0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özcan bey , bütün gitmelerimde bunun hiç bir zararının olmaycağını , bu seviyede yağ eksiltmesinin normal olduğunu vs diyerek , yağ ekleyerek gönderdiler , hiçbir işlem yapılmadı. Hatta en son götürdüğümde vay efendim aracın bakım zamanı gelmiş miş te o yüzden bakım zamanını gösterirmiş Low Oil Yazısı , her yandığında 10000 km veya 1 yıl olmamıştı bile . 8 binde 16 binde ve yanlış hatırlamıyorsam 37 -38 binde götürmüştüm. hep bir bahane ile gönderdiler.
http://www.yusufayik.av.tr/tuketicimahkemekararlari.html
Bu tarz durumlarda marka ayıbı gidereceğini belirttiği için ve 4 kez ve daha fazla aynı arıza ortaya çıkmamışsa mahkeme araç değişim kararı asla vermez(yukarı da belirttiğiniz gibi) Bu nedenle açılacak davalar sadece ve sadece zaman kaybı olur.
Bir kez daha tekrar edeyim araçtaki bu sorunun TSBdeki listede VIN numarasının olmasıyla ilgisi yoktur. Forumdaki arkadaşlardan listede olmadığı halde motoru revize edilenler olduğunu biliyorum.
Listede olup olmadığına nereden bakabilirim ?
Bültende aracın onarılması , arızanın giderilmesi ile ilgili servisin izleyeceği yollar verilmiş ama benim aracın garanti süresi doldu , dolmasına rağmen sorunu giderttirebilirim sanırım. Servis bu sorunla gelen araçların listede olup olmadığını neden kontol etmiyor ? neden geçiştiriyorlar anlamıyorum
servis yetkilisi kullanıcı veya teknik kitapçığında aracın 1000 km de 1 litre yağ yakabileceği konusunda bilgi var diye iddaa ediyor benim kitapçığım yok ve orada bu ibareyi aradı bulamadı. boyle birşey olabilir mi ?
Kararsızlık içindeyim. Ama dediğiniz de çok doğru. Çünkü tsb ye göre Türkiye ve Macaristan'da yarım motor bloğu değişmiyor. Bu da çizik bir motor bloğunun olması durumunda piston ve segman değişiminin bir anlam ifade etmeyeceğini gösteriyor.