Gönderen Konu: Sübab düşmanı lpg!!!!  (Okunma sayısı 45205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Sübab düşmanı lpg!!!!
« Yanıtla #40 : Mart 28, 2010, 17:47:54 »
lpg nin eritmesinden ziyade sibopların yağsız kalıp yataklarını bozup ısınmasından kaynaklanır,sibopları ayarsız olabilir ondan bozar.lpg ye ben karşıyım ama yiğidi öldür hakkını yeme şimdi..lpg den olmaz benzinli arabada emme sibopları sıkar dizellerde egsozlar.hangi siboplar olduğunuda merak ettim şimdi..çok şeye bağlanır motorun.piston sibop segman kaynatması;ama bu kısmın %100 ünü lpg ye bağlamak olmaz...

bence en iyi tamir bakımdır sübabları sık sık kontrol edınce ve motorun yag cubuguna sürekli bakınca lpg size bır dost oluyor ama zamanla motoru yediği kesin.O yuzden motor ustan saglam olucak yavas yavas bu arıza verir dediği zaman eldencıkarıcan :) bundan oncekı 95 model coroola xl 'ım tam hatırlamıyorum ama 500.000 küsürdü gercekten izmirden özel bir radyo kanalının cıkmasıydı ama 95 ten beri tek söför ve benzınlı kullanılmıs.ben canakkaledeki ustama götürdüğümde.km saatıne ve motora bakınca sasırmıstı.kesin sandık kırma motor koymuslar buna km saatını sıfırlamyı unutmuslar dıye dalga gecmıstı  :D ama lpg taktırıp (voltran marka dunyanın en adi lpg kitiymiş hayatta tavsiye etmem) 10 ayda motor yarıdan fazla ınmıs demişti usta. arabada sürekli motor yagı,bujı ve bılumum parca bulunduruyordum, en son yataklar vurmaya baslamıstı.Allaha sükür motor kılıtlemeden sattım kurtuldum :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 28, 2010, 17:47:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Mart 28, 2010, 18:00:04 »
toyotanın motorlarıda duracell pil gibi :)
hepsinden uzun gidiyo.kısa bi zayıflamadan sonra birden bitiyor :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 28, 2010, 18:29:12 »
Tabi elden çıkaracakken alıcıya motorun durumu hakkında bilgi vermek gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #43 : Mart 28, 2010, 18:33:50 »
motor takır takır vuruyordu.Motordan anlamayan bıle bır sorun oldugunu tahmın eder :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 19, 2010, 16:08:21 »
Bu konu benim kafamı çok kurcalıyor arkadaşlar. Aracımı ekimde aldım üzerinde omvl lpg vardı nisan yada mayısta monte edilmiş tahminim en fazla 7000-8000 km yapmış. Bekleme sırasında rolanti sürekli oynuyor ama pek kafama takmadım çünkü bu sitede 2005 corolla sedan modellerinde bunun olduğunu okumuştum. Ayrıca motorda iyi durumda ve bakıma 3000 km var ama bir iki hafta içinde girmeyi düşünüyorum.
Lpg motorda 900 derecede benzin ise 500 derecede yanıyormuş. Dolayısıyla LPG kuru bir yakıt ve sibop yataklarına bu şekilde zarar verebilir diye okumuştum. Bu sıkıntı 2008-2009 model yeni araçlarda da var.
Önümüzdeki hafta ilk işim ustama gidip subap yataklarına baktırmak olacak.
Lütfen bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #45 : Aralık 19, 2010, 17:39:12 »
amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok,, kullandığımız araçların motorları benzinle çalışmak üzere tasarlanmıştır, bu yüzden tabikide benzinli kullanımın aynısını beklemek kendimizi kandırmak olur,, ancak lpg de aracına göre uyum farkı göstersede yinede alternatif yakıt olarak iyi uyum sağlamaktadır, sonuçta her aracın motor parçaları farklı kalitededir,,,,
Keşke benzinin fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı da bizde lpg taktırmasaydık,,,,, lpgdeki tek amaç ekonomi yapmak, herkez kendi ekonomik durumunu düşünmek zorunda, eğer benim gücüm yetiyor diyen varsa kullansın benzinli benzinli misss gibi, yormasın kafasını,
değerli zamanınızı bunu tartışmayla harcayacağınıza suyla çalışan otomobili yapın :D daha ekonomik olsun onu bile yaptırırım :))))))))
2016 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #46 : Aralık 19, 2010, 17:54:44 »
benzin yağlayıcıdır buda subap ve diğer parçaların bi nebzede olsa yağlanmasını ve sürtünmesini en aza indirir
lpg ise kurudur yağlamaz buda geçtiği yerdeki parçların yağsız çalışıp ısınmasına ve aşınmasına neden olur
bu yüzden lpg motora zararlıdır
ama bunun önüne geçilebilir
haftanın 5 günü lpg 2 günüde benzinde çalışırsanız sürekli lpg de çalışmak gibi zararlı olmaz çünkü parçalar belirli aralıklarda yağlanacaktır
bunuda 2 gün lpgde kullanıp 1 gün benzine geçerek yaparsanız uzun süreler sorunsuz gezersiniz
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 19, 2010, 21:49:23 »
Nasıl ki dizel motorlarla benzinli motorların bakım ve ömürleri farklıdır, lpg li çalışan bir motor da farklı bir durum oluşturacaktır. Özellikle ve özellikle lpg ye göre tasarlanmayan bir motor orjinali benzinliden farklı durumlar sergiliyecektir. Kaldı ki sırf lpg kullanacak şekilde tasarlanmış olsa bile, yine bakım ve ömür açısından farklı bir kategori oluşturacaktır. Tasarımı benzine göre yapılmış bir motor başka bir yakıtla da aynı davranışı gösterir demek doğru değildir. Ha bu fark çok ve ekonomik yönden sırıtacak şekilde olmayabilir.

