Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #140 : Haziran 27, 2010, 15:32:10 »
merhabalar
benim arac 9500 km de meyilli yolda yag uyarisi verdi ve 10.000 bakimina girdim
normal oldugunu soylediler
hep birlikte takipteyiz
Aracınızın garantisi bitmeden mutlaka servise ısrarla sorunu çözdürün.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Haziran 27, 2010, 15:32:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #141 : Haziran 30, 2010, 02:09:13 »
arkadaşlar selamlar herkese,
yukarda bahsedilen olay benim aracımda da gerçekleşti. vedetaylı bi şekilde başımdan geçenleri anlatmak isedim.
aracı alalı yaklaşık 8 aylık bi süre oldu,
binbir hevesle aldığım corollam ile istanbula giderken otoyolda iki kez yağ lambası yandı, o sırada aracım yaklaşık 9000 km'deydi. istanbula girer girmez hemen kartaldaki servise uğradım, ve araca 1.7 lt yağ ilavesi yaptılar. bu durumun nrmal olduğunu söylediler fakat bu söylemler aklımdaki soruları gidermeye kesinlikle yetmedi.
daha sonra aracın 10000km bakımını çorumdaki serviste yaptırdım. orada servisteki ustalar da yağ eksiltmesinin normal olduğunu, bir dahaki sefere de yaparsa size toyota yetkilileri tarafından geri dönüşünün olacağını söylediler. fakat çalışan görevlilerden birisi (usta değil) yağ yakmasının kesinlikle anormal olduğunu, bunun fabrikasyon hatası olduğunu söyledi.
kimse bişi bilmiyor, herkes farklı farklı şeyler söylüyor diyerek servisten hiç memnun kalmadan ayrıldım.
sırf bu durumu danışmak için samsun servisine gittim. orada ise aldığım cevap fabrika yağ denemesi yapıyo olabilir, o nedenle böyle bişi olabilir gibi saçma bişi oldu.
şu anda aracım 17000 km'de
yağ çubuğuna baktığımda seviyenin biraz azalmış olduğunu gözlemlediğim için geçenlerde sivas servisine başvurdum. orada da 1.5 lt yağ eklediler ve 1000km sonra tekrar başvurmamı yağ kontrolü yapacaklarını söylediler.
son durum bu şekilde, inşallah bi sorun çıkmaz diye dua ediyorum.
gelişmeleri tekrar sizinle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Haziran 30, 2010, 12:20:02 »
arkadaşlar selamlar herkese,
yukarda bahsedilen olay benim aracımda da gerçekleşti. vedetaylı bi şekilde başımdan geçenleri anlatmak isedim.
aracı alalı yaklaşık 8 aylık bi süre oldu,
binbir hevesle aldığım corollam ile istanbula giderken otoyolda iki kez yağ lambası yandı, o sırada aracım yaklaşık 9000 km'deydi. istanbula girer girmez hemen kartaldaki servise uğradım, ve araca 1.7 lt yağ ilavesi yaptılar. bu durumun nrmal olduğunu söylediler fakat bu söylemler aklımdaki soruları gidermeye kesinlikle yetmedi.
daha sonra aracın 10000km bakımını çorumdaki serviste yaptırdım. orada servisteki ustalar da yağ eksiltmesinin normal olduğunu, bir dahaki sefere de yaparsa size toyota yetkilileri tarafından geri dönüşünün olacağını söylediler. fakat çalışan görevlilerden birisi (usta değil) yağ yakmasının kesinlikle anormal olduğunu, bunun fabrikasyon hatası olduğunu söyledi.
kimse bişi bilmiyor, herkes farklı farklı şeyler söylüyor diyerek servisten hiç memnun kalmadan ayrıldım.
sırf bu durumu danışmak için samsun servisine gittim. orada ise aldığım cevap fabrika yağ denemesi yapıyo olabilir, o nedenle böyle bişi olabilir gibi saçma bişi oldu.
şu anda aracım 17000 km'de
yağ çubuğuna baktığımda seviyenin biraz azalmış olduğunu gözlemlediğim için geçenlerde sivas servisine başvurdum. orada da 1.5 lt yağ eklediler ve 1000km sonra tekrar başvurmamı yağ kontrolü yapacaklarını söylediler.
son durum bu şekilde, inşallah bi sorun çıkmaz diye dua ediyorum.
gelişmeleri tekrar sizinle paylaşacağım.
