0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu pilav çok su kaldırır çocuklar,10w40 tu kaka edilecek modası geçmiş bir yağ değil.burada en mühim hadise arabanın km sidir.sıfır araba alsam 0w30,5w30, 0w40,5w40 kullanırım 150 bine kadar.150 binden sonra 5w50 mobil1 favorimdir.300 binden sonrada 10w60 mobil 1........
Atilla amca senin araban yanlış hatırlamıyosam 224 binde sen neden 5w50 kullanmıyosunda 10w40 kullanıyosun ?
benim aklım almıyor ama atilla abi, yani eksiltmiyor aracın niye 50 koyuyorsun ki, yazık günah araca.. tam ters düşünüyoruz bi bulamadık ortayı
Türkay araba yağ eksiltmiyor ama yataklar, piston pimleri ,sibob gaytları vs sürtünmeyle çalışan parçalar zamanla aşınır.oluşan bu boşluğu doldurmak için daha yüksek viskoziteli yağ kullanılırsa o boşluklar daha iyi bir şekilde dolacağından hem motor sessiz çalışır,hemde ömrü daha uzun olur.ae101 lere servisin 20w50 koyduğunu duyuyorum.ben arabayı 2.el aldığımda sahibi fabrikatördü arabayı devamlı olarak servisin bakımına terketmişti.üzerinde mobil süperS 15w50 (daha sonra mobil viskoziteyi 10w40 minerali de yarı sentetik yaptı) vardı bende devam ettirdim.yani zaten fabrikas ve servis bu arabaya 50 lik yağı sıfırken koyuyorsa 226 binde koymanın sakıncası olurmu?
sıfırken koymuyorlardı ya.. ben de sıfırdan itibaren servis bakımlıydım, 2009 yılına kadar da hep servise gitti araç (izmir akdemir) 10w40 koyuyorlardı, en son 2009u bakıma götürdüğümde sordum ne koyuyorsunuz diye (izmir tokullar) 20w50 veya müşteri isteğine göre 10w40 demişti
benim dediğim zaman mobil süper S 15w50 idi.10w40 yapınca mobil ben direttim ,bu sefer selenia 15w50 kullandım,fakat selenia 500 gr eksiltti fiatın orijinali ama kalitesiz bir yağ .ben o zamanlar yarı sentetiğin ne olduğunu bilmiyordum,öğrenince 10w40 kullanmaya başladım,ogün bugün yarısentetik 10w40 kullanıyorum.artık teknolojiyi takip ederek 5w50 fulsentetiğe terfi edeceğim kısmet olursa.
sağol Metinciğim.faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.tabi beni mesaj yazarken gören yengeniz huylanıyor ya sizler için hanım dayağı yesemde feda olsun.
araç yağ yakmaya başladıysa değiştirme zamanı gelmiştir
sat sat hocam sat.sen konulara girmeyince zevki olmuyor.