Gönderen Konu: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )  (Okunma sayısı 24586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )
« Yanıtla #40 : Mart 26, 2010, 00:04:39 »
Simota en iyisi bence 1 numara :D
bu da yanlış :) sadece senin denediklerin içinde en iyisi ;) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 26, 2010, 00:04:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 26, 2010, 06:50:31 »
ne kadar ses o kadar çok yakıt tüketimi ;) asıl senin söylediğin yanlış mesut abi..yanlış uygulanmış filtre uygulaması yakıt sarfiyatını yükseltir ve bu gaz vermekten değil sıcak havayı çekmekten olur.kutu içi hava filtresinde boru ile soğuk havanın çekilebilceği yerden çekilir hava, soğuk havada daha çok oksijen bulunur, oksijen yanıcıdır vs..açık hava filtresi öyle motor içinde saldım çayıra modunda duruyorsa fazla yakıt tüketimine neden olur..soğuk hava ile beslemek başarılırsa (yanma odasına su kaçmayacak bir şekilde ;) ) yakıt tasarrufu bile sağlanır veya en kötü ihtimalle aynı yakıtı yakmaya yarar.. geçen sene haftada bir sök-tak sök-tak onlarca farklı yol denedim, hala bulamadım en soğuk havayla açık hava filtresi, su çekmeyecek bir yere nasıl konur...bir tek kaputu kesme fikri kaldı..

Türkay'ım bu söylediğinde  çok doğru sıcak hava   yakıtı  etkileyecektir ama  asıl  etken  ses duyucam diye  devirde  gezdiren  söförden  kaynaklamır  diye  düşünüyorum
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Mart 26, 2010, 06:53:25 »
çok doğru.ama biz 2001 civic e dandik sanayiden basit açık hava filtresi aldık.sakin kullanımda bile yakıtın arttığını gördük.Sonra simota aldık yakıtta bariz düşme gerçekleşti.Bu demek oluyorki dandil filtre aracın ihtiyacı kadar hava geçişi sağlatmıyor.Simota en iyisi bence 1 numara :D
ben  önerileri ve  tavsiyeleri  dikkate  alarak ae101 4afe motorlarında  simotayı  güzel tok bir ses  çıkardığı için tercih  ettim
birçok arkadaşım yanılmamış gerçekten  öyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 26, 2010, 07:58:57 »
ne kadar ses o kadar çok yakıt tüketimi ;) asıl senin söylediğin yanlış mesut abi..yanlış uygulanmış filtre uygulaması yakıt sarfiyatını yükseltir ve bu gaz vermekten değil sıcak havayı çekmekten olur.kutu içi hava filtresinde boru ile soğuk havanın çekilebilceği yerden çekilir hava, soğuk havada daha çok oksijen bulunur, oksijen yanıcıdır vs..açık hava filtresi öyle motor içinde saldım çayıra modunda duruyorsa fazla yakıt tüketimine neden olur..soğuk hava ile beslemek başarılırsa (yanma odasına su kaçmayacak bir şekilde ;) ) yakıt tasarrufu bile sağlanır veya en kötü ihtimalle aynı yakıtı yakmaya yarar.. geçen sene haftada bir sök-tak sök-tak onlarca farklı yol denedim, hala bulamadım en soğuk havayla açık hava filtresi, su çekmeyecek bir yere nasıl konur...bir tek kaputu kesme fikri kaldı..

Türkay bunu bende biliyorum canım kardeşim :) tereciye tere satmak gibi bişi olmuş bu :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Mart 26, 2010, 08:39:40 »
Türkay bunu bende biliyorum canım kardeşim :) tereciye tere satmak gibi bişi olmuş bu :D :D
tereciye tere satmak falan değil, bunu gayet göz ardı ediyor çoğu insan.mesela her filtre takan heyecanlı insan koşar dyno bulur çıkar, genelde motor soğukken (hatta belki filtreyi orda takar) ve kaput açıkken dyno testi yapılır, mis gibi soğuk hava çekilerek olur bi test, 3-5 beygir geldi diye sevinilir..ama motor ısınınca, o kaput kapanınca hem beygirden çalar, hem yakıttan..bunu da belirtmen lazım abi, bildiğini biliyorum, ama bildiğin şeyi söylemelisin de..bir ara o kadar cozutmuştum ki geçen sene, soğuk havalarda motor ısınanana kadar (hararetk göstergesinin ortaya gelmesi motor ısındı anlamına gelmez, soğutma suyu 90 dereceye ulaştı anlamına gelir, komple kaputun içi ısınana kadar) açık hava filtresiyle gezip sonra sağa çekip kutuyu takıyordum, en düşük yakıt tüketimine de o zaman ulaşıyordum.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 26, 2010, 08:43:38 »
açık hava filtresiyle gezip sonra sağa çekip kutuyu takıyordum

türkayım  harbi cozutmuşsun ya  kardeşim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mart 26, 2010, 08:46:06 »
türkayım  harbi cozutmuşsun ya  kardeşim :)
abi ciddiyim :) hala daha düzgün bir yer arıyorum..hem soğuk hava çekecek, hem ses verecek, hem de filtre su çekmeyecek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 26, 2010, 10:24:58 »
abi ciddiyim :) hala daha düzgün bir yer arıyorum..hem soğuk hava çekecek, hem ses verecek, hem de filtre su çekmeyecek..

bende araştırdım  türkay ama  yok kardeşim sol tampon  boşluğu dedim  orasıda  dolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 26, 2010, 10:44:06 »

Türkay bunu en güzel ön tampondan delik açıp içeri boru uzatarak yada filtreyi radyatörün önüne kadar uzatarak alırsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 26, 2010, 10:47:56 »
o zaman da su, çamur vs. gitme riski yokmu? mesela yıkamacı görüp te hee bu deliği de iyice basınçlı suyla bi yıkayayım derse??? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 26, 2010, 11:44:24 »
Türkay bunu en güzel ön tampondan delik açıp içeri boru uzatarak yada filtreyi radyatörün önüne kadar uzatarak alırsın
Abim yer  yok ki tampon boşluğunda  radyatör'e bağlı bir  depo var :)
Bizim aracta sıcaktan  korumak gerçekten  çok güç :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #51 : Mart 26, 2010, 12:06:18 »
içeri boru uzatma fikrini denedim, işime yarayacak kadar iyi hava vermiyor, debisi düşük oluyor gelen havanın..tamponun önüne kadar filtre uzatma işi çok süper oluyor, ama o da riskli çok, toz toprak, yağmur çamur herşey filtreye geliyor :( radyatör önünü(arkasını) denemedim hiç ama motor sıcakken inceledim, çok sıcak oluyor orası :S yine de en mantıklı fikir dediğin gibi tamponda delik fikri..aslında ben çamurluğa 3-5 çizik atayım (keseyim yani) ordan gelsin hava dedim, ama deneme gibi bir ihtimalim yok :D çamurluk kesilcek sonuçta :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 26, 2010, 12:31:00 »
o zaman da su, çamur vs. gitme riski yokmu? mesela yıkamacı görüp te hee bu deliği de iyice basınçlı suyla bi yıkayayım derse??? :)

amele yıkamacıya gitmiyceksin ozaman Oktay yada gittin diyelim admı uyarıcaksın bu delikten içeri su püskürtme diye :)

içeri boru uzatma fikrini denedim, işime yarayacak kadar iyi hava vermiyor, debisi düşük oluyor gelen havanın..tamponun önüne kadar filtre uzatma işi çok süper oluyor, ama o da riskli çok, toz toprak, yağmur çamur herşey filtreye geliyor :( radyatör önünü(arkasını) denemedim hiç ama motor sıcakken inceledim, çok sıcak oluyor orası :S yine de en mantıklı fikir dediğin gibi tamponda delik fikri..aslında ben çamurluğa 3-5 çizik atayım (keseyim yani) ordan gelsin hava dedim, ama deneme gibi bir ihtimalim yok :D çamurluk kesilcek sonuçta :)