Arkadaşım kesinlikle normal değil bu aracının garantisi bitmeden servise ya da gerekirse en yetkili merciye kadar ulaş ve bu sorunu çözsünler. Üretim hatasıyla ilgili bişey bu. Bekleme bu gün randevu al yarın git.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #143 : Temmuz 01, 2010, 01:34:05 »
vallahi bilemiyorum, 1000 km sonunda tekrar gittiğimde ne diyecekler merak ediyorum. ancak bu işin peşini bırakmaya hiç niyetli değilim, gerekirse ysala yollara da başvuracağım. aracımı çok seviyorum ama bide şu sorun olmasaydı. bu işin sonu nolcak bende merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #144 : Temmuz 21, 2010, 04:50:31 »
vallahi bilemiyorum, 1000 km sonunda tekrar gittiğimde ne diyecekler merak ediyorum. ancak bu işin peşini bırakmaya hiç niyetli değilim, gerekirse ysala yollara da başvuracağım. aracımı çok seviyorum ama bide şu sorun olmasaydı. bu işin sonu nolcak bende merak ediyorum
sürekli 1000 km sonra gel nereye kadar.... bizleri bilgilendirirsenn sevinirim...
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Temmuz 21, 2010, 09:04:04 »
 Elbette ki yağ eksiltmesinin çok normal olduğunu söylemek mümkün değil ancak şu konuya özellikle dikkatinizi çekmek isterim.
 Yeni nesil Corolla ve Auris dizellere yağ seviye müşiri konulmuş. Yani bizim klasik yağ lambası yandıysa o motor kesin yatak sarar dediğimiz lambanın dışında, seviyenin azaldığı uyarısını veren bir uyarı lambası. Bu lamba sayesinde işte haftada bir kere arabanın yağına bakayım, kontrol edeyim derdini ortadan kaldırmak istemişler.
 Nasıl ki yakıt azalınca yakıt seviye uyarı lambası yanıyorsa, yağ seviye lambası da bunun gibi kısa vadede problem çıkarmayacak bir sistem.
 Bu yüzden bu lamba çok fazla moralinizi bozmasın.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #146 : Ağustos 21, 2010, 05:41:07 »
Selamlar. aranıza yeni katıldım. forumda cogu corolla sahibi kisilerin yag yakma sorunlarının olduğunu gorunce ve henüz onlar bu sorunla yeni tanışmışken ben başıma gelenleri yazayım dedim
10 ay once 2010 corolla dizel 1.4 aldım. rutin olarak 7000 km yag eksik uyarı lambası yandı servise goturdugumde yag eklendi. 10000 de yine yag eksikti ve tekrar yag eklendi 14000 de ise turbosunun degişmesi gerektiği soylendi ve turbo degişti ancak yine yag eksilme sorunu devam edince 20000 km de sorunu bulamıyoruz turbo da degişmiş 2000 km de bir gozlem teshisi koydular ancak 22.000 km de goturdugumde geliştirilmiş turbo takılacagını soylediler ve 3 hafta once geliştirilmiş turbo takıldı. ve bana sorunun tamamen bittigi soylendi servis tarafından ancak gecen hafta yagı kontrol ettiğimde 1 litre kadar eksik olduğunu fark edince solugu tekrardan serviste aldım. yaklasık 4 saat serviste kaldı araç ve bana bu geliştirilmiş turbonun takıldığı arabaların yag eksiltme sorunun sona erdiğini bu aracın baska bi sebepten yag yakıyor diyerekten 3000 km sonra tekrar servise gelmem gerektiği soylendi. bende bunun üzerine genel merkezi aradım. merkezden bana geliştirilmiş turbonun belli bir süre gecinceye kadar yağ eksiltmesi normal denildi dediler bende servis te tam tersi soyluyor ben hanginize inanayım dedim ve noter tasdikli ihtarname çekeceğimi ve artık bu arabayı istemediğimi soyledim. karşımdaki gorevli bayan da sorunu kayıt ettiklerini ve bana döneceklerini söylediler bende ihtarnameyi bekleteceğimi ve siz den gelecek yanıtı bekleyeceğimi söyledim. sizce bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım? ben en bastan merkeze bildirmediğim için pişmanım. henüz 10000 km de bu sorunla karşılaşan ve turbosu değişen arkadaşlar bilin ki daha başınıza gelecek cok sey var:( sorunu düzelecek diye beklemektense durumu hemen merkeze bildirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Ağustos 21, 2010, 09:48:54 »
 Mehmet Bey Merhaba,
 Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.
 Küçük de olsa sinek mide bulandırır bu doğru. Sorununuzun çok büyük bir sorun olduğunu düşünmeyin.
 Sonuçta aldığınız araba Toyota marka. Yani hiç problem çıkarmaz diyemeyiz, elbette ki problemler olabilir. Ancak muhattabınız Toyota bayiileri ve Toyota Merkezi ise, yani karşınızdaki muhataplarınız size gereken değeri veriyorsa, gerektiği hizmeti veriyorsa problem etmeyiniz. Sorununuz çözülene kadar size destek olacaklardır.
 Eğer ki örnek veriyorum Türkiye'de bilinmeyen, ithal olarak getirtilmiş ucuz bir araba olsaydı, problemler çıkardığında muhatap bulamasaydınız o zaman verip kurtulmanın çaresine bakın diyebilirdim.
 Ancak Toyota'nın sizi mağdur etmeyeceğinden hiç şüphem yok. Bu yüzden bence çok fazla kafanıza takmayınız...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Ağustos 21, 2010, 09:57:47 »
forumumuza hoş geldiniz.Geçmiş olsun öncelikle acaba yetkili servisin ismi nedir?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ağustos 21, 2010, 12:41:13 »
öncelikle aracın hayırlı olsun

corolla 1.4 d-4d 1 sene içinde 2 tane aldım ikisindede böyle bir sorunla karşılaşmadım gerçi 2. si daha 1300 km de ama yağını sürekli kontrol ediyorum daha eksilme olmadı.

umarım servis sorununuzu çözer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Ağustos 21, 2010, 12:46:40 »
aramıza hoş geldiniz.öncelikle geçmiş olsun böyle bir sorun gerçekten insanın canını sıkar fakat Toyota'dan bahsettiğimiz için sorunun en kısa sürede çözüleceğinden ve bu süreç içinde sizi hiçbir şekilde mağdur etmiyeceklerinden şahsen ben eminim.gelişmeleri merakla bekliyoruz kazasız belasız sürüşler dileriz
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ağustos 21, 2010, 15:28:31 »
Artik bu ayipli mal durumunda,Toyota bir an once musteriye ayipsiz yeni arac vermek zorunda.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ağustos 21, 2010, 18:04:23 »
Artik bu ayipli mal durumunda,Toyota bir an once musteriye ayipsiz yeni arac vermek zorunda.

bencede...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #153 : Ağustos 21, 2010, 19:27:09 »
Mehmet bey, öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun demek gerekir aynı anda geçmiş de olsun. Yağ eksiltmesinin çeşitli sebepleri vardır. Durumunuzu oldukça detaylı anlatmışsınız. Bundan sonra yapılabilecek en mantıklı işlem yeni bir motorun aracınıza takılmasıdır. Bunun için mücadele edin.Yoksa aracı kullanım ömrünce yağ ekleyerek kullanma durumunda kalırsınız.
Benim en pahalı tecrübem toyotam ile oldu, bu forumda arkadaşları da bilgilendirmek adına forumda yeni motor yaptırmamı paylaşmıştım. İnanın Toyota için kötü araçtır asla demem ancak malesef hatalı bir dizayn yapısı var, (2001-2003) modelleri bu şekilde olduğunu söyleyebilirim, Sonraki yıllara ait motor dizaynlarını bilemiyorum. Bu yıllara ait Toyotaların motor blokları diğer tüm otomobillerinkinden farklı. Zira oluşan fazla ısıyı tolore etmek için silindirlerin arkasında geniş hava/su kanalları bırakılmış ayrıca silindir sekmanları'nın kalınlığı teneke gibi ince, oluşan yüksek ısı yağ ve kompresyon sekmanlarını silindire kaynatıyor, ayrıca arkasında geniş boşluk bulunan aluminyum motor bloğundaki silindirler ovalleşiyor. Toyotalardaki sorun kesinlikle bu ikisinden biridir. Eğer sorun oluşmamışsa tavsiyem sentekik yağ kullanımı (ısıya daha dayanıklı) ve zamanında yağ değişimidir, esen kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #154 : Ağustos 21, 2010, 19:39:03 »
hoşbulduk. aranızda olmak guzel.
