme / değişiklik olanlar var mı acaba?

Abi maalesef benim aracımda eksilme devam ediyor . Siz ne yaptınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #675 : Mart 21, 2013, 23:50:35 »
Benim daha 4000 km olmadı. Bir türlü yağı kontrol edemedim. Eksiltmeye devam eder ise, mahkeme kervanına ben de katılırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #676 : Mart 21, 2013, 23:53:55 »
Benim daha 4000 km olmadı. Bir türlü yağı kontrol edemedim. Eksiltmeye devam eder ise, mahkeme kervanına ben de katılırım.

Abi inşallah sorun giderilir de gerek kalmaz ama giderilmezse maalesef dediğiniz gibi olacak . Ben ötv muafiyetli aldığım için mahkemeye gidemiyorum da . Yağ lambası yansın komple motor değişimi isteyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #677 : Mart 22, 2013, 00:15:20 »
Günal Bey,
toyotam.net sitesini sattınız galiba. Site sizindi diye hatırlıyorum.

Bu arada ben revizyon sonrası 3250 geçtim ve şu anda sorun bitmiş gibi benim araçta. Bu kadar yol sonunda eksilen miktar yaklaşık 0,17L.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #678 : Mart 22, 2013, 02:38:55 »
Arkadaşlar,
Bir arkadaş vasıtası ile Toyotada çalışan bir mühendis tanıdığına sordurdum yağ yakma probleminin nedenini ve ona dediğine göre yağ yakma sebebi pistonların takılacağı bir yön varmış ve ters takılmış.
Bende bu bilgiye dayanarak 22 yıldır toyota serisinde görev yapmış bir tanıdığıma gittim, TSB yi baştan sona birlikte inceledik ve konuyu anlattım oda bana yağ yakarsa araç ve değişen parçalarda buna çözüm üretmiyorsa en son çözüm piston segman ve üst silindir bloğu değişecekse kesin o arkadaşınızın söylediği doğrudur dedi.
Bu işin çözümüne adım adım yaklaşıyorum ve en sonunda davada öyle dediller sunacağım ki toyota avukatlarının ağzı açık kalacak, ahanda buraya yazıyorum !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #679 : Mart 22, 2013, 12:14:06 »
Günal Bey,
toyotam.net sitesini sattınız galiba. Site sizindi diye hatırlıyorum.

Bu arada ben revizyon sonrası 3250 geçtim ve şu anda sorun bitmiş gibi benim araçta. Bu kadar yol sonunda eksilen miktar yaklaşık 0,17L.

Hasan Bey,

toyotam.net sitesi ile hiç bir zaman alakam olmadı. Bana da ait değildir. Bu arada sorunun çözülmüş olduğuna sevindim. İnşallah bende de dert kalmamıştır.

Saygılar.

toyotam.net whois sorgusu:
Registrant Contact Details:
    UMIT EGRI CID485894703 stdfrr 6jt855
    UMIT EGRI        (umitegri@gmail.com)
    UMITKOY MAH  YENIMAHALLE/ANKARA
    ANKARA
    null,00000
    TR