Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #300 : Ağustos 24, 2010, 21:27:52 »
arkadaşlar 31 temmuz 2010 tarihinde satın almış olduğum auris hakkında izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim:

aracım şu anda 1300 km de;

1.yol tutuşu mükemmel

2.son derece sessiz bir araç

3.fren mesafesi çok iyi

4.bagaj bölümü yeterli.

5.iç genişlik mükemmel arka koltuklar yatıyor olması ayrıcalık

6.yakıt durumu yeni olmasına rağmen çok iyi

7.anahtarsız çalıştırma sistemi ve hız kontrol ise mükemmel.

almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

1.Evet yol tutuşu iyi,
2.Araç motoru sessiz fakat iç aksamından ön göğüs vs. plastik aksamından ses geliyor,
3.Fren mesafesi mükemmel ötesi kaç defa bu araba nasıl durdu diye kenki kendime sormuşumdur:)
4.Bagaj kişiye göre değişir hatcback araç için iyi olabilir ama bence yetersiz,(Koltuklar yatınca iyi oluyor)
5.İç genişlik çok ferah fakat arka koltuk ileri geri hareket edebilirdi ablamın yarisinde ki gibi,
6.Yakıt durumu gerçekten benzinliye göre iyi. Valvematic gerçekten iyi bir teknoloji,benim aracım M/M ve ben çok memnunum,
7.Elegant modelinde ki anahtarsız çalıştırma çok çok hoş bir özellik. Anahtarsız çalıştırma, açma, kapama gerçekten alışınca anahtara uyuz oluyor insan:) Her arabaya konsa mükemmel olur.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Ağustos 24, 2010, 21:27:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #301 : Ağustos 24, 2010, 21:32:04 »
Ayrıca sattığım 2009 auris comfort ta sağ koltuk altında çekmece ve koltuk ısıtma vardı yeni elegantlarda ve birçok auriste yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Ağustos 24, 2010, 21:50:52 »
merhaba  yeniyim 2011 auris
ama sizde amma bok atmışsınız ya yok doblo ya benziyor falan bence toyota nın en avrupalı arabası kaslı yapısı ve spor görünüşü ile çok ta dikkat çekiyor göstergeler harika sadece anahtar da hata var alman arabalarında kullanılan çakı sistemi yok ayrıca kumandadan kapatınca camlar otomatik kalkmıyor birde kelebek cam kötü ama genelde var c segmentinde kelebek cam
aracı kullandım hem astra hem bora kullandım bu arabanın fazlası var eksiği yok tek rakibi yeni astra
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Kilometre: 49000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Ağustos 24, 2010, 22:00:48 »
allah allah ben mi yanlış okuyorum aurisi yapanlarla corollayı yapanlar farklı mühendislermi anlamadım gitti
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Ağustos 24, 2010, 22:15:38 »
arka koltuk ileri geri yatıyor.elegant donanımda.kötü izlenim araç henüz 1300 km de ve gösrge paneli değişecek sol sinyal ışığı yanmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #305 : Ağustos 24, 2010, 22:53:21 »
arka koltuk ileri geri yatıyor.elegant donanımda.kötü izlenim araç henüz 1300 km de ve gösrge paneli değişecek sol sinyal ışığı yanmıyor

Yatıyor fakat ileri geri hareket etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #306 : Ağustos 24, 2010, 22:56:50 »
arka koltuklar öne doğru yatıyor geriye de istersen hareket ettirebiliyorsun araka kısım daha geniş oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #307 : Ağustos 24, 2010, 23:06:53 »
burada okuduklarımı daha önce okusaydım herhalde aurisin yanına yaklaşmazdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #308 : Ağustos 25, 2010, 00:01:45 »
1.her ne kadar 132 beygir de olsa eski corolla hb min zevkini alamadım bunda...
2.yol tutuşuna gelince corolla hb ile arasında dağlar kadar fark var auris kat kat üstün olmuş bu konuda...
3.plastikler corolla hb den daha kalitesiz geldi bana...
4.ayrıca konunun başındaki maddelerde belirtildiği gibi ön cam kelebeği hakaten hiç güzel durmuyor...
5.debriyajınıda beğenmedim aynı volkswagen gibi olmuş çok kaldırman gerekiyor... 
6.arabayı ne kadar düşürürsen düşür tavan her türlü diğer arabalardan daha yüksekte kalıyor...
7.vites boşlukları çok tutulmuş yanlış vitese atma tehlikesi oluyor...
8.iç dizaynı güzel
9.bagaj corolla hb den daha küçük konunun başındaki maddelerde gördüğümüz gibi...
10.arabaya çok hakim değilsiniz corolla hb gibi makaslara girmek biraz ürkütüyor insanı...
11.bunları 16 132 beygirlik elegant araçtan gözlemledim arkadaşlar otomatik ve dizel için bu yorumları yapmıyorum kullanmadığım için...
yani anlayacağınız ben bu aurisi çok sevemedim gitti ... corolla hb si olanlar arabasının kıymetini bilsin aurisin 0-100 hızlanmasına kanarak aldım ama nerdeeee...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Ağustos 25, 2010, 00:02:17 »

Müfit bu çok zor bir soru. Yani ben M/M'den memnunum ama memnun olmayanlarda var. Yani M/M tam otomatik bir şanzıman değil. Eğer A/T beklentisi ile alırsan moralini bozucaktır.
  Yaris'imle 35000 km, Auris'imle 10000 km yol yaptım. Her tür yolda kullandım. Tık demedi. Ben genel olarak manuel kullanıyorum. Manuel kullanımda vites geçişlerini çok daha yumuşak yapabiliyorsun.
  Benzinli A/T bildiğim kadarıyla klasik otomatiklerden. Yani güç kaybı çok ve yakıt sarfiyatında etkili. Dizel ile benzinli A/T arasında eminim ciddi yakıt sarfiyat farkı vardır. Bunuda düşün.
  Düz vites kullanmak istediğini pek zannetmiyorum. Çünkü kullanmak isteseydin M/M veya A/T seçeneklerini inceliyor olmazdın. :)
  Vericeğin karar ciddi. Sonuçta bir tomar para vericeğin birşeyden zevk alamamak çok can sıkıcı olabilir.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #310 : Ağustos 25, 2010, 00:18:17 »
aynı bahsedilen aracı diğer konuda değerlendirdim arkadaşlar bakabilirsiniz... ben çok memnun değilim söylemek isterim corolla hb nin yerini tutamadı bende...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Ağustos 25, 2010, 00:29:02 »
Corolla hb yi  biraz daha oynayıp motor seceneklerini değiştirseler daha iyi olurdu.1,6 132 lik motorun hb aracımda olmasını isterdim..Aurisin test sürüşünde gögüsün plastik kalitesi kullanılan malzeme Hb den daha aşagı duruyordu.Özellikle o el freninini dizaynına çok gıcık olmuştum.Birde  üzerindeki boyala falan dökülecekmiş  gibi his uyandırıyor..Beklentim auristen sonra çıkacak kasa corolla hb mi olacak yoksa aurisin devamımı..Tipinden nasıl olacak..Açıkcası yalan olmasın piyasada yeni opel astra varlen auris benim için sıralamalrda geride kalırdı.Opel astranın cosmo paketi dizeli otomatik vitesi 47 binlira.Sesli konusan navigasyonda dahil.Ancak aurisin makyajlanmış kasası bir önceki kasaya göre daha iyi durumda..Ama hikmetcan jant falan yakısmıs tavana siyah folyo ile yanlara sticker tarzı şeyler dahada güzelleştirebilir aracını..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #312 : Ağustos 25, 2010, 00:34:42 »
corolla hb sahiplerinin neden bu kadar auris düşmanı olmasını bir türlü anlamdım gitti.aurisn adı coralla hb olsaydı boyle olmazdı sanırım ama artık tum markalar boyle yapıyor kasalar farklı olunca modelin adı değişiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #313 : Ağustos 25, 2010, 00:36:15 »
Corolla hb yi  biraz daha oynayıp motor seceneklerini değiştirseler daha iyi olurdu.1,6 132 lik motorun hb aracımda olmasını isterdim..Aurisin test sürüşünde gögüsün plastik kalitesi kullanılan malzeme Hb den daha aşagı duruyordu.Özellikle o el freninini dizaynına çok gıcık olmuştum.Birde  üzerindeki boyala falan dökülecekmiş  gibi his uyandırıyor..Beklentim auristen sonra çıkacak kasa corolla hb mi olacak yoksa aurisin devamımı..Tipinden nasıl olacak..Açıkcası yalan olmasın piyasada yeni opel astra varlen auris benim için sıralamalrda geride kalırdı.Opel astranın cosmo paketi dizeli otomatik vitesi 47 binlira.Sesli konusan navigasyonda dahil.Ancak aurisin makyajlanmış kasası bir önceki kasaya göre daha iyi durumda..Ama hikmetcan jant falan yakısmıs tavana siyah folyo ile yanlara sticker tarzı şeyler dahada güzelleştirebilir aracını..
abi aurisin 132 beygiri yalan ya bunu toyotadakilerde itiraf ediyor biliyomusun pejo 308 yedi bitirdi beni otobanda hızlanırken ya kafayı yedim arabayı anneme vermeyi bile düşündüm... bu arada folyo falan hepsi aklımda onları 1 ay sonra istanbula gelince yapacam şimdilik adana ve mersinde modifiye olanaklarını kullanıyoruz... galiba yeni kasada ilk modifiyeyi ben yapıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #314 : Ağustos 25, 2010, 00:38:46 »
corolla hb sahiplerinin neden bu kadar auris düşmanı olmasını bir türlü anlamdım gitti.aurisn adı coralla hb olsaydı boyle olmazdı sanırım ama artık tum markalar boyle yapıyor kasalar farklı olunca modelin adı değişiyor
şu andaki corolla auristen daha çok hoşuma gitti beygir farkı yüzünden almadım... bu arabanın adı corolla hb olsaydı yine beğenmezdim... corolla hb mi geri alma imkanım olsa bu arabayı anneme verip eski arabama geri dönerdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #315 : Ağustos 25, 2010, 00:42:27 »
ben aracı ankara antalya ve antalya fethiye arası uzun yolda kullandım 407 ve avensisleri dikiz aynasından syrettim ufukta kayboldular

