Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #220 : Ocak 04, 2011, 18:37:27 »
Aracınızda bahsedilen sorun olduğunu zannetmiyorum ama VIN numarası verebilirseniz kesin kontrolünü yapabiliriz.

Saygılar...

özelden şase numarasını attım.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Ocak 04, 2011, 18:37:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Ocak 04, 2011, 23:38:34 »
özelden şase numarasını attım.

Cevapladım Aykut bey.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ocak 04, 2011, 23:43:56 »
şimdi rahatladım. çok teşekkürler.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #223 : Ocak 05, 2011, 22:22:24 »
Sayın ufuk sönmez benim aracımda 2011 corolla comfort extra D-4D aracımda yağ eksiltme olmadı lakin dediğinize göre ben aracımı 14 temmuz 2010 da aldım.Dediğinize göre yağ yakma olasılı olan turbo modelimi vardır.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ocak 05, 2011, 22:29:21 »
Sayın ufuk sönmez benim aracımda 2011 corolla comfort extra D-4D aracımda yağ eksiltme olmadı lakin dediğinize göre ben aracımı 14 temmuz 2010 da aldım.Dediğinize göre yağ yakma olasılı olan turbo modelimi vardır.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Hakan abi şasi no ile motor noyu arkadaşa özel mesajla iletsen daha iyi olur unutma burası herkeze açık bir site.
Bende alıntı yaparken motor ve şasi noları sildim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #225 : Ocak 05, 2011, 22:32:59 »
Sağolasın uyarın için lakin ulaşamadım arkadaşa yazmış bulunduk ama sildim şimdi,özelden mesaj attım kendisine.Sen bu duruma nedıyorsun Mahmut kardeşim bu yağ yakmaya sebep olan turbo olayına ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #226 : Ocak 05, 2011, 22:44:59 »
Sağolasın uyarın için lakin ulaşamadım arkadaşa yazmış bulunduk ama sildim şimdi,özelden mesaj attım kendisine.Sen bu duruma nedıyorsun Mahmut kardeşim bu yağ yakmaya sebep olan turbo olayına ;)
Hakan abi bir çok arkadaş bu durumdan şikayetçi benim daha önceki arabam 2009 corollaydı ilk 10000 km çok az bir miktarda yağ eksiltmişti şimdiki aracım daha 5800 km de ve yağın yarısını eksiltti bende servise gittiğimde durumu iletecem halledilmicek bir sorun dil zaten servise bu şikayetle giden arkadaşların turbosunu servisler değiştiryormuş .

Sorun halledilyorsa sorun dildir işallah halledilmicek sorunlarla karşılaşmayız . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #227 : Ocak 05, 2011, 22:49:22 »
Hakan abi bu arada yağ uyarısı çıkmasını bekleme belli km yol yapınca yağ çubuğundan seviyeyi kontrol et eğer ciddi eksilme olursa ( inşallah olmaz ) servise durumu iletirsin
ben ortalama her 1000 km kontrol ettim ilk 2000 km yağın yarısı gitti şimdi 5800 km halen yarısında yani 2000 km den sonra eksilme durdu ama bakımda yine iletecem durumu çünkü 2009 modelde hiç eksiltmedi diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #228 : Ocak 05, 2011, 22:52:12 »
Hakan abi bir çok arkadaş bu durumdan şikayetçi benim daha önceki arabam 2009 corollaydı ilk 10000 km çok az bir miktarda yağ eksiltmişti şimdiki aracım daha 5800 km de ve yağın yarısını eksiltti bende servise gittiğimde durumu iletecem halledilmicek bir sorun dil zaten servise bu şikayetle giden arkadaşların turbosunu servisler değiştiryormuş .

