Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #240 : Şubat 15, 2010, 23:11:20 »
Tuncay gökmen beyin motor problemi aurise has bişeymi sence yeni nesil corallayla aynı motor var üzerinde dizelde dahil.O sorun aurise denk gelmiş diye auris sorunlumu aynı motora sahip coralla kasasına da denk gelebilirdi o zaman ne diycektik corallada mı sorunlu?CEVAP:hayır coralla sorunsuz dimi:)Ama size göre coralla ve auris bambaşka araçlar motor arızası diyosunuz direk çelişkiye düşüyosunuz tekrar söylüyorum coralladaki motorun aynısıdır.Kasayı beğenir beğenmessiniz o tercihtir görselliktir.Siz coralla hb ten vazgeçmeyin ancak çok üzgünüm coralla hb artık yok.Bir fanatikte bulunmuyorum ben arabamdan ses falan duymuyorum full depo olunca çalkantı sesi hariç o corallada da var zaten.20 aydır araç ben de en ufak sorun çıkarmadı motor problemi olarak en aşağı 10 yıl bekliyorum aynı motorla 700 bin gören taksiciler var.Zaten coralla hb sahipleri aurise çıktığından beri gıcık yapçak bişey yok ben arabamı seviyorum sorunu falan da yok evet alırkende toyota olduğu için aldım,hiçbir marka aracın testini bile yapmadım o kadar güveniyorum toyotayada aurisede fanatiklikse fanatiklik fanatiklik dünyanın en güzel şeyidir..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Şubat 15, 2010, 23:11:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Şubat 15, 2010, 23:37:21 »
tuncay tercuman olmuşsun valla hislerime :) valla ben bundan sonra toyota moyota almam kesinlikle. Hatta şu an internette bmw kovalamaktayım. Eski olsun bmw,mercedes olsun benim olsun valla.
ha bu arada 132 hp 6 vites te öyle aman aman gitmiyor söyleyim :) güce aldanıyor insanlar. 117 hp 147 yanından geçip gidiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Şubat 15, 2010, 23:38:52 »
ya arkadaşlar tartışmaya gerek yok :) toyota babamızın malı değil, ben memnun değilim ama eminim atakan gibi bir çok kişi vardır memnun olan aracından. kişiye özel bir durum bu. o bakımdan burada hiçbirşey kanıtlayamayız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Şubat 15, 2010, 23:50:36 »
Atakan aynı motor var haklısın ama 700 bini gören motorlar senın aracındaki gibi dual vvti ay değil.Vvti lardır.TYeni motorlarda valvematic.Birşeyi anlamakta zorlanıyorsun.Gökmen aurisi sevmiyor begenmıyo ama sen ınatla sevdirmeye çalısıyorsun.Corolla hb kulllanıcıları nıye aurisi kıskansın.Görüş olarakda iç dizayn olarakda fazla artısı yok aurisin..Piyasada en cok aranılıp begenilen araç corolla h b mı aurismi.Atakan auris aracının hayrını gör arkadasım allah kaza bela masraf vermesin.Gökmen sende sat kurtul kardeşim.Bende ev taksitim bittikten sonra ilk işim golfVI tdi almak olacak.122 1,4 tsi 6 ileri golf yerınde duramıyordu.Auriste o motor bir işe yaramıyosa dşyecek sözüm yok.Toyota atakanın emmi sinin hehalde.Elektronık ve araba sanş işi.Benim aracımdada yag değişimi dısında masrafım olmadı 2004 model olmasına rağmen
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #244 : Şubat 17, 2010, 23:57:22 »
benim arabam benzinli değil d4d dizeldir 700 bin gören takside gördüm.corallada da aynı motor vardır.sende ne alırsan al bin.ben coralla hb sahipleri kıskanıyor demedim aurise gıcıklar dedim.ben kimseye auris sevdirmeye çalışmıyorum herkes beğenisine göre alır biner banane.benim savunduğum nokta auris motordan arıza yaptı kötü coralla sorunsuz mantığı ikiside aynı motor mantığını söyledim.toyota benim  tuncay emmi aGa sen rahat ol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #245 : Mart 09, 2010, 15:54:36 »
Geçtiğimiz hafta çarşamba günü ToyotaClub TR de dolaşırken gaz pedalı sorunu nedeniyle geri çağrılan araçların listesinin yayınlandığını öğrendim, ertesi günü Pendik Dumankaya Plazaya giderek bu sorunu hallettik, bu esnada yeni makyajlanmış aurisi inceleme fırsatım oldu, hatta ricam üzerine test imkanına da sahip oldum.

