0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuşulanlar üzerine merak ettim ve aracı aldığımız günden beri hiç bakmadığım yağ seviyesine demin itibariyle baktım. Kilometre 5750 küsürlerde ve yağ seviyesi de max min. aralığında yaklaşık olarak tam ortanın 3-4 mm aşağısında kalıyor... Acaba bu ne kadar yeterlidir, eksiltme sorununun olduğunu/olabileceğini belirtir mi sizce? Bir süre takip edeyim bakalım.
geçen eylül ayı sonunda 2011 D4D comfort almıştım ben de. 17500 km. de yim. şükür bende yağ ikaz lambası falan yanmadı hiç ama iyice işkillendim şimdi:( 0km üstelik toyota deyip yağ çubuğunu elime almamıştım hiç. ama yarın ilk işim yağ seviyesine bakmak olacak. hele bazı forumlarda serviste bakımlarda gizlice yağ eklediklerini okuduktan sonra!...
Bu konu bunun gibi bir çok başlıkta tartışılmış ve sanırım toyota bu parçanın (turbo) pahalı olması nedeniyle genel bir geri çağırma değil de sadece şikayet durumunda parça değişimine gidiyor. Ancak bu da bence çok etik bir uygulama değil. Bir çok insan aracının yağ yaktığının farkında bile olmayabilir. Bu durumda olanlar kesinlikle mağdur edilir. Yapılması gereken şey genel bir geri çağırma kampanyası ile neye mal olursa olsun bu parça değişimini bütün yağ yakma potansiyelindeki dizel araçlara uygulamak olmalıdır.
vay be 10w40 eksiltiyor diyorsunuz satın honda alın ya çekilcek dert mi 5w30 hala eksiltmedi 2.500km kadar yaptım
4-5 bin km 'de yarım litre veya 750ml civarında yağ çok önemli değil be Türkay Değişim gelene kadar iki çizginin üstlerinde kalıyor seviye şuan da öyle lpg'li araç için yağ seçmeye çalışıyorum, filtreyi aldık bagajda geziyoruz Ha bu arada Honda'da var bizde
Türkayım yağı test etmek için uzun yola çıkacaksın otoban limitinde kullanacaksın eğer eksiltme yoksa o zaman yağ sınıfı geçer.
Türkay canım kardeşim benim tam söylemek istediğim senin yaptıkların.otoban limiti 120-130 km sürat.bu hızla uzun süre kullanırsan yağın arabaya uygunsa yağ eksiltmezsin.sen testi geçmişsin.
Türkay senin rolla kaç km deydi?
an itibariyle tam olarak 131.000 kmde. 96.400 civarında 100.000 bakımına girdim izmir akdemirde, o ana kadar her bakımı yetkili serviste yapıldı ondan sonra özel servise başladım ancak çok çok daha sıkı tutuyorum, kitapçıktan takip edip tamamı orjinal parçalarla bakımı takip ediyorum..
Türkay ben senin yerinde olsam 200 bine kadar 5w40 mobil ful sentetik,ondan sonrada mobil1 peaklife 5w50 ful sentetik kullanıp mutlu olurdum.senin 5w30 üzülerek söylüyorum motorun ömrünü kesinlikle azaltır,yataklardaki boşluğu arttırarak vuruntu başlamasına sebeb olur.dost acı söyler misali ben sana ne iyi yapmışsın ,devam et demiyeceğim,çünkü hepinizi çok seviyorum ve üzülmenizi istemiyorum.