0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler arkadaşlar. Bende sizin gibi düşünüyorum. Mesela yoktan yere 4000 km sonra tazecik yağı değiştirdiler. Zaten servis fiyatlarına hiç girmiyorum bile. Normalinden %100 bariz fiyat farkı var ki resmen soygun
turbolu motorlarda fazla yağ çok zararlıdır ve tuboyu bozabilir, ben senin yerinde olsam fazla olan yağı çektiririm. tahminim yağ eksiltmesini ve ışığı yakmasını önlemek için fazla yağ koyuyorlar. bu için ilacı arabanızın yağını sık sık kontrol edip eksileni tamamlamaktır. 10 bin km yi 1- 1.5 litre eksiklikle tamamlamak motora çok zarar verir.
Abi ben hem bu yüzden hemde memnun kalmadığımdan en son dışarıda özel serviste yaptırdım bakımı . Eğer garantiniz bittiyse parçaları alıp dışarıda yaptırmanızı tavsiye ederim .
Atilla amca bende sizin gibi düşünmüştüm ilk. ama sonradan filtre yeni olunca dolması için normaldir diye düşündüm. zararı varsa nasıl çektireceğim acaba?Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2013, 17:46:37ah kardeşim araba daha 1 yaşında yeni oldu. keşke garanti bitmiş olsaydı bende dışarıda yaptırırdım.birde şu takıldı aklıma ben serviste castrol edge en iyi yağlardan dedim ama pek onaylamadılar. onlarda mobile ürettiriyor toyota dediler. catrol iyi değil mi sizce de?
Onur senin arabanın kullanıcı kitabında filtreli veya filtresiz ne kadar yağ aldığı yazılıdır ona bakarsan iyi olur. toyota yağı texaco dan alıyor ben toyota yağ varilinin üstünde texacoda doldurulmuştur yazısını gördüm.
Aah kardeşim araba daha 1 yaşında yeni oldu. keşke garanti bitmiş olsaydı bende dışarıda yaptırırdım.birde şu takıldı aklıma ben serviste castrol edge en iyi yağlardan dedim ama pek onaylamadılar. onlarda mobile ürettiriyor toyota dediler. catrol iyi değil mi sizce de?
Teşekkür ederim Atilla amca. yarın hemen bakacağım. demek ki % 90 yine servis beyanlarına güvenmemek lazım. mobil demişlerdi bana.
Abi boşver onları castrol , mobil gibi yağlar iyidir . Hangisini kullanırsanız kullanın sıkıntı çıkmaz önemli olan motorda her bakımda farklı yağ kullanmayın . Farklı yağ derken marka olarak değil yağın viskozitesinden bahsediyorum . Örnek 5w40 ile başladıysanız 5w40 ile devam edin .
Abi malesef castrol ile mobil arasında ciddi fark var. Bu sene aldığım yağda bir problem var belli ki 4 senedir yağ eksiltmeyen araba 3500 kmde 1 litre yağ eksiltti bu sefer gidip mobil 3000 5w40 alıp koydum üzerindeki yağda castrol edge 5w40tı koyarken farkettim mobilin kıvamı bile farklı ciddi güzel yağ hani 1 litreyle değişir mi derseniz değişti arabanın sesazaldı ciddi ciddi ikiside 5w40 yağ. Ayrıca hep castrol savunurdum artık susuyorum mobil candır demekten başka birşey diyemiyorum tavsiye edilir.
Atilla Bey bu motorsilk vb. bor katkıları bu eksiltme işine bir çözüm getirir mi? Bu konudaki görüşünüz nedir?
Arkadaşlar herkese merhaba. aracım henüz 900 km de. 1000 bakımını yaptırdım. advance d4d. araçtan son derece memnunum. ancak bir iki sorum olacak. birincisi bu yağ yakma meselesi aklıma çok takılıyo. çok şükür bi sıkıntım yok şuan ama 2011 modellerde hatırı sayılır derecede bu sorun yaşanmış. buda kullandığımız 205 nm tork motordan kaynaklanıyor.2013 lerde bu sorun giderildimi? giderildiyse ne değiştide giderildi.ikinicisi aracı aldığımdan beri direksiyon hafif sola meyilli duruyo bunu nasıl gidertebilirim. cevaplarınızı bekliyorum