0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genel duyuru:Eger bu konuda Israil'in yaptigi bu hareketin Türkiye'ye etkileri, dis politika üstüne konusacaksaniz, buyrun meydan sizin.Ama benim ideolojim bu, su seklinde konusulacaksa, konuyu kitliyorum.
Adas, ABD'de secim sistemi partilerin/adaylarin/siyasetcilerin ozel yardimlar sayesinde ayakta kalmasini ongoren bir sistem.En son yuksek mahkeme, bagis sinirini kaldirdi, fikir hurriyeti iddiasina dayanarak.Sirketler de artik rahat rahat sinirsiz bir sekilde bagista bulunabilecekler.Bu ne demek? Parayi veren dudugu calar demek.Para da kimin elinde?Medya kimin elinde?Helen Thomas, kongrede Israil aleyhine karar cikartilmak istense 3-5 vekil ancak destek olur dedi.Ayni Helen Thomas, ayni medya gucunun zorlamasiyla istifa ettirildi.Kongre, baskanlar, devlet, ABD'nin milli cikarlarina gore karar vermiyor, cikarlar paralelse ne ala, degilse Israil'in cikarlari onde tutuluyor.
Recep Bey '' one minute one minute'' diyordu , israil askeri saldırırkende ''one minute one minute'' diyerekten saldırmış.Herşey karşılıklı fazlada dalaşmamak lazım zaten israil generali ''gemi gönderirlerse vururum'' demiş,işin garip tarafı bazı milletvekilleri son anda vazgeçiyor.Eee o zaman madem biliyorsun başa gelcek belayı sen onca Türk vatandaşını niye gönderiyorsun gemiye.Arkadaşlar bazı hatalarda bizde.İşin farklı tarafı diğer gemilere saldırılmamış , sanırım bizim gemide Türk bayrağının asılı olmasından dolayı gemiye indiler.İsrail Davos'tan sonra altta kalırmıydı k.pekler de üzerlerine biraz gelinince ateş açmışlar. Bu olayın daha da uzamasının Türkiye'ye zararlı olduğunu düşünüyorum.Allah korusun bu adamlar bu şekilde devam ederse yine diyorum Allah korusun bir savaş çıkarsa bizim uçaklarımız dahi çevre dışı kalacak.Bunun nedeni ise Türk F-16 ları, F-4 leri İsrail'de bakıma gidiyor yenilenmeye ve bu sırada İsrail tarafından da uçaklarımıza çip takılıyor,hatta yakın zamanda bu işi çözmek isteyen birkaç öne gelen isimlerimiz öldürülmüştü,ve bu çipin zararı ise; bizim uçaklar İsrail sınırında bomba,ateşleme yapamıyorlar yani İsrail bize dost görünüyor, lakin arkadaşlar deşersekte birçok şey var aslında pek girmekte istemiyorum.
Yani artık amerikada daha etkililer.