Gönderen Konu: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun  (Okunma sayısı 15042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun
« Yanıtla #180 : Haziran 07, 2010, 10:28:50 »
Genel duyuru:

Eger bu konuda Israil'in yaptigi bu hareketin Türkiye'ye etkileri, dis politika üstüne konusacaksaniz, buyrun meydan sizin.
Ama benim ideolojim bu, su seklinde konusulacaksa, konuyu kitliyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Haziran 07, 2010, 10:28:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Haziran 07, 2010, 10:34:58 »
Mehmet Kan arkadaşımız çok güzel tespitlerde bulunmuş. Forumumuza faydalı olduğuna inandığım bu tür paylaşımlar görmek istiyoruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Haziran 07, 2010, 12:51:05 »
Genel duyuru:

Eger bu konuda Israil'in yaptigi bu hareketin Türkiye'ye etkileri, dis politika üstüne konusacaksaniz, buyrun meydan sizin.

Konuşmalar bu yöne doğru kaydığından yorum yazma gereksinimi hissettim Murat abi.
Uyarını dikkate alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Haziran 07, 2010, 15:03:40 »
Ürdün Kraliçesinden İsrail'e kınama!
Ürdün Kraliçesi Rania, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldıran İsrail'i sert dille kınadı.

Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania, İngiliz The Independent'a yazdığı makalede, bu saldırının bölgede aşırı dincilerin güçlendirilmesine yol açma riski bulunduğunu belirtti ve İsrail'in ablukasıyla Filistin topraklarının açık hapishaneye döndüğünü ifade etti.

''Ablukanın sürdüğü her yeni gün insanlığımızın kuşatması sürüyor'' diyen Kraliçe, geçen pazartesi günü 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan insani yardım konvoyuna saldırının da ''uluslararası hukuk, insan hakları ya da diplomatik normların bütününe karşı aşikar ve saçma bir aşağılamadır'' ifadesine yer verdi.

Bununla birlikte İsrail'in tepkisinin şiddetinin kendisini şaşırtmadığını da ifade eden Kraliçe Rania, İsrail'in ''temel amacı hayatta kalmak olan doktrininin her şeyin önüne geçtiğini'' belirtti ve yazısını, ''İsrail'in izlediği siyaset Orta Doğu'da aşırı dinciliği kuvvetlendirir. Bölgede eğilim tersine dönmezse saldırının ve uzlaşma karşıtı siyasetlerin devamının en acı kurbanlarından biri itidallilik olacağından endişeliyim'' uyarısıyla bitirdi.

İsrail ile 1994'de bir barış anlaşması imzalayan Ürdün de saldırının ardından uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi.

AA 

07.06.2010 10:48:57

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Haziran 07, 2010, 16:02:19 »
Genel duyuru:

