0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkayım bu normal bir durum,senin benzin sisteminin ekonomik çalıştığını gösterir,benzin en ekonomik ayarlarda olduğundan soğukken araba apışır.gazda bu kadar hassas bir ayar yapamadıklarından apışma,yığılma durumu olmayabilir,soğukken asla gaza çeyrekten fazla basmayın,motor soğukken ve çok sıcakken aşınır,yıpranır.
bu ayarı ecu kendi kendine yapıyor değil mi ? çünkü yıllarca sürekli çok basarak kullandım, son bir kaç aydır çok çok sakin kullanıyorum.. bu arada tam gaz kalkarsam sıkıntı olmadan hızlanıyor, sakin sakin giderken birden asılınca gaza afallıyor sadece
soğukken değilmi?
Can Beye katılıyorum.Benim aracımda da yağ eksiltme vardı,sekman attırdım,problem kalmadı.Sekman attırdığım usta aracımın piston,gömlek,krankında bir şey yok dedi.Çok şükür şu anda bir problem yok.
gayet normal.benzinin fakirimsi karışımından.sensorlar güzel çalışıyor motora mümkün mertebe az benzin veriyor.biz eskiden garbüratörlü arabalarımızdaki ana memeyi ufaltırdık,az benzin yaksın diye işte ozaman araba soğukta kapaklanırdı,ısınınca düzelirdi.yani yakıt karışımı ekonomik ayarlandığından böyle oluyor.benim dizel fiorinoda soğukken kapaklanıyor(yığılma,apışma).
Peki bu hantallaşma motor uzun yol yaptığında da olur mu acaba.
...gören turbolar (orjinal parça numarası 17201-0N042) Euro4 ve Euro5 yakıt ile denenerek üretim bandına gönderildi,bu konuda herhangi bir sorunun tekrarlanmayacağını düşünüyorum.Saygılar...
Maalesef araç tanıtım etiketinde fabrika çıkış tarihi yer almıyor.VIN numarasını (şasi) verebilirseniz,hangi tarihte üretildiğini söyleyebilirim.