0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir sabah motor çalışmadığında kaputu açıp baktık, motor yağ içindeydi hemen bizim ustaya götürdük.. kalın yağ konmuş dedi, arkadaşım borusana götürmeyi tercih etti, borusanda da aslında 10w40 kullanıldığnda bir sorun olmaması lazım ancak daha önce de karşılaştığımız olmuştu dedi atilla abi.. bmwteamde de yazmıştık bu yüzden olur mu diye, ordan olur diyenler de olmaz diyenler de çıkmıştı.. bu arada benim de ae101 kitapçığımda öyle yazıyor, çok soğuk yerler için 5w30, sıcaklarda 20w50 öneriliyor evet ancak yağ teknolojisi çok ilerledi o zamandan bu zamana... sonuçta ben o zaman tam sentetik yağ olup olmadığından emin değilim.. yani o zaman kullanılan 5w30 ile şimdi kullanılan 5w30 bir değil. yarı sentetik 10w40 ve tam sentetil 5w30 bile aynı değil.. çok sıcaklarda ve motor zorlanınca (dur kalk trafik, otobanda yüksek performanstan sonra bir anda dur-kalk trafik gibi) 10w40 yağ belki de 5w30 kadar inceliyordur ancak tam sentetik yağlar sıcaklık değişimine karşı daha dayanıklı.. tabi bunlar benim 3 kuruşluk araştırmaların sonucu öğrendiğim 3 kuruşluk bilgiler, sizdeki tecrübenin yanına yaklaşamaz o ayrışimdi unuttum 2009 corollada en iyi yakıt tüketimi için 0w20 mi, 5w20 mi ne öneriyordu kitapçık.. en geniş sıcaklık aralığı da 5w30 tam sentetikteydi
Türkay senin arkadaş bilkentte okuyor,arabası var hemide cabrio bmw.ona şeker atmayıpta benim gariban corollamamı atacaklar?
bir sabah motor çalışmadığında kaputu açıp baktık, motor yağ içindeydi hemen bizim ustaya götürdük.. kalın yağ konmuş dedi, arkadaşım borusana götürmeyi tercih etti, borusanda da aslında 10w40 kullanıldığnda bir sorun olmaması lazım ancak daha önce de karşılaştığımız olmuştu dedi atilla abi.. bmwteamde de yazmıştık bu yüzden olur mu diye, ordan olur diyenler de olmaz diyenler de çıkmıştı..
Turkay, BMW'nun yag standardlari var. Fabrikanin onerdigi yag viskozitesinin aynisindan kullanilsa bile o standardlari tasimayan yag bu duruma sebep olmus olabilir. Yanlis hatirlamiyorsam BMW Long Life gibi isimler verilmis bu standardlara. Mercedes Benz de aynen 229.5 vs gibi yag standardlarini tasiyan yag kullanilmayinca garantiyi bozuyor.
Ahmet artık yağ ile ilgili yazmayacaktım son bir şeyler söyleyeyim.benim kendi tecrübem var ama zamana uymak için başkalarının da tecrübelerini dağarcığıma atarım öğrenmeyi hala sürdürüyorum yağ firmalarının katologlarını okuyorum.benim asla sabit fikrim olmadı.2 misal vereceğim almanyada çalışan Cahit diye bir komşum var her yaz şarköye yıldırım gibi gelir yıldırım gibi gider.arabası 2003-2004 323 bmw.240 binlerde sıfırdan beri 5w40 castrol kullanıyor.bostancı sanayide toyota cı ismi salih herhalde eneos japon yağ bayiliği almış,5w30....10w40....ve 20w50 yağları var.ustanında 2001 corollası var bu arabasında 10w40 kullanıyor.eneos mühendisi senin arabaya 5w30 koymak lazım diyor bu itiraz ediyor sonunda denemek için koyuyorlar sonuçta 2-2.5 litre yağ eksiliyor.istersen ustanın telefonunu bulup buraya yazarım.
servisin de söylediği bu tarz bir şeyleri.. kendileri 4lt yağa 250tl gibi bir para alıyorlar ve piyasada olmadığını söylüyorlar, sadece castrolde varmış sanırım bir de castrol 5w30 kullanabilirsiniz dışardan alcaksanız dediler...ama servis bile o araca 5w30 kullanıyor atilla abi.. şimdi bence o arkadaşınız 5w40 kullanarak zarar vermiş gibi bir düşünce oluşuyor kafamda.. çünkü bu 10w40 yağdan önce sürekli 5w30 kullanıyordu çocuk ve eksiltme yoktu..
Türkay buda sana -15 derecenin üstünde bmw nin enlüks arabalarından birinde 10w40 tavsiye ediliyor küçük yazılar........ http://lubeselector.castrol.com.tr/Default.aspx