Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224058 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #80 : Aralık 03, 2009, 16:28:13 »
muhsin bey ilk önce kacak varmı onu araştırın. bir iki contayla işi halledebilirsiniz. fakat bir gerçek var; vvt ler (2005 e kadar mış) yağ eksiltiyor. yağ kaçağı yok, yanma varsa ve makul seviyede ise arabanıza yağ ekleyerek binin derim. ben öyle yapacam. aşağı yukarı bende iki ay önce arabamı aldım. sizinle aynı sorunu yaşıyorum. benim arabamda 2000 km de 1 litre kadar yakıyor. ama gerceği söyleyecek olursam benimde canım sıkıldı. görüşmek üzere.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 03, 2009, 16:28:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #81 : Aralık 04, 2009, 16:55:22 »
teşekkür ederim güner bey bu arada yağ çubuğundaki iki çizgi kaç litre acaba ben 1 diye biliyorum selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #82 : Aralık 05, 2009, 01:02:48 »
en alt çizgi ile orta çizgi arası 1 litrey miş. orta çizgi normal seviyeymiş. en üst çizgi ise maksimum yağ seviyesiymiş. size önerim orta çizgiyi yukarı fazla geçmeyin. bor powerle 120 km yaptım bir şeyler söylemek için ve karar vermek için çok erken ama. seste azalma ve daha düzgün rolantiden bahsetmiştim zaten. arabada performans artışı oldu gibi, her nedense araba daha sevimli gelmeye başladı. ayrıca araba soğukken çalıstığında iticilerden ses geliyordu bu sabah çalıştırdığımda o ses belli belirsizdi. ayrıca ısınıncaya kadar rolanti 1500 devirlerde olurdu şimdi 1700 e kadar çıktı? ve ısındıkdan sonra beklemede 500 ler çivarında titreyerek dururdu şimdi 600 çivarında titremeden duruyor? hayırmıdır bilmiyorum, bana göre motorun rahat çalıştığını gösteriyor gibi. bor powerin etkisinin 30000 km olduğunu söylediler. pek inanmıyorum. ben 10000 de razıyım. yağ eksiltmeyi engelleyip engellemediğini tesbit edemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Aralık 10, 2009, 04:11:55 »
Merhaba arkadaşlar bende 2001 1.4 vvt-i corolla var.70000 km ye kadar benzinli aracıma lpg taktırıp 70000 periyodik bakımını yetkili servisinde yaptırdım.Bu zamana kadar sıfır yağ eksiltme vardı.80000 bakımına 3500 km geç giderek yani 83500 de acı gerçeği gördüm.Aracım 1 litre eksiltmişti.Usta bu modellerin sorunudur bu dedi.O günden sonra yağ çubuğunun yerini öğrendim.Yaklaşık olarak 2000 kmde 1 lt.eksiltmeye kadar vardı bu gidiş.Taki 110000 kmde borpower kullandım.şu anda arabam 116000 de 6000 km de 1.5 lt yağ eksiltti.kısaca borpower yağ yakmasını azalttı.çekişte belirgin artış,ilk 2-3000 kmde seste belirgin azalma oldu.Motor rahatlamıştı.Yanlız size tavsiyem bor power ın kullanma talimatına çok iyi uyun.zira abimde arabasına kullandı fakat memnun kalmadı.çünkü kullanma talimatına uygulamamış.özellikle motor yağı yeni değişmiş olmalı motor sıcakken konulmalı.kutuyu boşaltmadan önce en az 15 dkk.iyice çalkalayın.koyduktan sonra 10 dkk rölantide çalıştırın.sonra 15-20 km gezin.Göreceksiniz çok şey farkedecek.Ben yağ konusundada şunu gördüm.Orjinal toyota yağı çok kaliteli değil.örneğin son 2 bakımda castrol magnetic 10/40 kullandım yağın rengi daha geç kararıyor.Vizkositeside daha geç seyreliyor.15/40 denemeyi düşünüyorum tabi bor powerla beraber tahminim 10000 de 1 lt ye düşecek eksiltme.Yağ yakmanın hep zararı olacak değil en önemli faydası araçta performans artıyor.güç artıyor.nede olsa karışık yakıyor.(Ustanın söylemi bu)Size bir başka tavsiyem aracınız yağ yakıyorsa 40000de değişecek bujilerinizi 20000 de değşitirin zira çok faydasını göreceksiniz.Yanlız şunu belirtmeliyim ne olursa olsun arabanız toyotaysa canınızı sıkmaya gerek yok en kötüsü bile vosvoslardan,opelllerden çok daha sağlam.saygılar...(Birde unutmadan aracım tecrübeyle sabitlendi şehir içi kullanımda daha az yağ eksiltiyor.Ş.arası yolculuklarda daha fazla eksiltiyor.sebebide bence en asgari 120km/h ile kullanmamda.Şehir içinde 3000 deviri geçmem ama şehirler arasındada 3500 ün altına inmem)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #84 : Aralık 10, 2009, 19:18:27 »
güner bey benim arabamın yağ çubuğunda sadece 2 çizgi var en ucu ile ilk çizik yaklaşık 1 cm ilk çizik ile ikinci çizıik 1,5 cm kadar  , birde aracın kullanma klavuzunda filtreli 3,7litre yağ konulması gerektiği yazılıyor benim usta 4,5 litre yağ koydu yani 0,8 lt fazla, seviye de ikinci çizginin üstündeydi 2mm kadar şu anda da seviyesi ikinci çizginin 3mm altında ayrıca yağ konusunda kullnmma klavuzunda yüksek devirde iken 1000 km de 1 lt yağ eksilmesi normaldir diyor.    bor power içinde yorumlarınzı bekliyorum teşekkür ederim   iyi  günler                     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Aralık 10, 2009, 20:49:16 »
