Gönderen Konu: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun  (Okunma sayısı 14784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun
« Yanıtla #160 : Haziran 04, 2010, 19:18:41 »

Filistin neyin nesi allahın arapları, neden bize kalmış filistinin meseleleri anlayamıyorum

Kemal bey, IRKÇI'lık zihniyetiyle konuşmalarınıza devam ederseniz Türk olduğum halde bende sizlere ALLAH'In TÜRK'ü derim.

Yahu anlamıyorum gerçekten bu ne zihniyet yahu? Hiç düşünmüyormusunuz onlar dünyaya ARAP olarak geldilerse suçları ne? Nedir bu mantık?

Ya o zaman doğu Türkistan'da zulüm gören Türklere de bırakın ya, çin ezsin geçsin mi diyelim? Koskoca 48 yalışında bir insanın söyleyeceği sözler değl bunlar... Irkçılık 1900'lerde kaldı.

*********Lütfen ama Lütfen mesajım silinmesin. Varsa eğer bunun bir yaptırımı razıyım. Ayıplanacaksam razıyım. Saygısızlık olarak nitelendirecekseniz yine razıyım. Ama bu mesajım editlenmesin, silinmesin ÖNEMLE RİCA EDİYORUM*********************

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Haziran 04, 2010, 19:18:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Haziran 04, 2010, 19:48:46 »
Kupon göstermelik hareketler kalici degildir.
Dis politika icin en azindan bundan sonraki 50 yilda ne yapilacaginin plani cikmis olmasi gerekir.

Ben hükümütin acikcasi elle tutulur birsey yapacagini sanmiyorum. Basta ümitlenmistim, tepki verecekler diye.
Tepki derken, diplomatik tepki diyorum. Ümit gibi 3.dünya savasi ciksin tarzinda dileklerim yok.

Su ana kadar reklam kokan hareketlerin disinda halen elle tutulur birsey yok.
Oy potansiyeline yöneldiler; onun üstünde calisiyorlar su an.

Murat, adamlar politikaci, oy pesinde kosmalarindan daha dogal bir sey olamaz.
Benim gorebildigim kadariyla Profesor Ahmet Davutoglu Disislerine onyillardir gormedigi bir genis bakis acisi getirdi.Suya sabuna dokunmayan, donuk anlayis sukur terkedildi.Iyi niyetli herkesle iyi gecinme anlayisi geldi.Israil'le de iyi iliskiler devam edecekti, son Gazze isgali ve sonrasinda yasananlar Israil'in iyi niyetli olmadigi, cevresiyle iyi iliskilere ihtiyaci olmadigini ortaya cikardi.Turkiye, Suriye-Israil arasinda arabuluculuk yapiyordu, Israil goz onunde 'baris' icin konusurken, Gazze'ye saldirdi, insanlik disi bir katliami gerceklestirdi.Bundan sonra artik Turk dis politikasinin rotasi belli, sonradan gelenler tekrar Israil'le al gulum ver gulum anlayisini baslatirlarsa o baska.Simdiki askeri anlasmalar, silah alim anlasmalari bile 1990'li yillardaki bu sinir tanimaz Israil askinin urunleri. Insallah hukuki bir yolu bulunup bu anlasmalar ve silah alim iliskisi iptal edilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Haziran 04, 2010, 23:13:45 »
Bu sabah saat 08:00 gibi bir mesaj yazmıştım. Maalesef silinmiş.
Yürek sızlatan, gerçek görüntüler, mesela 7-8 yaşındaki çocuklara doğrulmuş silahlar gibi.
Kimseye kötü bir şey yazmamıştım.
Hayırlısı.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Haziran 05, 2010, 15:58:08 »
Kemal bey, IRKÇI'lık zihniyetiyle konuşmalarınıza devam ederseniz Türk olduğum halde bende sizlere ALLAH'In TÜRK'ü derim.

Yahu anlamıyorum gerçekten bu ne zihniyet yahu? Hiç düşünmüyormusunuz onlar dünyaya ARAP olarak geldilerse suçları ne? Nedir bu mantık?

Ya o zaman doğu Türkistan'da zulüm gören Türklere de bırakın ya, çin ezsin geçsin mi diyelim? Koskoca 48 yalışında bir insanın söyleyeceği sözler değl bunlar... Irkçılık 1900'lerde kaldı.

*********Lütfen ama Lütfen mesajım silinmesin. Varsa eğer bunun bir yaptırımı razıyım. Ayıplanacaksam razıyım. Saygısızlık olarak nitelendirecekseniz yine razıyım. Ama bu mesajım editlenmesin, silinmesin ÖNEMLE RİCA EDİYORUM*********************

Sanırım ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorsun, veya hiç ırkçı görmemişsin,,milliyetçi dersen anlarım..
biraz milliyetçi ol milliyetçi....eğer milliyetçi lafı hoşuna gitmiyorsa şöyle söyleyeyim, uluscu  ol
bırak araplar kendi surunlarını çözsünler, filistinli için bir türkün şehit olması beni üzüyor; sana kalsa etopyadaki açlar içinde biz çözüm bulalım dersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Haziran 05, 2010, 16:01:31 »
Sanırım ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorsun, veya hiç ırkçı görmemişsin,,milliyetçi dersen anlarım..
biraz milliyetçi ol milliyetçi....eğer milliyetçi lafı hoşuna gitmiyorsa şöyle söyleyeyim, uluscu  ol
bırak araplar kendi surunlarını çözsünler, filistinli için bir türkün şehit olması beni üzüyor; sana kalsa etopyadaki açlar içinde biz çözüm bulalım dersin
Liderlik kolay değildir tabi. Bize "Türkün türkten başka dostu yoktur" dedirte dedirte dört bir yanımızı düşmanla çevirdik, içimizdede koca koca çıbanlar büyüttük Kemal Bey.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Haziran 05, 2010, 16:15:24 »
Valla tarihte  kime kıyak yaptıysak kazık yedik, arapların bizi arkamızdan vurduklarını hiç bir zaman unutmamak lazım

...Şöyle bir örnek vereyim; İspanyollar hristiyandır, polonyalılarda  hristiyandır, ispanya daha zengin olmasına rağmen asla gidip polonyayı kalkındırmaya çalışmaz, polanyanın açlık günlerinde kılını bile kıprdatmadı, fransada hiç bir şeye karışmadı , ingilterede...Haçlı serferlerinden beri dünya devletleri arasında dini bir dayanışma olmadı; ama biz tüm arabistanı düzelteceğimizi sanıyoruz, mısır yanıbaşında ambargo koyuyor, biz taa buralardan ambargoyu kırmaya çalışıyoruz.. Filistinle uğraşacağımıza "Türk birliği" ile uğraşsak daha iyi olmazmı; nasıl olsa bizi AB ye almayacaklar, dünya artık tek başına yaşanacak bir dünya da değil; eee ne yapacağız, bir kaç asır geriye gidip arap birliğinemi katılacağız, kaldıki onlarda bizi almazlar, arap değiliz , hatta onlara göre müslüman bile değiliz;  oysaki türkiyede 70 milyon türk yaşıyorken asyada , dünyada 250 milyon türk yaşıyor, neden kendi ulusumuzdan olanlara liderlik yapmayalım, Azerbaycanda petrol var, türkmenistanda altın, kazakistanda Uranyum... ve nice zenginlikler, bizde de onları açığa çıkaracak işleyecek potansiyel var, ayrıca bütün bu türk köklü uluslar bize dost, araplar gibi arkadan vuracak yapıda da değiller... türkün gücünü yakında herkes görecek , hemde çok yakında az daha sabır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #166 : Haziran 05, 2010, 18:47:44 »
Valla tarihte  kime kıyak yaptıysak kazık yedik, arapların bizi arkamızdan vurduklarını hiç bir zaman unutmamak lazım

