0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bülent arınçın açıklamasını dikkatle dinledinizmii..Türkiye cumhuriyeti devletinin resmi olarak gönderdiği veya resmi bir kuruluşunun bir gemisi değil..Yani israil bu olayı kızılayın gemisine yapsaydı şuan savaşın içindeydikk..Türkiye aciz bir devlet değildir ancak duygularıyla aniden sonuçlarını hesaplamadan hareket edecek kadar basit bir devlette değildir..Yani her ülke dışına çıkan gemilere askeri filomu eşlik etsin.Ona bakarsanız k.ıRakta türk plakalı kaç yük taşıyan tır yakıldı şöförleri öldürüldü.Irakada mı savaş açalımİsrailin yaptığı zulüm bir gün cevabını bulacaktır.Ancak akıllı bir şekilde israilin yapıklarını dünyaya anlatmamız lazım.Asarım kesirim demekle olmuyor..Bir bakarsınız bu sefer dünya size ambargo koymuş kalmışınız ulu orta
böyle bir mantık kabul edilemez.hükümet vatandaşlarının güvenliğini sağlıyamıyorsa bunun ya bir zaaf olduğu bellidir yada hainlik.bu iş tamami ile göz göre göre insanların ölüme gönderilmesidir.hükümet bir geminin önünü kesemiyorsa veya bir gemi dolusu vatandaşına gideceği yerde güvenliğini sağlıyamıyorsa dediğim etkenlerden dolayıdır.bakın devlet demiyorum.devletimiz er yönden güçlü ve kudretli fakat yönetenlerin gücü kullanamaması yüzünden veya kullanmaması yüzünden israil gibiler istedikleri gibi at koşturur.onların askerileri profesyonel olabilir fakat kusursuz değiller.bizim sadece bordo bereli askerlerimiz bile onların tüm kara kuvvetlerinden kudretli.dünyada sadece onlar güven atışı yapabiliyorlar.sadece onlar her zaman her yere her şekilde operasyon yapabiliyorlar.eğer bizim bir gemimiz onlara eşlik etseydi belkide olay bu kadar kanlı olmaz israil ordusu bu kadar pervansız olamazdı.aslında hiç bir askerimiz gitmeseydi başbakan bir telefon etseydi bile bu kadar insanın ölmesini engelleyebilirdi.fakat nedense başbakan hiç ama hiç böyle bir girişi olmamış.Eğer insanlarımız ölmüşse israil öldürmüş başbakan göz yummuştur......
İş vatan kurtarmak olunca, herkesin bir fikri var ama oturduğu yerde.
. 2 gemi yollasa israilin üzerine iyi bir şey yapmış mı olacak?Neye yarayacak askeri müdehale. İçinde bulunduğumuz durum, sıcak savaş için müsait değil. Ne biz Amerikayız, ne de israil Irak.Boyacı küpüde değil malesef, bir günde çözülsün. Daha men ne diem . Sayın Osmaniyeli .
Murat abi ( BAKIT ) naptın yahu... içim ezildi desem duygularıma tercuman olurmu?
Madem devlet olarak Gazze'ye insani yardımın arkasındaydık da, niçin bu yardımın, T.C.'nin resmi yardım kuruluşu Kızılay ile değil de hükümete yakınlığı apaçık bilinen bir kuruluşla(gemiler dolusu insanın tamamen savunmasız bir biçimde) yollanmasına izin verdik?"Gelirseniz müdahele ederiz." demelerine rağmen. Neden hükümet bu tür büyük yardımları kontrolü altındaki STK'lara yaptırıyor acaba ben bunları merak ettim.