Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #1020 : Kasım 09, 2013, 20:50:35 »
Maaleef Mahmut senin durumunu biliyorum. Senin aracın fatura bedeli neydi?

Aksesuarlarla 36000 tl sadece araç 32000 tl gözüküyor .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1020 : Kasım 09, 2013, 20:50:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1021 : Kasım 09, 2013, 20:51:30 »
Aksesuarlarla 36000 tl sadece araç 32000 tl gözüküyor .

5 yıl dolunca satıyım desen daha iyi fiyata satarsın.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1022 : Kasım 09, 2013, 21:01:44 »
5 yıl dolunca satıyım desen daha iyi fiyata satarsın.

Aynen abi . :)

Hayır sorun sadece o değil . Şu an dava açsam kazansam alacağım para en iyi ihtimalle aksesuarla 36000 tl . 36000 tl aldım aracı onlara verebilmem için 20000 tl civarı vergi yatırmam gerekecek bana 16000 tl kalacak . :)  Bazı avukatlar ötv yi onlar öder diyor ama emin değiller . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1023 : Kasım 09, 2013, 21:05:05 »
Aynen abi . :)

Hayır sorun sadece o değil . Şu an dava açsam kazansam alacağım para en iyi ihtimalle aksesuarla 36000 tl . 36000 tl aldım aracı onlara verebilmem için 20000 tl civarı vergi yatırmam gerekecek bana 16000 tl kalacak . :)  Bazı avukatlar ötv yi onlar öder diyor ama emin değiller . :)

O riske girilmez adalet sistemi ortada zaten :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1024 : Kasım 09, 2013, 21:08:17 »
O riske girilmez adalet sistemi ortada zaten :)

Aynen abi zaten 1.5 sene kaldı . 1.5 sene sonra takasta kullanmayı düşünüyorum artık kaça giderse . 1.5 sene dedimde birde şu var şimdi dava açsam 1.5 sene sonra sonuçlanacağı meçhul . Yani nereden tutsan elinde kalıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1025 : Kasım 10, 2013, 16:23:40 »
ÖTV'yi senin ödenen çok mantıksız olur ama avukatların bile emin olamadığı bir hususta bizim laf söylememizok doğru değil.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1026 : Kasım 10, 2013, 20:32:39 »
ÖTV'yi senin ödenen çok mantıksız olur ama avukatların bile emin olamadığı bir hususta bizim laf söylememizok doğru değil.

Abi aynen mantıksız ama kanun öyle . Aslında kanunda ötv muafiyetiyle alınmış araçların garantiden geri iadesi veya değişimi hakkında bir düzenleme yok . Şöyle ki abi ben 5 yıldan önce yine ötv muafiyetli bir araç almam için tek şart var oda bu aracın pert olup hurdaya çıkması . Onun haricinde her ne nedenle olursa olsun bu aracı başka birinin üstüne geçirebilmem için ödemediğim ötv yi ve mtv leri ödemem lazım . Bazı avukatlar bu konuda mahkeme kararı iel karşıya ödetiriz derken bazıları cevap vermek istemedi . Birde hangi avukata sorduysam daha önce böyle bir davaya bakmadıklarını söylediler bende ondan vaz geçtim .

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: 2012 corolla yag sorunu normal mı ?
« Yanıtla #1027 : Kasım 11, 2013, 16:43:50 »
arkadaşlar aynı binada oturduğumuz bir arkadaşım ben garajda 2002 me bakım yaparken yanıma geldi ve 2013 A5 inin yağ lambasının yandığını bir süre sonra söndüğünü söyledi, araştırdık arabada yağ çubuğu yok. kullanıcı kitabını alıp eve geldim, okuyunca yağ seviyesinin radyo ekranında görüldüğünü öğrendim. kitapta her 1000 km de 0.5 litre eksiltebilir yeni arabalarda bilhassa ilk 5000 km daha fazla eksiltebilir diyor. 2.0 dizel audi böyle olunca (160-170 bin tl lik araba) toyotada bu durumun olması normal galiba.