Öncelikle içine ilk oturduğumuz zaman diğer makyajlanmamış auris kullanıcı arkadaşlarım da bilirler, gözümüze takılan bir iki ayrıntının bu modelde elden geçirildiğini gördüm, örneğin dört camın otomatik olduğu aracımızda yalnızca şoför tarafında dört camın kontrol edildiği düğmelerden sadece şoför tarafının tek seferde otomatik olarak açılıp kapatılması özelliği ile birlikte yine bu tarafta ışıklandırma mevcuttu, karanlıkta ön sağ tarafta ve özellikle arka koltukta oturanların cam açma -kapama düğmesini bulmakta zorlandıkları konusundaki uyarıları dikkate almış olmaları beni sevindirdi,
ama daha çok sevindiren konunun başında; aslında çok kapsamlı olmasına rağmen kullanımının çok zor olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim yol bilgisayarına da el atmalarına sevindim. gerçi hala biraz daha el atılması gerekiyor bence :)

Eveet gelelim araç ile çıktığımız test sürüşüne...
İlk defa M/M bir araç kullandım, dizel bir araç olmasına rağmen hem atak hemde sessiz olduğunu söyleyebilirm, hatta aracımı alırken neden M/M almadım diye hayıflanır dahi oldum :) M/M vites geçişleri normal otomatik vites geçişleri gibi hissettirmeden olmuyor, aracın vites değiştirdiğini kullanıcı ve yanındaki yolcular hissediyorlar, bu belki alışkın olmayanlara biraz garip gelebilir ama en nihayetinde otomatik ve manuel kullanmaya olanak tanıyan bir araç
ben yeni makyajlanmış aurisi beğendiğimi söylemek isterim, sessiz ve atak dizel motoru ile beni kendine hayran bırakan M/M vites seçeneği ile Auris 1.4 D-4D modelinin yanından geçenleri tekrar tekrar döndürüp baktıracağını düşünüyorum, herkese iyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Mart 09, 2010, 20:21:14 »
Benim araç ile ilgili okuduklarımdan aklımda kalan tek şey, araç içinde kullanılan malzemenin iyileştirildiği. Umarım gerçekten yapmışlardır da yeni aurislerde de cik, cak, cu, takır, tukur, cızzz, bızzz  sesleri ile yolculuk etmez insanlar.
Yeni görünüşü eskisine nazaran daha sert duruyor, güzel olmuş bence. Ama ön ızgara için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Mart 11, 2010, 00:36:02 »
Kesinlikle ön ızgara eskisi nin ki daha  alımlı duruyor.Stop ve arka tampondaki makyajlama akışmıs.Dediğim gibi önceki kasa e12 ile e12 facelift arasındaki farka bakın aynı makyajlama stili.Ama o elfreninini hafif ucundan alıp küçültüp iyi yere konumlandırdılarsa süper olmuştur..Gökmen bu senin araçta değişik sesler çıkarıyormuş kardeş 8-) 8-) 8-)..Cik cik cak cuk demek :D   gökmen yeni opel astra lara baksana  :P :P
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Mart 11, 2010, 19:33:56 »
  cik cuk modundaki sesler ön göğüsten, takır tukur arka emniyet kemeri gergileri ve bagaj kaplamalarından, cız bızz da ön emniyet kemeri gergilerinden geliyor :) senfoni orkestrası halt etmiş :)))) ama olsun inadına toyota ulan, satmayacam inat ettim :) patlayana kadar binecem, yada param olup mercedes, bmw, audi vs. alana kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Nisan 01, 2010, 17:35:23 »
Hocam iyi ısıtmışsınız konuyu senfonu orkestrası ha :) :)
Bu tıkırtı işi şans olayı gibi geliyor bana 8 aydır kullanıyorum Allahı var tık ses gelmedi arabadan.
Birde çok abartmışsın be Gökmen hocam hangi 147 aurisin yanından geçip gidebilir bu kadar değil bu işler,canın istememiştir gaza basmaya :) o 147 lerle leonlarla golflerle sadece oyun oynanır 132 hp araç var altımızda o kadar kolay değil o işler.
Havalar güzelleştiği için için araç kullanmıyorum 2 haftadır,aracımı nadasa çektim desem yeri var.Lakin acil işlerimde peder beyin 307 sini kullanıyorum ben derim ki o peugeot gibi tekerlekli tenekelere araba deniyorsa biz uzay mekiğine biniyoruz hocam :)
Aracın değerini kullanmayınca anladım vallahi.
Yeni kasa olayına gelince yeni kasa da diyemeyiz ya.Arka stopları dik vaziyetten yana çevirmişler yanlardaki küçük sinyal lambalarınıda aynalara koymuşlar :) Birde ilkel ötesi ilkel duran tampon içi kedigözlerini çakmışlar arabaya.Lakin bizim kullandığımız kasa yumurta gibiydi biraz köşeli hale getirmişler başkada fark yok gibi geldi.
Beğen beğenme 40 lira verip sadece façadan ibaret leona ,bilmemkaçıncı kasası çıkan golfe en ufak sorunu 1500-2000 TL olan 147 ye bineceğime paşalar gibi toyotaya binerim ustaaa:) Saygılar
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Nisan 03, 2010, 13:38:49 »
Corolla, auris bu ikiside bütün araçlara bin basar.Kendi sınıfında bir tek golften şüpeliyim, oda golf biraz çekici geliyor ama opel, peogeot, fiat falan bunlar TOYOTA 'nın yanında marş basamaz bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Nisan 14, 2010, 20:40:10 »
İyiki geçen hafta gömemişim bu forumu.

Burada yazılanları okusaymışım almazmışım Auris falan. Toyota gördüm mü ya arkama bakmadan kaçarmışım ya da kendimi yere atıp ölü taklidi yaparmışım.

Dakka bir gol bir olmasın, kimseye birşey söyleyip ters düşmek istemem ama bu kadarı da biraz haksızlık oluyor markaya ve modele.

Önce geri çağırma konusundan gireyim: Son bir iki yılda araçlarını geri çağıran marka ve modelleri araştırın bu konuda Toyota çok masum kalır. Ama niye Toyota'nın geri çağırması bu kadar ayyuka çıktı onu incelemek gerekir.
Toyota sorunsuz sağlam araçlar üretir imajı vardı. Hatırlayın hiçbir Toyota yolda kalmaz lansmanı yapıldığında nasıl dikkat çekmişti.
Birçok ABD ve EU devi peşpeşe battı. Ama bir Japın markası nasıl olurda dünyanın 1 numarası olabilirdi. Sam amca buna çok bozuldu. GM batar da Toyoda ailesi nasıl ayakta kalırdı.

Araç kalitesi ile ilgili ben de bir örnek vereyim.
1993 model orijinal Japonya üretimi Corolla 1.3 aracımızı 1992 Haziran ayında kullanmaya başladık.  Babam motorunu açmayı becerememiş o yüzden biraz hantaldı ama başka da kusuru yoktu.
2004 yılında yani neredeyse 12 yıl kullandık. (Bunun 10 yılı bende geçti) Ömürlü parçalar haricinde bir tek evet tek bir motor parçası dahi değişmedi.
Sattığımda 200bin kilometreye dayanmıştı. Arka fren balataları bile değişmemişti. 90 binde ön fren balatalarını değiştirmiştim, o kadar. 2002 yılında çarpma sonucu kurşun akünün plakaları birbirine temas edene kadar aküsü bile orijinaldi, değişmemişti.
2001 yılında tanıştığım bir arkadaşımında tamamiyle hatta rengi bile aynı aracı servisten çıkmıyordu. Hatta bir keresinde birlikte yaylaya giderken yolda bile bozuldu, ben tamir etmiştim.

Yani uzun lafın kısası körlerin fil tarifi gibi herkes Auris'in (veya başka bir modelin) bir yerini tutuyor oraya göre yargıya varıyor.

Ben de başkta bir yerinden tutayım öyleyse.

Geçen hafta sattığım Opel Corsa 1.3 CDTI 2005 aracımla otoyola çıkınca çok rahat 185km/h hız yapıyordum. Hatta bagajı içi tamamen doluyken bile 140'ın altına düşmüyordu. Yeni Auris ile 180'i bile göremedim henüz.

Şimdi sadece buna bakarsak benim için kötü bir seçim olmuş mu demeliyim?
Opelle bırakın 185'i 120'yi geçince bile içerde sesten konuştuğumuzu duyamıyorduk. Arabanın her herinden bir ses geliyordu. Kendimizi güvensiz hissediyorduk. Bir saatlik yolda bile bel ağrısıyla iniyorduk. Ama şimdi. Birkaç gün önce Mersin'e gittik. Yanımdaki eşim ve arkadaki 3 arkadaş (kadın) laflarken anlamadılar bile 160'la gittiğimizi. Söyleyince inanamadılar bile. Birinin sıfır Fiestası (eşinin Meganı) diğerinin de Kia aracı var.

Aynı mantıkla düşünürsek eşimin Uno aracı vardı. 1998 model İtalya yapımı. 60 denilen (s filan da yok) modeli.  Çok rahat 195km/h yapıyordu ama her an havalanacak gibiydi. Manyak gibi benzin içiyordu. Kimse 1.3 motor olduğuna inanamıyordu.

Yani Toyoto'yu bu kadar kötülemeyelim derim ben. Mercedes, BMW, Audi tabiki daha iyi olabilir. Ama bu fiyata Toyota'dan daha iyisini alamazdık derim ben.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Nisan 15, 2010, 17:31:21 »
  Oldukça açıklayıcı bir paylaşım olmuş bence.

Not: Uyarı, üstümüze düştüğü şekilde doğru örnek olabilmek için yaptığımız genel bir uyarıdır. Bu tarz paylaşımlarda sizde genel kuralları ayrıyaten belirtirseniz daha yapıcı olmuş oluruz. Umarım hak verirsiniz. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Nisan 15, 2010, 19:56:41 »
Hız konusu da zaten ayrı bir muamma.
Bu Auris'in hız ve dolayısıyla KM göstergesi de sorunlu sanırım. Biliyorsunuz GPS hızı %1 hassasiyetle (virgülden sonra 2 basamak) ölçüyor. Araç "test" sürüşlerinde bir yandan da GPS iz kaydı yapıyordum. Bizim ibreyi 180 gördüğümüz anda GPS 174 gösteriyordu. (Bu konu GPS-Navigasyonla ilgili bir forumda uzun zamandan beri tartışılmaktadır.) Bu durum birçok marka ve model için geçerliymiş.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Nisan 16, 2010, 08:59:50 »
  Evet, aynen böyledir. Kadranda görünen hız, gerçek hızın genelde çok az altındadır ve bu hemen hemen tüm araçlar için geçerlidir.
 Hassasiyetiniz için de teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Nisan 17, 2010, 00:25:47 »
Birde çok abartmışsın be Gökmen hocam hangi 147 aurisin yanından geçip gidebilir bu kadar değil bu işler,canın istememiştir gaza basmaya :) o 147 lerle leonlarla golflerle sadece oyun oynanır 132 hp araç var altımızda o kadar kolay değil o işler.
Valla gayet kolay bkz. youtube. Hoş yarış arabasına binmediğimin farkındayım, hızlı gitsin diye de bir amacım beklentimde yok ama 124,132 hp iki motorda beklendiği gibi değil(bence).

en ufak sorunu 1500-2000 TL olan 147 ye bineceğime paşalar gibi toyotaya binerim ustaaa:) Saygılar
Tartışılır, benimde ufak bir sorun olmuştu geçenlerde 5600 mü öyle birşey tutmuştu.

Vallahi Ümit hocam, aracınızla sorun yaşamamanız güzel severek binmeniz daha da bir güzel. Ama ben yaşadıklarımdan yola çıkarak ki konuyu baştan okumaya başlarsanız ya da auris ile ilgili açtığım konulara bakarsanız ne yaşadığımı ayrıntılı görürsünüz, Toyota aurisin 5 para etmez bir araba olduğunu düşünüyorum, ki almaya düşünen tüm arkadaşlarımıda bu fikirlerinden caydırmak için elimden geleni yapıyorum. Veriyorum arabayı al bin sür gelen sesleri dinle gibisinden test etmelerini sağlıyorum vs. vs.
  Özetle birbirimize bişey kabul ettirmeye çalışmasak sadece yaşadıklarımızı paylaşsak daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü ne ben size aurisin kötü bir araba olduğunu ne de siz bana iyi bir araba olduğunu düşündüremeyeceksiniz :).
   Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #256 : Mayıs 14, 2010, 20:57:42 »
    Geri çağırmalarla ilgili olarak bence çok iyiniyetli yorumlar yapılmakta genel olarak . Mağduru ( Her kim ise )kollamayı seven yapıda bir millet olmamıza bağlamak istemekte isem de yaşananları yaşayanların ağzından duymak en iyisidir . Kamuoyuna dünya genelinde yansıyan sorunlara baktığımızda ilk olarak gaz pedalının takılı kalması sonucu aynı araç içinde 4 kişinin hayatını kaybettiği ve de başka araçlarda da yaşanan sorunlar nedeniyle ölümler meydana geldiği zamanla ortaya çıkmıştır . Bu sorunları Türkiyede yaşamamış olmamız başka sorunları yaşamayacağımız anlamına gelmediği gibi bir an olsun kendimi o araçların içinde düşündüğüm zaman tüylerim diken diken oluyor. Gerçekleri abartmayalım ama yaşananları da unutmayalım ki bir gün başımıza bu tarz bir hadise geldiğinde üzerimize düşeni biz ve toyota yapmış olsun.  
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #257 : Temmuz 06, 2010, 01:11:08 »
yeni toyota auris"i test eden arkadaş varmı? özellikle 1,6 elegan otomatik benzinli versiyonu, benimle paylaşırsanız sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Temmuz 06, 2010, 08:17:30 »
Eyüp Bey, sizi öncelikli olarak Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ağustos 03, 2010, 17:45:54 »
arkadaşlar 2011 toyota auris 1.4 d4-d m/m comfort extra modelınden sipariş verdim aranızda bu arabadan almış kullanan varsa vites ve yakt açısından bilgi verirse sevinirim....