0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turbomuzun parça numarasının sonu 42 ile bitse bile hala risk söz konusu yani. Biz yine 1000 km.de bir yağ seviyemizi kontrol edelim. Eksilme varsa servise başvuralım en iyisi.Bilgilendirme için teşekkürler Ufuk bey, yeni gelişmelerden haberdar edin lütfen.
En son revize edilen turbo seri numara etiketi ve üzerindeki revizyon numarası işaretlidir,ilgilenenlerin işaretli yerdeki seri numarasının sonunun ******-0004 olduğunu kontrol etmesi yeterlidir.Saygılar...
Ufuk abi resimler ve bilgiler için tekrardan teşekkürler.Benim araçta bu sorun var mı yok mu bilmiyorum araç 6000 km yaklaştı yağ seviyesi yağ çubuğundaki 2 noktanın arasında şayet bu sorun varsa turbonun değişmesi uzun sürer mi demek istediğim turbonun değişmesi gerekirse aracın serviste yatması gerekir mi hemen teslim ederler mi .Sorun olup olmadığını aracın şase numarasını size özelden gönderirsem bakabilirmisiniz ?
Aracınızda yağ eksiltme problemi (ilk 10.000km bakım sonrasını dikkate alıyorlar) aşırı ise muhtemelen bu problem aracınzıda mevcut demektir, şayet bu son turbonun tekrar revize edilmesi de üzerinde revizyonlu tubo bulunan araçlarında bu risk altında olduğundan başka bir şey getirmiyor aklıma, parça numarası son revizyon ile değişmediğinden şu an katalog ile kontrolünü yapamıyorum,zaten yukarıdaki resimleri vermemin asıl amacı da bu,şayet parça numarası değişirse bunu tekrar buraya yazarım.Adana da Onatça otomotiv'de fazla bir yoğunluk olduğunu zannetmiyorum ama yine de en az 1-2 gün öncesinden arayıp durumu izah ederek mümkünse sabah saatlerine randevu almakta fayda var,şayet turbo ve değişimde kullanılan conta kiti stoklarında yok ise sipariş etmeleri halinde ertesi gün ellerinde olur bu da tespitten sonra ikinci kez gitme zorunluluğu çıkarır size,turbo değişimi içinde yine sabah saatlerine randevu alırsanız yaklaşık 2-3 saatlik bir işlem,yani aracınız tespit sırasında da,değişim sırasında da bir aksilik çıkmaz ise serviste kalmaması gerekir,önemli olan uygun saatlere randevu almak ve randevu saatinde serviste olmak çünkü yoğunluk var ise randevu saatini 15-30 dakika geçtiğinde randevunuz iptal ediliyor ve aracınızın yerine o an gelen herhangi bir araç alınabiliyor.
Mahmut kardeşim servise gidince bilgi veririm demiştim sonuçlar şöyle;1-Ses olayını motor ustasına söyledim sesi dinlettim ve videoyu izletim evet vardedi bakalım dendi ; baktı arkadaş,cihaza bağladı ve muadil arabayl karşılaştırdı sorun yok dedi.Ama sen bende yok diyorsun bu ses ??2-Turbo konusundan bahsettim yağa baktılar poroblem yok ayrıca bu şekilde revizyon olmadığını ve herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.Servisde Borovalı İzmir. Benim kafama takılan eger buşekilde sorun varsa turboda revizyon yada başka uygulama servis ya bundan haberi yok herhalde.Ben artık bu işten bişey anlamadım??
bu motordan gelen ses konusunda detaylı bilgi verirmisiniz.bir de bahsettiğiniz sanırım sesle ilgili videoyu bizlerlede paylaşırsanız seviniriz.
Selam aykut bey motordan gelen ses şıkırtı şeklinde motor soğukken belli oluyor ve dikkat edildiğinde V kayışının olduğu taraftan geliyor.Bunu daha öncede belirtiğimde diğer d-4d kullanıcıları bizdede var demişti.Sadece mahmut kardeşim yok diyor Videoları silmiştim telden sizin için tekrar çekerim ve burda paylaşmaya çalişirim.İyi forumlar.
sizin arabalar eksantrik zincirliyse ,zincir sesidir.
Hakan abi benim bundan önceki 2009 corolla d-4d aracımda bu dediğin ses vardı ama şimdiki aracımda ben daha duymadım gerçi 2009 aracımdaki sesi duymak için dikkatlice motoru dinlemeye gerek yoktu baya bir garip ses geliyordu şimdiki aracımda ise bu ses yok ama yarın motoru ilk çalıştırdığımda özellikle bu ses için motor kaputunu açıp motorun sesini iyice dinlicem herhangibir anormal ses duyarsam senide bilgilendiririm . Evet Attilla amca eksantrik zincirli , kayış yok ama bu ses benim aracımda yok en azından ben duymadım ama 2009 modelde vardı herkezin aracında olup benim aracımda olmaması ilginç .
ufuk beytekrar merhaba, teşekkürler, aydınlandım. sağolun. son bir soru soracağım, şimdi bizim serilerde 2009 kasım çıkışlı 2010 model d4d corolla elegance (model: nde150laelnyw50 - şase no: xxxxxxxxxxx motor: xxxxxxxxxx) {düşük yağ seviye ikazı vermesi nedeni ile servise kayıt ettirdim.} nedeni ile turbolar değişecek? bizdeki turbolar basettiğiniz ilk tip turbo cinsine mi görüyor? bilgi verirseniz sevinirim. bu arada yeni yılın hepimize sağlık mutluluk başarı getirmesini dilerim. saygılarımla
mahmut parçalar bir - ,+ tolerans dahilinde üretilir,seninki şansına daha gergin zincire veya daha sıkı ayarlı gergiye denk gelmiştir.siz benim 1975 2002 bmw yi dinleyin birde ,zincir şakıyor maşallah.
ufuk beytekrar merhaba, teşekkürler, aydınlandım. sağolun.son bir soru soracağım, şimdi bizim serilerde 2009 kasım çıkışlı 2010 model d4d corolla elegance (model: nde150laelnyw50 - şase no: xxxxxxxxxxx motor: xxxxxxxxxx) {düşük yağ seviye ikazı vermesi nedeni ile servise kayıt ettirdim.} nedeni ile turbolar değişecek? bizdeki turbolar basettiğiniz ilk tip turbo cinsine mi görüyor? bilgi verirseniz sevinirim. bu arada yeni yılın hepimize sağlık mutluluk başarı getirmesini dilerim. saygılarımla
Ufuk; peki bu 'bize bir bilgi gelmedi' diyen servis arkadaşlara karşı ne yapabiliriz? Bildiğim kadarıyla Borovalı servisi, İzmir'in en iyi servisi. Buna rağmen yok böyle bir durum diyor...
hakan bey motordan sabah ilk çalışmada birtakım sesler çıkıyor ancak şimdiye kadar motor soğuk normaldir diyordum.motor ısınınca kesiliyor zaten ayrıca yanlış bilmiyorsam bizim arabalarda kayış yok yerine zincir var sanırım,yanlışım varsa düzeltin lütfen.bu nedenle de ses normaldir diye tahmin ediyorum ama detaylı inceleyen,ustasına gösteren ve araştıran sizsiniz.eminim daha fazla bilgi sahibisinizdir.detaylı bilgi edinirseniz bizimle paylaşmanızı rica edicem.şimdiden çok teşekkürler.