0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2000 model 1.4 terra aracım yağ değişiminden sonra 4.lt yağ yakmış neden bu kadar yağ yakmış olabilir.yağı değiştireli 5000 km olmuş servistekiler revizyon gerekli diyor.yardımcı olurmusunuz?
paylasiminiz icin cok tesekkurlerbenim arabam da henuz 2400 km de ve hic yag kontrolu yapmadim bunu da kontrol ederim.yalniz sanki hisirdama gibi bir ses geliyor bana daha once de dizel arac kullanmadigim dan normal geliyor.turbo daki sesi nasil anlariz bunu bilen varmi?
Herkese selam..aracım 2010 dizel. 4 ay oldu yaklaşık. şu an 7500 km. ve yakıt normal ortalamalara göre biraz yüksek henüz. Ayrıca 15 gün önce düşük yağ seviyesi gösterge uyarısı yandı. hemen servise gittim (nataş) 1,5 lt. yağ ilavesi yaptılar. Ben biraz araştırdım, genelde yeni araçlar için eksiltir diyolar ancak bu kadar da eksiltirmi dedim ve soruşturdum. Bi arkadaşım Toyota'ya durumu bildir, ileride daha büyük bi sorun yaşayabilirsin dedi. Ve toyota'ya mail attım. geçtiğimiz Salı günü servisten aradılar, merkezden talimat geldi, aracınızın turbosunu değiştireceğiz dediler. Ertesi gün bıraktım değiştirdiler. içindeki bilyalar üretim hatasından dolayı fazla aşınmış. Yağ yakma sebebi ve yakıt sarfiyatının fazla olmasının sebebini bu şekilde açıkladılar... Sizlere soruyorum aynı problemi yaşan oldumu? olduysa ne gibi bir önlem aldınız?