0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykut bey araclarımızda tahrik sistemi zincirlidir doğru ve bende bu zincirden ses geldiğini düşünüyorum lakin servise götürdüğümde ordaki mekanik formen bu sesi dinledi olduğu doğrudur dedi ve aracı bilgisayara bağlıyarak çalışma verilerini kontrol etti artı aracın muuadili olan başka racıda bu doğrultuda kontrol ve mukayese ederk kontrolleri yaptı sonuç herşey normal olduğu bir sorun olmadığı.Benim kafama takılan eger bu sesin tahrik zincirinden gelmekte ise ve bu formen neden bu sesin burdan geliyor diye bilgi vermiyor.Bu ses buyuk ihtimal arkadaşların dedikleri gibi gerginlik ayarı kiminde tolaransalar için de ayarlanıp kimisinin ise daha fazla sıkı ayarlanmasından kaynaklanıyor bu düşünceye katılıyorum.Lakin araçlarınızın çalişması esnasında dikkatli dinlerseniz bu sesi duyarsınız hatta motor ısınsada bu sesin azalmış olarak tekrar duyarsınız.Önceki aracım honda idi ve o aracda tahrik zinciri var ama buzamana kadar gördüğüm hondalarda bu sesi hic duymadım..!!Turbo olayı ise tamammen bir muamma eger istanbuldaki servisde bulunan mekanik formen bunu bilipte izmirde borovali servisinde çalışan mekanik formenin bundan nasıl haberi olmaz buda bir muamma.Eğer böyle birşey varsa yani önceki turbo kusurlu ise toyota firmasının biz müşterilerin talepte bulunmadan değiştirmesi gerekmezmi??
bence de 10w40 kesinlikle eksiltmemeli.. güzelce bir inceleyin inşallah kıyıdan köşeden bir eksiltme kaçırma vardır, contalarda bir sorun yoktur...
bendede motorun alt kısmından yağ kaçırıyor... 10w40 mobil1 kullanıyorum...alt taraf hep yağ oluyor... napacaz onu...motor inecekmi komple?
nerde değiştiriyorsun yağı? serviste her değişimde alt taraftaki tapayı değiştiriyorlar diye hatırlıyorum