Gönderen Konu: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )  (Okunma sayısı 24587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )
« Yanıtla #60 : Mart 26, 2010, 16:49:47 »
Ankara Balgatta "Green" marka filtrelerin distrübütörü var, bence bir deneyin, tavsiye ederim.
daha  önce  duymamıştım  Alper abi  şimdi bi araştırdım da dayanıklı güzel bişey olduğu yazıyor
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 26, 2010, 16:49:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 26, 2010, 17:03:46 »
Bir de sesini duysak artık şu filitrenin bu kadar muhabetten sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Mart 26, 2010, 17:05:27 »
Bir de sesini duysak artık şu filitrenin bu kadar muhabetten sonra.
Bu aksam  yuklucem  Tolga  dun  aksam  bir iki çekim yaptık ama arkadaşın  telefonunda kaldı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 26, 2010, 18:02:21 »
radyatör önünü(arkasını) denemedim hiç ama motor sıcakken inceledim, çok sıcak oluyor orası :S yine de en mantıklı fikir dediğin gibi tamponda delik fikri..

Türkay hareket halindeyken içerdeki sirkülasyondan dolayı vs sıcak mı soğuk mu nasıl bakıcaksın?
Sen durağan haldeyken soba misali her tarafına sıcaklık yayan motorun kenarına baktın sıcak dedin.

Tampona açılan özellikle civic lerde gördüğümüz kanallı filtrelerin yağmurlu vs havalarda su tahliyesi için yerleri var.

Ben öyle yapmayı da düşündüm kendi aracım için o deliği açacak yer yoktu.Tampon arkasında bariyer vardı.Sol tarafında vs kapalı alana geliyordu vesselam o olmuyordu.

Cold air intake alıp takıcaktık.Tabi araca takınca bunu yazlık ve kışlık oalrak düşündüm.Sonuçta kış mevsimi yollarımızın pisliğinden rezillliğinden kullanılmıyor o tip uygulamalar.Koşın oluşan yağmur su tozları çamur karışımları vs aşağıya uzanan filtreyi kısa sürede tıkayacaktı ve çok sorun yaratıcak diye düşünüldü.Boru 2 parçadan oluşuyordu.özellikle ölçülerini vs istedim bunu ek yerinden ayırdığımda kışlık ve yazlık kullanım için yapıcaktım ki ilk borunun mesafesi akünün arkasına kadar geldiği için oraya da filtre sığmadı.Kesip ilk boruyu da iki parça haline getirmeyi düşündüm ve sensördün de akü tarafına çok yakın olduğu ölçüsünü de aldık ve kesimi de yapamadık.tek olay kaldı (bunları hazırda olan kitler için diyorum) kışın short ram yazın cai alıp takmak.cai maliyetli geldiği için önce short ram aldık.kısmette varsa yazlık cai de bir gün olabilir. :)