arabayı surekli diyarbakırdaki kalender servisine goturuyorum. yag eksiltme sorunu ile ilgili olarak zannımca ellerinden geleni yaptılar iki defa turbosu değişti. bugunde yetkili servis müdürü aradı ve gerekenleri yapmışız son kez 3000 km sonrasına tekrar bakılacak ondan sonra ne yapılacagına karar verilecek denildi bana.
ancak ben toyota yı alırken cok arastırıp oyle aldım. saglamlığına guvenerek aldım ancak aldığımdan beri bu sorunla hemhal olmak ciddi ciddi yıprattı beni. 25.000 km ye geldi araç 10 ay içerisinde. bu sure zarfında halledilemedi sorunum.bundan sonra da nasıl halledilebileceklerini çok merak ediyorum...
Arabayı annemin adına özürlü araç olarak almıştım ve 5 sene boyunca bana cok sorun çıkarmaz diye tercih etmiştim TOYOTA markasını. annem bile oğlum nedir bu zırt pırt arabayı servise goturuyorsunuz deme ye başladı garibim pek anlamadığı halde arabalardan:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Ağustos 21, 2010, 20:18:49 »
aracı hangi şartlarda ve ne şekilde kullandığınızdan biraz bahsedermisiniz? (hangi devir aralığında kullanıyorsunuz. Yüksek hızlarda seyahat etme süreniz , kullandığınız arazi şartları vs.) Aynı araçtan bende de var. 8 ay oldu ben alalı. şimdiye kadar yağ eksiltmedi. Hatta ben ilk 10 bin km de 1 litre eksiltmesini bekliyordum. Ancak şükür bir sorun yaşamadım. özellikle bu forumda başka kullanıcılarında aynı şikayetten muzdarip olduklarını okuduğum için servise bu konuda şikayet var mı diye sorduğumda hiç böyle bir sorunla gelen olmadığını söylediler. Ben bu olayın genel bir sorun olmadığını düşünüyorum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #156 : Ekim 04, 2010, 21:41:17 »
Benimde 2010 corollamda yağ eksiltme problemi var İlk olarak 7000 km de yapmıştı Servisde yeni motorda aşınmalar olur normal deyip yağ eklemişlerdi. Şuan 18000 kmdeyim yine low oil level uyarısı aldım Yağı ölçdüğümde alt çizigideydi Neyse yarın turbomu değişiyorlar Yeni geliştirilmiş (2011 corolla üzerinde olan turbodan) takıyorlar bakalım sonuçu göreceğiz ve sizlerle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #157 : Ekim 06, 2010, 20:22:39 »
bende 2010 corolla d4d sahibiyim aracı almamdam 9000 km sonra yağ seviye ışığı yandı servise gittiğimde bunun ilk 10000 km de normal olduğunu söyleyip 5000 km denemeye aldılar bu süre içinde aracın baskı balatasından ses gelmesi sorunu ile servise gittim araç 13000 km yapmıştı ve yağ çubuktaki iki çizginin ortasındaydı yani eksiltme sorunu devam ediyordu aracımı servisten aldığımda bana bilgi verilmeden yağ eklendiği anladım ne gibi bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim sevisin istanbul mağdenler gökküşağı otomotiv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Ekim 06, 2010, 20:28:41 »
Atılay öncelikle seni tanışma bölümünde açacağın başlık altında tanıyabilirmiyiz.

soruna gelecek olursak d-4d lerin bazılarının turboları yağ kaçırıyor diye duymuştum yağ eksiltme devam ederse servisten turboya bir bakmalarını rica et eğer turbodansa buyuk ihtimal ondandır sorgusuz süalsiz değiştirirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Ekim 09, 2010, 22:51:21 »
Ben kısmetse ay sonunda Corolla'ma kavuşacağım. Çok tatsız bir konu bu. Umarım 2011'lerde sorun çözülmüştür ve umarım başlıkta aynı sorunu yaşadığını dile getiren hiç kimsenin bir daha böyle bir sorunu olmaz. Neyse, ben de tecrubelerimi paylaşırım araç gelince. İnşallah bunlar olumlu tecrübeler olur.