Gönderen Konu: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )  (Okunma sayısı 24588 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Short Ram İntake Kit ( Ae101 efsane )
« Yanıtla #80 : Mart 27, 2010, 22:38:21 »
Denemek lazım, sadece soğuk havayla olsaydı Erzurum/ Kars tuning merkezi olurdu :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 27, 2010, 22:38:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 27, 2010, 22:57:42 »
Arkadaşlar zihni sinir projem mantıklı değilmiiiiii ?
beni aştı :D yani soğuk havanın mantığı içinde oksijen çok olsun diye, havayı soğutursak içindeki oksijen artar mı bilemedim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 27, 2010, 23:44:15 »
:) hiç kimsenin aklına gelmemiştir ama çok yaratıcı bir fikir hava filtresinin içine buz koymak.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #83 : Mart 27, 2010, 23:48:50 »
:) hiç kimsenin aklına gelmemiştir ama çok yaratıcı bir fikir hava filtresinin içine buz koymak.
denicem ya tamam..yarın deneyim, elimde bolca var, kutu içinde denicem önce :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 27, 2010, 23:56:34 »
 Ben çok uzun süre K&N kullanmıştım Ae101 de. Hem ısı kalkanı yapmıştım, hemde tampon altından ekstra boru monte etmişti. Bende hava filtresi alt kutusunu sökmemeiştim çünkü o hem filtreye su gelmesini önlüyor, hemde hava emişi için yardımcı oluyor.
 Aslında temiz bir çıkma ön kaput alacaksın ve onda üst havalandırma açıp ve kaputuda istediğin renkte boyatıp monte edeceksin. :) Orjinal kaputunda sağlam duracak.
Hakan abim  en  uygun  olanı kendimce ısı kalkanı  yapmak olur ve dediğin gibi tampondan  yada  altından  soğuk hava emişi için  extra boru monte  ederim diye  düşünüyorum.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mart 28, 2010, 00:00:41 »
Benim bir zihni snir projem var izin verirseniz anlatayım. Şimdi bu buz aküleri varya hani buzdolabının içinde bulunan, hatta linkinide vereyim anlatamamış olabiliim http://www.almayageldik.com/UrunDetay.aspx?urunID=15209&catID=1488&carpanID=21672 bunların jel şeklinde olanıda var istediğin gibi şekil verebiliyorsun poşetin içerisinde. He nerde kaldım, işte ondan alıcam buzlukta bir gece yatırıcam yola çıktığımda açık hava filitrsinin etrafına yerleştiricem bunu misssssler gibi buzlu hava çeksin ciğerine :D nasıl olur? zaten bu buz aküsü 2-3 saat dayanabiliyor sıcağa, e ozamana kadara çoktan istediğim yerlere gidip dönerim değilmi?

İlginç bir proje Ümit farklı bir  durum  önce  bir  Türkay denesin randıman  alırsak  öyle  yapalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 28, 2010, 00:46:49 »
Tamam türkay kobay niyetine denesin bakalım :) ne olacak sonuç. Ama bence kesinlikle olumlu sonuç verecektir çünkü soğuyan hava büzüşür büzüşen hava içinde daha çok o2 bulundurur. Ya aslında gerçek mantık şu,
1lt ( birim diyelim ) Atmosferde %16,9 oranında o2 vardı yalnış hatırlamıyorsam kimyadan mezun olalı çok oldu çünkü :D
şimdi bu bir birim atmosferi soğutarak biz 0,9 birim yapalım. Bilirsiniz soğuyan hava büzüşür. Araç 1 birim hava çekiyor diyelim. Bu durumda 0,8 birim yaptığımız havaya ekstra olarak 0,1 birim daha hava eklememiz gerekecek. Yani araç 1 birim hava çekerken aslında 1,2 birim soğuk hava çekmiş olacak. 1,2 birimde, 1 birime göre daha fazla o2 olacağı için yanma daha verimli olacaktır. Ya benim anlatma kabiliyetimde bir sorun var herhalde ama yaa matematiksel şeyler böyle sözlü olmuyorki....

1 Birim Atmosfer 30 C derecede iken 22,4 lt yer kaplar diyelim,
1 Birim Atmosfer 30 C dereceden 10  C dereceye düşerse 20Lt yer kaplar.
Araç 1 Dk'da 22,4 Lt hava emiyor diyelim.
Öyleyse 30 C dereceden 1 birim hava yeterli iken,
10 C dereceden, 20+2,4Lt hava çekmek isteyecektir, Buda %10,2 Lt daha fazla hava yani 1 birimde daha fazla oksijen çektiği anlamına gelir.

Bu mantıktan hareketle, hava filitresinin borusunu, hava filitresinin ağızını bu aküsü ile kaplarsak, hava almasına engel olmaacak şekilde, daha verimli yanma elde etmiş oluruz demek oluyor değilmi? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #87 : Mart 28, 2010, 01:28:03 »
bu mantık eğer işe yararsa klimanın soğuk hava üfleyen hortumu hava filtresinin kutusuna verilebilir..yakıt tüketimi artacak olsa da getireceği performans işe yararsa süper fikir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 28, 2010, 01:33:40 »
Ya türkeii inan iki gündür WC de ve diğer alakasız yerlerde şu klima ile hava filitresi meselesini düşünüyorum inann :D Ama dedimki performans istediğinde klima açman gerekir, ee klima zaten yük bindiriyor o zaman birbirlerini belki anc nötrleyebilirler. Amaca uygun olmaz en iyisi forumda dile getirmeyeyim dedim :D Neyse ben şu işi ciddi ciddi deneyeceğim birtane açık hava filitresi alaceğimm zaten ama önce g..me don almam lazım :D :D :D :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #89 : Mart 28, 2010, 12:10:10 »
ne kadar aldın peki kiti ? bnde k&n varda :) link atabilirsen sevinirm özelden dostum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 28, 2010, 13:46:58 »
ne kadar aldın peki kiti ? bnde k&n varda :) link atabilirsen sevinirm özelden dostum

18$ kit 55$ kargo ücreti  amerikadan  getirttim  ebay'den araştırabilirsin

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370338298498&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mart 28, 2010, 13:53:56 »
Ya türkeii inan iki gündür WC de ve diğer alakasız yerlerde şu klima ile hava filitresi meselesini düşünüyorum inann :D Ama dedimki performans istediğinde klima açman gerekir, ee klima zaten yük bindiriyor o zaman birbirlerini belki anc nötrleyebilirler. Amaca uygun olmaz en iyisi forumda dile getirmeyeyim dedim :D Neyse ben şu işi ciddi ciddi deneyeceğim birtane açık hava filitresi alaceğimm zaten ama önce g..me don almam lazım :D :D :D :rofl:
Ümit alemsin  yaa :D :D  Türk  aklı  işte :)  Sizlerin  bu  düşünceleri  okudukca  gördükçe bunu CAİ  ile  çözucekmişsiniz  gibi  duruyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #92 : Mart 28, 2010, 13:58:52 »
arkadaşlar bu kadar tartışmayın.gönderin bana ben ardahanda test edeyim:) nede olsa soğuk hava sonucu söylerim size.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mart 28, 2010, 19:18:04 »
Abi açık sözlü olmak zaten önemli olan. İtiraf edin hadi en saçma konuları nerede düşünüyorsunuz? WC'de otururken... E peki o fayansların üzerindeki alaca bulana desenleri hayvana veya şekle ne zaman benzetmeye çalışıyorsunuz ? WC'de otururken...  İtiraf edin WC'de otururken insanın aklına hiç olmayacak şeyler geliyor yani farklı bir alem orası :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 28, 2010, 21:54:48 »
benim filtrenin aynısı :D tunc abi mümkünse video alabilirmiyiz araç içinden giderken ve dışardanki sesini.çok merak ediyorum.eski sistem lpg li ae101 lerde mixer mereti sesi çok kasıyor.geçenlerde tam emmenin göbeğine bağladım ses inanılmazdı.sizinkinide çok merak ediyorum.uygun bir zaman olupta çekerseniz makbule geçer :) güle güle kullanın kitinizi
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 28, 2010, 21:58:55 »
bu da yanlış :) sadece senin denediklerin içinde en iyisi ;) :)

gerçektende Simota en iyisi abi :) Japon yaptıysa sorgulamaya gerek yok ^^
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Mart 28, 2010, 22:13:26 »
gerçektende Simota en iyisi abi :) Japon yaptıysa sorgulamaya gerek yok ^^
ya kardeşim kullandığın ürünleri sevmen tamam çok güzel ancak senin şu simotan neye göre kime göre hangi kriterlerde en iyisi? kim karşılaştırmış, kim en iyisi olduğunu söylemiş? hangi araştırmaya dayanarak kuruyorsun bu cümleyi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mart 29, 2010, 00:16:06 »
Abi açık sözlü olmak zaten önemli olan. İtiraf edin hadi en saçma konuları nerede düşünüyorsunuz? WC'de otururken... E peki o fayansların üzerindeki alaca bulana desenleri hayvana veya şekle ne zaman benzetmeye çalışıyorsunuz ? WC'de otururken...  İtiraf edin WC'de otururken insanın aklına hiç olmayacak şeyler geliyor yani farklı bir alem orası :rofl:

tamam  itiraf  edeyim  benimde wcde  aklıma  gelen  şu araca   amortisör  yay  coilover  kule gergisi jant  ve  lastık nasıl yapacağım  geliyor :)
sağlam   harcama  olucak ama  komple  böyle   olcak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mart 29, 2010, 00:20:06 »
benim filtrenin aynısı :D tunc abi mümkünse video alabilirmiyiz araç içinden giderken ve dışardanki sesini.çok merak ediyorum.eski sistem lpg li ae101 lerde mixer mereti sesi çok kasıyor.geçenlerde tam emmenin göbeğine bağladım ses inanılmazdı.sizinkinide çok merak ediyorum.uygun bir zaman olupta çekerseniz makbule geçer :) güle güle kullanın kitinizi
Canım  kardeşim  2500den sonra hayat  başlıyoo :D  gerçekten  güzel bir  ses  çıkıyor, görende arabayı bişey  zannediyor :)
Video çekimi  yapıldı arkadaşımın  telefonunda  kaldı  bir  türlü  denk gelipte alamadım ama  yarın akşam eklicem  video'ları Burakcım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mart 29, 2010, 00:25:02 »
ya kardeşim kullandığın ürünleri sevmen tamam çok güzel ancak senin şu simotan neye göre kime göre hangi kriterlerde en iyisi? kim karşılaştırmış, kim en iyisi olduğunu söylemiş? hangi araştırmaya dayanarak kuruyorsun bu cümleyi?
iyi  olabilir  kaliteli  olabilir ama her araçtan  farklı ses çıkıyor, Burak kardeşim  Simotanın sesine  hasta  kalmış belli belkide  ilk onu taktı  denedi ?  birde   k&n le denesin  birde  Green ile  denesin aynı ses ve  randıman  gelicektir.
ben carbon  kazanı görselliğe dayalı  olarak aldım simota da  kaliteli bir  filtrelerden  biri zaten.