Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224259 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #340 : Şubat 09, 2011, 09:49:55 »
Efsane bugün çıksa, bugünün standartlarına göre hafifliğine göre fazla yakan bir araba olarak yorumlanırdı.
 Kasayı ağırlaştırıp yine de yakıt ekonomisini devam ettirmeye çalışıyorlar. VW ve korelilerle rekabet çok sıkı. Bazı şeyler aceleye mi getiriliyor acaba.. Yalnız "turbo" deyince havalı bir kelimedir bu fakat bunun bugünkü teknoloji çerçevesinde her zaman  problem çıkarmaya mümeyyil birşey olduğunu unutmayalım arkadaşlar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Şubat 09, 2011, 09:49:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Şubat 09, 2011, 14:54:18 »
Konuşulanlar üzerine merak ettim ve aracı aldığımız günden beri hiç bakmadığım yağ seviyesine demin itibariyle baktım. Kilometre 5750 küsürlerde ve yağ seviyesi de max min. aralığında yaklaşık olarak tam ortanın 3-4 mm aşağısında kalıyor... Acaba bu ne kadar yeterlidir, eksiltme sorununun olduğunu/olabileceğini belirtir mi sizce? Bir süre takip edeyim bakalım.

Yağ seviyesi min civarına yakınlaştığında aracınızda 1.5 litre yağ eksik demektir. ilk 10 bin de olmasa bile 2. 10 bin de mutlaka daha fazla eksiltecektir. Bu seri turboların hepsi aynı.  2010 kasımdan sonraki üretimlerde bu sorun bitti.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #342 : Şubat 09, 2011, 15:00:52 »
geçen eylül ayı sonunda 2011 D4D comfort almıştım ben de. 17500 km. de yim. şükür bende yağ ikaz lambası falan yanmadı hiç ama iyice işkillendim şimdi:( 0km üstelik toyota deyip yağ çubuğunu elime almamıştım hiç. ama yarın ilk işim yağ seviyesine bakmak olacak. hele bazı forumlarda serviste bakımlarda gizlice yağ eklediklerini okuduktan sonra!...
arkadaşlar, yağ seviyesine baktım, max ile min. arasında, tam ortada:(( dediğim gibi daha önce hiç bakma gereği duymadığımdan 10.000 bakımı esnasında nasıldı, bilemiyorum(((  ikaz ışığı hiç yanmadığı için hiç açıp bakmamıştım ben de..
bakımı yeni yaptıran veya bilgisi olan arkadaşlar, bakımda yağ hangi seviyeye dek konuyor, maximum işaretine ulaşıyor mu acaba?
bu arada, yaptığım 17500 km nin en az %80 ini şehirlerarası yollarda ve motoru hiç zorlamadan (2000-2200 devir aralığında) yapmıştım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #343 : Şubat 09, 2011, 20:48:50 »
Bu konu bunun gibi bir çok başlıkta tartışılmış ve sanırım toyota bu parçanın (turbo) pahalı olması nedeniyle genel bir geri çağırma değil de sadece şikayet durumunda parça değişimine gidiyor. Ancak bu da bence çok etik bir uygulama değil. Bir çok insan aracının yağ yaktığının farkında bile olmayabilir. Bu durumda olanlar kesinlikle mağdur edilir. Yapılması gereken şey genel bir geri çağırma kampanyası ile neye mal olursa olsun bu parça değişimini bütün yağ yakma potansiyelindeki dizel araçlara uygulamak olmalıdır.
Zühtü bey çok haklısınız! Bahsettiğiniz aracı yağ yakıp da farkında olmayanlardan biri de benmişim heralde.
Bu yüzden tüm D4D li araç sahiperini uyaralım, arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Şubat 12, 2011, 12:18:02 »
Yağ yakma ve eksiltme problemleri ile ilgili sayısız başlığı bu konu altında birleştiriyorum. Faydalı bilgilerin tek ve derli toplu bir konu altında olması forum düzeni açısından daha iyi olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #345 : Şubat 12, 2011, 18:08:23 »
Yağ yakma olayı tabiki hiç hoş bişey değil duyulduğunda bir prestij kaybı. Ama toyotanın diğer getirilerinin yanında (ki birinci el ise bu sorunu servis hemen düzeltiyor) bu sorun 2. ellerde göz ardı edilebilir. Zaten Araç 20 000 km de anca 3 lt yağ tüketiyor. Yağ tüketme sorunu olan arkadaşlar her 2-3 binde bir azaldığı kadar ekleyerek sorunsuz kullanabilirler araçlarını. 10 yaşında Toyota servise giriyor sadece o km deki bakımlarının haricinde hiçbir masraf yapmadan çıkıyor bu süper. Ayrıca gazda da hiç sorunsuz çalışıyor.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #346 : Şubat 12, 2011, 18:18:37 »
selamlar yağ yakma toyotanın hangi modellerinde var.Araç sahiplerini bilgilendirelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #347 : Şubat 12, 2011, 19:06:04 »
benim xei de yağ damlatıyor kaputu karşınıza alın sol taraftan çekişte düşme ve motor zırıltılı çalışıyor :( pazartesi servisteyim inşallah anormal bişe çıkmaz zaten dardayım :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Şubat 13, 2011, 01:26:37 »
10w40 yağlar feda olsun vvt-i'a :D  İç koçum sen :P desemde maşallah'ı var hiç üzmüyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #349 : Şubat 13, 2011, 08:17:58 »
vay be 10w40 eksiltiyor diyorsunuz :D satın honda alın ya çekilcek dert mi :) 5w30 hala eksiltmedi :) 2.500km kadar yaptım :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Şubat 13, 2011, 10:18:44 »
vay be 10w40 eksiltiyor diyorsunuz :D satın honda alın ya çekilcek dert mi :) 5w30 hala eksiltmedi :) 2.500km kadar yaptım :D

4-5 bin km 'de yarım litre veya 750ml civarında yağ çok önemli değil be Türkay :) Değişim gelene kadar iki çizginin üstlerinde kalıyor seviye ;) şuan da öyle lpg'li araç için yağ seçmeye çalışıyorum, filtreyi aldık bagajda geziyoruz :) Ha bu arada Honda'da var bizde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Şubat 13, 2011, 10:58:23 »
senin yağı Metinin arabaya koyarsak işte o zaman savaş çıkar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Şubat 13, 2011, 11:00:34 »
  Türkayım yağı test etmek için uzun yola çıkacaksın otoban limitinde kullanacaksın eğer eksiltme yoksa o zaman yağ sınıfı geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #353 : Şubat 13, 2011, 11:04:04 »
4-5 bin km 'de yarım litre veya 750ml civarında yağ çok önemli değil be Türkay :) Değişim gelene kadar iki çizginin üstlerinde kalıyor seviye ;) şuan da öyle lpg'li araç için yağ seçmeye çalışıyorum, filtreyi aldık bagajda geziyoruz :) Ha bu arada Honda'da var bizde :)
güle güle kullanın abi :D kemal abiye gönderme yapmıştım :) 10.000de değişim yapıyorsanız önemli dayılabilir de 5 bin kmde değiştiriyorsanız hiiiiiç önemli değil yardırın gitsin abi ne olcak :D ben lpgli olmasından ötürü e bir de 130.000km olmasından ötürü eksiltir diye bekliyordum, şimdilik bir şey yok bakalım hadi hayırlısı :D
  Türkayım yağı test etmek için uzun yola çıkacaksın otoban limitinde kullanacaksın eğer eksiltme yoksa o zaman yağ sınıfı geçer.