Niye kilitliyorsun yoksa sendemi allahın türküsün :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Haziran 08, 2010, 23:52:50 »
devletler arası hukuk bizim aramızdaki gibi işlemior ki bunu hepimiz biliriz.
bakın o gemi buradan kalkarken israil uyardı.kimse ciddeye almadı.adamlar indi vurdu o gemi bizim gemi oldu.bu dikkatlerden kaçmasın hatta millletvekillerinin binmesi de istenmemiş...
neyse birleşmiş illetlerden kınama kararı çıkmadı hatta hemen amerika kararı yumuşattı...şimdi uluslararası hukuk denilen iyi yolu deniyoruz bu güzel.ama uluslar arası hukuk zaten taraflı ve o taraf bizden yana değil...israil bunu hep yapıyor ilk kez bize yaptı bizde bi anda gaza geldik.
boş durup kabullenmek olmaz tabi bişiler yapılmalı.
dış politika zor,ekonomin kötü ise kimseye kafa tutamassın...türk i cumhuriyetler azeriler araplar bunların hepsi hikaye ...
eğer israille savaşa girersen kimler çıkar kazanır ne kadar çıkarı olur buna değer mi bunları düşünürler..tüm arap devletleri görünüşte israile karşı kin besler ama hadi deyince hangisi bunu göze alablir...
artık globalleşen dünyada tek akım kaldı para..ekonomi...
senin bankalarının %52 si yabancı telekomlar yabancı..borsanın %70 i yabancı...
ineklerin bile turist:=)))
aldığın savaş uçakları israilin F-16 larını düşman olarak algılamaz..sonra aselsanda müh. öldürülür..vs vs
öle kolay mı hadi ağırlımızı koyalım demek..yıllardır hiç bir ağırlığımız yokken....
şahsi kanatim amerika ve çıkarları o bölgede olan büyükler (hala büyük devletler kavramı olan bi devletiz)israil işe yaradığı sürece o israil orda durur ve senin benim onun gemilerinide batırır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Haziran 09, 2010, 00:08:20 »
Hedef zaten İsrailin imajını zedelemek ve fazla işe yaramayan bir ülke haline getirmekti. Tepki aşırı olunca hedefe beklenenin ötesinde ulaşılmakla birlikte umulmadık acı kayıplar oldu. Büyük abi olup bitenin farkında olduğu için misilleme falan da yapamıyoruz..
Neyse ortadoğunun kahramanı olduk. Artık batı açısından Türkiye ile İsrail arasımndaki fark İsviçre çakısı ile çivi arasındaki fark gibi.. Umarım hiç olmazsa ablukanın kaldırılması yolunda ilerleme kaydedilir de ölenler boşuna ölmemiş olur. Onlar herşeye rağmen iyi niyetle ve ölümü göze alarak çıktıkları bu yolda şehittirler.
Benim kişisel algım bu şekilde..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Haziran 09, 2010, 09:40:08 »
  İsrail, Amerika’nın Ortadoğu politikasının hayâti bir parçasıdır.Geçtiğimiz günlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye giden gemileri durdurmaya hakkı olduğunu söylemişti.  "Doğrudan Gazze'ye gitmede ısrar etmenin ne anlamı var?" deyip gemilerin İsrail'in istediği gibi yardım malzemelerinin Aşdot limanına boşaltılması gerektiğini savundu.Hatta İsrail tarafından yürütülecek bir soruşturmayı desteklediğini kaydetti.Görünen bir gerçek,Amerika İsrail'in kınanmasını bile hazmedemedi.
  Amerika, İsrail'e her türlü askeri, siyasi ve ekonomik desteği verip,kendi teknolojilerinin yine İsrail tarafından Türkiye'ye aktarılmasını sağlıyor. Uçak sanayii ve tankların yenilenmesinde  israil'i öne çıkartan Amerika yapılan askeri anlaşmalarla Amerika'nın gizli oyunlarını sergiliyor.
   Amerikalıların kazandığı gelirlerinden yılda 3 milyar doların, kendi acil ihtiyaçları için harcanması yerine, niye İsrail’e verilmeye devam ettiğini düşünmek bile ortada dönen oyunları çok iyi ifade etmektedir.
  ABD, İsrail’e, birkaç Filistinli köyünü katliamdan geçirerek, Filistinlilere bir çok acı tattırdı. Bu taktik ABD topraklarını işgal eden inatçı Yerli Amerikalılara karşı sık sık uygulanmış bir taktik değilmiydi? Hem ABD ve hem de İsrail, yüzyıllardır kendi topraklarında yaşayan yüzbinlerce yerli insanı zorla topraklarından atmadı mı?
  İşte, aynı manevi değerleri paylaşan ABD ve İsrail karşısında uygulamak istediğimiz politikalar belki çok daha uzun yıllar bizim sadece ağzımızı yormaktan ileriye gidemiyecektir.Şimdiye kadar '' ölenler öldü kalanlar bizimledir'' dedik ve bir müddet sonra her şey unutulmadı mı?

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Haziran 11, 2010, 18:37:01 »
Bunların hepsi oldu..
Ama bi sorun bakalım neden oldu :) ..
(Bir Şener Şen filminden bir replik..)

