Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #160 : Ekim 09, 2010, 22:54:06 »
Ben kısmetse ay sonunda Corolla'ma kavuşacağım. Çok tatsız bir konu bu. Umarım 2011'lerde sorun çözülmüştür ve umarım başlıkta aynı sorunu yaşadığını dile getiren hiç kimsenin bir daha böyle bir sorunu olmaz. Neyse, ben de tecrubelerimi paylaşırım araç gelince. İnşallah bunlar olumlu tecrübeler olur.
Endişeye gerek yok.2008 d-4d elegant kullanıyorum.Hiç bir yağ sorunum olmadı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ekim 09, 2010, 22:54:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ekim 09, 2010, 23:04:01 »
Beni de endişelendiren bir konu bu ancak 16 bin km oldu henüz eksiltme yok benim aracımda. Ancak çok agresif kullanıp motoru sıkıştıranların başına gelebilecek bir hadise gibi görünüyor. Yağ eksiltmenin turbo kaynaklı olduğu söyleniyor. Eğer turbo  bir önceki versiyon motordaki turbonun aynısıysa  bu sorunun ortaya çıkması muhtemel görünüyor. Aracın motoru 2010 model yılı ile revizyona uğradı. Enjektör püskürtme basınçları artık torku yükseldi. Turbonun bu duruma uyarlanmaması  bu soruna neden olabilir. Bence turbo konusunda bu şikayetlerden dolayı 2011 yılında mutlaka geliştirme yapılmıştır. Ancak bizim araçlarda orataya çıkacak sorunlar zaten garanti süresinde patlak verecektir. Aracın garantisinden dolayı da yeni geliştirilmiş turbo ile değişim sağlanıp bu sorun giderilebilir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Ekim 11, 2010, 11:42:40 »
Herkese selam..
aracım 2010 dizel. 4 ay oldu yaklaşık. şu an 7500 km. ve yakıt normal ortalamalara göre biraz yüksek henüz. Ayrıca 15 gün önce düşük yağ seviyesi gösterge uyarısı yandı. hemen servise gittim (nataş) 1,5 lt. yağ ilavesi yaptılar. Ben biraz araştırdım, genelde yeni araçlar için eksiltir diyolar ancak bu kadar da eksiltirmi dedim ve soruşturdum. Bi arkadaşım Toyota'ya durumu bildir, ileride daha büyük bi sorun yaşayabilirsin dedi. Ve toyota'ya mail attım. geçtiğimiz Salı günü servisten aradılar, merkezden talimat geldi, aracınızın turbosunu değiştireceğiz dediler. Ertesi gün bıraktım değiştirdiler. içindeki bilyalar üretim hatasından dolayı fazla aşınmış. Yağ yakma sebebi ve yakıt sarfiyatının fazla olmasının sebebini bu şekilde açıkladılar... Sizlere soruyorum aynı problemi yaşan oldumu? olduysa ne gibi bir önlem aldınız? 

öncelikle hayırlı olsun rabibim kazasız belasız sürüşler nasip etsin.aklıma takılan bir soru var ersan bey siz NATAŞ a gittiğinizi ve yağ eklediğinizi söylediniz.
motor elinde olan ve gören usta turbo unu değişmesi gerektiğini anlayamadı da mail yolu ile toyota merkezdeki ilgili anlayıpta turboyumu değiştirtti?=?? kimseyi kötülemek değilde toyota ustalarıınıı ilgi ve alakasını sorguladım şimdi:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #163 : Aralık 01, 2010, 00:06:56 »
Atılay öncelikle seni tanışma bölümünde açacağın başlık altında tanıyabilirmiyiz.

soruna gelecek olursak d-4d lerin bazılarının turboları yağ kaçırıyor diye duymuştum yağ eksiltme devam ederse servisten turboya bir bakmalarını rica et eğer turbodansa buyuk ihtimal ondandır sorgusuz süalsiz değiştirirler