Üstad geçmiş olsun çözümü yok... Kesinlikle yasal yola başvur mağduriyeti gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Auris d4d yağ yakma
« Yanıtla #1028 : Aralık 02, 2013, 23:24:19 »
Merhaba 2010 model Auris sahibiyim. Araç ilk günden beri 5-6 bin km de bir yağ değişimi istiyor. İlk seferde servise gittiğimde bu normal zaten kitapçıkta da yazıyor okumadınız mı deyip ilgilenmediler yağ takviyesi yaptılar (parasını da aldılar). O günden beri yağ ışığı yandıkça ilave yaptık. Bugün öğreniyorum ki Toyota bu konudaüretim hatası olduğunu kabul etmiş, teknik servis bülteni yayınlamış, bu bültende de motor hatası olan şasi numaralarını yayınlamış. Şimdi kontrol ettim benim aracım da bu listede var. Yani 3 senedir ayıplı mal kullanmışız. 2012 den beri araç defalarca servise gitti, ve o servis yetkilileri bu durumu bildikleri halde beni uyarmadılar. Bu konuda çizmem gereken yolu tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum.
teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1029 : Aralık 26, 2013, 00:25:10 »
bu konuda çok yazıldı çizildi. bütün arkadaşlar dertli olanlar diğer meraklılar destek oldular.
benim araba ise 2010 model 6 vites d4d mmt 205 tork. benim arabada da 20.000 km den beri yağ eksiltme nedeni ile devamlı müdahale ediliyor. ilk önce; turbo daha sonra vakum pompası, değişti. yağ eksiltme azaldı azaldı ama maalesef bitmedi. bunun üzerine 50.000 km bakımında piston sekman ve diğer yan parçalar değişti.
Benim arabada izmir tokullar serviste arkadaşlar hakikatten ellerinden gelen her şeyi fazlası ile yaptılar sağ olsunlar. artık revizyon sonrası 2 bakım geçirdi. 70.000 km bakımda çıkan yağı ölçtürdüm. 2,750 lt yağ çıktı. 1,450 lt eksiltmiş gözüküyor. bu normal mi bilemiyorum. ama lamba filan da yakmadı. yenilerde hiç yokmuş diye duydum şans bize vurdu. bu servis aralığında pekte sakınarakta kullanmadım. yani anlayacağınız araba 10.000 km yi rahat rahat dolduruyor sorunsuz. her serviste 5w30 mobil1 tam sentetik yağ konuluyor. ama eksiltme var. bunun üzerine Toyota merkez e de 2 konuda yazı yazdım.
1. forever kart ile yönlendirme sonrasında BP mazot almam sonrasında arabada rölantide düşme kalkmalar, sert ve gürültülü çalışma olmaya başladı dedim bir problem olursa motorda karşılayacakmısınız dedim. Geri dönüş servis formeninden geldi. beni sormuşlar ne kadar bilinçli diye onlarda bu işi eni konu takip eder araştırır demişler. Merkezde akaryakıt ist değiştirsin demiş. diğer bp istasyonu ile ilgili de şikayet etsin. Nasıl iş anlamadım. sen anlaşma yapıyorsun akaryakıtta sıkıntı var diyor müşteri hemen sen sorgulama bana ne diye test ettiriyorsun ki. Yahu zaten BP 2 kr pahalı birde kalitesiz bende komple vaz geçtim. şimdi 1 sefer Shell den 1 sefer de opetten aldım düzeldi. sorun yok.
2. revizyon sonrası araba yağ eksiltmeye devam ediyor ama ikaz lambası da yanmıyor yani 10.000 km tamamlıyor dedim ne olacak bu durum en sonunda dedim. yeni yazılı bir şey yok. yine formen döndü. biz sonuna kadar arkasındayız markamızın demişler. ya yazılı versene ama yok. en büyük merakım daha ne gibi bir işlem yapılabilir bu durumdan sonra?
bizim arabalara anladığımız kadarı ile yapılabilecekler yapıldı. geçen gün reno megane bakıma 2000 km kalmış yağ çubuğundan yağ seviyesi, sadece en üst çizgiden 1 mm gibi altta idi. benim 2000 km dolmadı üst çizgiden aşağı indi bile. yani idare ediyorda ıkına sıkıla ediyor. bu nereye kadar gidecek hakikatten merak ediyorum yine mi rektifiye olacak? bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bizleri bilgilendirmelerini bekliyoruz.
biz arabalarımıza gönül rahatlığı ile binmek istiyoruz, mazotun rahatlığına alıştık çok da ekonomik son zamlar ile şu an 18,89 kr şehirler arasında 3,9 lt/100 km ile ortalama 100 km hızla yol yapıyor. mükemmel kaçışı ısıtma soğutma performans çok çok iyi ama işte kafamız karışık.
mahkeme bir çözüm olmakla birlikte bu durumda neler olacağını hakikatten teknik açıdan da merak ediyorum. yani yapılanlar bitti mi? bundan sonra her an yandı yanacak tedirginliği ile mi kullanacağız?