Şaka bir yana bu durumun içinden çıkmak için "orta doğu" 'da kimin neyi ne uğruna yapmakta olduğunu takip etmek gerekiyor.
İsrail'e olan Amerikan desteği ne sanıldığı gibi dini nedenlerden kaynaklanıyor ne de yahudi lobisinden. Bunlar yanılsama... Saptırma stratejisi.. İsrail petrol kuyularının başındaki amerikan bekçisidir (aynı zamanda ajanı, askeri, polisi, celladı.. her şeyi). Arap halklarına korkuluk olsun diye oraya konmuştur. Korkuluk orada durdukça halklar israile karşı kahraman gibi gördükleri kendi liderlerine bağlı kalır. Vergisini verir, askere gider, soru sormaz, fakirliğinden ve başına gelen kötü olaylardan da kendi lideri değil de İsrail sorumlu olduğu için vicdanı kuş gibi rahattır. win-win yani :) di mi ne güzel herkes mutlu..

Liderler de zaten saman altından batıya bağlıdır. Batıda eğitim almışlardır. Batılı elit zevklere sahiptirler. Bazılarının eşi de batılıdır. Petrolden kazanılan paralar lüks mallar ve silah alımı ile yine batıya akar. Petrol bedavaya gelmiş olur. Bu anlattığım "eski düzen" dir. Bazı insanlar 11 eylül sonrası bu düzenin değişim sürecine girdiğine inanıyor. Ne kadar doğru olduğunu (veya olmadığını) biz ve çocuklarımız yaşayıp göreceğiz. (Olacaksa bile çok hızlı bir süreç olmayacak)

Şimdi.. mesela bölgeye demokrasi gelse mesela "Arap sermayesinin hangi bankada duracağı" gibi konular halk denetimine geçer. O zaman İsrail'in astarı yüzünden pahalıya gelir. Fişini çekiverirler. İsrail bu yüzden sürekli bölgede savaş ister ki her Arap milleti kendi diktatörü etrafında iyice kenetlensin. Bu açıdan bakınca  İsrail ile ortadoğudaki diğer derin devletlerin nasıl bir üstü kapalı danışıklı dövüş içinde oldukları görülebilir. Hiçbirinin neden sesinin çıkmadığı da anlaşılabilir.

Demokrat yönetimler ise savaş ortamını sevmez. Kriz ortamını sevmez. Rejim sorunu var, iç tehdit var dış tehdit var gibi lafları sevmez.

Oysa bu tür şeyler diktatörlerin gıdasıdır adeta... Diktatörler olağanüstü durumlardan güç alır. Halkı (özellikle çocukları ve gençleri) bir örnek giydirip uygun adım yürütmeyi, marş söyletmeyi, diğerlerinden üstün yaratılmış olduklarına inandırmayı, sloganları, sınırların dışındaki milli hedefleri, tanrı tarafından bahşedilmiş gücü, asla değişmez ilkeleri, vadedilmiş toprakları, geçmişteki veya (sözde) gelecekteki ütopyaları kullanırlar. Bunları marifet sayarlar. Hatta bunları kendi halklarına çağdaşlık, gelişmişlik olarak yuttururlar. Çalışma tarzları budur.

Asıl problem Amerikanın bölgede demokrasi isteyip istemediği. 11 eylül sonrası teröre çare olarak demokrasi ve Türkiye modeli gösterildiğinde acaba samimi miydiler. Samimi olanlar vardı bana göre. Amerika kendi içinde örtülü bir çekişme yaşıyor. Umarım sonunda barış yanlıları kazanır. Kazanırlarsa dünya değişir.
Olumlu bir gelişme olmazsa Arap dostlarımız insanca bir yaşam için petrolün bitmesini beklemek zorunda olacaklar.

