Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 231019 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #180 : Ocak 01, 2011, 19:34:04 »
Aracınız makyajlı Auris D4-D sanırım,eğer aracınız makyajlı D4-D ise üzülerek söylüyorum bilinen böyle bir problemi mevcut,çözümü ise garanti kapsamında turbo değişimi.

Aracınız benzinli ise bilinen bir porblemi yok,her iki durumda da yetkili servise başvurmanız gerekiyor.Aracınız D4-D ise yağ yakma problemi için servise turbo değişimi konusunda ısrarcı olunuz bazı yetkili servislerdeki bilmiş danışmanlar garanti kapsamında değişim için ilk bakımın yapılması gerektiği yalanını bile söyleyebiliyor.

Geçmiş olsun,saygılar...

Ufuk hocam ilk defa sizden duyuyorum ben böyle bir şeyi :S Daha önce kaç defa karşılaştınız, başımıza gelirse nasıl anlıyacağız?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ocak 01, 2011, 19:34:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ocak 01, 2011, 19:49:34 »

Sitede birçok kez bu konu tartışıldı ve turbosu değiştirilen araçlar varmış. Benimde aracım 8000 km civarında otobanda aynı uyarıyı vermişti. Yarım litre kadar eklediğimdeseviye normale gelmişti. 10000 bakımında yağ değişimi yapıldı. Servise sorduğumda normal, olabilir dediler. Şu anda 15000 civarındayım. Herhangi bir eksilme yok.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ocak 01, 2011, 19:59:31 »
Ufuk hocam ilk defa sizden duyuyorum ben böyle bir şeyi :S Daha önce kaç defa karşılaştınız, başımıza gelirse nasıl anlıyacağız?

Maalesef evet makyajlı corolla ve auris D4-D'lerde (daha doğrusu değişken geometrili turbo kullanan yeni D4-D'lerde) yağ yakma problemi mevcut ve yetkili  servislere bu şikayet ile (yağ lambası yanması) gelenlerde artış vardı yaklaşık 6 aydır,sorunun Toyota Teknik birime aktarılması sonucu gelen cevap'ta "yeni nesil değişken geometrili turbo dizel araçlarımızın yakıtının Euro5 olması gerekli ancak ülkemize ithalatı gerçekleşmediğinden kullanılan Euro4 mazotun eksoz çıkış sıcaklığı çok yüksek olduğundan yağın turbo içinde eksilmesi söz konusu,konu ile ilgili çalışma devam etmekte olup en yakın zamanda çözüleceği" benzeri bir cevap alınmıştı.

Bu süre içerisinde servisler bu şikayet ile gelen araçlara yüksek sıcaklığa dayanıklı tam sentetik yağlar kullanıp,sorunun iki bakım arasında sorun çıkarmayacağı şekilde (10.000 km'de 3 - 3.5Lt. 10W/40 eksilirken örnek: 0W/30 ****** Edge yağdan sadece 1-1.5 litre eksiliyordu) idare ediliyordu.

Yaklaşık 1 ay önce ise bu şikayet ile gelen araçların turbolarının değişimi için bülten geldi ve eski parça numarası 17801-0N041 olan turbonun revize edilmesi ile yeni 17801-0N042 olarak sipariş edilmesi ve garanti kapsamından değiştirilmesi sorunun çözümü oldu.Artık 10W/40 yağ ile araçlar sorunsuz bir 10.000 km. geçirebiliyor.

Saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #183 : Ocak 01, 2011, 20:46:14 »
tüm makyajlı corollolarda bu sorun mevcutmu?Şaşılacak bir durum!O zaman araç tesliminden önce turboyu değiştir öyle ver değilmi?
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #184 : Ocak 01, 2011, 20:59:10 »
Makyajlı corolla'nın üretim başlangıcı 2010 4. ayı,problemin ortaya çıkmasından hemen sonra yapılan turbo revizyonunun üretime yansıma süresi 7 ay gibi kısa bir süre (ar-ge çalışması,üretim,lojistik,üretim bandına geçişi vs. sayarsak kısa, diğer markalarda senelerce aynı problemlerle başı ağrıyan kullanıcıları ve üreticinin hiçbirşey yapmadan aynı uygunsuz parçayı satmasını düşünürsek Toyota çok ama çok ileride), yani 2010 11. ayı üretilen araçlarda problem ortadan kaldırılarak satışı yapılıyor şu an gönlünüzü ferah tutun :D

