Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #640 : Aralık 31, 2012, 16:18:28 »
Onarımı yapmak zorundalar. Çünkü eminim Toyota ikinci bir tsb ile Vın numaralarını günceller. Bundan bizim haberimiz olur veya olmaz o ayrı konu.

Aynen abi zaten ben onarımı yaptırdıktan sonra tsb elimize geçti . Daha önce geçse idi ben çok daha önce onarımı yaptırabilirdim çünkü bana hep bu durumun normal olduğunu ısrarlı bir şekilde söylediler bende normal olmadığını aynı şekilde kendilere ilettim ve en son baktılar kaçacak yerleri kalmadı piston ve sekman değişimi yapacağız dediler . Ben piston ve sekman değişiminin yapıldığını biliyordum fakat bunu kendilerden duymak istedim .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Aralık 31, 2012, 16:18:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Ocak 21, 2013, 18:58:46 »
Sayın Yağ yakma problemi mağdurları toyotaclubtr üyeleri....
Şu konuyu burada askıda bırakmayalım.
Bir gün ve saat belirleyelim, yağ yakma problemi ile ilgili olarak aranıp şikayet edilecek bir numaradan aynı anda onlarca kişi arayıp aynı konuda şikayetçi olalım aynı zamanda iade talep edelim.
Davaya verecek olanlar varsada aramızda belirleyip aynı gün davaya vereceğimizide belirtelim.
Bence bu işe yarayacaktır.
O kadar para verdik araba sahibi olalım dedik ama sanırım dert,keder,kahır sahibi olduk ! Lanet olsun böyle kadere ....

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #642 : Ocak 21, 2013, 19:00:16 »
Arkadaşlar aynı zamanda facebook sayfasından toyota türkiyeye aynen şunu yazdım ;

Merhaba,
Son zamanlarda nette heryerde göreceğiniz ve detay edinebileceğiniz bir konu hakkında;

D-4D lerde yağ yakma problemi ile ilgili olarak son zamanlarda bazı mağdur müşterilerinizin yaşadığı sorunlardan ötürü açılan davalar konusunda detaylı bir açıklama yapmayı düşünüyormusunuz ?
Aynı sorun benim aracımda da var ve bende en kısa zamanda tespitlerimi bir bilir kişiye yaptırarak dava açmayı düşünmekteyim.

Yağ yakma problemi ile ilgili elimde bulunan TSB de belirtilen VIN numaralarında benimde aracımın VIN numarası bulunmaktadır.
Toyota Kullanıcıları adına bu konuyla ilgili sizden detaylı bir açıklama beklemekteyiz !

Saygılar
Aylin YILMAZ
Toyota Auris/comfort extra 2011 Kullanıcısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Ocak 21, 2013, 19:03:37 »
Arkadaşlar aynı zamanda facebook sayfasından toyota türkiyeye aynen şunu yazdım ;

Merhaba,
Son zamanlarda nette heryerde göreceğiniz ve detay edinebileceğiniz bir konu hakkında;

D-4D lerde yağ yakma problemi ile ilgili olarak son zamanlarda bazı mağdur müşterilerinizin yaşadığı sorunlardan ötürü açılan davalar konusunda detaylı bir açıklama yapmayı düşünüyormusunuz ?
Aynı sorun benim aracımda da var ve bende en kısa zamanda tespitlerimi bir bilir kişiye yaptırarak dava açmayı düşünmekteyim.

Yağ yakma problemi ile ilgili elimde bulunan TSB de belirtilen VIN numaralarında benimde aracımın VIN numarası bulunmaktadır.
Toyota Kullanıcıları adına bu konuyla ilgili sizden detaylı bir açıklama beklemekteyiz !

