0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kararsızlık içindeyim. Ama dediğiniz de çok doğru. Çünkü tsb ye göre Türkiye ve Macaristan'da yarım motor bloğu değişmiyor. Bu da çizik bir motor bloğunun olması durumunda piston ve segman değişiminin bir anlam ifade etmeyeceğini gösteriyor.
Herkese merhaba,Yağ eksiltme problemi benim 2011 Corolla'mda da var maalesef. Araç 18.000 de, 26.823 ve en son 37.120 km de yağ uyarısı verdi. Bugün servise gidip tsb yi gösterdiğimde önce onu nerden bulabildiğimi çok merak ettiler. TSB öncesinde normaldir vb ifadelerde bulunan formen ondan sonra bu tarz sorunu olan bir kaç araçta piston segman değişimi yaptıklarını söyledi. Bunu da söylerken sanki araçta bir vida sökeceğiz sonra yenisini sıkacağız gibi basit bir ifade ile belirtti. Daha sonrasında servis müdürü ile bu konuda görüştüm ve kendisi aracı hemen bırakmam halinde araç VIN numarasının tsb de olmamasına rağmen garanti kapsamında (! uyanıklığa dikkat !) piston ve segmanları değiştirteceğini ve hatta pazartesi bana onarım süresince kullanmam için yedek araç verebileceğini belirtti. İşlemi şu an için kabul etmedim. Şansımı sonuna kadar zorlamak istiyorum çünkü. Konu ile ilgili olarak merak ettiğim bir nokta var. "Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir."Yukarıdaki ifadede "farklı arızaların 4 ten fazla meydana gelmesi" ifadesi neleri kapsıyor. Örneğin benim aracımda iki kez direksiyon kolonu değişti. 2 kez yağ eksiltme ve uyarısı ile düşülmüş servis notları var. (Bugünkü bildirimimi ısrarla kayıtlara geçirmek istemediler. Gerek yok dediler) Bu 4 bildirim söz konusu ifade için geçerli olur mu sizce?Birde, aynı derde sahip kişilerin bilgilerini sürekli paylaşmalarını rica ediyorum. Forum içinde yağ eksiltme konuları epey fazla ve içlerini taramak sadece kafa karışıklığına neden oluyor. Saygılar.
Öncelikle içinde bulunduğum süreç nedeniyle; burayı takip eden bir şirket elemanı olabilir düşüncesiyle ŞU SIRALAR çok fazla bilgi paylaşamadığımı belirteyim.Sandık motor değişmediği sürece kalıcı bir çözüm alınabileceğini düşünmüyorum. Hatta bu yapılsa bile aracın sorunlarının bitmeme ihtimali bile var. Motoru yaparlar direksiyon sistemi onu yapsalar fren sisteminde sorun çıkar.TSBde aracınız vın numarası varsa hiç düşünmeden araçtan kurtulun. Bu tanminizden de kolayolacaktır. İleride daha çok uğraşırsınız.Madem İstanbul'dasınız işiniz daha kolay. Av.Yusuf Ayık bu konuda çok tecrübeli. Elinde konu ile ilgili davalar var. (Kendisi beni aradığı için bunu biliyorum. Hatta benim için davayı takip edebileceğini söyledi ama henüz ihtiyaç duymadım.)Masrafları karşılamanız halinde (ileride kazanınca zaten geri alacaksınız) sizden avukatlık ücreti almadan davayı takip edebilir. Sitesinde telefonu ve epostası var oradan iletişime geçin.
Mahkeme süreci beni de en çok düşündüren nokta. Süreç hızlı sonuçlanabilse, bir kaç tane emsal dava olmuş olsa daha iyi olacak. Uzun düşüncelerin sonunda pistonların gömleği daha da fazla aşındıracağından endişe ederek yarın aracı servise bırakacağım. Umarım işlemi sorunsuz hallederler. Yoksa iki elim yakalarında olacak ondan sonraki aşamada. Hayırlısı.
araçtan kurtulmak kolay olacak demişsiniz ancak bunun mahkeme süreci , bilirkişi raporları , bilirkişiye itiraz , bilirkişinin raporu geç teslim etmesi ve mahkemenin tarih atması , İllaki toyota temyiz e gidecektir , yargıtay süreci ? ben bu sürecin çok uzun olacağını düşündüğüm için mahkemeye gitme taraftarı değilim bu tür iki davamız bulunuyor şuan ticaret ve asliye'de. Tamir olupta bu şikayetin biteceğine inanmak istiyorum sadece , ne kadar içim el vermesede yaptırmak daha kolay geliyor .