otoban limiti kısmını anlamadım atilla amca :( uzun yol derken 2 kere uzun yol yaptım yağ değişiminden sonra, ankaradan izmire gittim, izmirden geri döndüm. toplamda 1200 kmsi uzun yol yani. izmire giderken 90 sabit, izmirden gelirken 110-120 km hızlarında seyrettim sürekli.. izmirde de evim şehir dışında, şehrin içine giderken her allahın günü otobana giriyorum, ve biraz da bilinçsizce otoban limitlerinin baya üstünde kullanıyorum...yani sakin kullanan bir sürücü değilim .gerçi söylediğini anlamayıp saçmalamış da olabilir kusuruma bakma artık atilla amca :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #354 : Şubat 13, 2011, 11:14:48 »
Türkay canım kardeşim benim tam söylemek istediğim senin yaptıkların.otoban limiti 120-130 km sürat.bu hızla uzun süre kullanırsan yağın arabaya uygunsa yağ eksiltmezsin.sen testi geçmişsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #355 : Şubat 13, 2011, 11:27:56 »
Türkay canım kardeşim benim tam söylemek istediğim senin yaptıkların.otoban limiti 120-130 km sürat.bu hızla uzun süre kullanırsan yağın arabaya uygunsa yağ eksiltmezsin.sen testi geçmişsin.
belki 5000kmden sonra bir miktar azalma olabilir.. ancak tahminimce 10.000km bitene kadar 500ml kadar azaltma olması mümkün..zaten 12 yıldır bir kez yağ eksiltti benim rolla, o da otoban limitlerini geçtim, arabanın limitlerini zorlamıştım o zaman..istanbuldan ankaraya kaçla geldiğimi yazmayım, 2 depo benzin ile geldim, 25lt/100km ortalama tüketim vardı.. o zaman işte eksiltmişti bolca yağ (10w40 vardı motorda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #356 : Şubat 13, 2011, 11:34:27 »
Türkay senin rolla kaç km deydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #357 : Şubat 13, 2011, 11:44:41 »
Türkay senin rolla kaç km deydi?
an itibariyle tam olarak 131.000 kmde. 96.400 civarında 100.000 bakımına girdim izmir akdemirde, o ana kadar her bakımı yetkili serviste yapıldı ondan sonra özel servise başladım ancak çok çok daha sıkı tutuyorum, kitapçıktan takip edip tamamı orjinal parçalarla bakımı takip ediyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Şubat 13, 2011, 12:01:44 »
an itibariyle tam olarak 131.000 kmde. 96.400 civarında 100.000 bakımına girdim izmir akdemirde, o ana kadar her bakımı yetkili serviste yapıldı ondan sonra özel servise başladım ancak çok çok daha sıkı tutuyorum, kitapçıktan takip edip tamamı orjinal parçalarla bakımı takip ediyorum..
   Türkay ben senin yerinde olsam 200 bine kadar 5w40 mobil ful sentetik,ondan sonrada mobil1 peaklife 5w50 ful sentetik kullanıp mutlu olurdum.senin 5w30 üzülerek söylüyorum motorun ömrünü kesinlikle azaltır,yataklardaki boşluğu arttırarak vuruntu başlamasına sebeb olur.dost acı söyler misali ben sana ne iyi yapmışsın ,devam et demiyeceğim,çünkü hepinizi çok seviyorum ve üzülmenizi istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #359 : Şubat 13, 2011, 12:08:00 »
   Türkay ben senin yerinde olsam 200 bine kadar 5w40 mobil ful sentetik,ondan sonrada mobil1 peaklife 5w50 ful sentetik kullanıp mutlu olurdum.senin 5w30 üzülerek söylüyorum motorun ömrünü kesinlikle azaltır,yataklardaki boşluğu arttırarak vuruntu başlamasına sebeb olur.dost acı söyler misali ben sana ne iyi yapmışsın ,devam et demiyeceğim,çünkü hepinizi çok seviyorum ve üzülmenizi istemiyorum.
atilla abi anlayamadım gitti bu işi ya :( herkes farklı bir şey söylüyor yağ konusunda.. kitapçıktan sayfa koymuştum, soğuk yerlerde 5w30 sıcak yerlerde 10w40 kullanın yazıyor diye, artık yeni kitapçıklar uzun aralıklar için 5w30 ve 0w20 gibi yağlar öneriyor, mobilin kitapçığında da benim kullanım şeklime göre önerilen yağ 5w30du ondan bunu koydum. o kitapçığı bir dahaki gidişimde alayım bari de koyayım buraya..ama bir sonraki yağ değişiminde 0w40 koycam abi bir de onu deneyim