...Şöyle bir örnek vereyim; İspanyollar hristiyandır, polonyalılarda  hristiyandır, ispanya daha zengin olmasına rağmen asla gidip polonyayı kalkındırmaya çalışmaz, polanyanın açlık günlerinde kılını bile kıprdatmadı, fransada hiç bir şeye karışmadı , ingilterede...Haçlı serferlerinden beri dünya devletleri arasında dini bir dayanışma olmadı; ama biz tüm arabistanı düzelteceğimizi sanıyoruz, mısır yanıbaşında ambargo koyuyor, biz taa buralardan ambargoyu kırmaya çalışıyoruz.. Filistinle uğraşacağımıza "Türk birliği" ile uğraşsak daha iyi olmazmı; nasıl olsa bizi AB ye almayacaklar, dünya artık tek başına yaşanacak bir dünya da değil; eee ne yapacağız, bir kaç asır geriye gidip arap birliğinemi katılacağız, kaldıki onlarda bizi almazlar, arap değiliz , hatta onlara göre müslüman bile değiliz;  oysaki türkiyede 70 milyon türk yaşıyorken asyada , dünyada 250 milyon türk yaşıyor, neden kendi ulusumuzdan olanlara liderlik yapmayalım, Azerbaycanda petrol var, türkmenistanda altın, kazakistanda Uranyum... ve nice zenginlikler, bizde de onları açığa çıkaracak işleyecek potansiyel var, ayrıca bütün bu türk köklü uluslar bize dost, araplar gibi arkadan vuracak yapıda da değiller... türkün gücünü yakında herkes görecek , hemde çok yakında az daha sabır
Hayatın anlamı, "Büyük balık küçük balığı yutar" veya "Her koyun kendi bacağından asılır" değildir Kemal Bey.

Benim arap sevdam yok. Gazzedekiler müslüman olmasaydı yine de çektikleri zulüm olurdu. Hangi milletten veya hangi dinden oldukları yaşadıkları gerçeği değiştirmez veya buna sebep olanların yaptıklarının adını değiştirmez.

Evet Araplarla savaşmışız. Bu çok zor bir şey değil. En nihayetinde krallıkla yönetiliyor. Bizim boşladığımız yerleri İngilizler doldurmuş hep. Savaş bir kişinin ağzına bakıyor. Kralın yaptığına bakarak, araplar şöyle yaptı böyle yaptı demek bana mantıklı gelmiyor.

Hakim evi soyulan hırsıza sorar; "Neden önlem almadın? NEden kapını kilitlemedin?"
Adam cevap verir; "Hırsızın hiçmi suçu yok".

Hristiyanlar dinlerini o kadar bozmuşlardıki, ortaçağda cennetten, tapulu, iskanlı toprak satıyorlardı. Bu durumdaki bir dinle islamiyeti karşılaştırmakta mantıklı değil.

İhtilal anayasası ile yönetilen bir devlet olarak, AB nin demokrasi amaçlı yasalarını almalıyız. Girelim diye can atmıyorum. İstediğim anayasamızın tekrar düzenlemesi. Biz yaslarından önce her türlü pisliğini almışız ama bir ihtimal güzel bir şeyler kaparız belki.

Onlar geri, şunlar yamuk, bunlar hain. Bu şekildeki bir yaklaşımın zarardan başka bir getirisi olmaz. Türk birliği dediğiniz, amerikanın, rusyanın ve çinin hegemonyasındaki devletlerden ibaret. Çok farklı bir gelişme olmayacaktır bu.

Türk birliğinden bahsederek, halihazırdaki vatan topraklarını bir bütün olarak tutamazsınız. Ya hitler gibi çerkezi, kürdü, lazı, arabı, ermeniyi, yahudiyi ve türkiyede bulunan diğer milletlere mensub olanları keseceksiniz ki bu konuda döneminin en güçlü ülkelrinden birini yöneten hitler başarılı olamamış. Hatta yahudilerin israile göç etmesine sebep olarak israilin kurulmasına zemin hazırlamıştır.

Yada "Ne mutlu türküm diyene" diyerek, kişilerden soylarını inkar etmelerini isteyeceksiniz ki buda Doğu ve Güneydoğuda, ilgili devletler tarafından PKK nın en büyük propagandası yapılmıştır ve ters tepmiştir.

Türkiye nüfusu  %100 türk değil. Türkiyeyi sevmeyi ve onun bekası için çalışmayı sadece Türklerin hakkı olduğunu söylemekte vatana yarar değil zarar getirir.

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Haziran 05, 2010, 18:49:40 »
Ona bakarsan o kazigin bin katini Bati'dan yedik.Ama gel gelelim onlarin alfabesini kullaniyoruz, onlarin bilimini okutuyoruz,onlarin hukukunu isletiyoruz, onlar gibi olmaya calisiyoruz.Ne yaman celiskidir....

Turk Birligi demis Kemal Agabey, ne guzel, olsa.... Hepsi Rusya'nin uydusu, hala oyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Haziran 05, 2010, 18:52:31 »
1914 te hepsi aç köpek gibi üşüştüler yurda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Haziran 05, 2010, 18:55:26 »
Roma Hukuku, Antik Yunan Uygarligi, Fransiz laikligi, Ingiliz dili.... demek ki kuvvet, istedigini yaptiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Haziran 06, 2010, 03:48:00 »
Hıımmm anladım, kurtuluşun yolu arabistandan geçiyor, hain batı ve batılılar, latin alfabesi tuu kaka hemen terkedelim
türkiyede kaç türk vaki zaten ..kimisi laz(rum), kimisi azeri(rus)kimisi ermeni, kimisi çerkez, ... nerde bu türkler yav

Yanlız bir şey kafama takıldı, hitler sadece yahudileri doğramamışmıydı..??? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Haziran 06, 2010, 04:14:46 »
Yukardas yazdıklarım sana takılmak içindi vedat kardeş
ama kopyaladığım bu paragraf çok ciddi
Alıntı
Türk birliğinden bahsederek, halihazırdaki vatan topraklarını bir bütün olarak tutamazsınız. Ya hitler gibi çerkezi, kürdü, lazı, arabı, ermeniyi, yahudiyi ve türkiyede bulunan diğer milletlere mensub olanları keseceksiniz ki bu konuda döneminin en güçlü ülkelrinden birini yöneten hitler başarılı olamamış. Hatta yahudilerin israile göç etmesine sebep olarak israilin kurulmasına zemin hazırlamıştır.

Yada "Ne mutlu türküm diyene" diyerek, kişilerden soylarını inkar etmelerini isteyeceksiniz ki buda Doğu ve Güneydoğuda, ilgili devletler tarafından PKK nın en büyük propagandası yapılmıştır ve ters tepmiştir.

Türkiye nüfusu  %100 türk değil. Türkiyeyi sevmeyi ve onun bekası için çalışmayı sadece Türklerin hakkı olduğunu söylemekte vatana yarar değil zarar getirir.

Saygılarımla...
[/color]
Gerçi huyum kurusun sataşmadan duramıyorum ama israili hitlerin kovduğu yahudiler kurmadı, çok asırlar önce gelip yerleştiler, hani şu vaadedilmiş topraklar hikayesi :D

Ancak yazdıkların kayda değer ideolojiler, sanırım şimdiki hükümetin (ve eskiden erbakanın) politikasıda aynıydı
hatırlarmısın bilmem adamın şöyle bi incisi vardı
"sen kalkıpta türküm doğruyum çalışkanım dersen, karşındaki kalkıp, bende kürdüm , daha doğruyum , daha çalışkanım der" diye bir vecize bahşetmişti edebiyatımıza, tabi ortalık ayağa kalkmıştı
şu anda mademki milliyet bağıyla birlikte yaşamayı başaramıyoruz, o zaman din bağıyla birlikte yaşarız.... bu yeni bir tez değil, ama daha öncede denenmiş ne yazıkki başarılı olamamıştır
o dediğin osmalı zamanındaymış, kim olursan ol yeterki müslüman ol demişler, ama günümüz dünyasında kazın ayağı öyle değil, hangi müslüman ülkeler arasında birlik var... hangisi batıya veya USA ya bağlı değil
Uzun yıllar boyunca hep üzerimizde oyunlar oynanmış, hep bizi yok etmeye uğraşmışlar; ama başaramamışlar, neden biliyormusun, ..işe yaramıyor dediğin ulus bağı ve bilinci sayesinde....., çok renkli olabiliriz, zengin bir kültür çeşitliliğine sahip olabiliriz, ama ne olursa olsun bizi bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Türk olmak yüceltecektir, Türk cumhuriyetleri birleşip türk birliğini kurduğu zaman osmanlı imparatorluğundan bile kat kat güçlü olup ortalığı duman edeceğiz, hemde çok kısa bir süre içinde
Vedat bey, aslında politik konuları sevmem, ama bu konuda size cevap yazayım derken, hiç sevmediğim  bir tartışmanın içine girmiş oluyorum, üstelik tam bir yanlış anlaşılmayla, yazdıklarımı okuyan ilginç hükümlere varabiliyor, ırkçılık gibi, aşırı milliyetçilik  ve kimbilir daha neler; o yüzden her ne kadar tartışmak hoşuma gitsede(Özellikle bu son paragrafındaki  ciddiyet ve kararlılık ) daha fazla yanlış anlaşılmamak için noktayı koyuyorum
saygılar :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Haziran 06, 2010, 07:07:44 »
Hıımmm anladım, kurtuluşun yolu arabistandan geçiyor, hain batı ve batılılar, latin alfabesi tuu kaka hemen terkedelim
türkiyede kaç türk vaki zaten ..kimisi laz(rum), kimisi azeri(rus)kimisi ermeni, kimisi çerkez, ... nerde bu türkler yav

Yanlız bir şey kafama takıldı, hitler sadece yahudileri doğramamışmıydı..??? :D
Arabistan ile ilgili tek bir övücü cümle kullanmamama rağmen beni arabistancılıkla şakaya almışsınız :D.

Yukardas yazdıklarım sana takılmak içindi vedat kardeş
ama kopyaladığım bu paragraf çok ciddi

Gerçi huyum kurusun sataşmadan duramıyorum ama israili hitlerin kovduğu yahudiler kurmadı, çok asırlar önce gelip yerleştiler, hani şu vaadedilmiş topraklar hikayesi :D

Ancak yazdıkların kayda değer ideolojiler, sanırım şimdiki hükümetin (ve eskiden erbakanın) politikasıda aynıydı
hatırlarmısın bilmem adamın şöyle bi incisi vardı
"sen kalkıpta türküm doğruyum çalışkanım dersen, karşındaki kalkıp, bende kürdüm , daha doğruyum , daha çalışkanım der" diye bir vecize bahşetmişti edebiyatımıza, tabi ortalık ayağa kalkmıştı
şu anda mademki milliyet bağıyla birlikte yaşamayı başaramıyoruz, o zaman din bağıyla birlikte yaşarız.... bu yeni bir tez değil, ama daha öncede denenmiş ne yazıkki başarılı olamamıştır
o dediğin osmalı zamanındaymış, kim olursan ol yeterki müslüman ol demişler, ama günümüz dünyasında kazın ayağı öyle değil, hangi müslüman ülkeler arasında birlik var... hangisi batıya veya USA ya bağlı değil
Uzun yıllar boyunca hep üzerimizde oyunlar oynanmış, hep bizi yok etmeye uğraşmışlar; ama başaramamışlar, neden biliyormusun, ..işe yaramıyor dediğin ulus bağı ve bilinci sayesinde....., çok renkli olabiliriz, zengin bir kültür çeşitliliğine sahip olabiliriz, ama ne olursa olsun bizi bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Türk olmak yüceltecektir, Türk cumhuriyetleri birleşip türk birliğini kurduğu zaman osmanlı imparatorluğundan bile kat kat güçlü olup ortalığı duman edeceğiz, hemde çok kısa bir süre içinde
Vedat bey, aslında politik konuları sevmem, ama bu konuda size cevap yazayım derken, hiç sevmediğim  bir tartışmanın içine girmiş oluyorum, üstelik tam bir yanlış anlaşılmayla, yazdıklarımı okuyan ilginç hükümlere varabiliyor, ırkçılık gibi, aşırı milliyetçilik  ve kimbilir daha neler; o yüzden her ne kadar tartışmak hoşuma gitsede(Özellikle bu son paragrafındaki  ciddiyet ve kararlılık ) daha fazla yanlış anlaşılmamak için noktayı koyuyorum
saygılar :olu:

Yahudiler savaşa kadar, o çöle yerleşmek istemiyorlardı. Hepsi bulunduğu ülkede genelde bilim ve sanat dalında gelişmişlerdi. Savaştan sonra mecburen doluştular oraya. Şimdiki hükümetin yeni bir ideolojisi ama samimimi bilemiyorum. Ben hep bu düşüncedeydim. Baktılarki din adına siyaset yapılamıyor, kendilerini buna çevirmeye çalışıyorlar.

O inci dediğinizde gayet mantıklı. Kendinizi kürt yaratılmış olarak o coğrafyalarda bu politikayla bir düşünün.

Günümüzde kazın ayağı öyle değil çünkü bozmak kolaydır. Yapmak uzun sürer. Müslüman ülkelerin hepsi osmanlı toprağıydı. Biz zevke düşünce, onlarda sömürgecilerin kucağına düştüler. Bu yine bizim kabahatimiz. :)Bu ülkedeki müslüman nüfus, türk nüfustan daha fazla. Sizce bizi ayakta tutan iman mı, milliyetmi?

Tekrar söylüyorum, müslüman ülkeler usa uşağıda, türki devletler rus ve usa uşağı değil mi?

Ben politik bir şey söylemedim. Konuyu siz iktidara getirdiniz. İktidarın söyledikleri yeni olabilir ancak bu ideoloji çok köklüdür. İktidar yeni sahiplenmeye çalışıyor.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Haziran 06, 2010, 11:15:39 »
valla kemal abiye katılıyoru derim ve susarım..anlattıkları ve söyledikleri ütopik hayallerimde yer almakta..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Haziran 06, 2010, 16:23:38 »
Hayal mayal değil Türkay, bu teori toplumların hatta dinlerin oluşumundan daha önce vardı
Sömürgeciliğe dayalı devletler bir bir kaybediyor, dini yönetimle yönetilen ülkeler gelişemiyor kalkınamıyor
geriye başka ne kalıyorki, bütün dünya başımıza ne oyunlar oynadı bizi yıkamadılar, şimdide yıkamayacaklar
göreceksin bütün asyada hakimiyeti ele geçireceğiz, yakında ermenistan, azerbaycan ile nahçivan arasında metazori bir koridor açacak, oradan önce azerbaycana ve sırasıyla bütün türklere ulaşacağız, zaten gürcistan üzerinden demiryoluda tamamlandı , yakında açılacak, 5 yıl içinde bu söylediklerimi hatırlayacaksın; şu anda var olan yönetimin ağır tavrına rağmen ilerlemeler gayet başarılı; azebaycanı kalkındırıyoruz, Bakü'yü resmen yeniden inşa ediyoruz, kaç tane anadolu statüsünde lise açtık, dil eğitimide alıyorlar, ordusunu inşa ediyor/uz/lar..bunlar vedatın dediği gibi amerika uşağı falan değiller, hem akıllı ve eğitimliler(Sovyet yönetiminin tek olumlu yanı bu olmuş heralde) ; hemde amerika daha bunlara ulaşamadı, rusya vardı , yemiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Haziran 06, 2010, 18:35:45 »
Hayal mayal değil Türkay, bu teori toplumların hatta dinlerin oluşumundan daha önce vardı
Sömürgeciliğe dayalı devletler bir bir kaybediyor, dini yönetimle yönetilen ülkeler gelişemiyor kalkınamıyor
geriye başka ne kalıyorki, bütün dünya başımıza ne oyunlar oynadı bizi yıkamadılar, şimdide yıkamayacaklar
göreceksin bütün asyada hakimiyeti ele geçireceğiz, yakında ermenistan, azerbaycan ile nahçivan arasında metazori bir koridor açacak, oradan önce azerbaycana ve sırasıyla bütün türklere ulaşacağız, zaten gürcistan üzerinden demiryoluda tamamlandı , yakında açılacak, 5 yıl içinde bu söylediklerimi hatırlayacaksın; şu anda var olan yönetimin ağır tavrına rağmen ilerlemeler gayet başarılı; azebaycanı kalkındırıyoruz, Bakü'yü resmen yeniden inşa ediyoruz, kaç tane anadolu statüsünde lise açtık, dil eğitimide alıyorlar, ordusunu inşa ediyor/uz/lar..bunlar vedatın dediği gibi amerika uşağı falan değiller, hem akıllı ve eğitimliler(Sovyet yönetiminin tek olumlu yanı bu olmuş heralde) ; hemde amerika daha bunlara ulaşamadı, rusya vardı , yemiyordu

Kemal abi, ben de bu söylediğinizin olması çok isterim. Ama bence sadece ütopya. Niye mi? Türk topluluklarını, kafalarını ezmeden yönetemezsin. Bu bizim kültürümüzde var; başka bir milletin boyunduruğu altında yaşamamışız ama bir Türk ailesinin diğerini kendisine dahil edebilmek için, mutlaka şavaşıp, güç gösterinde bulunup daha üstün bir konumda olduğunu kabul ettirmiştir. Türkiye şu durumda bunu yapmaz (yapamaz). Aslında yapabilecek gücü var ama bu çıkarımıza değildir. Niye mi; Çünkü Türkiye dışındakiTürk devleri asimile olmuş konumda (Azerbeycan da kısmi olarak). Başları sıkışmadıkları sürece Türk olduklarını kabul etmiyorlar; onlar sadece uygur, sadece kazak, sadece kırgız vs (onlara göre bunlar türk soyundan gelmiyor. Rusyanın eğemenliği altında geçen süre zarfınca, buna kendileri bile çok koyu birşekilde inanmışlar. Hatta birçoğu kendini Rus sanıyor / kabul ediyor.