"İsrail Amerika'ya pahalı gelmeye başladı" diyenler var. "İsrail Amerika'nın imajını zedeliyor" diyenler var artık. Hatta muhalif israillilerden gayet cesur ve sağduyulu çıkışlar işitiliyor. Geçen gün TV. de gördüm birisi "Bunlar deli mi, böyle barışçı, böyle hoşgörülü bir devletle çatışılır mı." diyordu. Amerika artık pozisyonunu değiştirmek zorunda veya en azından bölge hakimiyetinin daha yumuşak yöntemlerini bulmak zorunda.

Açıkçası ara sıra "Tel aviv" 'e düşen (ve cürmu kadar yer yakan) füzelerin arkasında israil bile olabilir. En çok onların işine yarıyor çünkü... Biz ise (bu konuda da İran meselesinde de) "Cihanda sulh" dedik.. Yatırımımızı barışa yaptık. Demokrasiye yaptık. Bence iyi de yaptık. Bu bir milli meseledir. Sadece bugünün veya dünün meselesi değildir. Türkiye hep barışı, hoşgörüyü, serbest ticareti ve "birlikte kalkınma"yı savunmuştur. Doğru olanı yapan sonunda mutlaka kazanır.

Hükümetlerin farklı tarzları öncelikleri olabilir ama bu devlet kurulduğu günden beri yönü bellidir. Çünkü çok sağlam temeller üzerine kurulmuştur.  Bu sadece coğrafi veya siyasi anlamda batı değildir, daha önemli olan batı kaynaklı fikirlerdir. (Demokrasi, hümanizm, hoşgörü, özgürlük , temel haklar, fikir hürriyeti)
Gerektiğinde bu fikirleri batıya karşı dahi savunmayı bilmek, "eksen kayması" falan değil bi-zatihi batılılığın gereğidir.
..aha tarihe not düştüm... :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Haziran 11, 2010, 19:39:01 »
Adas, ABD'de secim sistemi partilerin/adaylarin/siyasetcilerin ozel yardimlar sayesinde ayakta kalmasini ongoren bir sistem.En son yuksek mahkeme, bagis sinirini kaldirdi, fikir hurriyeti iddiasina dayanarak.Sirketler de artik rahat rahat sinirsiz bir sekilde bagista bulunabilecekler.Bu ne demek? Parayi veren dudugu calar demek.Para da kimin elinde?Medya kimin elinde?Helen Thomas, kongrede Israil aleyhine karar cikartilmak istense 3-5 vekil ancak destek olur dedi.Ayni Helen Thomas, ayni medya gucunun zorlamasiyla istifa ettirildi.Kongre, baskanlar, devlet, ABD'nin milli cikarlarina gore karar vermiyor, cikarlar paralelse ne ala, degilse Israil'in cikarlari onde tutuluyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Haziran 11, 2010, 21:53:12 »
Adas, ABD'de secim sistemi partilerin/adaylarin/siyasetcilerin ozel yardimlar sayesinde ayakta kalmasini ongoren bir sistem.En son yuksek mahkeme, bagis sinirini kaldirdi, fikir hurriyeti iddiasina dayanarak.Sirketler de artik rahat rahat sinirsiz bir sekilde bagista bulunabilecekler.Bu ne demek? Parayi veren dudugu calar demek.Para da kimin elinde?Medya kimin elinde?Helen Thomas, kongrede Israil aleyhine karar cikartilmak istense 3-5 vekil ancak destek olur dedi.Ayni Helen Thomas, ayni medya gucunun zorlamasiyla istifa ettirildi.Kongre, baskanlar, devlet, ABD'nin milli cikarlarina gore karar vermiyor, cikarlar paralelse ne ala, degilse Israil'in cikarlari onde tutuluyor.
Yani artık amerikada daha etkililer.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dokuz eylül ün.- endüstri müh.
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Haziran 11, 2010, 22:13:48 »
 Recep Bey '' one minute one minute'' diyordu , israil askeri saldırırkende ''one minute one minute'' diyerekten saldırmış.Herşey karşılıklı fazlada dalaşmamak lazım zaten israil generali ''gemi gönderirlerse vururum'' demiş,işin garip tarafı bazı milletvekilleri son anda vazgeçiyor.Eee o zaman madem biliyorsun başa gelcek belayı sen onca Türk vatandaşını niye gönderiyorsun gemiye.Arkadaşlar bazı hatalarda bizde.İşin farklı tarafı diğer gemilere saldırılmamış , sanırım bizim gemide Türk bayrağının asılı olmasından dolayı gemiye indiler.İsrail Davos'tan sonra altta kalırmıydı k.pekler de üzerlerine biraz gelinince ateş açmışlar.
 Bu olayın daha da uzamasının Türkiye'ye zararlı olduğunu düşünüyorum.Allah korusun bu adamlar bu şekilde devam ederse yine diyorum Allah korusun bir savaş çıkarsa bizim uçaklarımız dahi çevre dışı kalacak.Bunun nedeni ise Türk F-16 ları, F-4 leri İsrail'de bakıma gidiyor yenilenmeye ve bu sırada İsrail tarafından da uçaklarımıza çip takılıyor,hatta yakın zamanda bu işi çözmek isteyen birkaç öne gelen isimlerimiz öldürülmüştü,ve bu çipin zararı ise; bizim uçaklar İsrail sınırında bomba,ateşleme yapamıyorlar yani İsrail bize dost görünüyor, lakin arkadaşlar deşersekte birçok şey var aslında pek girmekte istemiyorum.

