Gönderen Konu: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları  (Okunma sayısı 224181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Yağ Yakma ve Eksiltme Sorunları
« Yanıtla #60 : Kasım 24, 2009, 19:12:15 »
öncekim yağıda seviste 04/2009 da aracı alınca değiştirmiştim yağ lambası yanıp sönmüştü yeni yağ deşiminde 1 lt eski denilmişti. yaklaşık olarak nisandan bu yana 5000 km yapmışım sizide dediğiniz gibi yağ buhar olup uçmuş gibi.ilgin tarafı ise bi araçta 4 lt yağ eksiliyor ve yağ ığı yanmıyor.servise söyledim.dedikleri ise:yağ basıncı düşmemiş olabilir onun için yanmamıştır dediler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 24, 2009, 19:12:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 24, 2009, 20:03:50 »
Erkan bey yağın tamamen kalmaması gerçekten çok ilginç. Kardeşimde de aynı araçtan var ve onunkide eksiltiyor ama bahsettiğiniz kadar olsa kesinlikle egzostan mavi duman şeklinde belli etmesi lazım. Tapanın ordan filan gitmediğine emin olun. Bir de kullandığınız yağın markasını filan biliyormusunuz. Benim kendi aracımda önceki bakımda servisin koyduğu yağdan eksiltme yapmıştı ancak bu sefer gittim kendim yağ aldım koydurdum ve şu anda hiç eksiltmedi.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 24, 2009, 20:30:31 »
Öncelikle geçmiş olsun ama bence bir yanlış anlaşılma var. Aracınız yağ yakıyor olabilir ama 4 litre yağ eksilttiğini söyleyen  kişi belki telaffuz hatası yaptı yada siz yanlış anlamış olabilirsiniz. Aracınız motora koyulan toplam 4 litre yağı eksiltirse 4km bile yol gidemezsiniz. Tekrardan geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 25, 2009, 19:37:22 »
4 litre yağ nasıl eksiliyor yahu. Arabanın yağ kapasitesi bile o kadar değil. Ve bunu diyen servis ha :S Tamam yağ eksilmiştir de 4 litre nedir yahu :)
Geçmiş olsun. Sık sık kontrol etmek lazım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 25, 2009, 19:38:59 »
Sanırım 5ooo km içerisinde 4 litre eksiltmiştir ilaveleri hesapladıysa ;)

Yoksaaaa yok yani :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 25, 2009, 21:35:19 »
Erhan Bey aracınızın km'si ne kadar?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Kasım 25, 2009, 22:03:24 »
Toyotanızla ilgili inanılmaz hikayeler duymak istiyorsanız Sahrayiceditteki E-5 yanındaki meşhur servisi tavsiye ederim.  :alkis: :D ( 4.litre yağ buhar olmuş )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 26, 2009, 20:31:13 »
Sanırım 5ooo km içerisinde 4 litre eksiltmiştir ilaveleri hesapladıysa ;)

Yoksaaaa yok yani :lol:
Aksi kabul edilemez zaten kardeşim yahu, 4 litre ha :D :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 26, 2009, 21:15:23 »
yağını tamamen tamamladıktan sonra  yaptığınız km ye göre düzenli olarak yağın kontrolünü yapmanız gerekir.
mesala her 1000 km de bir bunu yapabilirsiniz .yağ kontrollerinde aracın soğuk olmasına dikkat edin.tabi bide aracın düz durmasına çok dikkat edin.
daha sonra aralıklarla ve 5 bin km sonunda ne kadar yağ eksiltmiş bunu tam olarak ögrenin.tabi bu 5 bin km içerisinde çok zaruri olmadıkça yağ ekleme işlemi yapmayın.zaten zaruri olacak kadar ihtiyaç olursa kesinlikle rektefesi gelmiş demektir.
5 bin km sonunda yağ eksiltme miktarını servisle paylaşın.özel yada yetkili.tabi bu size 4 litre yağ eksiltmiş diyen servis deyil.
daha sonra ustalığına güvenebildiğiniz bir kaç usta ile bu miktarı paylaşın.
kullandığınız 5 bin km içerisinde dikkat etmeniz bazı durumlar var;
*aralıklı olarak yağ kontrolü,
*aracın motor sıcakken durduğu yerde yağ kaçırıp kaçırmadığını kontrol edin.
*sehir halindeyken yağ kokusu gelip gelmediğini kontrol edin.
*motor sıcakken yağ çıbuğunu hafifce çektiğinizde yoğun bi şekilde buhar yada tane tane yağ damlacıkları atıp atmadığına bakın.bu esnada aracın çalışıyor olması gerek.gaz vermeden ve aracın önü güneşe dönük olması olası bir buharı görmenizde etkili olacaktır.
*motor sabahları kolaymı zormu çalıştığına dikkat edin.
*aracı bir başkasına çalıştırtma imkanınız varsa ilk çalıştığında eksozdan toplu halde bi dumanın çıkıp çıkmadığına kontrol edin.
*aracın çekişine ve yakıt degerleri eskiye oranla fazla olup olmadığına dikkat edin.