Sanırım bu lafı herkes biliyordur; komşusu aç iken kendi tok yatan bizden değildir. Doğru komşularımıza yardım etmeliyiz, ama biz gerçekten tok muyuz? sorusuna cevap vermek gerekir önce. Ülkemizin birçok yerinde hiç eğitim almamış insanlarımız var. Eğitimle ne alakası var diyeceksiniz. Eğer biz insanlara doğruyu öğretmezsek, başkaları yanlış olanı öğretiyor; bu ise terör olarak bize geri dönüyor. Komşularımıza yardım edelim, bizimle aynı kanı taşıyan insanlara yardım edelim (aynı kanı taşımaktan kastım tam olarak biyolojik kanbağı değil, kendini bizimle bir kabul edebilme durumudur), ama önce kendimizi diğerlerine yardım edebilecek konuma çıkaralım.

Kendimize ve karşı tarafa birlikte fayda saylayacağımız her türlü anlaşma üzerine düşünülebilir; Karşı taraf, türki cumhuriyetlerde olabiilir, Arap devletleride ya da her ikiside birlikte, ya da diğer seçenekler. ama birliktelik sağlanırken ilk önce bu bize zarar vermeli şartı yerine getirilmeli

Bu sözlerim sadece Kemal abi için değil, burada yorum yapan tüm arkadaşlarımıza cevap niteliğinde yazdığım, genel bir yorum, tamamiyle kişsel bir yorum.

Peki bu nasıl olacak, paticiliği, önyargılılığı, aşırı olan herşeyi bırakacağız, bizi yönetenleri (aslında efendi olan bizleriz, onlar sadece bizim adımıza vekaleten çalışıyorlar, yani inşallah çalışıyorlardır) seçerken tek bir şeye bakacağız;

Ayinesi (aynası) iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Şimdi size soruyorum; son durum nedir? Bizim faydamıza olan ne oldu?
Cevaplamak isteyen varsa bu soruyu lütfen bir ay sonra cevaplasın, görelim ne yapacak, benim boş vaat dinleyecek vaktim olmadığı bunu yazdım. Eğer gerçekten birşey yapmışlarsa, ayağa kalkar alkışlarız yoksa ne yapılması gerektiğiniz herkez biliyor (tabii önyargılı değilse)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Haziran 06, 2010, 22:29:21 »
Gazze Blokesi kalkarsa ayakta alkislamamiz lazim.Sadece dunya kamuoyunun dikkatini dunyanin en buyuk kanayan yarasina cekmis olmak bile alkisi hak ediyor bence Mehmet...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25103629/ NTV'nin haberine gore askeri anlasmalar da iptal ediliyor. Ne mutlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Haziran 07, 2010, 08:30:45 »
Fikirler beyan edildi. Bence en güzel tartışma şekli forum usulü. Kimse kimsenin lafını kesemiyor :). NTV deki "yorum farkı" bence en seviyeli tartışma programı. Onda bile ben konuştum sen konuştun oluyor nadiren.

Düzeltiyorum. En seviyeli tartışma TCT de :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Haziran 07, 2010, 08:49:02 »
Gazze Blokesi kalkarsa ayakta alkislamamiz lazim.Sadece dunya kamuoyunun dikkatini dunyanin en buyuk kanayan yarasina cekmis olmak bile alkisi hak ediyor bence Mehmet...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25103629/ NTV'nin haberine gore askeri anlasmalar da iptal ediliyor. Ne mutlu.

Bu da doğru Ahmet hocam ama benim demek istediğim biraz daha farklı; gerçek öncelikler belirlenmeli, ona göre adım atılmalı :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Haziran 07, 2010, 09:19:49 »

Gülüyorum ve susuyorum...

Baba tarafı Selanik, Anne Tarafı Rumeli Göçmeni olup soyumuz Konya/Karaman'a dayanmaktadır. 7 kuşak Türk oğlu Türk'üm. Ama herşeyden önce ben bir müslümanım. Benim kriterlerim ve düşüncem ve ideolojim bu yöndedir. Elhamdülillah, Türk'üm, Müslümanım, REALİST'im.

Böylesine komik hayallerim yok benim...