Türkayım en iyisi tampondur zaten , ama toz toprak elbetteki olucak yapılıcak bişi yok ha en kötü ihtimal filtre ile tampon borusu arasında bi parizyen çorap koyucaksın ki içeriye büyük cizimler sinekler büyük toz parçaları girmesin veya yaprak vs :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 26, 2010, 12:39:49 »
ara sıra parizyen çorabın yenisini alırsın :D benim hava filtresinin içinden saman sapları bile çıktı. köye ne ara gittiysem? bende short ram aldım. hatta Emre Açık la baya bi kafa yorduk cold air intake mi alsak diye ama riskleri düşününce vazgeçiyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 26, 2010, 14:24:00 »

Türkayım  kaputun  içinde  yalıtımda  olsa sıcaktan  koruma  imkanın  yok.
mecbur tampon  yapıcaksın ama  ben ön tamponu değiştirirken  gördüm  sol tarafta radyator e bağlı bir  depo var  su var galiba  içinde  onu nereye alıcaksın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 26, 2010, 14:29:58 »
tuhh yaa dun gece  taktım filtreyi ama  parizyen  koysaydım  her ihtimale karşı unuttum valla :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mart 26, 2010, 15:06:17 »
Türkayım  kaputun  içinde  yalıtımda  olsa sıcaktan  koruma  imkanın  yok.
mecbur tampon  yapıcaksın ama  ben ön tamponu değiştirirken  gördüm  sol tarafta radyator e bağlı bir  depo var  su var galiba  içinde  onu nereye alıcaksın ?
o yedek su deposunu biliyorum, ben çözcem bu işi :) olmadı tamamen ısı yaltımlı bir yol oluştururum filtre için..zaten boruya komple döşerim direk..ben bu işi çözerim ya...bundan 6 yıl önce falan liseye giderken pentium4 3.0ghz işlemciyi 7.2 civarında çalıştırdım, sıvı azot soğutmalı sistem yaptım, o bundan çok daha zordu...olmadı fan man dışardan soğuk havayı veririm filtrenin üzerine..hele yaz gelsin, projeler birikti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 26, 2010, 15:22:05 »
o yedek su deposunu biliyorum, ben çözcem bu işi :) olmadı tamamen ısı yaltımlı bir yol oluştururum filtre için..zaten boruya komple döşerim direk..ben bu işi çözerim ya...bundan 6 yıl önce falan liseye giderken pentium4 3.0ghz işlemciyi 7.2 civarında çalıştırdım, sıvı azot soğutmalı sistem yaptım, o bundan çok daha zordu...olmadı fan man dışardan soğuk havayı veririm filtrenin üzerine..hele yaz gelsin, projeler birikti..

Abi sen  kesın çözersin bu işi o zaman :)  banada  haber  ver CAİ yapınca bende  ona geçerim ;)
bi ara sağ on tampona  uzatayım dedimde  filtreyi 2mt boru lazım onada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Mart 26, 2010, 15:34:56 »
Abi sen  kesın çözersin bu işi o zaman :)  banada  haber  ver CAİ yapınca bende  ona geçerim ;)
bi ara sağ on tampona  uzatayım dedimde  filtreyi 2mt boru lazım onada :D
ben slikon boru kullanmıştım onun için, bütün denemelerimde yardımcı oldu bana sağolsun :) kıvrılan vs her yere uzanan hoş bişey :D Jsv mi ne tırt bir markanındı :) bir de çok ani kıvrımlar yapılmamalı boruda, birşeylere neden oluyordu da hatırlayamadım :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 26, 2010, 16:36:32 »
bu da yanlış :) sadece senin denediklerin içinde en iyisi ;) :)
Ankara Balgatta "Green" marka filtrelerin distrübütörü var, bence bir deneyin, tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler