Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #280 : Ocak 21, 2011, 16:46:55 »
aracı aldıktan sonra bi kere değiştirdim...sanayide motorcum var benim orda değiştirdim...ama ondan öncede yağ lekesi vardı alt tarafta...motoru yıkattım bakıyım kaçak nerde belli olsun diye...10 gün sürmeden alt tarafa epey bi yap oldu...tıpadan felan değilde motor bloğunun arasından kaçırıyor galiba...
araba vanoslu bir bmw veya vvti motorlu bir toyota olsa tahmin ederdim fazlaca.. ancak bizim 4afede çok zor tahmin etmek.. yağ filtresinin takıldığı yerde conta var mı bizim araçlarda hiç bilmiyorum, bmwler genelde ordan sorun çıkarıyor. contalar keçeler yağın sızacağı yerler kontrol edilmeli, kalın veya fazla yağ konmuşsa bir contayı patlatıp ordan akıtmaya başlamış olabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Ocak 21, 2011, 16:46:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Ocak 21, 2011, 16:50:04 »
araba vanoslu bir bmw veya vvti motorlu bir toyota olsa tahmin ederdim fazlaca.. ancak bizim 4afede çok zor tahmin etmek.. yağ filtresinin takıldığı yerde conta var mı bizim araçlarda hiç bilmiyorum, bmwler genelde ordan sorun çıkarıyor. contalar keçeler yağın sızacağı yerler kontrol edilmeli, kalın veya fazla yağ konmuşsa bir contayı patlatıp ordan akıtmaya başlamış olabilir

bi sorunumuz var... benimki 4afe de değil :D  ee100
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #282 : Ocak 21, 2011, 17:00:41 »
haa anaa :D onu hele hiç bilmiyorum :D (bu arada kasa kodu o ya :D motor kodu 2e olması lazım yani kitapçık öyle diyor :D )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Ocak 21, 2011, 17:10:54 »
haa anaa :D onu hele hiç bilmiyorum :D (bu arada kasa kodu o ya :D motor kodu 2e olması lazım yani kitapçık öyle diyor :D )

yok hacı yaa motor kodu ee100 diye biliyorum ben... eğerki 2e diyorsan yine benim dediğim doğru... iki tane "e" var işte... bknz: ee100 :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Ocak 21, 2011, 17:15:58 »
tmm türkay rencide edip durma işte...bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp :D

Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #285 : Ocak 21, 2011, 17:29:07 »
estafurullah paylaştık görüşleri ortak payda falan filan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #286 : Ocak 21, 2011, 19:02:59 »
Abiler bugün bakımlar yapıldı yağ , yağ filtresi değişti 4 amortisör değişti yağ mobil koyduk bizimde yağ sızıntısı vardı hafif meğersem yağ filtresindenmiş şu an süper :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Ocak 21, 2011, 21:34:32 »
Motor yağında çevre ısısı önemlidir. Aynı motor için bölgelere göre yağ değeri değişebilir.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Ocak 21, 2011, 22:29:19 »
Motor yağında çevre ısısı önemlidir. Aynı motor için bölgelere göre yağ değeri değişebilir.

bu tabloyu nereden buldunuz bilemiyorum ama 10 30 , 5 30 gibi yağların 20 dereceye kadar kullanılabilir olması düşündürücü. benim bildiğim tablo budur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #289 : Ocak 21, 2011, 23:44:15 »
özer beyin koyduğu tablo eski tablo, benim ae101in kullanma klavuzunda da o tablo var, eskiden demek ki tam sentetik falan değilmiş o yağlar... artık tablo sizin de gösterdiğiniz gibi anıl bey, 2009un kullanma klavuzunda koyduğunuz tablo gibi bir tablo mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #290 : Ocak 24, 2011, 22:35:15 »
 merhaba .arkadaşlar 2011 toyota dizel araç sahibiyim aracım aşırı derecede yag eksiltiyo 1 ay içinde 2 litre yag ilave ettim. servise gittim fakat bi çözüm bulamadılar.konu hakkında bilgisi olan varsa cevap verebilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #291 : Ocak 24, 2011, 23:11:11 »

bu konuyla ilgili şikayetleri duyuyorum ve başıma gelecek diyede korkuyorum... forumu araştırırsanız baya bi yorum bulacaksınız... servis nasıl çözüm bulamadı ona şaşıyorum.... ne cevap veriyorlar şikayetinize...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Ocak 24, 2011, 23:18:39 »
İnanmıyorummm , hemde sıfır araba.. 
Aracın garantisi devam etmiyormu , atın anahtarı kafalarına çıkın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Ocak 24, 2011, 23:26:45 »
ahmet bey forumda araştırırsanız daha sizin gibi bazı corolla ve auris kullanıcılarının çoğunda bu  yağ eksiltme sorunu var.Servisi sıkıştırarak yenilenmiş turbo değişimi ile sorunları çözülüyor.Siz forumu araştırın bir bakın konulara fikir sahibi olursunuz.Servisi bilgilendirin turbo değişiminde ısrarcı olun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Ocak 25, 2011, 00:02:34 »
merhaba arkadaşlar benim aracım 2011 corolla benzinli. 7800 km de şu an daha geçen gün baktım hiç eksilme yok maşallah. bu yağ eksiltme sorunu sadece dizellerde mi var acaba? benzinlisi olup yağ eksilten aracı olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #295 : Ocak 25, 2011, 14:52:45 »
toyota da bozuldu
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #296 : Ocak 25, 2011, 15:08:53 »
valve matic auris var bendede hiç bir sorun yok benzin fiyatları dışında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Ocak 25, 2011, 21:16:34 »
ahmet bey aracınız kaç km de? benim araç 2011 dizel şu an 6150km de hiç bir sorun yok çok şükür...toyotanın eski kaslarında böyle bir sorun varmış ancak şu anakadar ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım,servis konusunda henüz araç garanti kapsamındayken balka servislerede başvurmanızı tavsiye ederim,şayet başka servis sorununuz çözer ise ilk gittiğinzi servisi şikayet edin derim.geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Ocak 25, 2011, 21:29:11 »
Gecmis olsun.Garanti kapsaminda sorunu cozmeye mecburlar.Yag degisim, servis makbuzlarini titizlikle saklayin.Bakimlari aksatmadan zamaninda eksiksiz yaptirin. Baslarinin etini yiyin. 3 defa servise ayni sorun icin basvurun, kayit altina aldirin. 3.sunde de cozulmezse arabayi iade edebilirsiniz.Insallah o asamaya gelmeden sorunu cozerler.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Ocak 25, 2011, 21:52:12 »
arabada sorun olmayabilir, motor parçaları yerine alışmamış motor fazla miktarda yağ eksiltebilir. ama turbo sorunuda olabilir. bencede siz sadece düzenli kontrol edin. 2011 toyota nasıl bişeymiş merak ettim şimdi belki samsuna gelirsem toyotacıları toplarız