Bu arada sürekli söyleniyor yinede belirteyim normal kullandığım için yakıtımda kesinlikle artış olmadı !!!  :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 26, 2010, 18:06:42 »
Türkay hareket halindeyken içerdeki sirkülasyondan dolayı vs sıcak mı soğuk mu nasıl bakıcaksın?
Sen durağan haldeyken soba misali her tarafına sıcaklık yayan motorun kenarına baktın sıcak dedin.
derece koyarak..denedim bunu gayet..geçen sene kutunun içine yapıştırıp denedim (filtre kutusu) bir de motordasağa sola yapıştırıp denedim..en soğuk çözüm kutu içi filtreydi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 26, 2010, 18:13:40 »
derece koyarak..denedim bunu gayet..geçen sene kutunun içine yapıştırıp denedim (filtre kutusu) bir de motordasağa sola yapıştırıp denedim..en soğuk çözüm kutu içi filtreydi
Nasıl bi derece kullandın?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Mart 26, 2010, 18:34:54 »
Nasıl bi derece kullandın?
bildiğin koltuk altından falan ölçülen, elektronik derece
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 27, 2010, 09:26:09 »
  Selam.
 Önce izninizle bir kaç önemli noktayı belirteyim açık tip perfomans filtrelerin montajında dikkat edilmesi gereken.
 Filtre kesinlikle soğuk hava çekmelidir motor sağlığı ve performans için.
 Filtre kitinde gelen ince boru, muhtemelen soğuk havalarda motorun kolay ve randımanlı çalıoşmasını sağlamak için gerekli ilk sıcak havayı çeken borudur ve egzoz manifoldu civarlarına monte edilir.
 Sesi sağlayan filtre değil manifolddur. Filtre kutusunun açılıp yerine açık tip performans filtre konması, o aracın manifoldu özellikleri ile çıkan sesin duyulmasını sağlar. Filtre manifolda ne kadar yakın monte edilirse ses o kadar iyi duyulur.
 Filtre kesinlikle su almamalıdır. Bu yüzden montaj yeri çok önemlidir.
 Mümkünse filtre emiş manifolduna yakın monte edilmeli (mümkün olduğunca) ancak ekstra boru ya da borular ile soğuk hava ile (tampon altı vs.) beslenmelidir.
 Eğer gerekli ise motor ile filtre arasına Isı Kalkanı konmalıdır.
 Ses güzel geliyor diye sürekli gaz vermek yakıt tüketimini arttırır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mart 27, 2010, 09:58:12 »
  Selam.
 Önce izninizle bir kaç önemli noktayı belirteyim açık tip perfomans filtrelerin montajında dikkat edilmesi gereken.
 Filtre kesinlikle soğuk hava çekmelidir motor sağlığı ve performans için.
 Filtre kitinde gelen ince boru, muhtemelen soğuk havalarda motorun kolay ve randımanlı çalıoşmasını sağlamak için gerekli ilk sıcak havayı çeken borudur ve egzoz manifoldu civarlarına monte edilir.
 Sesi sağlayan filtre değil manifolddur. Filtre kutusunun açılıp yerine açık tip performans filtre konması, o aracın manifoldu özellikleri ile çıkan sesin duyulmasını sağlar. Filtre manifolda ne kadar yakın monte edilirse ses o kadar iyi duyulur.
 Filtre kesinlikle su almamalıdır. Bu yüzden montaj yeri çok önemlidir.
 Mümkünse filtre emiş manifolduna yakın monte edilmeli (mümkün olduğunca) ancak ekstra boru ya da borular ile soğuk hava ile (tampon altı vs.) beslenmelidir.
 Eğer gerekli ise motor ile filtre arasına Isı Kalkanı konmalıdır.
 Ses güzel geliyor diye sürekli gaz vermek yakıt tüketimini arttırır. :)

Selam  Hakan Abim

Herkezin  hemen  hemen  bildiği bu bilgiyi tekrardan açarak ve açıklayarak yinelemişsin, yorumuna sağlık abim

Ae101 lerde  tampon'a götürmeden   soğuk hava sağlamak  çok güç  olucaktır  kaput altında   motor  yapısı buna  uygun değil ne  yazikki fakat  söylediğin  üzere  ısı  yalıtımı  gerçekleştirilebilir ama  ne  kadar  fayda  sağlar  ve  nasıl  olur  araştırmak  gerek tabiki abim

ses gerçekten  cezbedici fakat ekonomiyide  düşünmek gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #69 : Mart 27, 2010, 10:46:25 »
  Tampon altından hortumlar ile (körüklü) soğuk havayı filtreye doğru yönlendirebilirsin.
 Filtre tampon altında olursa, ıslanma ihtimali daha fazla olur özellikle kışın. Isı kalkanıda oldukça iş görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Mart 27, 2010, 11:01:50 »
  Tampon altından hortumlar ile (körüklü) soğuk havayı filtreye doğru yönlendirebilirsin.
 Filtre tampon altında olursa, ıslanma ihtimali daha fazla olur özellikle kışın. Isı kalkanıda oldukça iş görür.

bu düşünceni  programıma  alıyorum abi şuanki durumundan daha faydalı ve sağlıklı olacağını düşünüyorum
zaten şuanda kutu filtreye gelen  soğuk hava  borusunu sokmedim  oradan  kısmi bir  hava  alıyor  simota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #71 : Mart 27, 2010, 16:30:42 »
  Ben çok uzun süre K&N kullanmıştım Ae101 de. Hem ısı kalkanı yapmıştım, hemde tampon altından ekstra boru monte etmişti. Bende hava filtresi alt kutusunu sökmemeiştim çünkü o hem filtreye su gelmesini önlüyor, hemde hava emişi için yardımcı oluyor.