2010 Corolla Kullanıcısıyım 6 ileri vitesli duydum geliştirilmiş motor 205nm gittim aldım.ama pişmanım fren sesi var her gittiğimde diyorum tozlanmıştır diyip temizliyorlar gönderiyorlar aynı sorun araç 30.500km de debriyaj rulman vs. bir sürü şey değişti arka fren balatası bitti fren tutmadı kaza yapıyodum cadası.yağ sorunu herkezde var bi tek kişide değil tr.deki bütün 2010 ve 2011 lerde.ön cam önünde konsal altında titreme gibi ses yapıyor işçilik ''0''. rampa çıkarken uzun yolda 105-110km hızla giderken devir 2000rpm vites düşür talimatıyla titreme yapıyor araç sanki dökülcekmiş gibi yani nese bunlar ufak tefekler.

Gelelim yağ sorununa:
ilk 6000 kmde 1.7lt. yağ eksiltti yeni motordur yakar dediler takviye ettiler östüne eyvallah dedim.(10.000km bakımda değişti tamamen yağ)0

ikinci bakım gelmeden 17.000 küsürde gene 1.5lt. eksiltti uzun yolamı çıktınız dendi evet dedim fazla sıkıştırmışınız galiba dedi evet dedim ondan eksiltmiş dendi he neyse ozaman tamam dedim.(yağ takviye 20.000kmde gene gittim)

üçüncüde ise gene 7.000. küsürde eksiltti bana servis zamanı geldiği için yol bilgisayarı size uyarı veriyor dediler bende kabul etmedim aracın yağını boşalttırdım birtane çlçekli kaba eksik çıktı orda tutanak tutturdum toyota merkezinden 1 hafta sonra mühendis diye bir adam çıkardılar karşıma(inanmadım kırmızı pazar gömlekli bir adamdı 1999 toshiba üretimi bir leptobu olan biriydi neyse).
Bana kelime oyunu yaptı yok bu eksi d3-d motorun geliştirilmişi elektronik turbo şarjlı bilmem ne dinamo bilmem ne güçlü sonundada doğal olarak eski motorün üstüne konulan bunlar yüzünden yağ yakması biraz fazla dedi beni ikna edip göndermeye çalışltı resmen.bende dedim madem bu sorun var bana ilk başta neden yeni motor dendi.orada sadece kelime oyunu yaparak beni gönderme çapasına girdi aynı araçtan kuzenimde var onunda yağ sorunu var hemde 2.000-5.000km aralarında çok sık bi şekilde 2 kere turbo değiştirdiler hala aynı sorun kısacası diyeceğim bir çok şey var hepsini yazamıcam.

Toyota bu motoru denemek için sürdü piyasaya yapamadı kasa makyajları şimdi ise yani kasa çalışmaları vede yeni 1.6 d4-d motor üretimi için çalışıyolar.
kısacası kandırıldık fazla altını üstünü kurcalamaya gerek yok :D garantiyi uzatabilğiniz kadar uzatın şahsen ben 5 yıl yaptım sakata geliceğimi biliyorum fazla sürmez bu motorların patlama süresi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Aralık 01, 2010, 09:09:05 »
2010 Corolla Kullanıcısıyım 6 ileri vitesli duydum geliştirilmiş motor 205nm gittim aldım.ama pişmanım fren sesi var her gittiğimde diyorum tozlanmıştır diyip temizliyorlar gönderiyorlar aynı sorun araç 30.500km de debriyaj rulman vs. bir sürü şey değişti arka fren balatası bitti fren tutmadı kaza yapıyodum cadası.yağ sorunu herkezde var bi tek kişide değil tr.deki bütün 2010 ve 2011 lerde.ön cam önünde konsal altında titreme gibi ses yapıyor işçilik ''0''. rampa çıkarken uzun yolda 105-110km hızla giderken devir 2000rpm vites düşür talimatıyla titreme yapıyor araç sanki dökülcekmiş gibi yani nese bunlar ufak tefekler.