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #185 : Ocak 01, 2011, 21:18:07 »
yani aracı 20 aralıkta aldık diye yırttık diyorsunuz?Belkide aldığım araç 2010/10. ayında üretilmiştir.:))Aracımı önümüzdeki hafta teslim alacağım.Yırttığımı aracın neresine bakarak anlayabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Ocak 01, 2011, 21:21:26 »
ufuk arkadaş bu işin uzmanı,temserviste çalışıyor.toyota üzerine iş yapıyorlar,birçok konuda foruma katkı sağlayacağını umuyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ocak 01, 2011, 21:25:24 »
ufuk arkadaş bu işin uzmanı,temserviste çalışıyor.toyota üzerine iş yapıyorlar,birçok konuda foruma katkı sağlayacağını umuyorum.

+1 :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #188 : Ocak 01, 2011, 21:26:22 »
aracımın 2010 nun hangi ayında üretildiğini nereden anlayabilirim.Bilen varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Ocak 01, 2011, 21:33:27 »
Şasi üzerindeki bir etikette yazıyor olması lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #190 : Ocak 01, 2011, 21:35:55 »
yani aracı 20 aralıkta aldık diye yırttık diyorsunuz?Belkide aldığım araç 2010/10. ayında üretilmiştir.:))Aracımı önümüzdeki hafta teslim alacağım.Yırttığımı aracın neresine bakarak anlayabilirim.

Aracınızın herhangi bir yerine bakarak anlayabileceğiniz bir durum değil Aralıkta aldığınız için şanslı da olmayabilirsiniz (mesela 2010/09 üretimidir ve 2010/10. ayında bayiye gelmiş ve 1 ay yatmış olabilir araç) ilk 1000km'de olmasa bile 5000-10000km arası kendini belli eder zaten,farbrika çıkışı araca koyulan 0W/20 yağ 7000-8000km civarında 3-3.5Lt. civarında azalırsa şanssızsınız demektir.Ama çözümü bulunan problem problem değildir,bu yüzden fazla takılmayın derim :)

Teşekkür ederim uzun yıllardır Toyota için çalışıyorum 1999-2001 yılları arasında mekanik teknikeri, 2001-2008 yılları arasında yedek parça uzmanı olarak Toyota Ortaköy otomotiv'de çalıştım,hala oradaki çalışma arkadaşlarım ile sık sık görüşüyorum,şu an bir sigorta şirketinde Toyota Parça Uzmanı (parça tedariği için) olarak çalışıyorum.Tem Servis benim eşimin ailesine ait olan bir yer, gerekli olduğunda teknik bilgi ve yardımı göstermeye çalışıyorum kendilerine o kadar :D Ben de forumda Toyota kullanıcısı abilerime ve arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #191 : Ocak 01, 2011, 21:37:23 »
Şasi üzerindeki bir etikette yazıyor olması lazım.

Maalesef araç tanıtım etiketinde fabrika çıkış tarihi yer almıyor.

aracımın 2010 nun hangi ayında üretildiğini nereden anlayabilirim.Bilen varmı?

VIN numarasını (şasi) verebilirseniz,hangi tarihte üretildiğini söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #192 : Ocak 01, 2011, 21:40:42 »
Maalesef araç tanıtım etiketinde fabrika çıkış tarihi yer almıyor.

VIN numarasını (şasi) verebilirseniz,hangi tarihte üretildiğini söyleyebilirim.

müthişsiniz.Minnetdar kalırım size :alkis:mailinize veya özelden mesaj gönderirim.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #193 : Ocak 01, 2011, 21:44:53 »
müthişsiniz.Minnetdar kalırım size :alkis:mailinize veya özelden mesaj gönderirim.saygılar

Rica ederim,yardımcı olabilmek adına tüm toyota kullanıcıları için elimden geleni yaparım :) ne zaman isterseniz yazabilirsiniz. (Bu arada aracı teslim almamış olabilirsiniz, satış danışmanınız ile irtibata geçerek size teslim edilecek aracın VIN numarasını öğrenebilirsiniz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Ocak 01, 2011, 22:02:57 »
ufuk bey
merhaba
yeni shell eurodizel v power özellikleri euro 5 özellikleri karşılarmı acaba?
shell sitesinde "adblue : emisyon yönetmeliklerini karşılama imkanı daha temiz bir çevre için, shell şimdi scr-takılı araçlara adblue’yu sunuyor. adblue sayesinde dizel araçlarınız euro 4 ve euro 5 emisyon yönetmeliklerini karşılar, etkili ve temiz bir yanma sonucu yakıt tüketiminden tasarruf sağlar." diyor.
ne kadar doğru?
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #195 : Ocak 01, 2011, 22:27:04 »
ufuk bey
merhaba
yeni shell eurodizel v power özellikleri euro 5 özellikleri karşılarmı acaba?
shell sitesinde "adblue : emisyon yönetmeliklerini karşılama imkanı daha temiz bir çevre için, shell şimdi scr-takılı araçlara adblue’yu sunuyor. adblue sayesinde dizel araçlarınız euro 4 ve euro 5 emisyon yönetmeliklerini karşılar, etkili ve temiz bir yanma sonucu yakıt tüketiminden tasarruf sağlar." diyor.
ne kadar doğru?

Euro5 normlarını karşılayan mazot şu anda ülkemize hiçbir firma tarafından ithal edilmedi.Shell-Turcas sitesinden yapmış olduğunuz alıntı, ticari araçlar için satılan adblue katkılı mazot ve SCR (selective catalytic-reduction) yani geri dönüşümsüz katalitik konverter (herhangi bir oksijen sensörü olmaksızın yani ECU'ye bilgi göndermeden sadece çıkan eksoz gazını oluşturduğu çok yüksek sıcaklıkta karbonmonoksit'den kardondioksit'e çeviren konvertör modeli) ile çıkan eksoz gazının ticari araçlar (kamyon ve otobüs gibi) için  Euro4 ve Euro5 emisyon normlarını yakalayabilecek kadar temiz olabileceğini anlatmaya çalışmışlar.

Açıkçası ticari bir reklam olmasının dışında herhangi bir yararı olacağını düşünmüyorum ticari araçlar için,kısa mesafe kullanımlı binek tabir ettiğimiz araçlar ile zaten uyumlu değil bu yakıt türü.

Ancak 2012'de zaten zorunlu olarak getirmek zorunda kalacaklar Euro5 mazot'u ve D4-D araçlarımızın yakıt ekonomisinde değişiklikler olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada akıllara "Euro5 mazot geldiğinde bizim arabaların değişen turbolara ne olacak araba yine mi yağ yakmaya başlayacak?" sorusu gelen arkadaşlara hemen söyleyeyim revizyon gören turbolar (orjinal parça numarası 17201-0N042) Euro4 ve Euro5 yakıt ile denenerek üretim bandına gönderildi,bu konuda herhangi bir sorunun tekrarlanmayacağını düşünüyorum.

Saygılar...

Edit:

Not: SCR konvertörler bir veya iki adet (sadece katalitik kovertör öncesi yada hem öncesi hem sonrası) oksijen sensörü ile de kullanılabilir,yanlış bir bilgi olmasını istemedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Ocak 01, 2011, 22:35:22 »
Ufuk hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz ben aracımı Kasım ayının 15 inde aldım muhtemelen aynı sorun bende de olacaktır.  Aracım henüz 3900 km de, 7000-8000 gibi sıkıntısını görürüz herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #197 : Ocak 01, 2011, 22:39:08 »
Ufuk hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz ben aracımı Kasım ayının 15 inde aldım muhtemelen aynı sorun bende de olacaktır.  Aracım henüz 3900 km de, 7000-8000 gibi sıkıntısını görürüz herhalde.

Şasi numarası verebilirseniz kontrol edebilirim.

Adblue sisteminin çalışmasını gösteren figür;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #198 : Ocak 01, 2011, 22:45:17 »
Şasi numarası verebilirseniz kontrol edebilirim.

Adblue sisteminin çalışmasını gösteren figür;

Özelden yolladım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Ocak 01, 2011, 22:52:16 »
ufuk bey
tekrar merhaba, teşekkürler, aydınlandım. sağolun.
son bir soru soracağım, şimdi bizim serilerde 2009 kasım çıkışlı 2010 model d4d corolla elegance (model: nde150laelnyw50 - şase no: jtnbc56e70j011602 motor: 1nd 1063114) {düşük yağ seviye ikazı vermesi nedeni ile servise kayıt ettirdim.} nedeni ile turbolar değişecek? bizdeki turbolar basettiğiniz ilk tip turbo cinsine mi görüyor? bilgi verirseniz sevinirim. bu arada yeni yılın hepimize sağlık mutluluk başarı getirmesini dilerim. saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance