0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elhamdülillah müslümanım ama biri bana anlatabilir mi, biz bu Filistinliler'den ne hayır gördük ki, bugün onlar için devlet olarak kahramanlığa soyunuyoruz, biri bana izah edebilir mi?
Ben şehitlerimiz ve 18 Mart başlıklı konuya mesaj yazdım kimse taziyesini bildirmedi. ( Hakkı abi sen dahil ) Ama konu Nazım Hikmet olunca birden popüler bir başlık haline gelebiliyor değil mi? Konu filistin olunca başlık popüler oluyor değilmi?
Arkadaşlar sakin olalım lütfen, bence bu konuyu enine boyuna tartışabilmeliyiz. Konu kilitlenmesin lütfen.
Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın tıpkı Filistinliler gibi zulme uğrayan bir halkmış gibi dünyaya lanse edilmesini amaçlayan bir tezgahın tertiplenmesi konusunda kimseye fırsat tanımamalıyız.
Vedat ve Ümit, sizlerle aynı fikirdeyim, eğer müslümansak hepimiz bu dünyada zulüm görenler için bir şeyler yapmalıyız. Birey olarak bu hepimizin boynunun borcu. Ama bunu yaparken devlet olarak dış politikadaki dengelere dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Şurası bir gerçek ki, dış politikada son yıllarda fazlasıyla aktifiz ve büyük oynuyoruz. Çin ve Rusya eksenli yeni bir oluşumun içinde yer almaya çalışıyormuşuz gibi bir görüntü var uluslararası arenada. Bunu kendi inisiyatifimizle mi yapıyoruz yoksa birilerinin dolduruşuna mı geliyoruz orasını bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var ki, bu politika değişikliğinin ülkemiz üzerinde olumlu veya olumsuz etkileri olabilir kısa vadede. Ama olumlu etkilerinin olabilmesi için askeri, siyasal, toplumsal ve ekonomik açıdan hazır olmamız lazım. İşte bu noktada başlıyor benim endişelerim. Ülke olarak maalesef zihinsel bir bölünme yaşıyoruz. Önce bunu halletmemiz lazım. Zulümden bahsederken yabancı ajanların cirit attığı ülkemizde Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın tıpkı Filistinliler gibi zulme uğrayan bir halkmış gibi dünyaya lanse edilmesini amaçlayan bir tezgahın tertiplenmesi konusunda kimseye fırsat tanımamalıyız.
Kupon göstermelik hareketler kalici degildir.Dis politika icin en azindan bundan sonraki 50 yilda ne yapilacaginin plani cikmis olmasi gerekir. Ben hükümütin acikcasi elle tutulur birsey yapacagini sanmiyorum. Basta ümitlenmistim, tepki verecekler diye. Tepki derken, diplomatik tepki diyorum. Ümit gibi 3.dünya savasi ciksin tarzinda dileklerim yok.Su ana kadar reklam kokan hareketlerin disinda halen elle tutulur birsey yok.Oy potansiyeline yöneldiler; onun üstünde calisiyorlar su an.
+1
Arkadaşlar, Karabağ Savaşı'nın mağduru Azeri soydaşlarımız sefil bir şekilde Bakü'nün etrafındaki çadırlarda yaşıyor. Haberiniz var mı?Sincan'da, Çinliler tarafından katledilen soydaşlarımız için neler yapıldı veya yapolıyor, bilgisi olan var mı? değiştiğini hepimiz biliyoruz. 20 yıl önce sırasına orak çekiç çizdiği için disipline sevkedilen arkadaşımız feci dayak yemişti, bugün aynı ülkeye vizesiz gidebiliyoruz Not: Bunu da forumda ilk defa paylaşıyorum. Babamın dedesi, 1. Dünya Savaşı'nda Filistin'de İngilizler'in kışkırtmış olduğu din kardeşimiz (!) Araplar ile savaşırken şehit düşmüştür (Allah mekanını cennet etsin). Rahmetli dedem, daha anasının karnındayken yetim kalmıştır. Elhamdülillah müslümanım ama biri bana anlatabilir mi, biz bu Filistinliler'den ne hayır gördük ki, bugün onlar için devlet olarak kahramanlığa soyunuyoruz, biri bana izah edebilir mi?