Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #460 : Temmuz 26, 2011, 13:56:43 »
yağ olarak CASTROL kullanıyorum ama fazla özelliği nedir bilmiyorum.Önceden beri 4000 km olduğu zaman 1 lt civarı yağ eksiltmesi yapıyordu araç.Usta yavaş yavaş motorun gidiyorum dediğini söylüyor.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Temmuz 26, 2011, 13:56:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #461 : Temmuz 26, 2011, 14:02:17 »
bende 1996 corolla xl araç var.Araç lpg li.5000 kmde bir yağ değiştiriyorum.Fakat 3500 km civarı oldu 1 lt civarında yağ eksilmiş nedeni nedir?Yağ kaçaklarımı yoksa motordanmı kaynaklanan bir sorun var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Temmuz 26, 2011, 14:04:06 »
araç kaçbinde hocam , çok yüksek devirde mi kullanıyonursun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Temmuz 26, 2011, 14:13:32 »
Kaliteli bir tam sentetik yağ kullanarak bir deneme yapmanızı tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #464 : Temmuz 26, 2011, 16:29:46 »
motorda yağlanma var mı? alt kısımda kartel altında veya başka bir yerde.  kaçak olmuyorda terleme diye tabir ediyorlar. eski vw araçımda vardı. önemsizdi ama görünce bir moral bozukluğu oluyordu sadece...  sızıntı olsa zaten olan yağ boşalır ve uyarı lambanız yanar.
Aynasi iştir kişinin lafına bakılmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #465 : Temmuz 26, 2011, 22:00:09 »
bende 1996 corolla xl araç var.Araç lpg li.5000 kmde bir yağ değiştiriyorum.Fakat 3500 km civarı oldu 1 lt civarında yağ eksilmiş nedeni nedir?Yağ kaçaklarımı yoksa motordanmı kaynaklanan bir sorun var?
    eğer ustan motor gidiyorum diyor, dediyse sana mobil1 EXTENDEDLİFE 10W60 yağını tavsiye ediyorum biraz pahalıdır 4 lt 80 tl gibi, 10 bin km rahat yaparsın ,eksiltme yapmazsa 15 binde değiştir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #466 : Eylül 06, 2011, 21:28:00 »
arkadaşlar  merhaba bende 2010 model yaris var sporty 4-4d 9000km 1 lıtre yag attım, suan 12750 km yag lambası yandı sondu baktım ortada 2 noktanın  bır sorun mu var yoksa normalmıdır. syg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Eylül 06, 2011, 21:58:42 »
arkadaşlar  merhaba bende 2010 model yaris var sporty 4-4d 9000km 1 lıtre yag attım, suan 12750 km yag lambası yandı sondu baktım ortada 2 noktanın  bır sorun mu var yoksa normalmıdır. syg
ne yağ kullanıyorsun?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #468 : Ekim 29, 2011, 16:37:01 »
 2011 corolla dizellerde turbo seri nosu 00004 iken 2012 modellerde 00005 ile bitmekte. Geçen gün show room da inceledim. Sanırım tekrar turbo revize olmuş. Bu konuda ufuk arkadaşımız bizi bilgilendirebilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #469 : Ekim 31, 2011, 12:47:43 »
Turbo revize olduysa bir bildikleri vardır, ne acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #470 : Şubat 07, 2012, 18:09:53 »
Selam arkadaşlar daha önceden konu açtığımda bunu paylaşmıştım yeni aldığımız corollamız yağ yakıyordu.Takibi ve tespiti yapılarak garantiden turbosu değiştirildi.Akabininde tekrar kısa bi aradan sonra çok fazla yağ lambası yakmaya devam etti geçen gün servise götürdüm ve ağzıma ne geldiyse saydım artık dayanamadım.Onlarda bu dilden anlıyor olacaklar ki herhalde bana motorun komple söküleceğini ve durum değerlendirmesi yapılacağını söylediler Toyota ana merkezle irtibata geçip sorunu aksettiler ve daha sonrasında onay aldıklarında beni aradılar aracın ; komple pistonları,segman takımı conta yağ ve yağ filtresi antifirizi değiştirecekler baskı balata bilya dahil. Sizce bunu kabul etmeli miyim? Yoksa artık bu duruma bi son mu vermeliyim ?
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #471 : Şubat 07, 2012, 18:26:49 »
Sayın taşkın yaşar bey kesınlıkle onarımı kabul etmeyın.Sizin durumunuzda olan engin beyin aynı sıkıntıdam dolayı direk aracını değiştirdi toyota.Onarımı kabul etmeyerek değişimi talepedin.Zaten size kısa sürede dönüp aracın yenisiyle değiştirileçeğini söyleyeçeklerdir.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Şubat 07, 2012, 18:43:37 »
Sayın taşkın yaşar bey kesınlıkle onarımı kabul etmeyın.Sizin durumunuzda olan engin beyin aynı sıkıntıdam dolayı direk aracını değiştirdi toyota.Onarımı kabul etmeyerek değişimi talepedin.Zaten size kısa sürede dönüp aracın yenisiyle değiştirileçeğini söyleyeçeklerdir.
