0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uyumlu derken lpg dönüşümü yapılan yerlerden farklı bir işlemmi var?syg.
Uyumludan kast şu: Fabrikadan LPG uyumlu araba istediğinizde (ücreti mukabil) size arabayı gönderirken motorun Manifoldunu ,silindir kapağını ve subapları LPG ye göre değiştirilmiş (başka değişen var mı bilmiyorum) versiyonunu gönderiyorlar.Tabi LPG kitini siz sonradan taktırıyorsunuz. Oda sizin keyfinize ve bütçenize kalmış.
Bence bir yerlerde bir yanlıs bilgi var... Araç lpg icin bazı değisiklikler kuvvetlendirmelerle geliyor fabrikadan evet... Ama siz gidip bir daha komple lpg montaji yaptirmiyorsunuz diye biliyorum. Mesela bulunduğum yer icin konusayım... Honda eco civicler komple lpg tesisatıyla bayiye geliyor. Sadece anlasmalı olduğu Brc bayisinde lpg tankı montajı yapılıyor. Opelde de durumun bundan farklı oldugunu sanmiyorum. Hatta Opel'de komple hazır geldigini dusunuyorum. Oyle olmasa fiyat listesindeki 4 milyarlık lpg farkı niye ?
Evren beyin sorduğu soruya cevap gelmemiş de 2010 yılından kalma sorular cevap bulmuş. Arkadaşın sorusu cevapsız kalmasın diye hatırlatmak istedim.
teşekkürler soru kaynadı derhal tekrar ediyorum;Şöyle ki oldu da subapları erittik ;motor açıldı gereken parça değişimleri yapıldı -hatta çelik subaplarla değişim yapıldı ve motor toplandı; şimdi aracımız tamamen eskisi gibi olacak mı???yoksa fabrika çıkış performansı-özelliklerinde bazı eksiler yaşanacak mı??? bu konuda deneyimi olan var mı???
Kaza sonrasında muhtemel yangında oluşabilecek yangın sonunda test videosu..1. araba benzinli2. araba Yetkili Marka LPG dönüşümlü3. araba sanayide dönüşüm yapılmış.https://www.youtube.com/watch?v=fBXS21uh6lcİstasyonda dolumdan sonraki patlama..https://www.youtube.com/watch?v=5uvXtlxzZTgSıcakta yol alırken genleşme ve patlama..https://www.youtube.com/watch?v=5-nOPvXiIWQ
Konuyu tartisalim arkadaslar lutfen, bu sirada da bilgi vermeye calisalim, gorusleri kabul ettirmeye degil. Fabrikasyon olarak Lpg li olan araclarda motor ic aksami degistirilmis oluyor mu, yoksa bu bir hurafe mi? Net bilgisi olan varsa cevabi faydali olur. Celik supap diye kastettiginiz sanirim alasimindaki magnezyum miktari dusuk supap. Eger oyle ise bunun getirisi oldugu gibi goturusu de var. Etkilesim icinde calistigi parcalara etkisine bakmak gerekir. Benzin ya da Lpg patlayici degil yanicidir. Onlara patlayicilik ozelligi kazandiran depolama seklidir. B konuda Lpg basinc altinda depolandigindan(arac depo ya da sevkiyatta) daha risklidir. Dizel gibi kimi yakitlarin yaglayicilik ozelligi vardir, bazi aksamlar icin bu faydalidir. Ncap testlerinde Lpg tanki tam ya da yari dolu kaza testleri yapilmali. Normalde yakit sistemine yinelik kaza testleri mevcut, Lpg de incelenmeli. Basinci kapta yakit bulunduran sistemler sadece o sistem icin degil, cevresi icin de tehlikeli olabilir. Lpg ulkemiz gibi yakit fiyatlari olan yerlerde, isletim maliyetleri acisindan faydalidir. Ozellikle buyuk hacimli motorlarda benzine gore anlamli maliyet avantaji vardir. Ayri mekanizmalar ayri bakim ve kontrol gerektirir, bu da maliyettir. Kurulum ile toplayip, isletme maliyetine eklenmesi gerekir. Aracin dengesinde agirlik etkisi vardir. Eger Lpg nin benzinli motora hic olumsuz etkisi olmasa idi, aracin benzin tanki ve sistemi sokulurdu. Emisyon degerlerine detayli girmek lazim. Bazi yonlerden Lpg daha az cevreyi kirletir dizel ya da benzine gore ama her zaman olmayabilir. Tum bunlarin yaninda, kisisel olarak degismekle beraber, yukaridaki ozellikler hiyerarsik olarak siralandiginda, isletme maliyetleri yuksek orana sahiptir denebilir. Herkes icin keyifli surusler.