Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #300 : Ocak 25, 2011, 23:04:57 »
arabada sorun olmayabilir, motor parçaları yerine alışmamış motor fazla miktarda yağ eksiltebilir. ama turbo sorunuda olabilir. bencede siz sadece düzenli kontrol edin. 2011 toyota nasıl bişeymiş merak ettim şimdi belki samsuna gelirsem toyotacıları toplarız
  her zamn beklerim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Ocak 25, 2011, 23:04:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #301 : Ocak 25, 2011, 23:06:50 »
arkadaşlar teşekkür ederim.aracım 20.000 de servis elinden geldigince yardımcı oluyor.raporlar tutuluyo gönderiliyor.ama sorunun ne oldugunu kimse kesin bilmiyor.bana servisin dedigi ikaz ışıgı yandıgında yag koyma aracı yakana kadar bin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Ocak 25, 2011, 23:24:33 »
ya bu olay benimde başıma gelicek diye çok korkuyorum. Benim yariste dizel daha 1500 km oldu ama şunları okuduktan sonra yarın yağ çubuguna bakmak farz oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #303 : Ocak 25, 2011, 23:28:07 »
bakmana gerek yok. zaten ikaz ediyo:) low oil:) yazıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Ocak 26, 2011, 01:58:04 »
servis yakana kadar bin diyorsa ne mutlu :) seve seve yakardm toyota motorunu, ne şans sizdeki ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #305 : Ocak 26, 2011, 13:16:15 »
Arkadaşlar, bende de 2011 4d4 elegant corolla var. Araç 7750 km de 2 lt kadar yağ eksiltti. Dumankayanın basşının etini yedim, 3 defa ara. yağ eksiltiyor diye değişik zamanlarda başvurdum. En sonunda servisin formen,'i turboyu değiştirelim dedi. Toyota ikinci kez revizyonlu turbo çıkartmış. Daha önce değiştirdikleri turbo da yağ eksilttirince yeni turbo çıkarmışlar. Bugün servise götürüp aracımın turbosunu 3 saatte değiştirdiler. 2 lt de yağ ilavesi yaptılar. Bundan sonra da yağ eksiltmeye devam ederse yine servise başvuracağım. 3 kere aynı şikayetten başvurup düzeltemedikleri taktirde mahkeme yoluna gidip aracı değiştirme hakkı varmış tüketicilerin...
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #306 : Ocak 26, 2011, 13:36:28 »
arkadaşlar dizel araçlarda bu gibi olaylar gayet normal... 2 lira kar yapalım derken 6 lira zarar çıkıyor. bide böyle bi sorunun garanti bitikten sonra yapma ihitmalide var. neyazıkki reklama girecek ama kusura bakmayın. bmw ve mercedes dışındaki dizel motorlu araç alınmaz. araba bir ihitayçtır. asla lüks değildir. ihtiyacımızı karşılarken ne kadar az çebimizden para çıkarsa okadar kazançlıyızdır. ben makyajlı aurisimi almadan önce sadece 3 kere araştırma yaptım ve benzinli almaya karar verdim. benzin litresi isterse 5 lira olsun benim aracımın motoru aynı şekilde kalacaktır. kim nederse desin dizel motorlu araçları kullanma ömrü en fazla 5 sene 200 bin kmdir. 200 bin km de de turbo arızası yağ arızası ve buna benzer garanti bitiminde illaki çıkacaktır ve benzine harcadığınız parayla aynı miktarı bulacaktır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #307 : Ocak 26, 2011, 13:43:00 »
buarada yine reklama girecek kusura bakmayın. sahibinden.com daki dizel araç ilanlarına bakın. yarısından çoğu 100 bin km ya dayanmış ya da biraz farkla geçip elden çıkartılmaktadır. yine söylüyorum arabalarımız lüks değildir ihtiyaçtır. benzin fiyatı litre başına isterse 10 lira olsun arabasını ihtiyaç için kullanıcı için asla külfet olmayacaktır. dizel arabada ise aslı astarını herzaman geçer. lütfen bu sözlerimden kimse üstüne alınmasın... herkesin kendi fikri ve seçimidir. benim düşüncelerimi sadece sizinle paylaşmak istedim. sürc-i lisan ettiysem afola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #308 : Ocak 26, 2011, 14:07:25 »
Hah işte tam benim kafadan biri daha. Hay siz çok yaşayın emi, sonuna kadar katılıyorum size
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #309 : Ocak 26, 2011, 14:29:20 »
2001 ler eksitiyorduda 2011 lere ne oluyor anlamadım, koskoca toyota şu motora bir çözüm bulamadı.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #310 : Ocak 26, 2011, 14:40:40 »
dizel teknolojisi farklı olduğundan dolayı daha düne kadar sadece benzinli araç üretmiş araba firmaları... bugün derme çatma dizel motor yapmaya kalkarsa yağda eksiltir turbo patlatır. bide okadar güzel yazmışlarki kullanma klavuzuna motorunuz turboşarjırlıdır diye... benim bildiğim turbo şarjır  krank milinden almıyor gücünü... ee gücünü alırkende illaki kayış kullanması lazım ee buarada kayış nerde resmen uyutuyolar insanları... arkadaşlar benzinli arabadan başkası yalan yok düplüymüş yok dizelmiş... parasa mercedes veya bmw alırsın arabanın şasisi çürüyene kadar motora bakım yaptırmasanda tık demeden çalışır. bunu herkes biliyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #311 : Ocak 26, 2011, 14:49:11 »
arkadaşlar ben toyotacıyım asla karalamak istemem sevdiğimi kullandığım markayı... ama birazda gerçekleri görmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #312 : Ocak 26, 2011, 15:53:34 »