muhsin bey şu sıralar fazla kilometre yapmadığım için eksilmeyi farkedemedim. fikri beyin dediği gibi, arabamız lpg takıldıktan sonra aşırı yağ eksiltmeye başlıyor. ayrıca yüksek devirlerde daha fazla eksiltme yapıyor. bor poweri fikri beyin dediği gibi motora ekledim. tek bir eksikle. arabmamdaki motor yağı 2000 km yapmıştı. yeni yağ değişiminde uygulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 10, 2009, 21:03:10 »
 Muhsin Bey sizi Tanışma bölümümüzde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Aralık 17, 2009, 16:10:58 »
bor poweri araca koyduktan sonra bu gün itibarıyla 600km yol yaptım. yağ çubuğunu kontrol ettiğimde tahminimce 1-2mm kadar eksilme olduğunu gördüm. normalde 600 km de 4-5 mm eksilme oluyordu. bu benim için senindirici bir sonuç. bu katkı maddesini tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Aralık 29, 2009, 15:31:10 »
bor powerden sonra 1000 km de 4 mm eksildiğini tespit ettim. ayrıca 10w60 hakkında da araştırma yapıyorum. bizim arabalar için öneriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #89 : Aralık 30, 2009, 19:30:57 »
4 mm kaç litre ye karşılık gelir acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Aralık 30, 2009, 23:36:36 »
yağ çubuğunda 3 çizgi var. en alt seviye çizgi tehlikenin başladığını bildiriyor. en alt seviyede 3 litre yağ kalmıştır. 1 litre yapğ ekleyince orta cizgiye geliyor. yani motorda 4 litre yağ oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ocak 01, 2010, 05:10:22 »
bor powerden sonra 1000 km de 4 mm eksildiğini tespit ettim. ayrıca 10w60 hakkında da araştırma yapıyorum. bizim arabalar için öneriliyor.

Güner bey önemli olan sizin araba için önerilmesi değil, sizin yaşadığınız iklim koşulları için önerilip önerilmemesidir. aşağı yukarı her yağ numarası her araba için kullanılabilir ama iklim koşulları bunnu gerektiriyorsa. Bir corolla kullanıcısı için ankarada 10w-60 yağ kullanmak yanlış olur ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ocak 02, 2010, 03:37:08 »
değerli dostlar anladığım kadarı ile 1,4 lerde yağ yakma sorunu var TOYOTA nın bu sorundan haberi varmı ve bu sorun için ne yapıyor,yağ yakan araçları için(servis tespit ettiyse) ücretsiz bakım yapıyormu???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #93 : Ocak 02, 2010, 12:36:39 »
Herkese selam..
aracım 2010 dizel. 4 ay oldu yaklaşık. şu an 7500 km. ve yakıt normal ortalamalara göre biraz yüksek henüz. Ayrıca 15 gün önce düşük yağ seviyesi gösterge uyarısı yandı. hemen servise gittim (nataş) 1,5 lt. yağ ilavesi yaptılar. Ben biraz araştırdım, genelde yeni araçlar için eksiltir diyolar ancak bu kadar da eksiltirmi dedim ve soruşturdum. Bi arkadaşım Toyota'ya durumu bildir, ileride daha büyük bi sorun yaşayabilirsin dedi. Ve toyota'ya mail attım. geçtiğimiz Salı günü servisten aradılar, merkezden talimat geldi, aracınızın turbosunu değiştireceğiz dediler. Ertesi gün bıraktım değiştirdiler. içindeki bilyalar üretim hatasından dolayı fazla aşınmış. Yağ yakma sebebi ve yakıt sarfiyatının fazla olmasının sebebini bu şekilde açıkladılar... Sizlere soruyorum aynı problemi yaşan oldumu? olduysa ne gibi bir önlem aldınız? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ocak 02, 2010, 12:37:55 »
 Öncelikle sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanıyabilir miyiz Ersan Bey?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #95 : Ocak 02, 2010, 12:49:50 »
Ergün bey, kusura bakmayın, siteyi ve prosedürü detaylı incelemeden buraya yazmışım.:-( Uyarınız üzerine tanışma bölümünde kendimi tanıttım. iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Ocak 02, 2010, 12:59:29 »
benim aracım 8000 km de düşük yağ uyarısı verdi o yüzden 10000 bakımını erken yaptırdım ama bana turboyla ilgili bi sorundan bahsetmediler sadece araç sıfır olduğu için erken yağ yaktığını söylediler araçla ilgili başka bir sorun yaşamadı.Peki siz turboda sorun olduğunu hissettiniz mi?açıkcası benimde aklım karıştı şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 02, 2010, 12:59:57 »
Doğrusunu söylemek gerekirse bu şekilde bir problemi forumda ilk defa duyuyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Ocak 02, 2010, 13:02:33 »
ayrıca aracınızı şehir içi ortalama yakıt tüketimi nedir?benim ki 6.1 civarında ve yokuşlu bir yerde sürüş yapıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #99 : Ocak 02, 2010, 13:10:11 »
Murat bey, öncelikle aracımdaki yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi rakamı 6,2 ancak, daha az yakanları biliyorum aynı araçta. Turboyla ilgili hissettiğim bir problem olmadı açıkcası. Yatır sarfiyatını önümüzdeki günlerde takip edeceğim. Turbo yeni değişti çünkü. aslında 10.000 km bakımdan sonra daha da şekillenir durum. sizinde aracınızın yağ sarfiyatı olduğunu söylemişsiniz, kaç litre yağ tüketimi oldu. Benimki 5700 km de 1,5 lt., belki sizinki daha azdır, yani aracın yeni olmasıyla ilgilidir doğrudan.