Ben servise aracı bırakıp onarımının yapılmasını istedim , o vakit için kullanmak üzere araç ta istedim ve şuan araç bekliyorum , araç geldiğinde aracımı onarıma sokacaklar. o süre zarfında bari toyota yetkilileri ile görüşmek istiyorum ancak herhangi bir dönüş olmadı.
özer bey ben toyota yı aradım , iletişim merkezindeki bayana araç değişimi istediğimi de bildirdim , acil olduğunu da ekledim , bayan en kısa sürede dönüleceğini soyledi ancak 1 hafta oluyor neredeyse 2 sefer aramama rağmen dönülecek deniyor. Sizde bu konuyla alakalı toyota yetkilileri ile görüşebileceğim bir bölüm vs numarası mevcut mu ?
Oğuzhan bey boşuna aramalarını beklemeyin servise sürekli gidip tabiri yerinde ise taciz edin yoksa ilgilenmiyorlar . Bende müşteri hizmetlerini aradım bana hep döneceklerini söylediler . En son servise sürekli giderek servisi taciz ettim ve sorunu kabullenip onarıma gittiler aracımı servise verdim onarımı yapıldı üstüne 1500 km ye yakın yol yaptım daha müşteri hizmetleri beni arıcak . Normalde herhangi bir onarım veya bakımda merkezden arayıp memnuniyet hakkında not isterlerdi onuda yapmadılar sadece gittiğim servisten (onatça) aradılar .Eğer merkezden arasalardı çok kötü bir şekilde kendilere bu şikayetimi iletip benimle ilgilenmediklerini ve servisten önce siz kendinizi düzeltin dicektim . 40000 bakımını serviste yaptırırmıyım bilmiyorum ama yaptırırsam bakımdan 10 gün sonra beni ararlar bu yazdıklarımı kendilere o zaman iletecem .
Servise gittim ve şiddetli bir tartışma içine girdik akşam aradılar aracınızı getirin yapıcağız dediler garanti kapsamında ve abimde mak.müh yük lisans yapıyor onunla beraber gittim tekrar , üst tarafta ne kadar oynanırsa bunun alt taraflarada yansıyacağını soyledik uzun uzunda konuştuk , servis yetkilisi , vakum pompası , turbo , motorun kapağı açılıp carbon birikimi bağlı olarak sekman vs ne gerekiyorsa yapıcaklarını tahüt ettiler , eğer olmayacak olursa motor un yenilenmesine kadar gideceklerini soylediler. işlemler bittikten sonra da 10 bin ve 20 bin km sonra tekrar servisimize gelir aracınızın bakımını yaparız kontrol ederiz dışarda değiştirmeyin biz takip edelim dediler. 2 sefer gittim ve bütün çalışanlarla usta başları , servis müdürü , garanti müdürü , herkezle tartıştım konuyu . şuan garanti den araç bekliyorum gelince haber edicekler ve aracı tamir edecekler
Benim aracım 37.350 km de şu an. Sabah babamla servise gönderdim aracı. Servisin satış müdürü (yakından olmasa da) dayım olduğu için bazı noktalarda nazım biraz fazla geçiyor. Bu durumu da mümkün olduğunca kullanıyorum. Onarım konusunu kabul etmemin tek sebebi de blokta oluşması muhtemel bir çiziğin oluşmasından önce değişimin tamamlanmasıdır. Tabi çizik oluştuysa işimiz zor. Değişimden sonra da yağ eksiltme sorunu çözülmezse elimizden neler gelir şu anda bilemiyorum. Toyota'nın bu hatayı kabul etmesi ve araç garanti sürecinde olduğu sürece sorunu çözemiyor oluşu ileride koz olarak kullanılabilir diye düşünüyorum. Neticede tercihimi onarımdan yana kullandığımı iddia edebilirler ama onarımı yapamazlarsa top yine onlara geçer. Not: Benim aracın VIN numarası tsb de yer almıyor.