0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Filistin neyin nesi allahın arapları, neden bize kalmış filistinin meseleleri anlayamıyorum
Kupon göstermelik hareketler kalici degildir.Dis politika icin en azindan bundan sonraki 50 yilda ne yapilacaginin plani cikmis olmasi gerekir. Ben hükümütin acikcasi elle tutulur birsey yapacagini sanmiyorum. Basta ümitlenmistim, tepki verecekler diye. Tepki derken, diplomatik tepki diyorum. Ümit gibi 3.dünya savasi ciksin tarzinda dileklerim yok.Su ana kadar reklam kokan hareketlerin disinda halen elle tutulur birsey yok.Oy potansiyeline yöneldiler; onun üstünde calisiyorlar su an.
Kemal bey, IRKÇI'lık zihniyetiyle konuşmalarınıza devam ederseniz Türk olduğum halde bende sizlere ALLAH'In TÜRK'ü derim. Yahu anlamıyorum gerçekten bu ne zihniyet yahu? Hiç düşünmüyormusunuz onlar dünyaya ARAP olarak geldilerse suçları ne? Nedir bu mantık?Ya o zaman doğu Türkistan'da zulüm gören Türklere de bırakın ya, çin ezsin geçsin mi diyelim? Koskoca 48 yalışında bir insanın söyleyeceği sözler değl bunlar... Irkçılık 1900'lerde kaldı. *********Lütfen ama Lütfen mesajım silinmesin. Varsa eğer bunun bir yaptırımı razıyım. Ayıplanacaksam razıyım. Saygısızlık olarak nitelendirecekseniz yine razıyım. Ama bu mesajım editlenmesin, silinmesin ÖNEMLE RİCA EDİYORUM*********************
Sanırım ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorsun, veya hiç ırkçı görmemişsin,,milliyetçi dersen anlarım..biraz milliyetçi ol milliyetçi....eğer milliyetçi lafı hoşuna gitmiyorsa şöyle söyleyeyim, uluscu olbırak araplar kendi surunlarını çözsünler, filistinli için bir türkün şehit olması beni üzüyor; sana kalsa etopyadaki açlar içinde biz çözüm bulalım dersin
Valla tarihte kime kıyak yaptıysak kazık yedik, arapların bizi arkamızdan vurduklarını hiç bir zaman unutmamak lazım...Şöyle bir örnek vereyim; İspanyollar hristiyandır, polonyalılarda hristiyandır, ispanya daha zengin olmasına rağmen asla gidip polonyayı kalkındırmaya çalışmaz, polanyanın açlık günlerinde kılını bile kıprdatmadı, fransada hiç bir şeye karışmadı , ingilterede...Haçlı serferlerinden beri dünya devletleri arasında dini bir dayanışma olmadı; ama biz tüm arabistanı düzelteceğimizi sanıyoruz, mısır yanıbaşında ambargo koyuyor, biz taa buralardan ambargoyu kırmaya çalışıyoruz.. Filistinle uğraşacağımıza "Türk birliği" ile uğraşsak daha iyi olmazmı; nasıl olsa bizi AB ye almayacaklar, dünya artık tek başına yaşanacak bir dünya da değil; eee ne yapacağız, bir kaç asır geriye gidip arap birliğinemi katılacağız, kaldıki onlarda bizi almazlar, arap değiliz , hatta onlara göre müslüman bile değiliz; oysaki türkiyede 70 milyon türk yaşıyorken asyada , dünyada 250 milyon türk yaşıyor, neden kendi ulusumuzdan olanlara liderlik yapmayalım, Azerbaycanda petrol var, türkmenistanda altın, kazakistanda Uranyum... ve nice zenginlikler, bizde de onları açığa çıkaracak işleyecek potansiyel var, ayrıca bütün bu türk köklü uluslar bize dost, araplar gibi arkadan vuracak yapıda da değiller... türkün gücünü yakında herkes görecek , hemde çok yakında az daha sabır
Türk birliğinden bahsederek, halihazırdaki vatan topraklarını bir bütün olarak tutamazsınız. Ya hitler gibi çerkezi, kürdü, lazı, arabı, ermeniyi, yahudiyi ve türkiyede bulunan diğer milletlere mensub olanları keseceksiniz ki bu konuda döneminin en güçlü ülkelrinden birini yöneten hitler başarılı olamamış. Hatta yahudilerin israile göç etmesine sebep olarak israilin kurulmasına zemin hazırlamıştır.Yada "Ne mutlu türküm diyene" diyerek, kişilerden soylarını inkar etmelerini isteyeceksiniz ki buda Doğu ve Güneydoğuda, ilgili devletler tarafından PKK nın en büyük propagandası yapılmıştır ve ters tepmiştir.Türkiye nüfusu %100 türk değil. Türkiyeyi sevmeyi ve onun bekası için çalışmayı sadece Türklerin hakkı olduğunu söylemekte vatana yarar değil zarar getirir.Saygılarımla...
Hıımmm anladım, kurtuluşun yolu arabistandan geçiyor, hain batı ve batılılar, latin alfabesi tuu kaka hemen terkedelimtürkiyede kaç türk vaki zaten ..kimisi laz(rum), kimisi azeri(rus)kimisi ermeni, kimisi çerkez, ... nerde bu türkler yavYanlız bir şey kafama takıldı, hitler sadece yahudileri doğramamışmıydı..
Yukardas yazdıklarım sana takılmak içindi vedat kardeşama kopyaladığım bu paragraf çok ciddiGerçi huyum kurusun sataşmadan duramıyorum ama israili hitlerin kovduğu yahudiler kurmadı, çok asırlar önce gelip yerleştiler, hani şu vaadedilmiş topraklar hikayesi Ancak yazdıkların kayda değer ideolojiler, sanırım şimdiki hükümetin (ve eskiden erbakanın) politikasıda aynıydıhatırlarmısın bilmem adamın şöyle bi incisi vardı"sen kalkıpta türküm doğruyum çalışkanım dersen, karşındaki kalkıp, bende kürdüm , daha doğruyum , daha çalışkanım der" diye bir vecize bahşetmişti edebiyatımıza, tabi ortalık ayağa kalkmıştışu anda mademki milliyet bağıyla birlikte yaşamayı başaramıyoruz, o zaman din bağıyla birlikte yaşarız.... bu yeni bir tez değil, ama daha öncede denenmiş ne yazıkki başarılı olamamıştıro dediğin osmalı zamanındaymış, kim olursan ol yeterki müslüman ol demişler, ama günümüz dünyasında kazın ayağı öyle değil, hangi müslüman ülkeler arasında birlik var... hangisi batıya veya USA ya bağlı değilUzun yıllar boyunca hep üzerimizde oyunlar oynanmış, hep bizi yok etmeye uğraşmışlar; ama başaramamışlar, neden biliyormusun, ..işe yaramıyor dediğin ulus bağı ve bilinci sayesinde....., çok renkli olabiliriz, zengin bir kültür çeşitliliğine sahip olabiliriz, ama ne olursa olsun bizi bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Türk olmak yüceltecektir, Türk cumhuriyetleri birleşip türk birliğini kurduğu zaman osmanlı imparatorluğundan bile kat kat güçlü olup ortalığı duman edeceğiz, hemde çok kısa bir süre içinde Vedat bey, aslında politik konuları sevmem, ama bu konuda size cevap yazayım derken, hiç sevmediğim bir tartışmanın içine girmiş oluyorum, üstelik tam bir yanlış anlaşılmayla, yazdıklarımı okuyan ilginç hükümlere varabiliyor, ırkçılık gibi, aşırı milliyetçilik ve kimbilir daha neler; o yüzden her ne kadar tartışmak hoşuma gitsede(Özellikle bu son paragrafındaki ciddiyet ve kararlılık ) daha fazla yanlış anlaşılmamak için noktayı koyuyorumsaygılar
Hayal mayal değil Türkay, bu teori toplumların hatta dinlerin oluşumundan daha önce vardıSömürgeciliğe dayalı devletler bir bir kaybediyor, dini yönetimle yönetilen ülkeler gelişemiyor kalkınamıyorgeriye başka ne kalıyorki, bütün dünya başımıza ne oyunlar oynadı bizi yıkamadılar, şimdide yıkamayacaklargöreceksin bütün asyada hakimiyeti ele geçireceğiz, yakında ermenistan, azerbaycan ile nahçivan arasında metazori bir koridor açacak, oradan önce azerbaycana ve sırasıyla bütün türklere ulaşacağız, zaten gürcistan üzerinden demiryoluda tamamlandı , yakında açılacak, 5 yıl içinde bu söylediklerimi hatırlayacaksın; şu anda var olan yönetimin ağır tavrına rağmen ilerlemeler gayet başarılı; azebaycanı kalkındırıyoruz, Bakü'yü resmen yeniden inşa ediyoruz, kaç tane anadolu statüsünde lise açtık, dil eğitimide alıyorlar, ordusunu inşa ediyor/uz/lar..bunlar vedatın dediği gibi amerika uşağı falan değiller, hem akıllı ve eğitimliler(Sovyet yönetiminin tek olumlu yanı bu olmuş heralde) ; hemde amerika daha bunlara ulaşamadı, rusya vardı , yemiyordu
Gazze Blokesi kalkarsa ayakta alkislamamiz lazim.Sadece dunya kamuoyunun dikkatini dunyanin en buyuk kanayan yarasina cekmis olmak bile alkisi hak ediyor bence Mehmet...http://www.ntvmsnbc.com/id/25103629/ NTV'nin haberine gore askeri anlasmalar da iptal ediliyor. Ne mutlu.
Uzun yıllar boyunca hep üzerimizde oyunlar oynanmış, hep bizi yok etmeye uğraşmışlar; ama başaramamışlar, neden biliyormusun, ..işe yaramıyor dediğin ulus bağı ve bilinci sayesinde....., çok renkli olabiliriz, zengin bir kültür çeşitliliğine sahip olabiliriz, ama ne olursa olsun bizi bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Türk olmak yüceltecektir, Türk cumhuriyetleri birleşip türk birliğini kurduğu zaman osmanlı imparatorluğundan bile kat kat güçlü olup ortalığı duman edeceğiz, hemde çok kısa bir süre içinde