arkadaşlar ben toyotacıyım asla karalamak istemem sevdiğimi kullandığım markayı... ama birazda gerçekleri görmek lazım
Herkesin gerçeği kendinedir. Disel arabayı alan kimsenin kendine göre bir gerçeği var. Benzinli alan da kendine göre bir hesap içindedir.
İyi ki karalamak istemiyorsun markayı, bir de karalamak istesen nasıl olur anlamadım...
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #313 : Ocak 26, 2011, 15:58:03 »
Herkesin gerçeği kendinedir. Disel arabayı alan kimsenin kendine göre bir gerçeği var. Benzinli alan da kendine göre bir hesap içindedir.
İyi ki karalamak istemiyorsun markayı, bir de karalamak istesen nasıl olur anlamadım...

2. sayfanın başında son cümlem ''herkesin kendi fikri ve seçimidir. benim düşüncelerimi sadece sizinle paylaşmak istedim. sürc-i lisan ettiysem afola...'' karalamaysa karalıyorum. toyota gibi diğer markalarda dizel araba üretemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Ocak 26, 2011, 16:11:56 »
...daha düne kadar sadece benzinli araç üretmiş araba firmaları... bugün derme çatma dizel motor yapmaya kalkarsa...
Peki bu firmalar benzinli motoru birdenbire ilham gelip mi bugünkü şekilde ürettiler, yoksa arada kırkbin tane deneme yaptılar mı?

Yaptılarsa, tam tekamül etmemiş olan motorların parasını kim ödedi?

Dizel motoru yapmaya yeni başladıklarına göre birtakım aksaklıklar olması doğal değil mi?

Üreticiler motoru yapıp yapıp 'bu olmamış' diye çöpe mi atarlar, yoksa size bana mı satarlar?

Bu kadar küçük, bu kadar hafif dizel motorların yeni teknoloji (= deneme yanılma) olduğu iki kere iki dört. Ben yıllarca teknolojinin içinde çalışmış biri olarak, piyasaya çıkan hiç bir yeni teknolojiyi satın almam. Beklerim biraz eskisin, orası burası törpülensin, ürün geliştirme parası benden çıkmasın. Siz sağolun, dizel almışsınız, firmanın ürün geliştirme çalışmalarına katkı sağlamışsınız, muhtemelen bana değil ama benim torunuma daha ekonomik, daha sorunsuz bir dizel motor sağlanmasına yardımcı olmuşsunuz. Bunun şanı bile yeter bence, siz kendinizi gereksiz yere üzüyorsunuz.

Bunları sizinle dalga geçmek için yazmıyorum, sizi biraz olsun rahatlatmak için, biraz nefes almanızı sağlamak için yazıyorum. Sizi çok bunalmış gördüğüm için bu, başka niyetim yoktur.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #315 : Ocak 26, 2011, 16:24:36 »
Peki bu firmalar benzinli motoru birdenbire ilham gelip mi bugünkü şekilde ürettiler, yoksa arada kırkbin tane deneme yaptılar mı?

Yaptılarsa, tam tekamül etmemiş olan motorların parasını kim ödedi?

Dizel motoru yapmaya yeni başladıklarına göre birtakım aksaklıklar olması doğal değil mi?

Üreticiler motoru yapıp yapıp 'bu olmamış' diye çöpe mi atarlar, yoksa size bana mı satarlar?

Bu kadar küçük, bu kadar hafif dizel motorların yeni teknoloji (= deneme yanılma) olduğu iki kere iki dört. Ben yıllarca teknolojinin içinde çalışmış biri olarak, piyasaya çıkan hiç bir yeni teknolojiyi satın almam. Beklerim biraz eskisin, orası burası törpülensin, ürün geliştirme parası benden çıkmasın. Siz sağolun, dizel almışsınız, firmanın ürün geliştirme çalışmalarına katkı sağlamışsınız, muhtemelen bana değil ama benim torunuma daha ekonomik, daha sorunsuz bir dizel motor sağlanmasına yardımcı olmuşsunuz. Bunun şanı bile yeter bence, siz kendinizi gereksiz yere üzüyorsunuz.

Bunları sizinle dalga geçmek için yazmıyorum, sizi biraz olsun rahatlatmak için, biraz nefes almanızı sağlamak için yazıyorum. Sizi çok bunalmış gördüğüm için bu, başka niyetim yoktur.

engin bey kusura bakmayın ama fosil yakıtlar zaten tükenmekte 10 sene sonra zaten benzinli arabada dizel arabada bedava satılır olucak... hybird arabalar yapılıyor. auris hybrid americada satışta biliyosunuz dimi. madem torununuza sağlıklı bir dünya temiz bir hava bırakmak istiyosunuz. ozaman ortalama 45 bin€ verin bizahmet prius alın. madem bukadar teknolojiyle uğraştınız yanlış anlamayın size fosil yakıt demek istemiyorum. elektrikli auris geldiği zaman almayı düşünüyorum sizde düşünün bence anladığım kadarıyla sizde de dizel var :) turbo patlarsa korkmayın tıslayan yılan değil turbodan boşalan havadır:D. ama az yakacak diye gidipte toyotanın ve diğer firmaların yaptığı derme çatma dizellerden alıpta onlar törpüliyecek diye beklemem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Ocak 26, 2011, 18:43:51 »
Arkadaşlar, lütfen bir birimize karşı daha nazik olalım. Kimseye ceza vermek istemiyorum, konuyu kilitledim ve burada kalmasını istiyorum. Konu ile ilgili çok faydalı olduğunu düşündüğüm aşağıdaki başlığın incelenmesini tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/yag-uyarisi/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Ocak 27, 2011, 01:51:17 »
Ufuk Bey bilgilendirme için gerçekten çok teşekkürler. Sizin gibi bilgili biri bizi aydınlattığı için çok şanslıyız. Servislerin yaptığı genelde örtbas taktiği oluyor  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Ocak 29, 2011, 15:14:38 »
Yakın bir zamanda bu problemle ilgili 2010 ve 2011 araçları servise çağırma kampanyası yapacaklar sanırım. Bu yönde bir duyum aldım.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 corolla
« Yanıtla #319 : Ocak 29, 2011, 21:41:16 »
Arkadaşalr bende 2010 veya 2011 almayı düşünüyordum kafam karıştı dizellerde de böğle problem varmı 2001 var bende ondada eksilme oluyor ama aşırı değil