bilmediğimden tahminler yürütmeye çalışıyorum, acaba revizyon metod ve veya kullanılan malzemeler, piston açılarından bahsediyorlar onlarmı hatalı yapılıyor? engin deneyim ve bilgili arkadaşlardan özellikle Toyota fabrikada çalışan arkadaşlardan bilgi bekliyoruz.
yeni yılda herkse sağlık sıhhat kazasız günler dilerim.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1030 : Aralık 26, 2013, 00:53:20 »
Dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz madem.denediler revizyonu olmuyorsa artik komple sandik motor degistirmeliler. Ve ellerinde mutlaka var saglam motorlardan ozellikle yapmiyorlar arabadan bu konu disinda memnunsaniz servise baski uygulayin olmuyorsa mahkemeye sandik motor talebiyle basvurun ama oluyor mu bilmiyorum sadece tahmin. Allah yardimciniz olsun simdiden :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1031 : Aralık 26, 2013, 09:37:24 »
bu konuda çok yazıldı çizildi. bütün arkadaşlar dertli olanlar diğer meraklılar destek oldular.
benim araba ise 2010 model 6 vites d4d mmt 205 tork. benim arabada da 20.000 km den beri yağ eksiltme nedeni ile devamlı müdahale ediliyor. ilk önce; turbo daha sonra vakum pompası, değişti. yağ eksiltme azaldı azaldı ama maalesef bitmedi. bunun üzerine 50.000 km bakımında piston sekman ve diğer yan parçalar değişti.
Benim arabada izmir tokullar serviste arkadaşlar hakikatten ellerinden gelen her şeyi fazlası ile yaptılar sağ olsunlar. artık revizyon sonrası 2 bakım geçirdi. 70.000 km bakımda çıkan yağı ölçtürdüm. 2,750 lt yağ çıktı. 1,450 lt eksiltmiş gözüküyor. bu normal mi bilemiyorum. ama lamba filan da yakmadı. yenilerde hiç yokmuş diye duydum şans bize vurdu. bu servis aralığında pekte sakınarakta kullanmadım. yani anlayacağınız araba 10.000 km yi rahat rahat dolduruyor sorunsuz. her serviste 5w30 mobil1 tam sentetik yağ konuluyor. ama eksiltme var. bunun üzerine Toyota merkez e de 2 konuda yazı yazdım.
1. forever kart ile yönlendirme sonrasında BP mazot almam sonrasında arabada rölantide düşme kalkmalar, sert ve gürültülü çalışma olmaya başladı dedim bir problem olursa motorda karşılayacakmısınız dedim. Geri dönüş servis formeninden geldi. beni sormuşlar ne kadar bilinçli diye onlarda bu işi eni konu takip eder araştırır demişler. Merkezde akaryakıt ist değiştirsin demiş. diğer bp istasyonu ile ilgili de şikayet etsin. Nasıl iş anlamadım. sen anlaşma yapıyorsun akaryakıtta sıkıntı var diyor müşteri hemen sen sorgulama bana ne diye test ettiriyorsun ki. Yahu zaten BP 2 kr pahalı birde kalitesiz bende komple vaz geçtim. şimdi 1 sefer Shell den 1 sefer de opetten aldım düzeldi. sorun yok.
2. revizyon sonrası araba yağ eksiltmeye devam ediyor ama ikaz lambası da yanmıyor yani 10.000 km tamamlıyor dedim ne olacak bu durum en sonunda dedim. yeni yazılı bir şey yok. yine formen döndü. biz sonuna kadar arkasındayız markamızın demişler. ya yazılı versene ama yok. en büyük merakım daha ne gibi bir işlem yapılabilir bu durumdan sonra?
bizim arabalara anladığımız kadarı ile yapılabilecekler yapıldı. geçen gün reno megane bakıma 2000 km kalmış yağ çubuğundan yağ seviyesi, sadece en üst çizgiden 1 mm gibi altta idi. benim 2000 km dolmadı üst çizgiden aşağı indi bile. yani idare ediyorda ıkına sıkıla ediyor. bu nereye kadar gidecek hakikatten merak ediyorum yine mi rektifiye olacak? bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bizleri bilgilendirmelerini bekliyoruz.
biz arabalarımıza gönül rahatlığı ile binmek istiyoruz, mazotun rahatlığına alıştık çok da ekonomik son zamlar ile şu an 18,89 kr şehirler arasında 3,9 lt/100 km ile ortalama 100 km hızla yol yapıyor. mükemmel kaçışı ısıtma soğutma performans çok çok iyi ama işte kafamız karışık.
mahkeme bir çözüm olmakla birlikte bu durumda neler olacağını hakikatten teknik açıdan da merak ediyorum. yani yapılanlar bitti mi? bundan sonra her an yandı yanacak tedirginliği ile mi kullanacağız?
bilmediğimden tahminler yürütmeye çalışıyorum, acaba revizyon metod ve veya kullanılan malzemeler, piston açılarından bahsediyorlar onlarmı hatalı yapılıyor? engin deneyim ve bilgili arkadaşlardan özellikle Toyota fabrikada çalışan arkadaşlardan bilgi bekliyoruz.
yeni yılda herkse sağlık sıhhat kazasız günler dilerim.
Sayın CARAN,