sonuç olarak.bahsettiğim şeylerin hepsi varsa komple motor rektefesi çok küçük bi ihtimallede sekman ile kurtarabilirsiniz.
küçük bi ihitimallede karter contasından kaçak olma ihtimalide var.
bahsettiğim şeylerden en kolay anlama; araç sıcakken yağ cıbuğunu hafifce çekip buhar yada tane tane yağ damlacığı atıp atmadığına dikkat etmenizdir.araç çalışıyor olması.
aracın kilometresi hem önemli hem deyil.
araç 50 bindedir ama motor istiyor olabilir.daha önceden susuz kalmış yada yağsız çalışmış olabilir.
araç 500 bindedir ama daha motor istemez.
çok çok geçmiş olsun.iyi bayramlar....
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 29, 2009, 04:22:46 »
arkadaşım toyotalar genelde 250-300bin kmde yağ yakmaya başlar ama sen fazla bastıysan veya bakımını geciktirdiysen sekmanları değiştirip blokları folyalarlar.ama bloklar çatladıysa kaynak yaparlar ama sağlam olmaz.kaçırır.blok değiştirmen gerekir.eğer yağ pompası arıza yaptıysa ve tam basmıyorsa yağı yakmadan ekzosdan atar.
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Kasım 29, 2009, 14:52:05 »
osman şahin bey yardımınız için çok teşekkür ederim.yalnız aracın kullanma kılavuzunda 1000 km 1lt yağ yakmasının normal olduğunu gördüm.birde serviste 10w 40 yağ koyuluyor.kitapçığında ise en uygun yağın sae 5w 30 deniliyor.uygun olmayan yağ aracın yağı buharlaştırmasını kolaylaştırı diye düşünüyorum.size ve tüm toyotacılara hayırlı bayramlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 29, 2009, 22:27:30 »
rica ederim.sizede iyi bayramlar.
bu arada ben 5- 30 ve 10-40 şöyle değerlendiriyorum.
5-30 5 bin km gidiyor 10-40 10 binlik yağ
eğer aracınız 150 bini geçmiş ise 5 binlik yağ kullanmanız daha mantıklı
ama aracınız benimki gibi :) 97 model ve henüz 60 bin km de ise 10 binlik yağ kullanmanızda bi sorun olacağını sanmıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 30, 2009, 21:26:03 »
Sayın Erkan Bey

Benim de 2002 toyota vvt corolla var. Daha önce de ben yağ sorununu dile getirdim. yağı en son haziran 2009 da değiştirdim. Tam 10588 km geçti ve 3 lt  yağ ekledim.  yağ 10 -40 mobil. 15.000 km bir değiştirirsin dediler ama zaten aldığı 4 lt civarı  yağ alıyor, bizim yağ değiştirmemize gerek yok, bittikçe ekliyoruz zaten... Baktırdım kaçırma falan hiçbir şey yok.. Bu konuda yalnız değilsiniz.. Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 30, 2009, 22:51:03 »
demekki bizim efsana kasalar bu yüzden tutuluyor.
ben 150 bin kmde olanına bindim 1 yılı aşkın hepte kontrol ederdim ama hiç yağ yakma olayına rastlamadım.
oda 97 ve gli modeliydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Aralık 02, 2009, 00:06:00 »
Yeni almış olduğun 2001 vvt ye ilk önce lpg taktırdım. yağını tuzunu ekledim ve binmeye başladım. bir müddet sonra ise yağın eksildiğini gördüm. inşallah dedim bir yerden sızdırıyordur. yok öyle birşey. hiç bir yerinde yağ akıntısı bulunamadı. şimdi hapı yuttum dedim. usta bunların adetidir dedi. anlamadım ? inanmadım ! . burada okuduklarım bu arabaların gerçekten yağ eksilttiğni ispatladı. evet benim arabamda yanma odasına bir miktar yağ giriyor, yanıyor eksozdan dışarı atılıyordu. bu durum gömlekleri eskiyen yıpranan çok kilometre yapış arabalara has bir şeydir ve böyle arabalarda güç kaybı olur, fazla yakıt yakardı. ama aldığım araba fırtına, lpg yi kokluyor. şaştım. bu gün sanayide ustalar, parçacılar ve bir teknik öğretmenle konuştum. biraz daha şaşırdım? evet anlatayım: bu arabalar yağ yakar, özellikle lpg varsa dahada fazla. benimki lpg ile 2000km de yaklaşık 1 litre mobil1 10x40 yaktı. yakıt ise şehir dışı normal kullanım da 110 kuruş lpg. biri kötü biri güzel. vvt-i neden ya yakar? peki siz yağı varken yatak saran toyoto duydunuzmu. hayır. bu arabaların piston çalışma toleransı yüksektir. %6 imiş. tolerans nedir. pistonla gömlek arasındaki boşluk. bu toleran küçülürse yani boşluk azalırsa yağ yanma odasına girmez, yağ yanmaz, eksilme olmazmışş. peki bu tolerans neden çok. bilemem onuda siz düşünün. peki yanma odasına giren yağın bir zararı varmıdır. bana göre hem zararı vardır hem yararı vardır. ekonomik olarak zaraı vardır, bemim arabam için söylüyorum, kilometrede 0,45 kuruş yağ yakacak, yani 110 kuruş değilde 110,45 kuruş, yani yarım kuruş, ne büyük zarar :) . ikinci zararı 2000 kilometreye kaputu açıp motora yağ ekliyecen, ne zorr :)  . peki yararı? yanma odasına giren yağ açaba hiç yağlama yapmıyormudur, özellikle lpg gibi bir yakıta yararı olmuyormudur, burayıda düşünmek gerekir. bu araştırmadan sonra yok yarım yok tam rektefiy işine girmeyeceğim. yağ ekleyip bineceğim.

