0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankara Balgatta "Green" marka filtrelerin distrübütörü var, bence bir deneyin, tavsiye ederim.
Bir de sesini duysak artık şu filitrenin bu kadar muhabetten sonra.
radyatör önünü(arkasını) denemedim hiç ama motor sıcakken inceledim, çok sıcak oluyor orası :S yine de en mantıklı fikir dediğin gibi tamponda delik fikri..
Türkay hareket halindeyken içerdeki sirkülasyondan dolayı vs sıcak mı soğuk mu nasıl bakıcaksın?Sen durağan haldeyken soba misali her tarafına sıcaklık yayan motorun kenarına baktın sıcak dedin.
derece koyarak..denedim bunu gayet..geçen sene kutunun içine yapıştırıp denedim (filtre kutusu) bir de motordasağa sola yapıştırıp denedim..en soğuk çözüm kutu içi filtreydi
Nasıl bi derece kullandın?
Selam. Önce izninizle bir kaç önemli noktayı belirteyim açık tip perfomans filtrelerin montajında dikkat edilmesi gereken. Filtre kesinlikle soğuk hava çekmelidir motor sağlığı ve performans için. Filtre kitinde gelen ince boru, muhtemelen soğuk havalarda motorun kolay ve randımanlı çalıoşmasını sağlamak için gerekli ilk sıcak havayı çeken borudur ve egzoz manifoldu civarlarına monte edilir. Sesi sağlayan filtre değil manifolddur. Filtre kutusunun açılıp yerine açık tip performans filtre konması, o aracın manifoldu özellikleri ile çıkan sesin duyulmasını sağlar. Filtre manifolda ne kadar yakın monte edilirse ses o kadar iyi duyulur. Filtre kesinlikle su almamalıdır. Bu yüzden montaj yeri çok önemlidir. Mümkünse filtre emiş manifolduna yakın monte edilmeli (mümkün olduğunca) ancak ekstra boru ya da borular ile soğuk hava ile (tampon altı vs.) beslenmelidir. Eğer gerekli ise motor ile filtre arasına Isı Kalkanı konmalıdır. Ses güzel geliyor diye sürekli gaz vermek yakıt tüketimini arttırır.
Tampon altından hortumlar ile (körüklü) soğuk havayı filtreye doğru yönlendirebilirsin. Filtre tampon altında olursa, ıslanma ihtimali daha fazla olur özellikle kışın. Isı kalkanıda oldukça iş görür.
Aslında temiz bir çıkma ön kaput alacaksın ve onda üst havalandırma açıp ve kaputuda istediğin renkte boyatıp monte edeceksin. Orjinal kaputunda sağlam duracak.
daha önce duymamıştım Alper abi şimdi bi araştırdım da dayanıklı güzel bişey olduğu yazıyor
Aynen, bende sesi sevmezdim. Performans etkisi daha önemli. Tabi V8 motorun sesi olsa o fena olmazdı. Türkay, gerçekten çok güzel bir çalışma olabilir.
Benim bir zihni snir projem var izin verirseniz anlatayım. Şimdi bu buz aküleri varya hani buzdolabının içinde bulunan, hatta linkinide vereyim anlatamamış olabiliim http://www.almayageldik.com/UrunDetay.aspx?urunID=15209&catID=1488&carpanID=21672 bunların jel şeklinde olanıda var istediğin gibi şekil verebiliyorsun poşetin içerisinde. He nerde kaldım, işte ondan alıcam buzlukta bir gece yatırıcam yola çıktığımda açık hava filitrsinin etrafına yerleştiricem bunu misssssler gibi buzlu hava çeksin ciğerine nasıl olur? zaten bu buz aküsü 2-3 saat dayanabiliyor sıcağa, e ozamana kadara çoktan istediğim yerlere gidip dönerim değilmi?