Saygılar
Aylin YILMAZ

Hemen silecekler ve size engel koyacaklar.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #644 : Ocak 21, 2013, 19:08:00 »

Merhaba,

Saygılar
Aylin YILMAZ

Şimdi baktım böyle bir gönderi göremedim. Sayfaya yazmışsanız onların onayı olmadan yayına girmiyor.
Benim yaptığım gibi yapın. Önceden yazılmış her gönderinin altına ilgili ilgisiz yorumunuzu ekleyin. Ama tümüne bir anda girin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #645 : Ocak 21, 2013, 19:35:14 »
Aylin bey ben pes ettim . Artık bundan sonra bu sorunla ilgili uğraşmayacağım . Çünkü araca yapılacak bir işlemde daha eğer sorun çözülmez ise ilerde satışta ciddi sorun yaşayacam bu 1 . İkincisi aracı yapboza çevirecekler . Üçüncüsü 2 yıl sonra aracı satıp kurtulmayı planlıyorum . Gerçi sorun belkide çözülmüştür emin değilim ama eğer çözülmemişse ben artık uğraşmayacağım .

Ama dediğiniz gibi bir şikayet etme durumu olursa . Gönderilecek mesajın bir taslağını burada paylaşın desteğimi veririm . Ama bir daha onarımı ben kabul etmeyeceğim . Araç veya sandık motor değişimine gidilirse ki gidileceğine ihtimal dahi vermiyorum o zaman kabul edebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Ocak 21, 2013, 19:41:30 »
taksim meydanına çıkıp bir eylem yapılsa, iki üç kamera da görüntülese aslında toyota türkiye'ye yeter bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #647 : Ocak 21, 2013, 19:42:46 »
Bana teklifleri; motor revizyonu (piston-segman) yapalım. Takip edelim, devam ederse değişime gideriz şeklinde idi. Ama sorun nedeniyle yakıt parasını ben ödüyorum netice itibariyle.

Millet 4.0lt/100km yaktım diye mesaj yazıyor. Biz daha bırak 5.0i 6.0  görmedik.

Bu araç ar-ge aracı değil, çok istiyorsanız alın ar-ge çalışmalarınızda kullanın dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #648 : Ocak 21, 2013, 19:43:53 »
taksim meydanına çıkıp bir eylem yapılsa, iki üç kamera da görüntülese aslında toyota türkiye'ye yeter bence.

ben eylemin büyüğünü yapıyorum. inanın daha etkili olacak. biraz daha bekleyeceğiz sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #649 : Ocak 21, 2013, 19:44:32 »

Hiç uğraşamam . Kemal abinin kulakları çınlasın satıp kurtulacağım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Ocak 21, 2013, 21:29:25 »
Arkadaşlar opel marka aracında daha ilk 700 km içinde başına gelen sorunlardan dolayı tv ve internette bir sürü yayın çıktı ama 2-3 gün içinde kapandı. Araç sahibi de hiçbir şey elde edemedi. Benzer sorunla bir araçta benim müşterime geldi revizyon için, motorun yaptığı yol sadece 300km.

Artık internet televizyondan daha etkili.

Özer Bey inşallah olumlu bir sonuç alır.

Artık hemen hemen hiçbir marka sorunsuz değil. Şikayetvar.com ve benzeri birçok sitede bunları görebiliriz. Ben revizyon firmasında hemen hemen tüm markaların motorlarını görüyorum ama içlerinde yine şikayet ettiğimiz toyota en az hatta yılda 1 ya da 2 tane geliyor ve kilometreleri de 200bin üstünde.

Özer Bey hyundai ve kia yerine ford daha iyi bir tercih olacaktır, hyundai motor bloğunu görseniz bir daha adını bile anmazsınız. Kia da zaten aynı motoru kullanıyor. En önemlisi de artık herşeyde olduğu gibi arabada da şanslı olmak gerekiyor.

2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #651 : Ocak 21, 2013, 22:13:42 »
merhaba
araç revizyon sonrası 6.000 km yol giderek toplamda 56.000 km ye erişti. halen yağ seviyesi, yağ çubuğunda iki çentik arasının tam ortasında. bilmem bu ne ifade ediyor? bu arada yakıtta performans oldukça iyi izmir-denizli-izmir e gittim döndüm. hızda ortalama 100 km/saati hep sağladım. bu mesafede az da olsa denizli içi ve izmir içide bulunuyor. son zamlı mazot ile 521 km de 90.5 tl mazot aldı. yani ortalama 172.00 kr yaktı. şimdi acaba bu değerler problemin çözüldüğünün göstergesi olabilirmi? hala motorun tatlı sert çalışması ile kompresyonunun sıkı olduğunu hissediyorum. ne dersiniz? 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Ocak 21, 2013, 22:31:18 »
merhaba
araç revizyon sonrası 6.000 km yol giderek toplamda 56.000 km ye erişti. halen yağ seviyesi, yağ çubuğunda iki çentik arasının tam ortasında. bilmem bu ne ifade ediyor? bu arada yakıtta performans oldukça iyi izmir-denizli-izmir e gittim döndüm. hızda ortalama 100 km/saati hep sağladım. bu mesafede az da olsa denizli içi ve izmir içide bulunuyor. son zamlı mazot ile 521 km de 90.5 tl mazot aldı. yani ortalama 172.00 kr yaktı. şimdi acaba bu değerler problemin çözüldüğünün göstergesi olabilirmi? hala motorun tatlı sert çalışması ile kompresyonunun sıkı olduğunu hissediyorum. ne dersiniz?