arabama bu gün yağ ekledim ve borower kattırttım. forumda okumuştum yağ eksiltmeyi engelliyormuş. deneyeceğim bir değişiklik olusa mutlaka bilgi veririm. ama ilk 50 km lik deneyimi söyleyeyim. borpoweri koyduktan sonra 10 dakika rolantide çalıştırdım, sonra yola çıktım 4-5 km sonra sesinde belirgin bir azalma oldu. titreme azaldı. güç artışını hissedemedim. yakıt sarfiyatını ölçme imknım olmadı. yağ eksiltmeyi görecez. bu arada komple yağ  değiştirip bor koymadım. 2000 km kullandığım yağın üzerine ekledi. toyotonuzun zevkini çıkartın. yağ yaksada 10 numara motor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #75 : Aralık 02, 2009, 00:18:26 »
araç 2 litre den fazla yağ eksiltsin yağ ikaz lambası yanar yağ lambasını oraya hiç yanmasın diye koymazlar ayrıca bahsettğiniz araçlar 4 litre yağ almaz 3.5 litre gibi bir rakamdır yağ yakmasını azaltmak istiyorsanız 15/40 yağ kullanın ve farkı görün 10/40 yağ belli bir ömrü geçirmiş motorlara ince gelmektedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Aralık 02, 2009, 00:24:44 »
bence hiç bir şekilde değişik katkı maddeleri kullanmayın motor için en iyi katkı motor yağıdır ömrü kısaltıcı kısa vadede etkili gereksiz katkılarada para vermeyin derim 98corollam 1.6 xei+lpg serviste 3.2 litre yağ koyuyorlar 15/40 5000 km sonra 3.2 litre geri boşaltıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 02, 2009, 21:00:08 »
Güner Bey
 bor poweri banada söylediler, yağ yakmayı azaltır diye , benim yağ değişimine biraz daha var, siz kullanırsanız sonucu mutlaka bildirin, merak ediyorum. (Ha bizlerin yağ değişimi süresini yada km yi bekleme gibi bir sorunumuz yok çünkü sürekli yağ ekliyoruz.) selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #78 : Aralık 03, 2009, 12:57:15 »
herkese selamlar ben iki aylık toyota kullanıcısıyım benim de aracım yağ eksiltiyor  aracım 2001 1.6 vvt motor corolla (lpg li)  aracımı 85000 de aldım alır almaz yağını değiştirdim (10-40) ve şu an 86000 de ilk 600 km yi hep şehir içinde kullndım  kısa mesafe idi  ve yağınıda sık sık kontrol ettim ama eksiltme yoktu sonra 350 km kadar uzun yola gittim  ve yağ kontrolü sırasında 1 litreden daha fazla eksiltme olduğunu gördüm oldukça moralim bozuk ne yapacağımı bilmiyorum
fakat aracımdan  performans yönünden memnunum çok rahat ve ve güçlü bir araba tam aradığımı buldum derken yağ sorunu çıktı  bu konuyla ilgili fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 03, 2009, 15:31:30 »
Yağı eksilen araçlarınıza 10w-60 viskoziteli yağı deneyin.Bu yağ 10w-40'a göre yüksek sıcaklığa daha dayanıklıdır

http://www.mobil1.com.tr/cms/Mobil_1_Extended_Life_10W-60.aspx

Daha önce yağ seviyesini nerede kontrol ettiyseniz yine orada kontrol edin ki,ölçümler arası farklılıklar olmasın.Bir de motor soğukken ve sıcakken yapılan ölçümlerde farklı seviye ile karşılaşabilirsiniz.Mümkünse hep aynı yerde ve motor 3-5 saat soğuduktan sonra yapın kontrollerinizi.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK