Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134813 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #320 : Ağustos 25, 2010, 00:54:50 »
Önceki makyajsız kasa auris kullanıcılarının çogu mıcırlı yollarda gögüsten gelen ses konusunda muzdaripti.Hatta gökmen elgün arkadasımızın aurisinde bircok arıza cıkmıstı.Sonucta kul yapımı arıza cıkabilir sıfırda olsa.Bu sadece auriste oluyor demekte çok dogru değil.Sİz aracınızı mıcırlı veya parke yollarda gelen sesleri dinledinizmi.
Teknoloji farklı demişsiniz dogrudur auriste valvematic motor var.Ancak malzeme kalitesi olarak ta auris Corolla hb den çok önde demek bana göre doğru olmaz.Kabul etmek istemesenizde hikmet corolla hb ve auris kullanmıl bi arkadaş o düşüncelerini söylüyor.Siz bunu auris düşmanlığı olarak yorumluyorsunuz..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Ağustos 25, 2010, 00:54:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #321 : Ağustos 25, 2010, 00:55:12 »
ben auris için cok iyi demedim ama corollayla ilgili karsılastırmalar anlamsız bır kere teknoloji farklı

auris kullanıp memun olmayan cok kişi mi var demek istiyorsunuz anlamadım
evet auris alan arkadaşlarımın çoğu beğenmedi arabayı... tabi birazda insanın daha önceden hangi arabaya binmiş olmasınada bağlı bu işler birazda zevk meselesi diyebiliriz
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Ağustos 25, 2010, 00:59:57 »
turkıyede sedan hayranlığı had safhada o yuzden corolla daha tercıh ediliyor kesinlikle soyluyorum bu arabanın adı corolla hb olsaydı bu kadar elestiri almazdı bu gercek tabı kı eksık yanları olacak kı geri besleme olsun yoksa makyajlı kasa cıkmazdı degil mi ama 308 le kıyaslamayın arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #323 : Ağustos 25, 2010, 01:02:50 »
308 ile kıyaslayamam elbette.Sorunsuzluk konsuunda auris herzaman daha önde.En çok toyotayı motor seceneklerı ve donanım konusunda eleştiririm.Aurisin fordlardaki gibi 1,6 dizeli olsa kötü mü olurdu.Yada sunroof alabilseydin..Benimde emrak ettiğim auris ve corollanın 2012 de yeni kasaları cıkacak.Corolla sedan isim olarak corolla kalacak ta auris corolla hb mi olacak yoksa auris lemi devam edecek.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #324 : Ağustos 25, 2010, 01:03:30 »
turkıyede sedan hayranlığı had safhada o yuzden corolla daha tercıh ediliyor kesinlikle soyluyorum bu arabanın adı corolla hb olsaydı bu kadar elestiri almazdı bu gercek tabı kı eksık yanları olacak kı geri besleme olsun yoksa makyajlı kasa cıkmazdı degil mi ama 308 le kıyaslamayın arkadaslar
yok ismail abi 308 le tabikide kıyaslamayız sadece motor konusunda fikir ayrılığına düşebiliriz 308 de sonuçta denedim ve rezil oldum... bilmiyorum belkide arabaya alışamadığım için kullanmada hata yaptım adam beni geçti ama gerçekten 132 beygir olayı hikaye her ne kadar ben hata yapsamda o kadar fark açılmaması gerekirdi...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #325 : Ağustos 25, 2010, 01:06:36 »
auris ismi değişmeyecek bu kesin ama yeni bir sedan turkıyede uretilecek b segmentinde rekabet için
tabi japonları alj ikna edebilirse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #326 : Ağustos 25, 2010, 01:08:35 »
132 hp guc hissi verse de hızlı olmadığı kesin ama seri kullanımda kesin 308 i gecer ustelik 308 in ne kadar sure o hızda gidebildiği de ayrı bir konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #327 : Ağustos 25, 2010, 01:12:18 »
arkadaslar herkese ıyı geceler dılıyorum yarım fethiye marmaris arasında mıcırlı yolda bir test daha yapalım bakalım ne olcak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Ağustos 25, 2010, 01:16:55 »
İyigeceler ismail bey.Hayırlı yolculuklar....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Ağustos 25, 2010, 01:18:32 »
Auris ile corola hb iç malzeme kalitesi tartışılmaz çünkü hb kokpit şekli ortada,Auris'in ki ortada.Corolla hb yapısından dolayı kaliteli parça kullanılmak zorunda fakat Auris şekil itibari ile daha fazla kıvrıma sahip olduğu için kaliteli parça kullanımı azalır.Bir de ben anlamadım o nasıl bir 308 imiş.Sizin rastladığınız 1.6 156 hp THp olabilir.0-100 9,1 . 1.6 132 hp yalan demekte bana biraz düşündürücü geliyor.Ya Auristen önce yüksek performanslı bir araç kullandınız yada plotaj da sorun var.Çünkü eğer rastladığınız pejo Thp değilse en babası 120 hp.Onunda 132 Auris karşısında ben pek bahsettiğiniz derecede performanslı olacağını sanmıyorum.Opel konusunda da söylim o kadar donanıma kanmayın.Şikayet edilen Auristeki tıkırtı sorunları Opel'in lektronik arızalarının yanında devede kulak.Tip konusu tartışılır fakat yeni opel astra hb dış tasarımı bence hiç hoş değil.Hiç estetik değil kaba bir araç.Ve toyota motor seçenekleri olarak belki az olabilir fakat toyotanın c segmentindeki motorları bu zamaan kadar hep tatminkar olmuştur.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Ağustos 25, 2010, 10:58:00 »
şimdi marmaristeyim fethiye-marmaris arası yol gayet mıcırlı bir yol ama ben aracımda hiç tıkırtı duymadım bile sadece lastiklerden dolayı yol sesi var o da 150 km süratle giderken oldu ve radara da yakalandık test yapalım derken
virajlarda kesinlikle savrulma gibi bir sorun yasamadım.inanın solladığım araçlar bir müddet sonra ufukta kayboldu.
yolda beni geçen hiç bir araç olmadı tabi cezayı yedik doğal olarak
bakalım dönüş yolu nasıl olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #331 : Ağustos 25, 2010, 19:38:55 »
dönüş yolunda da beni üzen hiç bir konu olmadı bu kez ceza yemekten hız kesici sayesinde kurtuldum.ol yapım çalışması olan bir yerde aracın altını sürttüm fethiye bakırcılarda gösterdim şase ucu değmiş dediler önemli değil dediler başka bir araçta böyle bir sürtme olsaydı altı dağılırdı herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
« Yanıtla #332 : Ağustos 26, 2010, 00:58:35 »
her aracın ve modelin artısı eksisi mutlaka oluyor ...
kişiye özel performans beklentileri mutlaka farklı yorumlar çıkarıyor ..
ben 1,33 Auris kullanıcısıyım şehir içi kısa mesafelerde kullanıyorum bence süper bir otomobil ...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #333 : Eylül 12, 2010, 18:25:36 »
geçmiş bayramınızı kutlarım....

yaklaşık bir bucuk ay kadar oldu auris elegantı alalı herşey çok güzel otomatik farlar anahtarsız sistem kusursuz. toyota kullananlar zaten bilir kusursuzluk duygusunu ve arızasız geçen kmleri ve günleri  8-)... bence tek eksiği aurisin biraz hantal kalıyo 132 beygir olmasına ragmen... ankara-kocaeli arası 140-150 km hızla yarım depo benzin yaktı. hantal kalması konusunda bilgisi olanların yazılarını bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #334 : Eylül 16, 2010, 21:20:42 »
merhaba benim iki adet toyotam var ilki 2007 corolla terra 1.4 d*4d mm/t(e12 sedan) sıfır almıştım
ikincisi 2008 auris blue 1.4 d-4d mm/t yeni aldım ancak çok az kullanılmış bir araç.
öncelikle şunu söyleyeyim ki auris toyotanın her seferinde önceki modelini bir adım öteye götürdüğü bir araç olmamış,tamamen ticari kar kaygıları yüklü. 2007 önceki kasa aracımla kıyasladığımda:

-motor sesi kabin içinde kesinlikle çok daha gürültülü hissediliyor
-plastik aksam oldukça kalitesiz ve sert, çabuk deforme olacak ve çizilebilecek malzemeden yapılmış
-ön göğüs oldukça geniş tutulmuşbu ferahlık ve rahatlık veriyor ancak plastik aksamın birbirine geçmesi okadar kötü dizayn ve monte edilmişki ses ve cızırtı sürekli var. Ayrıca geniş tutulan göğüse izolasyon yetersiz yapılmış eski kasaya göre motor sesi fazla(dizellerde çift kat keçe ile izolasyon sağlanmasına rağmen)
-mm/t teknolojizisi bir adım öteye taşınmış vites geçişleri artık daha az hissediliyor.
-yol tutuş ise aynı. Toyota neden nerdeyse yüzyıl öncesinin teknolojisi olan burulma kirişinden vazgeçmez anlamış çözmüş değilim. Bu teknolojiyi kullanan tek marka toyota kaldı heralde tabi avensis ve üzerinde yok bu saçma teknoloji. her iki araçta keskin viraja biraz hızlı girince kıç atıyor sanki arkadan kayıyor(dilerseniz deneyin aman dikkatli olun v-ben aracımı 2007de yeni aldığımda bunu farketmeyip azkalsın kaza yapıyordum)
-tabibu saçma yol tutuş sistemi ile aracı dengede tutmak için yine sert konforsuz süspansiyonlar kullanılmış
-koltuklar ve sertlik ayrıca yapıları aynı
-aracın içi çok daha ferah ve havadar. ayrıca aydınlık ve görüş çok daha iyi haliyle yolculuk daha zevkli bu açıdan bakınca
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #335 : Eylül 16, 2010, 22:55:37 »
2011 auris ve 2010 corolla var bizde. İkisine de baktığımda auris daha kaliteli malzemelerden yapılmış gibi duruyor. Auristeki yerli parçalar gerçekten beni mutlu ediyor. Camlar akü  farlar vs bir çok yerli firma ürünü parçası var. Ben otomotiv sanayimizin çok ileri kalite yakaladığını görüyorum. Toyota nın zaten tedarikçi seçiminde çok hassas olduğu bilinen bir gerçek.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #336 : Eylül 16, 2010, 22:57:37 »
2010 model corolla da halen "bakım gerektirmeyen" akü yok. Bu bile ince bir ayrıntı bence.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #337 : Eylül 17, 2010, 09:23:32 »
Merhabalar Arkadaşlar;

Bende Auris 1,33 ayın 02'sinde teslim almış bulunuyorum ve geçen süredeki deneyimleri Auris almayı düşünen arkadaşlar ile paylaşmak istedim keza bende bu arabayı almadan bu tarz bilgiye baya ihtiyac duymuştum.
Öncelikle benim anlayamadığım konu çoğu arkadaşımız belirttiği benide araba almadan önce düşündüren arabadan geldiği idda edilen sesler, araba kesinlikle sessiz ve herhangi bir mekanik tıkırtı çıkarmıyor.
Arabadaki işçilik ise verdiğiniz paranın karşılığını çok be çok karşılıyor hatta direksiyon kontrol,telefon handsfree ve usp girişileri ile çoğu arabanın 800 - 1000 tl karşılığında sağladığı opsiyonları ücretsiz sunuyor.
Arabanın görünüşü yeni ve modern Coralla HB gibi eski görüntüsü yok, göstergeler güzel ve ilgi çekici.
Arabanın motor özelliklerine gelirsek 1,33 olmasının çok dezavantajı yok ama vites geçişleri çok sık olduğu için vitese hakim olmayı gerektiriyor ve yokuşlarda düşük vites ile çıkılmasını gerektiriyor ama rahatsızlık yaratmıyor.
Benzin ise gayet normal öle şaşırtıcı derecede azda değil ama gayet tatmin edici bir tüketimi var.
Yani bu arayı verdiğim 34.000 TL ile kesinlikle daha iyi bir araba alamayacağım konusunda tamamen tatmin oldum ve eğer düşünen arkadaşlar var ise kesinlilk sorunsuz güzel görüntüsü ve tatmin edici performansi nedeni ile Auris'i seçmelerini öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 107000
« Yanıtla #338 : Eylül 18, 2010, 11:01:54 »
Aynen katılıyorum size 1,33 gayet güzel seçim ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #339 : Eylül 18, 2010, 12:41:30 »
Sıfır araç alacaklar için yakıt ekonomisi önemliyse yüksek performans beklentiniz yoksa ve makul bir fiyata araç sahibi olmak istiyorsanız 1.33 auris çok iyi bir seçenek.
Sadi Şirazi