0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yağ çubuğu yarıda gösteriyorsa bu şekilde 50 km gidilirmi arkadaşlar ?
Kemal kardeşim şu açıdan sordum benim araç sol taraftan bi yerden yağ kaçırıyor bugünde pazar yarın istanbul güngören toyotronıc e götürücem orasıda bana 15 km uzaklıkta artı yağ değişimde yapıcam şimdi 15 km için bir lt yağ eklersem zaten değişimde yapıcam o eklediğim yağda 15 km için ziyan olucak şuanda yağ seviyesi yarının baya bi üzerinde yani 15 km daha giderim sorun olmaz o bakımdan sordum cevaplarınız için teşekkür ederim.Atilla abi seni forumda çevrim içi gördüğüm zaman oh be atilla abim burda diyorum valla seni görünce mutlu oluyorum gerçekten Allah seni başımızdan eksik etmesin
Türkay ben senin yerinde olsam 200 bine kadar 5w40 mobil ful sentetik,ondan sonrada mobil1 peaklife 5w50 ful sentetik kullanıp mutlu olurdum.senin 5w30 üzülerek söylüyorum motorun ömrünü kesinlikle azaltır,yataklardaki boşluğu arttırarak vuruntu başlamasına sebeb olur.dost acı söyler misali ben sana ne iyi yapmışsın ,devam et demiyeceğim,çünkü hepinizi çok seviyorum ve üzülmenizi istemiyorum.
Atilla amca, yataklardaki bosluk asil kalin yag kullanimyla artmaz mi?
benim şimdiye kadar duyduğum ve gördüğüm şeylerle aşırı çelişiyor abi anlattıkların bilkentten oda arkadaşımın 3.18 cabriosuna (e46, n42b20 motorlu) benzinlikte 10w40 koymuşlar (5w30 kullanıyor normalde) arabada patlamayan segman, conta kalmadı..yağ filtresinin ordaki conta bile taş gibiydi ve kırılmıştı, vanos selenoidleri bozuldu, sabahları çalışmamaya başladı, kompresyon düştü durduk yerde iş açıldı çocuğun başına ... ben de kalın yağdan çok korkuyorum bu nedenle..
Türkay ben bu yaşıma geldim böyle birşey ne duydum nede gördüm.onun garanti benzin deposuna veya karterine şeker atmışlar.30 yerine 40 koyarak hatta 50 koyarak arabaya zarar veremezsin.
Bizim araba da 254binde. Yeni motorlari bilmiyorum ama 4afe, 7afe motorlari asiri eziyet edilmedikce sorun cikarmiyor. Dedigim gibi 0W-30 kullaniyorum. Eksiltme yapmiyor. Yazin, bir iki senedir elimde olan, kullanmak istemedigim 10W-30 Mobil 1 EP yagi deneyecegim insallah. Ilk rakam kalin diye kullanmak istemedim. Yazin sicak iklimde uygun olabilir diye deneyecegim bakalim.Ince yag denince son 10 yildir yeni araclarda 5W-20 ve 0W-20 yag kullanilmasi onerilmeye baslandi.Toyota, Honda,Hyundai artik daha da inceltiyor yag viskozitesini. Bunda yakit tuketim hedeflerini yakalama endisesi de rol oynuyor tabii.5W-20 kullanilmis sentetik yag analizleri gordum, 7-10 bin millerde (16bin km.lere kadar) kullanildiginda cok olumlu sonuclar aliniyor.
senin yağı Metinin arabaya koyarsak işte o zaman savaş çıkar.
güle güle kullanın abi kemal abiye gönderme yapmıştım 10.000de değişim yapıyorsanız önemli dayılabilir de 5 bin kmde değiştiriyorsanız hiiiiiç önemli değil yardırın gitsin abi ne olcak ben lpgli olmasından ötürü e bir de 130.000km olmasından ötürü eksiltir diye bekliyordum, şimdilik bir şey yok bakalım hadi hayırlısı