Gelelim yağ sorununa:
ilk 6000 kmde 1.7lt. yağ eksiltti yeni motordur yakar dediler takviye ettiler östüne eyvallah dedim.(10.000km bakımda değişti tamamen yağ)0

ikinci bakım gelmeden 17.000 küsürde gene 1.5lt. eksiltti uzun yolamı çıktınız dendi evet dedim fazla sıkıştırmışınız galiba dedi evet dedim ondan eksiltmiş dendi he neyse ozaman tamam dedim.(yağ takviye 20.000kmde gene gittim)

üçüncüde ise gene 7.000. küsürde eksiltti bana servis zamanı geldiği için yol bilgisayarı size uyarı veriyor dediler bende kabul etmedim aracın yağını boşalttırdım birtane çlçekli kaba eksik çıktı orda tutanak tutturdum toyota merkezinden 1 hafta sonra mühendis diye bir adam çıkardılar karşıma(inanmadım kırmızı pazar gömlekli bir adamdı 1999 toshiba üretimi bir leptobu olan biriydi neyse).
Bana kelime oyunu yaptı yok bu eksi d3-d motorun geliştirilmişi elektronik turbo şarjlı bilmem ne dinamo bilmem ne güçlü sonundada doğal olarak eski motorün üstüne konulan bunlar yüzünden yağ yakması biraz fazla dedi beni ikna edip göndermeye çalışltı resmen.bende dedim madem bu sorun var bana ilk başta neden yeni motor dendi.orada sadece kelime oyunu yaparak beni gönderme çapasına girdi aynı araçtan kuzenimde var onunda yağ sorunu var hemde 2.000-5.000km aralarında çok sık bi şekilde 2 kere turbo değiştirdiler hala aynı sorun kısacası diyeceğim bir çok şey var hepsini yazamıcam.

Toyota bu motoru denemek için sürdü piyasaya yapamadı kasa makyajları şimdi ise yani kasa çalışmaları vede yeni 1.6 d4-d motor üretimi için çalışıyolar.
kısacası kandırıldık fazla altını üstünü kurcalamaya gerek yok :D garantiyi uzatabilğiniz kadar uzatın şahsen ben 5 yıl yaptım sakata geliceğimi biliyorum fazla sürmez bu motorların patlama süresi :D
Salih bey öncelikle geçmiş olsun yeni araçta bu tip sorunlar yaşamak sinir bozucudur.
Bu benim 2. d-4d aracım önceki makyajsız 5 vitesli olan 190 nm lik motordu şimdiki 6 vitesli 205 nm lik motor ikisindede yağ eksiltme problemi yaşamadım bu birazda şans işi galiba ama bunu toyotanın çözmesi lazım sfır araçta yağ eksiltme problemi kabul edilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Aralık 01, 2010, 09:42:29 »
@Salih:

Aracının resimlerini de görmek isteriz ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #166 : Aralık 01, 2010, 20:58:25 »
arkadaşlar anlamıyorum bu işi. toyotaya sanki fabrika sahibiymiş gibi toz kondurmuyoruz, ama şu sıfır toyota kullanıcılarının şikayetlerini okudukça bu nasıl iştir demeye başladım. hadi bizim kasalar yağ yakıyor da bunlara ne oluyor ?? şaşılacak şey!!! sen koskoca toyota ol 2001 den beri çıkardığın arabalar yağ yaksın, serviste gizli gizli eksilen yağ tamamlansın, nasıl bir iştir bu ??? demekki toyota sağlamlığı efsane kasalarda var.  o kasaların çoğundada ne klima var nede abs, araba boş olduğu için demek ki bozulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #167 : Aralık 01, 2010, 23:08:23 »
2010 model araba yağ yakıyorsa turbo değiştiriliyorsa insanının canınınn sıkılmaması imkansız .2010 yulında araba üreten toyota bencede güvenini yitirmiştir.Durmadan ürettiği arabaları geri çağırıyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #168 : Aralık 27, 2010, 00:16:23 »
Arkadaşlar 2010 şubat ayında 2003 model Corolla 1.6 Terra  aldım. 119000 de idi. Ben alana kadar arabada tüp yoktu başta tüp taktırma gibi bir niyetim yoktu fakat benzin fiyatlarına 4 ay dayanabildim. BRC LPG kiti taktırdım. Çok memnunum. Çokta ekonomik oldu.
Fakat geçtiğimiz hafta araca antifiriz koydurmaya gittiğimde 1 lt yağınız eksilmiş ilave edelim dediler.Yağ değişiminden buyana 7 ay ve 5600 km oldu. Kafama takmamamı LPG li araçların hepsinde bu sorunun olduğunu söylediler.
LPG yi taktırdığım usta LPG li araç yağ eksiltir diye birşey yok diyor. Eğer yağın markasını değiştirdiysen o zaman eksiltir dedi. Aracı ben aldığmda SHELL Helix 10W40 vardı. Yağı değiştirdiğim yerde Shell olmadığı için ve bu daha iyi dedikleri için Castrol 10W40 koydurttum.
Şimdi herkes ayrı bişey söylüyor birisi tuttu sekmen attırmak gerek yağ eksiltiyosa diyor yani kısacası kafam allak bullak oldu.
1.Aracımın yağ eksiltmesi LPG'den dolayı ve bu normal mi?
2.Yağın markası değiştiğinden mi?
3.Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Bana 4400 km daha yaptırır mı?
(günde 5 km gidiş 5 km geliş 10km işe gidip geliyorum)