Ben aynı yolu yaptığımda yağ seviyesi en alttaydı ve yaklaşık 1,5L ilave yapılmıştı.

Yakıt değeri de oldukça iyi %4 gibi. (Not 172 kuruş=1TL 72 Kuruş. Sizin yakıtınız 17,2Kuruş :D)
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #653 : Ocak 21, 2013, 22:36:58 »
merhaba

Abi yakıt ve performans konsun da bende de aynı durum var . Benim araç piston ve sekman değişimi öncesi egzozdan ciddi derecede mavimsi duman atardı fakat şimdi bu duman olayı da yok . Ama seviye konsun da dediğim gibi çubuğu her çektiğimde çok dengesiz seviyeler çıkıyor ondan birşey diyemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #654 : Ocak 22, 2013, 13:18:57 »
Şimdi baktım böyle bir gönderi göremedim. Sayfaya yazmışsanız onların onayı olmadan yayına girmiyor.
Benim yaptığım gibi yapın. Önceden yazılmış her gönderinin altına ilgili ilgisiz yorumunuzu ekleyin. Ama tümüne bir anda girin.

hehe işe yaradı galiba :) tafsiye için çok teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #655 : Ocak 22, 2013, 15:22:13 »
Bu mesajdan sonra bana facebook üzerinden geri döndü biri;
mesaj şöyle

Toyota Türkiye - Sayın Aylin Yılmaz, başvurunuz ile ilgili araç bilgilerinizi (plaka no,şasi no,model yılı) ve iletişim bilgilerinizi mesaj olarak iletmeniz halinde tarafınıza mümkün olan en kısa sürede bilgi aktarılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #656 : Ocak 22, 2013, 15:24:02 »
Bende tekrar facebooktan mesaj attım kendilerine.
mesaj kısaca şöyle

Merhaba,

Araç *****üzerine kayıtlıdır, isminden inceleme yaparsanız köşkdereden aldığımız 3.Toyotadır.

Adı/Soyadı - *****
Araç Plaka No- *****
Araç Model Yılı - 2011 (Teslim alma tarihi -17 ağustos 2010 )
Araç Modeli - Toyota Auris Comfort Extra-Beyaz
Aracın Alındığı Bayi - Toyota Köşkdere / Çorlu
Yağ yakma probleminden dolayı 3-4 kez servis kaydı bulunmaktadır.
Araçta yağ yakma probleminden dolayı değişenler turbo şarj ve vakum Pompası

Değişenlere rağmen 2000 - 3000 km de 1,5 lt yağ yaktığı en son servise gidişimde tespit edilmiş ve üzeri tamamlanmıştır.(Bu söylediklerme ait tüm serviş fişleri elimdedir.)

not;
Şasi numarası belirtmiyorum, beni yetkili birini aramasını beklemekteyim ve şasiyi ancak ona belirteceğim.

Yayınlanan TSB de belirtilen VIN numaralarında benim aracımında olduğunu gördüm.

Aracım 2011 model ve sürekli bir şikayetle servise gitmek zorunda kalıyoruz.
Aracımda yapılan bazı önemli değişiklikler kısaca şöyle

Aracımda değişenler.
1-Turbo Şarj değişimi yapıldı (Yağ yakma probleminden dolayı değişim yapıldı )
2-Vakum Pompası değişimi yapıldı (Yağ yakma probleminden dolayı değişim yapıldı )
3-Klima o ring sızdrıma yaptığı için klimanın motor kısmındaki o ringli borusu takım olarak değişti ( Klima soğutma yapmadığından dolayı değişim yapıldı )
4-Ön iki amotrisörün değişimi yapıldı (düz yolda bile lakırtı sesi şikayetinden dolayı değişti)
5-Direksiyon kutusu değişimi yapıldı ( direksiyon kutusundaki boşluktan dolayı değişti )
6-Direksiyon simidinin değişimi yapıldı ( Direksiyon simidinin derisi soyulmaya başladığı için değişti)
7-Vites koruması-deri kısmın değişimi yapıldı ( deride oluşan soyulmalardan dolayı değişim yapıldı )
8-Sol arka jant kapağı değişimi ( herhangi bir sürtünme olmadığı takdirde kapakta meydana gelen soyulmalardan dolayı değişim yapıldı )
9-Ön göğüse izalasyon yapıldı ( ön göğüsten gelen gıcırtı şikayeti nedeniyle yapıldı )

Yapılan değişimlere rağmen devam eden şikayetlerim;

1-Yağ yakma problemi devam etmektedir.
2-Direksiyon kutusunda yine boşluk var ve lıkırtı şeklinde ses yapmaktadır.
3-Vites koruması - deri kısımda yine soyulmalar vardır.
4. ve daha ufak sayılabilecek diğer hatalar vs...

Hal böyleyken ben bu aracı sağlıklı olarak kullanamıyorum orası kesin, peki ben bunu satarken 2. ele nasıl satacağım hakkında bir fikriniz varmı ?
bu yapılan değişimlerden ve servis kayıtlarından dolayı en az 10.000 TL piyasa değerinin altına vermek zorundayım bu aracı.

Servisten bana rektefiye yapmayı teklif ettiler kabul etmedim, etseydim şayet bir 10.000 TL de 2. el satışında oradan kaybedecektim.

aracı ben alırken 47.000 TL idi ve 25.000 TL ye satabilirmiyim acaba sizce ?
Bu işten sorumlu kimse kendinizi bizim yerimize koyun ve bana şunu belirtin lütfen, elinizi vicdanınıza koyun ve 2. el araba alacak biri olsanız rektefiye yapılmış 2011 model olan aracımı alırmıydınız ve kaç paraya alırdınız ? ben almazdım açıkçası !

Konuyla ilgili tüketici hakları mahkemesine gitme kararı aldık bazı arkadaşlarla ve lütfen bu konuda mahkemeye başvurmadan önce yapabileceğiniz ne varsa bizden destek ve yardımlarınızı esirgemeyiniz.
Aksi takdirde sizde takdir edersinizki kaybettiğimiz zaman ve para kaybından dolayı elimizdeki TSB ile TOYOTA yı mahkemeye vereceğiz.

Anlayışınız için şimdiden çok teşşekürler iyi çalışmalar.

Saygılar/Best Regards
Mr.Aylin YILMAZ - Nachko Stoyanov ROSENOV
Satış,Pazarlama ve Marketing Müdür Yrdc.
GSM-0545 229 72 85
Mail 1 -a.yilmaz@platinmarket.com
Mail 2 -yilmaz.ayl@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #657 : Ocak 22, 2013, 19:22:46 »
aylin bey
çok iyi yazmışsınız. ellerinize sağlık hepsi doğru ama işte "altın kuralı altını elinde bulunduran koyar"
ve maalesefki burası Türkiye. hepimizin hakkında hayırlısı olsun. beklemedeyiz.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #658 : Ocak 22, 2013, 19:36:01 »
aynı problemle ilgili sorun yaşayanların buradan destek vermesi için rica edeiyorum.
toyota türkiye facebook tan aynı mesajı kendinize göre uyarlayıp atın lütfen.
O zaman daha etkili olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #659 : Ocak 23, 2013, 16:29:54 »
Arkadaşlar bugün toyota face sayfasındaki . Sosyal medya hesaplarımızda daha çok hangi içeriklere yer vermemizi istersiniz? başlığı altına kendilere çok güzel bir mesaj yazdım . Buyurun mesajım resimde .  Bakalım dönen olacak mı .