0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nolursa olsun pes etme Taşko
Akşam üstü bende aynen böyle söyledim ve şikayetimi dile getirdim Osman,yarın görüşmeye çağırdılar sabahleyin orada olacağım bakalım neler dökülecek ortaya..
seydi bey yağ değişimi için 20 000 i beklemeniz yanlış. "Yağ 10 000 km de bir değişir" deyişi ortalama bir deyiştir. Sizin 2000 km önce en azından değiştirmeye niyetlenmeniz lazım. Ha usta derse ki 1000 km daha kullan o ayrı tabi. Ayrıca bir aracın yağ yakıyor olması hiç bir surette normal değildir. Hele ki sizin yağ çubuğunuz minimumu gösteriyor olması aracınıza karşı olduça ilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Allah muhafaza yağ uyarı ikazını beklerken çok daha büyük ve maliyetli hasarlara neden olabilirsiniz. Kişisel görüşüm bugünden tezi yok yağınızı değiştirin.
değerli dostlar uzun süre forma giremedim kusura bakmayın bendede 2011 d-4d coroolla var aracı alalı 1,5 sene oldu şu an 19790km civarında bahsetiğinzi sorun 2011 lerde ciddi anlamda grülüyor sanıyorum sormak isteidğim şusiz bu proplem en başından nasıl farkettiniz yada ne yaptınzıda yada ne olduda servise gitme ihtiyacı hissettiniz?soru garip gelebilri dostlar ama deidğim gibi bendede aynı araç var şu ana kadar hiç bir suretle yağ uyarı ikazı almadım,geçenlerde yağ çubuğunu kontrol ettiğimde yağ seviyesi minimuma inmiş gibi görünüyor ama 20000km bakımı yakın olduğu için vede ikaz vermediği için normal diye düşünüyorum,şimdi sorumu yeniliyorum:yağ yakma sorunu tüm 2011 lerde mevcutmu?kendisini nasıl gösteriyor?inanın bilmediğimden hatta kısmende olsa telaşlandığımdan soruyorum farklı bir amaç yada gaye ile değilşimdiden teşekür eder tüm dostlara geçmiş olsun dilerimtaşkın bey aracınızın mutlaka yenisi ile değiştirilmesi hususunda ısrarcı olun bence hatta bu konuda site içerisinde bir avukat hanım üyemiz vardı adını şu an hatırlayamadım belki yardımcı bile olablir.saygılar sevgiler.
Seydi abi öncelikle hoşgeldin. Aynı durum bende de var. 2011 model dizel aurisim var ve 34 bin km oldu. Bugüne kadar hiçbir şekilde yağ uyarısı vermedi. Turbonuzun seri numarası 17201-0N041 ise yağ yakma sorunu meydana geliyor. Bu turbolar ilk kullanılan turbolar ve sorunlu turbolar. Örneğin, benim turbonun seri nuamarası 17201-0N042 ve herhangi bir sorun yaşamadım. Sitede Ufuk Sönmez diye bir arkadaşımız var. Bu konuda hayli bilgili. Şase numaranızı ona yolladığınız zaman size aracınızla ilgili bilgi verecektir..
Turboları Fransada Garret firmasına ürettiriyorlar muhtemelen motorun mühendisliğine (Euro5 dizel) uygunsuz olmasından kaynaklanıyor bunlar hep,E be Toyota ürettirsene kendi ülkende IHI gibi deli bir firmaya sorun yaşamayasın,bu arada 2.0 D4-D olan 1AD-FTV ve 2.2 D4-D 2AD-FTV (Corolla,Avensis,Verso ve RAV4) 2AD-FHV (lexus IS 220D 175hp) motorların turbosunun üretimini IHI yapıyor ve şu ana kadar herhangi bir problem ile karşılaşılmadı arkadaşlar,yoksa marka holiganı değilim ama maalesef durum böyle (kimse kalkıp imprezaya da garret üretiyor cevabı yazmasın lütfen ).
Benim 2011 aralık çıkışlı Aurisim ilk 10.000 km de 1,5 litre eksiltti kırmızı ışık yandı yağ ekledim. Şimdi 8,500 km daha yaptım yağ miktarı alt çizgiye yaklaşmış. turbonun seri no 0004 ile bitiyor ve etikette yeşil nokta boya var. Bu kadar yağ normal değil siz ne dersiniz. Carollam aynı km de ( 8500) yağ çubukta yarım santim eksilmiş. Aurisin turbosu bozukmu acaba?