Bir kere toyota, hep toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Haziran 12, 2010, 06:58:16 »
Eee ne diye gidip de Israil'in eline teslim etmisler bu kadar stratejik silahi? Kim yapmis bunu? Hesabi sorulmus mu?
Recep Bey '' one minute one minute'' diyordu , israil askeri saldırırkende ''one minute one minute'' diyerekten saldırmış.Herşey karşılıklı fazlada dalaşmamak lazım zaten israil generali ''gemi gönderirlerse vururum'' demiş,işin garip tarafı bazı milletvekilleri son anda vazgeçiyor.Eee o zaman madem biliyorsun başa gelcek belayı sen onca Türk vatandaşını niye gönderiyorsun gemiye.Arkadaşlar bazı hatalarda bizde.İşin farklı tarafı diğer gemilere saldırılmamış , sanırım bizim gemide Türk bayrağının asılı olmasından dolayı gemiye indiler.İsrail Davos'tan sonra altta kalırmıydı k.pekler de üzerlerine biraz gelinince ateş açmışlar.
 Bu olayın daha da uzamasının Türkiye'ye zararlı olduğunu düşünüyorum.Allah korusun bu adamlar bu şekilde devam ederse yine diyorum Allah korusun bir savaş çıkarsa bizim uçaklarımız dahi çevre dışı kalacak.Bunun nedeni ise Türk F-16 ları, F-4 leri İsrail'de bakıma gidiyor yenilenmeye ve bu sırada İsrail tarafından da uçaklarımıza çip takılıyor,hatta yakın zamanda bu işi çözmek isteyen birkaç öne gelen isimlerimiz öldürülmüştü,ve bu çipin zararı ise; bizim uçaklar İsrail sınırında bomba,ateşleme yapamıyorlar yani İsrail bize dost görünüyor, lakin arkadaşlar deşersekte birçok şey var aslında pek girmekte istemiyorum.

Yani artık amerikada daha etkililer.

Vedat kardes, parasi olan vekili satin aliyor.Ne yazik ki parayi verenin dedigi oluyor.Oy veren de kime ne diye oy verdigini pek dusunmuyor, arkasini kovalamiyor,zaten bunu yapacak entellektuel kapasitesi de yok,Oy verenin aleyhinde bir konu olsa bile televizyon reklamlari ile aklini celiyorlar.Demokrasi hikaye.Hoca Nasreddin'in para-duduk mantigi isliyor.Lobiler de zaten vekil satin alma ve vekil gutme isi :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Haziran 12, 2010, 08:20:58 »
Ayıp.............