2011- TOYOTA COROLLA 1.6 ELEGANT A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #169 : Aralık 27, 2010, 00:39:56 »
5000 km için 1 litre yağ eksiltmesi normal yüksek hızda otobanda kullanım varsa yağ eksiltebiliyor diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #170 : Aralık 27, 2010, 00:44:42 »
5000 km için 1 litre yağ eksiltmesi normal yüksek hızda otobanda kullanım varsa yağ eksiltebiliyor diyorlar.
+1
Sizin aracın kitapçığında yazıyor mu bilmiyorum ama benimkinde yağ eksiltme için 1000km ye 1 lt normal daha fazla eksiltme var ise yetkili serviise müracat ediniz yazıyor.
Sizinki 5000 km 1 lt eksiltmiş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Aralık 27, 2010, 01:05:37 »
Benim araba 1.3 XE 97 2 aya bir bakıyom. Hep aynı seviyede.. :) Bu yağ eksiltme de neymiş acep? Benim Ford Taunusta vardı. Sattım onu... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #172 : Aralık 30, 2010, 19:41:07 »
arkadaşlar benim aracımda üç bin km de bir lt kadar eksiltiyor önceleri böyle bir sorunu yoktu bir den başladı bor pover önlüyormuş bilen varmı,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Ocak 01, 2011, 18:17:28 »
arkadaşlar dün akşam aracımla giderken bir anda yağ düşük uyarı ışığı yandı hemen çekip kenara biraz bekledim ve yolyardımı aradım.yılbaşı trafiği olduğu için gelmemiz uzun sürer isterseniz biraz yağ ekleyip devam edin pazarteside servise uğrarsanız iyi olur dedi yağ seviyeside bayağı bir düşmüş servis görevlisi yağ eksiltmesi normaldir diyor.aracım daha 7500 km'de sizce bukadar yağ eksiltmesi normalmidir yaa??
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Ocak 01, 2011, 18:19:42 »
Merhaba 2001-2004 yılları arasında satılan bazı 3ZZ-FE ve 4ZZ-FE motorlu araçlarımızda segman ve piston (özellikle segmanları ingiliz üretimi) sorunu yüzünden birçok aracımızda garanti kapsamında "Short Block" içi dolu komple alt blok değişimi yapıldı.

Sonrasında yedek parça temininde Piston,Segman,Subaplar ve Motor Takım Conta Seti Japon üretimi olarak gelmeye başladı ve dışarıda garantisi biten araçlarda tespit erken yapıldıysa sadece piston ve takım conta ile,tespit de geç kalındı ise Piston,Segman ve Motor Takım Conta ile sorunun üstesinden gelindi.

Benzinli ve LPG takılı E12 corolla kullanan birçok taksici tanıdım hatta bir tanesi 477.000 km'de şu an :) herhangi bir yağ eksiltme ya da benzeri bir problem ile karşılaşmadık ama bu araçların çoğunda bahsettiğim garanti kapsamında blok değişimi olmuş araçlar.