Aslında temiz bir çıkma ön kaput alacaksın ve onda üst havalandırma açıp ve kaputuda istediğin renkte boyatıp monte edeceksin. :) Orjinal kaputunda sağlam duracak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Mart 27, 2010, 16:45:05 »
Aslında temiz bir çıkma ön kaput alacaksın ve onda üst havalandırma açıp ve kaputuda istediğin renkte boyatıp monte edeceksin. :) Orjinal kaputunda sağlam duracak.
benim de planım tam olarak bu hakan abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 27, 2010, 17:30:32 »
Benim bir zihni snir projem var izin verirseniz anlatayım. Şimdi bu buz aküleri varya hani buzdolabının içinde bulunan, hatta linkinide vereyim anlatamamış olabiliim http://www.almayageldik.com/UrunDetay.aspx?urunID=15209&catID=1488&carpanID=21672 bunların jel şeklinde olanıda var istediğin gibi şekil verebiliyorsun poşetin içerisinde. He nerde kaldım, işte ondan alıcam buzlukta bir gece yatırıcam yola çıktığımda açık hava filitrsinin etrafına yerleştiricem bunu misssssler gibi buzlu hava çeksin ciğerine :D nasıl olur? zaten bu buz aküsü 2-3 saat dayanabiliyor sıcağa, e ozamana kadara çoktan istediğim yerlere gidip dönerim değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 27, 2010, 17:33:56 »
daha  önce  duymamıştım  Alper abi  şimdi bi araştırdım da dayanıklı güzel bişey olduğu yazıyor
Ralli araçlarında kullanılıyor, o kadar toz toprakta yani :) Vectra'nın filtresi geçen hafta değişti, 2-3 ay gitsin bi, sonra Green olacak :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #75 : Mart 27, 2010, 17:41:05 »
  Alper, Opel'de ses olayı tam tersi olabilir ve aracın manifold sesi kısılabilir. :) Bu bazı Opeller'e has bir durum. :) İlginç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 27, 2010, 17:51:04 »
Sesle, görüntüyle hiç işim olmaz Hakan. Daha verimli olsun yeter bana :) Zaten kutu içi alırım alırsam. Corolla da da kutu içi K&N var zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Mart 27, 2010, 20:43:07 »
  Aynen, bende sesi sevmezdim. Performans etkisi daha önemli. Tabi V8 motorun sesi olsa o fena olmazdı. :)

Türkay, gerçekten çok güzel bir çalışma olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Mart 27, 2010, 20:50:00 »
  Aynen, bende sesi sevmezdim. Performans etkisi daha önemli. Tabi V8 motorun sesi olsa o fena olmazdı. :)

Türkay, gerçekten çok güzel bir çalışma olabilir.
hakan abi kolay bir proje ucuza bulabiliyorum da kaputu ankarada, ama nerden nasıl keseceğimi kestiremiyorum..tutup çirkin görünmemeli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 27, 2010, 22:04:56 »
Benim bir zihni snir projem var izin verirseniz anlatayım. Şimdi bu buz aküleri varya hani buzdolabının içinde bulunan, hatta linkinide vereyim anlatamamış olabiliim http://www.almayageldik.com/UrunDetay.aspx?urunID=15209&catID=1488&carpanID=21672 bunların jel şeklinde olanıda var istediğin gibi şekil verebiliyorsun poşetin içerisinde. He nerde kaldım, işte ondan alıcam buzlukta bir gece yatırıcam yola çıktığımda açık hava filitrsinin etrafına yerleştiricem bunu misssssler gibi buzlu hava çeksin ciğerine :D nasıl olur? zaten bu buz aküsü 2-3 saat dayanabiliyor sıcağa, e ozamana kadara çoktan istediğim yerlere gidip dönerim değilmi?

Arkadaşlar zihni sinir projem mantıklı değilmiiiiii ?