Sorun halledilyorsa sorun dildir işallah halledilmicek sorunlarla karşılaşmayız . :)
Bende yazın ağustos ayında tatile çıkarken aracı kontrole götürmüştüm 6500 km idi aracın yagı bana eksık gıbı geldı dedım.Servıste baktılar evet yağınız 1.5 lt eksılme var dedıler lakın bu durumun yenı motor için normal olduğu ve eksık olan yağın eklendiği bu şekılde kullanmam da masur olmadı artı araba 10000 km den sonra bu eksiltmeyi yapmıyacağını söylediler. Şu anda aracın km si 9750 de ve 10000 km bakımını yaptırdım.Şu an görünen sorun yık gibi ama burda yazılanları okuyunca ve eksıltme ile karşılaşınca kafamda acabalar dolaşıyor şimdi.Araç yağ sevyesi düşük lambasını hiç yakmadı ama acaba?? canımı sıkmaya yetıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #229 : Ocak 05, 2011, 23:03:36 »
Bende yazın ağustos ayında tatile çıkarken aracı kontrole götürmüştüm 6500 km idi aracın yagı bana eksık gıbı geldı dedım.Servıste baktılar evet yağınız 1.5 lt eksılme var dedıler lakın bu durumun yenı motor için normal olduğu ve eksık olan yağın eklendiği bu şekılde kullanmam da masur olmadı artı araba 10000 km den sonra bu eksiltmeyi yapmıyacağını söylediler. Şu anda aracın km si 9750 de ve 10000 km bakımını yaptırdım.Şu an görünen sorun yık gibi ama burda yazılanları okuyunca ve eksıltme ile karşılaşınca kafamda acabalar dolaşıyor şimdi.Araç yağ sevyesi düşük lambasını hiç yakmadı ama acaba?? canımı sıkmaya yetıyor.
Hakan abi canını sıkmana gerek yok motor yağ yeterli sıcaklığa ulaştıktan sonra aracı düz bir yerde stop edip yaklaşık 10 dakika yağın kartere süzülmesini bekledikten sonra yağı kontrol et bakımı yeni yaptırdığın için seviyenin üst noktada olması lazım bu işlemi her 1000 km de yap eğer ciddi eksilme olursa servise durumu bildir ve turbonun değişmi için kendilere ricada bulun zaten öyle bir durumda senin demene gerek kalmadan onlar turboyu değiştirir .

Benim araçta 2000 km den beri yağ seviyesinde eksilme yok servisinde dediği gibi yeni arabanın yağ yakması normal .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #230 : Ocak 05, 2011, 23:07:07 »
Hakan abi canını sıkmana gerek yok motor yağ yeterli sıcaklığa ulaştıktan sonra aracı düz bir yerde stop edip yaklaşık 10 dakika yağın kartere süzülmesini bekledikten sonra yağı kontrol et bakımı yeni yaptırdığın için seviyenin üst noktada olması lazım bu işlemi her 1000 km de yap eğer ciddi eksilme olursa servise durumu bildir ve turbonun değişmi için kendilere ricada bulun zaten öyle bir durumda senin demene gerek kalmadan onlar turboyu değiştirir .

Benim araçta 2000 km den beri yağ seviyesinde eksilme yok servisinde dediği gibi yeni arabanın yağ yakması normal .

Yarın zaten servıse gidiyorum sabahdan.Şu arabanın motorundan gelen şıkırtı sesı için videoda çektim yarın sabahda videyo çekip gidicem hemde bu trbo olayını sorucam :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Ocak 05, 2011, 23:09:57 »
Yarın zaten servıse gidiyorum sabahdan.Şu arabanın motorundan gelen şıkırtı sesı için videoda çektim yarın sabahda videyo çekip gidicem hemde bu trbo olayını sorucam :(

Abi haklı olarak canı sıkılıyor insanın, 2011 model araba alıyor ve hiç beklemediğin tepkiler veriyor aracın sana. Ama şunu da düşün ya bu arızalar garantin bittikten sonra çıksa ne olacak? Boşver çıkacaksa çıksın birşey varsa şimdiden düzeltsinler ;)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #232 : Ocak 05, 2011, 23:13:06 »
Hakan abi bizide bilgilendirirsen seviniriz .

Bu arada ses olayınıda inşallah en kısa zamanda çözerler sıfır araçta böyle sorunlar yaşamak gerçekten sinir bozucu  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #233 : Ocak 05, 2011, 23:24:39 »
Hakan abi bizide bilgilendirirsen seviniriz .

