Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #120 : Nisan 07, 2010, 23:50:01 »
bana yeni takılan turbonun farklı olduğunu sölediler...  yağ eksiltmeye yine devam ediyor. şimdilik normal oluğunu söleselerde bence durum anormal toyota müşteri hizmetlerine şikayetimi bildirdim bana geri dönüş yapcaklarını sölediler bekliyorum...
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Nisan 07, 2010, 23:50:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #121 : Nisan 08, 2010, 01:31:45 »
toyota için böyle şeyler duyunca inanasım gelmiyor :(
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #122 : Nisan 08, 2010, 02:13:36 »
alllah şükür bende daha öle bir sorun yok ama ben calıstırdıktan 1-2 dk sonra hareket ediyorum.sürekli hafif gaza basarak motoru ısıtıyorum,stop etmeden oncede 1 dk.rolantıde bırakıyorum gene bosta hafıf gaz vererek bunun cok faydalı oldugunu düşünüyorum çunku nede olsa altımızdakı turbo dızel benzınlı motor gıbı kullanamayız.turbonun ıcındeki yağı bosaltamamız lazım.Ailede 2 dizel arac var,biri 2010 corolla öbürü 2008 era. Corolla 3.600,Era 30.000 km'de cok sukur ikisinden'de hiç bir sorun yaşamadık. Dizel arac sahipleri biraz dıkkatlı olucak,özellikle kış mevsiminde ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #123 : Nisan 08, 2010, 03:43:24 »
bütün bunlara dikkat ediyosun ve bu sorunlakarşılaşıyosun...:( neyse umarım hallolur benım turbodan şıkayetım yoktu.... yağ sorununun turbodan kaynaklandığını düşündükleri için değiştiler fakat yağ eksiltmeye devam ediyoo yada yakmaya....
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Nisan 08, 2010, 07:52:05 »
  İnşallah sorunun kaynağını en kısa zamanda bulurlar.

Taylan, özellikle ilk çalıştırmada ve stop etmeden önce gaz vermemek (egzoz gazını arttırmamak) iyi olur turbo araçlarda. Yola çıkınca ilk Km. lerde özellikle düşük devirli kullanmak (motor yağı ısınana kadar), kullanım süresine ve performansına göre de bekleme süresini ayarlamak iyi olur bence. Mesela benzin istasyonuna gidileceği zaman, önceden düşük devirlerde kullanmak bile fayda sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #125 : Nisan 08, 2010, 15:56:00 »
arkadaşlar 2 hafta önce 2002 corolla hb aldım geçenlerde yağ çubuğunu bir çektim hiç yağ kalmamış ne yapmamı önerirsiniz ekletip ekletip devam mı edeyim servise mi gideyim tamir ettirmezsem sıkıntı çıkar mı 100 bin km de araba şu anda tavsiyelerinizi bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #126 : Nisan 08, 2010, 16:52:47 »
 İnşallah sorunun kaynağını en kısa zamanda bulurlar.

Taylan, özellikle ilk çalıştırmada ve stop etmeden önce gaz vermemek (egzoz gazını arttırmamak) iyi olur turbo araçlarda. Yola çıkınca ilk Km. lerde özellikle düşük devirli kullanmak (motor yağı ısınana kadar), kullanım süresine ve performansına göre de bekleme süresini ayarlamak iyi olur bence. Mesela benzin istasyonuna gidileceği zaman, önceden düşük devirlerde kullanmak bile fayda sağlar.

kalkışlarda belli bir km düşük devirde hatta düşük viteste gidiyorum 2. vites 50 km gibi ama özellıkle sabahları arada gaz vermedıkce motor kolay kolay ısınmıyor.Bide mazot alacagım zaman uzun yoldan gelmişsem yada gündüzleri hayatta mazot almam.çünkü benzın kadar ucucu olmasada özellıkle euro dızeller yazın gunduz vaktı ucucu olabılıyor.Bide Otobus söförlerinde oğrendığım alıskanlıktır.Cok sıcak motora mazot konmaz derler sebebını neden bılmıyorum faydası cok varmı hakan abi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Nisan 08, 2010, 17:13:39 »
  Açıkçası bunu anlamış (sıkca motora mazot konmaz) değilim. Bir ihtimal, otobüslerde yakıt deposu ile motor nispeten daha yakın olduğu için (arkadan motorlu otobüsler) bir bildikleri vardır. Yani yalıtım sorunu ile ilgili olabilir.
 Mazot aslında kolay kolay alev almaz, ancak basınç altında alevlenir bildiğim kadarı ile.
 Otomobillerde ise, zaten turbo dizel ve birazda üst seviye ise, hava soğutucu (intercooler) vardır ve her daim amaç, silindire fazla hava çekebilmektir. Bunun içinde silindir içi (Common Rail) bazı sistmelerde, ön püskürtmeler ile soğutulur ve hem motor sağlığı uzun dönemde korunmuş olur, hem istenmeyen titreşimler önlenir, hemde daha iyi bir yanma sağlanır. Yani silindir iç hararetinin düşük olması (nispeten) iyidir. Zaten yakıt için (firmadan firmaya farklılık gösterir) bu değerlerin grafikleri mevcuttur. (alevlenme derecesi, kükürt oranı, su oranı, viskozite vs.)

İlk çalıştırmadan sonra bir süre bulunduğu yerde (bazı ülkelrede bu süre yasal olarak sınırlıdır) motor ve turbo yağlanması sağlanıp, sonra harekete geçip ve turbo aktif (egzoz gazı oluştuğu sürece turbo devrededir) devirlerine (maksimum tork değerinden anlaşılabilir)  gelmeden, motor yağının ideal sıcaklığa (motor soğutma suyu değil, yağ litresi oranında da suya göre daha geç ısınır) gelmesine imkan tanımak iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #128 : Nisan 09, 2010, 23:16:37 »
herkese tavsiyem her 1000 km bir yağı kontrol etmek aynı sorun bende de var.boşuna servise gitmeyin.araçta anormal bir durum yok ne oluyorsa motorun içinde oluyor dışarıdan bakıldığında ne bir duman nede hararet.banada motora revizyon lazım dediler serviste dedim araba kaç para ki?4000-5000 tl cıvarıymış.sanırım sürekli yağ ve filtre değiştirmekten sıkılmışlar biraz aksiyon arıyorlar.aracınızda dediğim gibi anormal bir sorun yoksa ve çekişte bir sorunla karşılaşmıyorsanız.yağa selam yola devam. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #129 : Nisan 09, 2010, 23:32:20 »
yağ eksilten araçların km lerini merak ediyorum.eksiltenler km lerini yazabilirlermi ?
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Nisan 10, 2010, 10:03:16 »
Ben olsam düzenli yağ kontrolü yapıp devam ederim. Durduk yere en az 1500 TL masrafın altına girmem. Ya da arabayı satar kurtulurum.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Mayıs 25, 2010, 20:32:19 »
selam  arkadaşlar benim araçta 2002 hb vvti...geçen sene zavolli lpg taktırdım..ve ardından ustanın tavsiyesiyle 10*60 mobil yağ koydum...9000 km oldu...5000 km iken 2lt yağ ilavesi yapmıştım ..bugün yağı değiştirdim 2 lt daha eksilmiş...bugün 10*40 castrol magnet koydum ve bor power koymayı düşünüyorum..bu yağ eksiltme sorununu çözen arkadaşalrdan yardım bekliyorum..bor power yazılanlara göre faydalı gibi gözüküyor bu yağlada kullanmamda bir sakınca yoktur heralde...ccevaplarınızı bekliyorum..toyotacılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mayıs 25, 2010, 21:23:12 »
vvti motorların yağ yakma problemi tahminimce yapısal.yani sekmanın kalitesiyle ilgili.bazı sekman materyali yumuşak olur ,erken aşınır motor yağ yakar.sizlere tavsiyem motorunuza katkı kesinlikle koymayın.yağ üreticisi olan petrol şirketleri dünyanın en büyük kuruluşları.,onlar zaten en iyi katkıları ilave ediyorlar.katkıdan motor yakan toyotalar var.castrol gtx 20/50 koyun 5000 km de değiştirin.birde çok önemli birşey var yağa tamamlama yaptıkça yağ hemen eksilir.bu yeni yağın eskimiş yağın yapısına etkiden oluyor.denerseniz sizde aynı kanaata varırsınız.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Mayıs 25, 2010, 21:24:47 »
castrol gtx 20 50    25 lira civarı 4 litresi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mayıs 25, 2010, 21:45:55 »
castrol gtx 20 50    25 lira civarı 4 litresi

20 50 kalın değil mi ? klavuzda 5-30 diyor..  yağ yakma gerçekten 2005 e kadar olan her toyotada var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mayıs 25, 2010, 21:54:01 »
20 motor soğkken 50 sıcakken olan viskositesi.şimdi performans otomobillerinde bmw gibi 10/60 ful sentetik kullanıyorlar.hele yağ yakan arabada 20 50 faydalıdır.sorun olmaz.motor sesinin değiştiğini göreceksiniz.ayrıca koyduğunuz katkılar viskoziteyi arttırarak yağ eksiltmesini azaltıyor.üstelik gtx ekonomik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mayıs 25, 2010, 21:56:23 »
bu modellerin sekmanları yumuşak ,motorun ilk 5000-10000 kilometresi sert kullanılmışsa yağ erken eksilmeye başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #137 : Haziran 26, 2010, 16:09:21 »
Arkadaşlar merhaba 2010 model manuel araçta ilk kez başımıza geldı yag eksılme 8500 km de 3 litreye varan bir eksiltme servise götüdük,
Baktılar ettiler normal dediler herneyse araç çoklugumuzdan sesimizi biraz daha yükselltik kontrollar sonunda turbo dediler turbo değişti ama sorun değişmedi
devam etti artık büyük bir problem haline geldi toyotadan mühendisler geldi 8500 de bu kadar eksilme normaldedı tabikendi çapında haklı bizim için asla normal değil araçlarımız akşama kadar yollarda mailler yazılar derken belçikadan bir turbo getirdiler şuan için testlerde bayaga başarılı bakalım ne olucak bu arada mmt vites araçlarımızda 7000 km den sonra aynı sorunu yaşadı bakalım sonuç ne olucak ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Haziran 27, 2010, 02:52:25 »
Gecmis olsun Erdal Bey, insallah problem kolaylikla cozulur.

Bu MMT'yi Toyota ne zaman kaldiracak yahu? Sikayetler diz boyu.Yeni arac alacaklara cagri: MMT dusunmeyin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #139 : Haziran 27, 2010, 15:18:05 »
merhabalar
benim arac 9500 km de meyilli yolda yag uyarisi verdi ve 10.000 bakimina girdim
normal oldugunu soylediler
hep birlikte takipteyiz