0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla bey biraz önce tüplü 2006 avensis için alltaki yağın siparişini verdim daha öncede konuşmuştuk fakat bu yağ doğru yağmıdır daha önce mobil 5w40 3000 konuldu castrolla devam edeyimmi.http://www.sanalpazar.com/Castrol-Edge-5w40-Motor-Yagi-4litre__isp8354599
atilla abi ben antepteyım versoma 0/40 mobil kullandıydım abi hatılarsın.5/40 ile 0/40 arasında öule aman aman fark varmı abi.Türkiyede vvt ilara servis 10/40 yarı sentetık kullanıyor.lpg var dıye tam sentetık olsun dedık 0*/40 kullandım.Abicim birde tam sentetıklere 15 bin km ve ustu ömür biçiliyor.Avrupada toyota aracların km bakımları 15 bin km,keza ülkemizde cogu firmada 15 bin km de bir çagırıyor.Toyota turkıye ise tam bır soygunc mantıgıyla 10 bin km.Hadi onada bırşekilde tamam denilebilir.Ancak 6 ay sonra yagını değiştir garantiden çıkar denilerek tam bir soygunculuk hizmetş vermektedirler bana göre.Allah sıfır arac sahiplerinin yardımcısı olsun ,bu hırsızların elinden biran önce kurtarsın.Son olarak abicim ben 67 bin km de yagımı değiştirdim ilk defa 0/40 ile 82 bin cıvarı yanı tam 15 bin sınırında dğiştirmeyi düşünüyorum.Şahsi olarak düşüncelerini paylasırsan sevinirim.
abi castrol 5/40 75 tl mobil o /40 110 tl idi.Yok abi ne garantisi 2006 model arabada.abi yag eksiltme yok.6 bin km olmuş yag ilk gün ki gibi olmasada sarı renkli.10/40 lar şimdiye simsiyah olmustu.Tamam abi bundan sonra 15 binde bir 0/40 ile devam.eksiltme olursa 10/40 mı donecegiz.
Atilla amca bu yaglar 15,000km gider ama filtre ayni kmyi yaparmi?
Yağ eksiltme problemi ile ilgili serviste yapılan işlemlerden (pisyon ve sekman değişti) sonra yaklaşık olarak 2800 Km yol yaptım ve şuanki yağ seviyem resimdeki gibi. Servisten ilk aldığımda üst çizgideydi. Her geçen km düşüyor. Şuanki seviye bu. 2800 km bu seviye normal mi sizce.2012 model aracımın her hafta kaputunu açıp yağ çubuğuna bakıyorum.
arkadaşlar aynı binada oturduğumuz bir arkadaşım ben garajda 2002 me bakım yaparken yanıma geldi ve 2013 A5 inin yağ lambasının yandığını bir süre sonra söndüğünü söyledi, araştırdık arabada yağ çubuğu yok. kullanıcı kitabını alıp eve geldim, okuyunca yağ seviyesinin radyo ekranında görüldüğünü öğrendim. kitapta her 1000 km de 0.5 litre eksiltebilir yeni arabalarda bilhassa ilk 5000 km daha fazla eksiltebilir diyor. 2.0 dizel audi böyle olunca (160-170 bin tl lik araba) toyotada bu durumun olması normal galiba.
Kesinlikle normal değil. Servisinize başvurun. İş emrindeki kağıda bu durumu yazdırın. Bu sorun meclise kadar intikal etmiş durumda.
Servis Mahmut kardeşime dediği gibi diyecek "Biz herşeyi yaptık, dava açın".
Öyle bir durumda bence bir an önce yasal yollara başvurulmalı.
+1Abi ben ötv muafiyetli almıcaktım aracı biz yapacağımızı yaptık lafını onlara yuttururdum . Ama gel gör ki elim kolum bağlı .