Ancak bu motorların handikapı daha çok subaplardan ileri gelmekte çünkü subapları yüksek doz alüminyum alaşımdan imal edildiğinden LPG'nin yüksek ısısı sebebiyle çok çabuk yanabiliyor (subabın yanması, form ve şekil kaybı anlamına gelir),LPG ile kullanım sırasında özellikle motor soğukken yüksek devirli kullanmamanızı tavsiye ederim.

Yağ eksiltmenin LPG kullanımı ile ilişkilendirmek biraz ön yargı olur düşüncesindeyim,yağ markası değişimi ile yağ eksiltme problemini birbiriyle ilişkilendiren ustalar da bence bu işi bıraksınlar :)

1.Aracınızın yağ eksiltmesinin LPG'den olduğunu sanmıyorum,10.000km'de 1Lt. civarında yağ eksilmesi bu motorlar için normal seviyelerde.

2.Yağın markası değişimi ile yağ eksiltecek aracı daha çinliler bile üretmedi :)

3.Yağ eksiltir şekilde kullanmanın zararının olup olmayacağını ancak kaliteli bir serviste (daha doğrusu para peşinde olmayan dürüst bir servis) boroskop yada diğer adıyla fiberoskop ile yapılacak incelemede belli olur,çünkü silindirlerde yada segmanlarınızda çizik veya gripaj olup olmadığı en kolay bu yolla görülebilir.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #175 : Ocak 01, 2011, 18:24:13 »
arkadaşlar benim aracımda üç bin km de bir lt kadar eksiltiyor önceleri böyle bir sorunu yoktu bir den başladı bor pover önlüyormuş bilen varmı,

Yağ katkıları her ne maddeden üretiliyor olursa olsun motor vuruntusu azaltma dışında (o da belli bir süre için) motora herhangi bir yararı olmadığı düşüncesindeyim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #176 : Ocak 01, 2011, 18:28:29 »
+1
Sizin aracın kitapçığında yazıyor mu bilmiyorum ama benimkinde yağ eksiltme için 1000km ye 1 lt normal daha fazla eksiltme var ise yetkili serviise müracat ediniz yazıyor.
Sizinki 5000 km 1 lt eksiltmiş .

Bahsettiğiniz 1000 kmde 1 Lt. Yağ eksiltmesi ilk 1000km için geçerli,biliyorsunuz araçlarımızın bakımları 10.000km'de bir ve araçlarımız 10 litre veya daha fazla yağ almadığından bu da mantıksız dolayısı ile.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #177 : Ocak 01, 2011, 18:36:20 »
Bahsettiğiniz 1000 kmde 1 Lt. Yağ eksiltmesi ilk 1000km için geçerli,biliyorsunuz araçlarımızın bakımları 10.000km'de bir ve araçlarımız 10 litre veya daha fazla yağ almadığından bu da mantıksız dolayısı ile.

Saygılar...
Bende zaten ilk 1000 km için yazmıştım ama anlaşılır olmamış galiba aydınlattığın için teşekkürler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #178 : Ocak 01, 2011, 18:42:48 »
Aracınız makyajlı Auris D4-D sanırım,eğer aracınız makyajlı D4-D ise üzülerek söylüyorum bilinen böyle bir problemi mevcut,çözümü ise garanti kapsamında turbo değişimi.

Aracınız benzinli ise bilinen bir porblemi yok,her iki durumda da yetkili servise başvurmanız gerekiyor.Aracınız D4-D ise yağ yakma problemi için servise turbo değişimi konusunda ısrarcı olunuz bazı yetkili servislerdeki bilmiş danışmanlar garanti kapsamında değişim için ilk bakımın yapılması gerektiği yalanını bile söyleyebiliyor.

Geçmiş olsun,saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #179 : Ocak 01, 2011, 19:16:30 »
Yağız abi aynısı Taşkınında başına gelmişti galiba yağ ekleyip devam etmişti 7.000 km'de bizim d4d'lerde normal forumda bir çok konu vardı.Bende korkumdan 6.000'de komple yağ değişimi yapmıştım.şimdi 8.900 kmde bir sıkıntı yok cok şükür  :)