Bu arada ses olayınıda inşallah en kısa zamanda çözerler sıfır araçta böyle sorunlar yaşamak gerçekten sinir bozucu  :(
Nedemek mahut kardeşim bilgilendiririm tabiki.Bu arada bugun yarın için randuvu alırken servısden bu olaydan bahsettim.Arkadaşın dediği gibi bellidönemlerde üretilen araçlar için turbo değişimi yada revizyonla ilgili toyotada bir yazı yada bildirim gelmediğini söylediler.Yarın akk koyun kara koyun belli olur bakalım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #234 : Ocak 05, 2011, 23:27:58 »
Abi haklı olarak canı sıkılıyor insanın, 2011 model araba alıyor ve hiç beklemediğin tepkiler veriyor aracın sana. Ama şunu da düşün ya bu arızalar garantin bittikten sonra çıksa ne olacak? Boşver çıkacaksa çıksın birşey varsa şimdiden düzeltsinler ;)
Serkan bey doğru söylüyorsunuz garanti varken çıksın ne çıkaçaksa Allah dan 2015 dahil garanti var araçta..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #235 : Ocak 06, 2011, 15:28:59 »

Merhaba

yetişemedim mesajınıza :) özelden gelen herhangi bir mesajınız yok bende VIN numarasını tekrar atabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #236 : Ocak 06, 2011, 23:32:24 »
Merhaba;

Bugün konu hakkında öğrendiğim son durum daha önce parça numarasını vermiş olduğum 17201-0N042 parça numaralı revizyonlu turbonun tekrar revizyon edilmesi ancak parça numarasının değişmediğidir,yani bu şu anlama geliyor araçların üretiminde kullanılan turbo 17201-0N042 bile olsa risk hala söz konusu (aksi olsa tekrar revize edilmezdi diye düşünüyorum ama neden revizyon edildiğine dair geniş bir bilgi yok şu an).

Peki en son revizyon ile gelen turboları nasıl anlayacağız sorularını duyar gibiyim :) burda işin içine teknik giriyor ve en yeni gelen turboların üzerindeki seri numarasının sonu ********-0004 olan turbolar en son revizyon gören turbolardır.Şayet turbonuz 17201-0N042 bile olsa ve sorun yaşamaya devam ediyorsanız bakımlar için yetkili servise gittiğinizde turbonuzun üzerindeki seri numarasını kontrol ediniz ve mümkün ise seri numarasının sonu -0004 olan ile değiştirilmesini talep edin.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #237 : Ocak 06, 2011, 23:37:00 »
Merhaba;

Bugün konu hakkında öğrendiğim son durum daha önce parça numarasını vermiş olduğum 17201-0N042 parça numaralı revizyonlu turbonun tekrar revizyon edilmesi ancak parça numarasının değişmediğidir,yani bu şu anlama geliyor araçların üretiminde kullanılan turbo 17201-0N042 bile olsa risk hala söz konusu (aksi olsa tekrar revize edilmezdi diye düşünüyorum ama neden revizyon edildiğine dair geniş bir bilgi yok şu an).

Peki en son revizyon ile gelen turboları nasıl anlayacağız sorularını duyar gibiyim :) burda işin içine teknik giriyor ve en yeni gelen turboların üzerindeki seri numarasının sonu ********-0004 olan turbolar en son revizyon gören turbolardır.Şayet turbonuz 17201-0N042 bile olsa ve sorun yaşamaya devam ediyorsanız bakımlar için yetkili servise gittiğinizde turbonuzun üzerindeki seri numarasını kontrol ediniz ve mümkün ise seri numarasının sonu -0004 olan ile değiştirilmesini talep edin.

Saygılar...
Ufuk abi bilgilendirdiğin için teşekkürler. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #238 : Ocak 07, 2011, 00:07:57 »
Turboları Fransada Garret firmasına ürettiriyorlar muhtemelen motorun mühendisliğine (Euro5 dizel) uygunsuz olmasından kaynaklanıyor bunlar hep,E be Toyota ürettirsene kendi ülkende IHI gibi deli bir firmaya sorun yaşamayasın,bu arada 2.0 D4-D olan 1AD-FTV ve 2.2 D4-D 2AD-FTV (Corolla,Avensis,Verso ve RAV4) 2AD-FHV (lexus IS 220D 175hp) motorların turbosunun üretimini IHI yapıyor ve şu ana kadar herhangi bir problem ile karşılaşılmadı arkadaşlar,yoksa marka holiganı değilim ama maalesef durum böyle (kimse kalkıp imprezaya da garret üretiyor cevabı yazmasın lütfen :) ).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Ocak 07, 2011, 11:11:04 »
Turbomuzun parça numarasının sonu 42 ile bitse bile hala risk söz konusu yani. Biz yine 1000 km.de bir yağ seviyemizi kontrol edelim. Eksilme varsa servise başvuralım en iyisi.
Bilgilendirme için teşekkürler Ufuk bey, yeni gelişmelerden haberdar edin lütfen.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)