0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onarımı yapmak zorundalar. Çünkü eminim Toyota ikinci bir tsb ile Vın numaralarını günceller. Bundan bizim haberimiz olur veya olmaz o ayrı konu.
Arkadaşlar aynı zamanda facebook sayfasından toyota türkiyeye aynen şunu yazdım ;Merhaba,Son zamanlarda nette heryerde göreceğiniz ve detay edinebileceğiniz bir konu hakkında; D-4D lerde yağ yakma problemi ile ilgili olarak son zamanlarda bazı mağdur müşterilerinizin yaşadığı sorunlardan ötürü açılan davalar konusunda detaylı bir açıklama yapmayı düşünüyormusunuz ? Aynı sorun benim aracımda da var ve bende en kısa zamanda tespitlerimi bir bilir kişiye yaptırarak dava açmayı düşünmekteyim.Yağ yakma problemi ile ilgili elimde bulunan TSB de belirtilen VIN numaralarında benimde aracımın VIN numarası bulunmaktadır.Toyota Kullanıcıları adına bu konuyla ilgili sizden detaylı bir açıklama beklemekteyiz !SaygılarAylin YILMAZToyota Auris/comfort extra 2011 Kullanıcısı
taksim meydanına çıkıp bir eylem yapılsa, iki üç kamera da görüntülese aslında toyota türkiye'ye yeter bence.
merhabaaraç revizyon sonrası 6.000 km yol giderek toplamda 56.000 km ye erişti. halen yağ seviyesi, yağ çubuğunda iki çentik arasının tam ortasında. bilmem bu ne ifade ediyor? bu arada yakıtta performans oldukça iyi izmir-denizli-izmir e gittim döndüm. hızda ortalama 100 km/saati hep sağladım. bu mesafede az da olsa denizli içi ve izmir içide bulunuyor. son zamlı mazot ile 521 km de 90.5 tl mazot aldı. yani ortalama 172.00 kr yaktı. şimdi acaba bu değerler problemin çözüldüğünün göstergesi olabilirmi? hala motorun tatlı sert çalışması ile kompresyonunun sıkı olduğunu hissediyorum. ne dersiniz?
Şimdi baktım böyle bir gönderi göremedim. Sayfaya yazmışsanız onların onayı olmadan yayına girmiyor.Benim yaptığım gibi yapın. Önceden yazılmış her gönderinin altına ilgili ilgisiz yorumunuzu ekleyin. Ama tümüne bir anda girin.