İki bakım arasında lamba yakmayacak kadar bir eksiltme var ise canınızı hiç sıkmayın. Benimde iyileştirilmiş parçalar ile değişim olalı 17.000km oldu, ilk 10.000 bakımında eksiltme 1,4LT kadardı şimdiki duruma göre 10.000km sonunda yaklaşık 1-1,1LT olacak gibi. Konu ile ilgili çok kişi ile görüştüm. Hatta toyotanın garantili işlerini yapan rektifiyeciler benim müşterim. Oradaki en tecrübeli ustanın dediği aynen şu "İki bakım arasında lamba yakmıyorsa o motor kolay kolay ölmez.".

Aslında bu eksilmeyi daha da azaltma imkanı varmış ama toyota blok üzerinde işlem yapılmasını istemiyormuş. Ustanın dediğine göre blok içi 0,02 honlama yapılsa şikayet eden kalmazmış. Bu değer ile segmanın tansiyonu etkilenmezmiş.

Garantisi bitmiş bir araca 0,50 farklı piston kullanarak revizyon yapmış, eksiltme 0,4LT/10.000km. Yani her halükarda eksiltme var ve olacak aksi taktirde motor bitecek. 
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1032 : Aralık 26, 2013, 10:20:16 »
Sayın CARAN,

İki bakım arasında lamba yakmayacak kadar bir eksiltme var ise canınızı hiç sıkmayın. Benimde iyileştirilmiş parçalar ile değişim olalı 17.000km oldu, ilk 10.000 bakımında eksiltme 1,4LT kadardı şimdiki duruma göre 10.000km sonunda yaklaşık 1-1,1LT olacak gibi. Konu ile ilgili çok kişi ile görüştüm. Hatta toyotanın garantili işlerini yapan rektifiyeciler benim müşterim. Oradaki en tecrübeli ustanın dediği aynen şu "İki bakım arasında lamba yakmıyorsa o motor kolay kolay ölmez.".

Aslında bu eksilmeyi daha da azaltma imkanı varmış ama toyota blok üzerinde işlem yapılmasını istemiyormuş. Ustanın dediğine göre blok içi 0,02 honlama yapılsa şikayet eden kalmazmış. Bu değer ile segmanın tansiyonu etkilenmezmiş.

Garantisi bitmiş bir araca 0,50 farklı piston kullanarak revizyon yapmış, eksiltme 0,4LT/10.000km. Yani her halükarda eksiltme var ve olacak aksi taktirde motor bitecek. 
  dizel motorlar benzinli gibi değil, ben daha yağ eksiltmeyen dizele rastlamadım, audi A5 2.0 5bin km de 1.5 litre eksiltti. VW golf eksiltiyor arkadaşımda var, oğlumun FİAT FİORİNO eksiltiyordu. fakat en mühimi kimse yağ eksiltmeyi dile getirmiyor normal karşılıyor. revizyon yapılan D4D ler motor alıştıkça eksiltmeyi azaltacaktır. araba ne marka olursa olsun arada bir hiç olmazsa 1000 km bir yağ çubuğundan kontrol edilerek arabada bulundurulacak 1 litrelik yedek yağdan eksiltmeyi tamamlamak gerekir. nasılki hiç yağ eksiltmeyen benzinli motor LPG kullanınca yağ eksiltmeye başlıyor, bunun sebebi LPG nin verdiği enerjinin yüksek olması, dizelde aynı şekilde yüksek enerji ve hararet ürettiğinden bir miktar yağ eksiltmesi normaldir. bence arabalarınızdan soğumayın, yağınızı kontrol edin tamamlayın ve keyifle kullanın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1033 : Aralık 26, 2013, 13:26:33 »
arkadaşlar
bütün formudaşlara merhaba
inanın bu hızlı geri dönüşlere ne desem az gelir çok ama çoook sağolun iyiki hepiniz varsınız. bizleri buluşturan  iyiki bu site var.
verdiğiniz bilgiler çok değerli, beni çok rahatlattı.
zaten çok memnun olduğum arabama sizlerin beni rahatlatmalarınız sonucu artık gönlüm içim rahat binmeye devam edeceğim. sağolun var olun.
yeni yılın hepimize hepinize ailelerinize önce sağlık mutluluk ve güzel dostluklar getirmesi dileklerimle selam ve saygılar
sağlıcakla kalınız.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1034 : Aralık 26, 2013, 16:53:16 »
Bugün rektifiyeci müşterimde bu konu geçti, tesadüfen orda federal mogul çalışanı vardı. Bu konu ile ilgili mahkemeye başvuran bir kullanıcı için bilirkişi olarak görüş vermiş. Verdiği görüş "bu özelliklere sahip motorun yağ eksiltmesi normaldir, üretici firma ile görüşün." aynen bu. Önceki mesajlarımda da yazdığım gibi bu eksiltme normal karşılanıyor.