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Ağustos 25, 2010, 00:45:55 »
Hadi ya 132 hp yalan diyorsun.1,6 110 vvt i lar daha mı iyi hızlanmaları.Ama 308 dizel onda turbo var belki ilk hızlanman kötü olabilirForumda bir önceki kasanın modifiyeli var ama kardeş aurise arka tampon altı varya orjinal çift egzoz gercekten  o  çok güzel oluyor..ama çok para istiyolar..Araban çok güzel rengi jantların güle güle kullan kazasız belasız.Ama dediğim gibi yeni opel astrada yabana atılaca araba değil aurisin yanında
Hocam aurise niey düşman olalım.Sadece hb kullanıcısı olarak aurisin test sürüsünde gögüsde kullanılan malzeme ve el freninin dizaynı hosuma gitmedi demek düşmanlıkmı oluyor.Ben önceki makyajsız aurisi cok begenmiyordum açıkcası.Makyanlanmıs aurisi daha spotif güzel duruyor bu düşmanlıkmı..Corolla hb kullanıpta memnun olmayan çok az kişi var.Ancak auristen şikayet eden çok kişi var özellikle gögüğsten gelen sesler konusunda.Sİz 1300 km aurisimin göstergeleri ve sinyal kolu arızlaı demişşiniz.2004 70 bindeki corolla hb mde buzmana kadar yağ değişşimi akü lastik balata dışında bir sorun yaşamadım.Ve bu racaı satıpta auris düşünmüyorum açıkcası.Bunu düşmanlık olarak yorumluyorsanız o sizin fikriniz.Hb araç almayı düşünsem suan için ilk sırada yeni opel astra sonra golf sonra mazda 3 sonra auris gelir benim ,için
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #317 : Ağustos 25, 2010, 00:50:21 »
ben auris için cok iyi demedim ama corollayla ilgili karsılastırmalar anlamsız bır kere teknoloji farklı

auris kullanıp memun olmayan cok kişi mi var demek istiyorsunuz anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #318 : Ağustos 25, 2010, 00:51:02 »
opelin yeni kasasını test ettiniz mi ben ettim sizin hb corallanız onun yanında daha ıyı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #319 : Ağustos 25, 2010, 00:53:29 »
Hadi ya 132 hp yalan diyorsun.1,6 110 vvt i lar daha mı iyi hızlanmaları.Ama 308 dizel onda turbo var belki ilk hızlanman kötü olabilirForumda bir önceki kasanın modifiyeli var ama kardeş aurise arka tampon altı varya orjinal çift egzoz gercekten  o  çok güzel oluyor..ama çok para istiyolar..Araban çok güzel rengi jantların güle güle kullan kazasız belasız.Ama dediğim gibi yeni opel astrada yabana atılaca araba değil aurisin yanında
Hocam aurise niey düşman olalım.Sadece hb kullanıcısı olarak aurisin test sürüsünde gögüsde kullanılan malzeme ve el freninin dizaynı hosuma gitmedi demek düşmanlıkmı oluyor.Ben önceki makyajsız aurisi cok begenmiyordum açıkcası.Makyanlanmıs aurisi daha spotif güzel duruyor bu düşmanlıkmı..Corolla hb kullanıpta memnun olmayan çok az kişi var.Ancak auristen şikayet eden çok kişi var özellikle gögüğsten gelen sesler konusunda.Sİz 1300 km aurisimin göstergeleri ve sinyal kolu arızlaı demişşiniz.2004 70 bindeki corolla hb mde buzmana kadar yağ değişşimi akü lastik balata dışında bir sorun yaşamadım.Ve bu racaı satıpta auris düşünmüyorum açıkcası.Bunu düşmanlık olarak yorumluyorsanız o sizin fikriniz.Hb araç almayı düşünsem suan için ilk sırada yeni opel astra sonra golf sonra mazda 3 sonra auris gelir benim ,için
bende taktım arkaya çift eksozu çok güzel oldu ses yok hafiften bi ses veriyor... eski kasadan çok modifiyeli var mersinde falan ama yeni kasadan daha uğraşan olmamış galiba bide herkes 2011 olsun diye bu ayları bekledi... valla o 308 lerin 0-100 ü 11.7 bizimkiler 10.0 gözüküyor... ama şimdi 0-100 ve 0-130 falan gibisinden bi moda çıkmış galiba... adam yanımdan uçtu gitti valla ben artık frene bastım yakalamam imkansız oldu belli bi hızdan sonra