Kesinlikle bende zaten öyle düşünüyorum.Çünkü bu arabayı sıfır aldım ve inanın gerçekten çok can sıkıcı bir durum.Gerekirse yasal yollara başvuracağım.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #473 : Şubat 07, 2012, 18:52:35 »
Kesinlikle bende zaten öyle düşünüyorum.Çünkü bu arabayı sıfır aldım ve inanın gerçekten çok can sıkıcı bir durum.Gerekirse yasal yollara başvuracağım.
Çanınızı sıkmayın.Bu zamana kadar yağ eksiltme problemınden bildiğim iki araba TOYOTA tarafından Yenisiyle değiştirildi.Rahat olun müsteri olun TOYOTA elinde sonunda o aracı yenisiyle değiştireçek... Sekman ve piston değişeçek dedilerse araçın Yenisi yolda ;) Sadece siz onarımı kabul etmeyip yenisiyle değiştirilmesini genel merkeze bildirin okadar..Garanti olmasını istiyorsanız aracı aldığınız bayiye noterden ihtarname çekin bakın ozaman sizi hemen GENEL merkezden arıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #474 : Şubat 07, 2012, 18:59:59 »
Çanınızı sıkmayın.Bu zamana kadar yağ eksiltme problemınden bildiğim iki araba TOYOTA tarafından Yenisiyle değiştirildi.Rahat olun müsteri olun TOYOTA elinde sonunda o aracı yenisiyle değiştireçek... Sekman ve piston değişeçek dedilerse araçın Yenisi yolda ;) Sadece siz onarımı kabul etmeyip yenisiyle değiştirilmesini genel merkeze bildirin okadar..Garanti olmasını istiyorsanız aracı aldığınız bayiye noterden ihtarname çekin bakın ozaman sizi hemen GENEL merkezden arıyorlar...
Engin beyle hemen irtibata geçtim mesaj bıraktım umarım en kısa sürede bu durumu lehimize sonuçlandırabiliriz. Ya gerçekten çok üzülüyorum sıfır araba alıyoruz ilk biz binelim koltuğuna aman hata olmasın aman herkezin gönlü hoş olsun diye şu arabanın bize yapmadığı kalmadı gerçekten çok basit ve üzücü bir durum..Hemde toyota gibi büyük bir firma için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #475 : Şubat 07, 2012, 19:07:51 »
Engin beyle hemen irtibata geçtim mesaj bıraktım umarım en kısa sürede bu durumu lehimize sonuçlandırabiliriz. Ya gerçekten çok üzülüyorum sıfır araba alıyoruz ilk biz binelim koltuğuna aman hata olmasın aman herkezin gönlü hoş olsun diye şu arabanın bize yapmadığı kalmadı gerçekten çok basit ve üzücü bir durum..Hemde toyota gibi büyük bir firma için.
Evet üzücü malum bende d-4d 2011 var bakalım bizimkide garantiden turbo ve vakum pompası değişti değişim olalı 4000 km oldu ve yağ sevyesı orta sevyesine yaklaştı bende 5000 km yapıp yağ sevyesini servise gösterecem.Belkide benim araçtada aynı problem var lakin dediğiniz gibi servise formene bunu anlatmak bir dert.Bunlar bu sorunu biliyor ve bence seslenmiyorlar bence toyotaya bu yakışmıyorrrrrr.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #476 : Şubat 07, 2012, 20:57:04 »
Evet üzücü malum bende d-4d 2011 var bakalım bizimkide garantiden turbo ve vakum pompası değişti değişim olalı 4000 km oldu ve yağ sevyesı orta sevyesine yaklaştı bende 5000 km yapıp yağ sevyesini servise gösterecem.Belkide benim araçtada aynı problem var lakin dediğiniz gibi servise formene bunu anlatmak bir dert.Bunlar bu sorunu biliyor ve bence seslenmiyorlar bence toyotaya bu yakışmıyorrrrrr.........
Hepsi problemin ne olduğunu biliyorlar ama bu iş artık yağcılığa biniyor. Sen kendi vatandaşını elin japonunun firmasi kazanacak diye 3 5 kuruş için neden mağdur ediyorsun kardeşim. Sonuçta bu adam sana para kazandırmış zarar mı ettirmiş bu arabayı alırken. E buna istinaden sorunsuz binmek de en doğal hakkı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #477 : Şubat 07, 2012, 21:08:16 »
motoru değiştireceklerine aracı değiştirsinler bence, tamirden sonra ne kadar sağlıklı olacak ki ?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #478 : Şubat 07, 2012, 21:11:13 »
motoru değiştireceklerine aracı değiştirsinler bence, tamirden sonra ne kadar sağlıklı olacak ki ?
Akşam üstü bende aynen böyle söyledim ve şikayetimi dile getirdim Osman,yarın görüşmeye çağırdılar sabahleyin orada olacağım bakalım neler dökülecek ortaya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Şubat 07, 2012, 21:13:45 »
Nolursa olsun pes etme Taşko ;)