0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalarbenim arac 9500 km de meyilli yolda yag uyarisi verdi ve 10.000 bakimina girdim normal oldugunu soyledilerhep birlikte takipteyiz
arkadaşlar selamlar herkese,yukarda bahsedilen olay benim aracımda da gerçekleşti. vedetaylı bi şekilde başımdan geçenleri anlatmak isedim.aracı alalı yaklaşık 8 aylık bi süre oldu, binbir hevesle aldığım corollam ile istanbula giderken otoyolda iki kez yağ lambası yandı, o sırada aracım yaklaşık 9000 km'deydi. istanbula girer girmez hemen kartaldaki servise uğradım, ve araca 1.7 lt yağ ilavesi yaptılar. bu durumun nrmal olduğunu söylediler fakat bu söylemler aklımdaki soruları gidermeye kesinlikle yetmedi.daha sonra aracın 10000km bakımını çorumdaki serviste yaptırdım. orada servisteki ustalar da yağ eksiltmesinin normal olduğunu, bir dahaki sefere de yaparsa size toyota yetkilileri tarafından geri dönüşünün olacağını söylediler. fakat çalışan görevlilerden birisi (usta değil) yağ yakmasının kesinlikle anormal olduğunu, bunun fabrikasyon hatası olduğunu söyledi.kimse bişi bilmiyor, herkes farklı farklı şeyler söylüyor diyerek servisten hiç memnun kalmadan ayrıldım.sırf bu durumu danışmak için samsun servisine gittim. orada ise aldığım cevap fabrika yağ denemesi yapıyo olabilir, o nedenle böyle bişi olabilir gibi saçma bişi oldu.şu anda aracım 17000 km'deyağ çubuğuna baktığımda seviyenin biraz azalmış olduğunu gözlemlediğim için geçenlerde sivas servisine başvurdum. orada da 1.5 lt yağ eklediler ve 1000km sonra tekrar başvurmamı yağ kontrolü yapacaklarını söylediler. son durum bu şekilde, inşallah bi sorun çıkmaz diye dua ediyorum.gelişmeleri tekrar sizinle paylaşacağım.
vallahi bilemiyorum, 1000 km sonunda tekrar gittiğimde ne diyecekler merak ediyorum. ancak bu işin peşini bırakmaya hiç niyetli değilim, gerekirse ysala yollara da başvuracağım. aracımı çok seviyorum ama bide şu sorun olmasaydı. bu işin sonu nolcak bende merak ediyorum
Artik bu ayipli mal durumunda,Toyota bir an once musteriye ayipsiz yeni arac vermek zorunda.