2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1035 : Aralık 26, 2013, 17:36:18 »
değerli arkadaşlar;
bu konuda çok değişik yazışmalar, işlemler vb. oldu. geçen gün 10000 bakım için van yetkili servisine gittim. durumdan bahsettim. verilen cevap her dizel araç 10000 km de 1-1,5 lt yağ eksiltir şeklinde oldu. bu ne derece doğrudur bilemiyorum. ancak anladığım kadarıyla iki bakım arasında sorun çıkmazsa kullanmaya devam :)

birde şunu sormak istiyorum;

normalde bizim araçlara 4.3 lt yağ kullanılırken benim aracıma 4.5 lt katmışlar sorduğumda filtre payı da var dediler pek inanamadım?

bir de ben ilk bakımı haziran 2013 te yaptırdım o zaman araç 6000 km deydi. 6 ay geçti bir sonra ki bakımın tarihi de gelmiş oldu. servise gittiğimde aracım 11.000 km deydi. bakım yapıldı. ancak bir sonraki bakım tarihi olarak tam 1 yıl sonrası veya 10.000 km verildi. hani 6 ay ya da 10.000 di ne oldu da 1 yıla çıktı. hoş benim avantajıma olan bir durum çünkü 1 yılda zor 10.000 km yapıyorum.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1036 : Aralık 26, 2013, 17:46:16 »
değerli arkadaşlar;
bu konuda çok değişik yazışmalar, işlemler vb. oldu. geçen gün 10000 bakım için van yetkili servisine gittim. durumdan bahsettim. verilen cevap her dizel araç 10000 km de 1-1,5 lt yağ eksiltir şeklinde oldu. bu ne derece doğrudur bilemiyorum. ancak anladığım kadarıyla iki bakım arasında sorun çıkmazsa kullanmaya devam :)

normalde bizim araçlara 4.3 lt yağ kullanılırken benim aracıma 4.5 lt katmışlar sorduğumda filtre payı da var dediler pek inanamadım?

bir de ben ilk bakımı haziran 2013 te yaptırdım o zaman araç 6000 km deydi. 6 ay geçti bir sonra ki bakımın tarihi de gelmiş oldu. servise gittiğimde aracım 11.000 km deydi. bakım yapıldı. ancak bir sonraki bakım tarihi olarak tam 1 yıl sonrası veya 10.000 km verildi. hani 6 ay ya da 10.000 di ne oldu da 1 yıla çıktı. hoş benim avantajıma olan bir durum çünkü 1 yılda zor 10.000 km yapıyorum.

Yeni filtre yağı daha iyi çekeceğinden bir kısmı buraya gider. Koyulan litre normal bence. Siz onların 6 ay dediğine bakmayın normal bakım periyotu 1 yıl veya 10Bin km aslında.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1037 : Aralık 26, 2013, 18:32:12 »
Almanlarin mantigidir misa ve ozdur. Yag eksilten motor saglikli.motordur. Ama bunu sahinlerin gibi yakmask degil herseyiyle saglam aracin eksiltmesinden bahsediyorlar.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #1038 : Aralık 26, 2013, 18:49:27 »
değerli arkadaşlar;

Abi yağ eksiltme konusunda birşey demicem . 6 ay 1 yıl konusunda bence 6 ayı kafanıza takmayın 10000 km veya 1 yıl dolduğunda götürün . 6 ay çok erken .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1039 : Aralık 27, 2013, 06:58:27 »
Teşekkürler arkadaşlar. Bende sizin gibi düşünüyorum. Mesela yoktan yere 4000 km sonra tazecik yağı değiştirdiler. Zaten servis fiyatlarına hiç girmiyorum bile. Normalinden %100 bariz fiyat farkı var ki resmen soygun :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)