0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabada sorun olmayabilir, motor parçaları yerine alışmamış motor fazla miktarda yağ eksiltebilir. ama turbo sorunuda olabilir. bencede siz sadece düzenli kontrol edin. 2011 toyota nasıl bişeymiş merak ettim şimdi belki samsuna gelirsem toyotacıları toplarız
arkadaşlar ben toyotacıyım asla karalamak istemem sevdiğimi kullandığım markayı... ama birazda gerçekleri görmek lazım
Herkesin gerçeği kendinedir. Disel arabayı alan kimsenin kendine göre bir gerçeği var. Benzinli alan da kendine göre bir hesap içindedir.İyi ki karalamak istemiyorsun markayı, bir de karalamak istesen nasıl olur anlamadım...
...daha düne kadar sadece benzinli araç üretmiş araba firmaları... bugün derme çatma dizel motor yapmaya kalkarsa...
Peki bu firmalar benzinli motoru birdenbire ilham gelip mi bugünkü şekilde ürettiler, yoksa arada kırkbin tane deneme yaptılar mı?Yaptılarsa, tam tekamül etmemiş olan motorların parasını kim ödedi?Dizel motoru yapmaya yeni başladıklarına göre birtakım aksaklıklar olması doğal değil mi?Üreticiler motoru yapıp yapıp 'bu olmamış' diye çöpe mi atarlar, yoksa size bana mı satarlar?Bu kadar küçük, bu kadar hafif dizel motorların yeni teknoloji (= deneme yanılma) olduğu iki kere iki dört. Ben yıllarca teknolojinin içinde çalışmış biri olarak, piyasaya çıkan hiç bir yeni teknolojiyi satın almam. Beklerim biraz eskisin, orası burası törpülensin, ürün geliştirme parası benden çıkmasın. Siz sağolun, dizel almışsınız, firmanın ürün geliştirme çalışmalarına katkı sağlamışsınız, muhtemelen bana değil ama benim torunuma daha ekonomik, daha sorunsuz bir dizel motor sağlanmasına yardımcı olmuşsunuz. Bunun şanı bile yeter bence, siz kendinizi gereksiz yere üzüyorsunuz.Bunları sizinle dalga geçmek için yazmıyorum, sizi biraz olsun rahatlatmak için, biraz nefes almanızı sağlamak için yazıyorum. Sizi çok bunalmış gördüğüm için bu, başka niyetim yoktur.