Ben Avensis Sol D4 2.0 ımla benzine devam diyorum, zaten D4 lerde diğer modellere göre yaygın bir lpg uygulaması yok. Yapacak ustayı bile bulmak zor. Forumda bu konuda yapıp memnun olan bir arkadaş vardı.. En tasaruflu sistemin arabayı az kullanma (zaten buradaki her yere arabayla git fakat ekonomik olsun düşüncemizle, egzersiz eksikliğinden misli olarak cebimizden çıkmakta farkındaysak. Orta yaşa doğru gelenler bu dediğimi daha iyi anlayacaktır :( ) ve toplu taşıma sistemi olduğunu bildiğimden, ne bagajdan feragat ediyorum ne kapalı garajlara girememe derdinden ne de benzinin konforundan. :D :D
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 20, 2010, 08:59:28 »
LPG ekonomiden başka neye yarasın ki zaten :)
1- kuru yakıt
2- araçta ekstra ağırlık
3- 2. sınıf insan muamelesi (kapalı otopark,garaj, avm vs)
4- ekstra araçta patlayıcı
5- araç ağırlığı artıyor
6- bagaj küçülüyor
7- tartışılan konudaki gibi motor deformeleri gibi birçok konuda lpg kafamı bulandırıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 29, 2015, 17:10:50 »
selamlar....

oldu da subapları erittik ;motor açıldı gereken parça değişimleri yapıldı motor toplandı; şimdi aracımız tamamen eskisi gibi olacak mı???

yoksa fabrika çıkış performansı-özelliklerinde bazı eksiler yaşanacak mı??? bu konuda deneyimi olan var mı???
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 29, 2015, 17:21:55 »
LPG ekonomiden başka neye yarasın ki zaten :)
1- kuru yakıt
2- araçta ekstra ağırlık
3- 2. sınıf insan muamelesi (kapalı otopark,garaj, avm vs)
4- ekstra araçta patlayıcı
5- araç ağırlığı artıyor
6- bagaj küçülüyor
7- tartışılan konudaki gibi motor deformeleri gibi birçok konuda lpg kafamı bulandırıyor ;)

Siz olumsuz açıdan ele almışsınız.Bende yazdıklarınıza göre olumlu açıdan ele alayım.
1- kuru yakıt- ucuzluk demek
-2,5,6 daki olumsuzlukları simit depoyla halledersiniz,stepneyide kaldırırsınız.
3- logoyu araca takmazsınız-ben her yere girip çıkıyorum
4- benzinde bir patlayıcı madde
7-midenizi bulandırmasın-yıllardır kullanıyorum-artık teknoloji çok gelişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 29, 2015, 23:49:53 »
Siz olumsuz açıdan ele almışsınız.Bende yazdıklarınıza göre olumlu açıdan ele alayım.
1- kuru yakıt- ucuzluk demek
-2,5,6 daki olumsuzlukları simit depoyla halledersiniz,stepneyide kaldırırsınız.
3- logoyu araca takmazsınız-ben her yere girip çıkıyorum
4- benzinde bir patlayıcı madde
7-midenizi bulandırmasın-yıllardır kullanıyorum-artık teknoloji çok gelişti.

_adı üzerinde kuru yakıt zararlı ,km.ler ilerleyince aracı satmak için acele edersiniz
-her yolculukta lastik patlarmi diye sürekli düşünürsünüz
_logoyu takmayip  insanlara ayıp  edersiniz.bulundugunuz yerlerde tehlike arzedersiniz (
_çift tabanca dolaşırsiniz.
_teknoloji çok gelişti ama motor üreticileri nedense lpg ile ilgili hiç çalışma yada plan yapmıyor.

_lpg kullanıcılarının çoğu paylaşımlarini objektif yapmıyor maalesef.bu konularda böyle uzayıp gidiyor.

syg.

_
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 30, 2015, 00:03:52 »

_adı üzerinde kuru yakıt zararlı ,km.ler ilerleyince aracı satmak için acele edersiniz
-her yolculukta lastik patlarmi diye sürekli düşünürsünüz
_logoyu takmayip  insanlara ayıp  edersiniz.bulundugunuz yerlerde tehlike arzedersiniz (
_çift tabanca dolaşırsiniz.
_teknoloji çok gelişti ama motor üreticileri nedense lpg ile ilgili hiç çalışma yada plan yapmıyor.

_lpg kullanıcılarının çoğu paylaşımlarini objektif yapmıyor maalesef.bu konularda böyle uzayıp gidiyor.

syg.

_

Kuru yakıt zararlı değildir. Bu işin kurusu yaşı da yoktur. Lpg temiz bir yakıttır, emisyonları benzine ve dizele göre çok daha düşüktür.
Günümüz teknolojisi ile de gayette güvenlidir. Tank da patlamaz etmez, kalınlığı gereğinden fazla dizayn edilmiştir, ayrıca da içeride yüksek basınç oluşması durumunda fazla gazı salacak valf sistemi vardır. o patlayanlar araçlarına eşek niyetine binip bakım yaptırmayanlardır+eski sistemdir. Çünkü genelde hortum deliniyor gaz sızıyor vs.
Lpgnin motora zararı ise doğru şartlarda kullanılırsa benzin kadar değildir. Zararı olmasının sebebi sürücünün son gaz kullanması ve hatalı ayarıdır.
Bilim adamları araştırmalar yapıyorlar. Dünyada kaç ülke kullanıyor ki yatırım yapsın? En çok Türkiye, Polonya, biraz İtalya, Almanya, Hollanda, çok az İngiltere kullanıyor. Adamların benzinleri ucuzken niye kullansınlar? Orada adam 2000 euro kazanıyor, benzinin litresi 1.5 euro; bizde 1000-1500 tl kazanıyor adam, 4.5 tl benzin.
Lastik patlar mı diye düşünüyorsanız lastik tamir kitleri var, yok ben garanticiyim diyorsanız mini stepne koyarsınız. Bagaj kalmıyor diyorsanız da her gülün dikeni vardır.
Objektiflik tartışılır. Ustaların ve kullanıcıların yüzünden yapılan yanlışlar genele mal edilmemeli.

Kimseye de zorla lpg li araç kullandırtmıyorlar. İsteyen benzinli haliyle de kullanabilir. Kar ederken güzel de, 60-80bin km.de enjektör, regülatör değişim zamanı gelmesine rağmen değiştirmeyip sorunlara yol açması mı mide bulandırıyor, yoksa 4bin devrin üstüne lpg ile çıkıp ayarı bozuk olduğundan subap yakmak mı mide bulandırıyor? 80-100 bin km.de binlerce lira kar ediliyor da 2-3 bin tl mi mide bulandırıyor?

Herkes ister sadece benzinde kullanalım...
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 30, 2015, 00:07:37 »

Bu konuda Honda'nın hakkını yememek lazım. Ücreti mukabil size LPG uyumluluğu sağlanmış şekilde parçaları değiştirilmiş motor sahibi araba gönderiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 30, 2015, 00:08:55 »
Bu konuda Honda'nın hakkını yememek lazım. Ücreti mukabil size LPG uyumluluğu sağlanmış şekilde parçaları değiştirilmiş motor sahibi araba gönderiyorlar.

Ek olarak opel insignia 1.6T yi de unutmamak lazım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 30, 2015, 00:34:34 »
uyumlu derken lpg dönüşümü yapılan yerlerden farklı bir işlemmi var?
syg.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 30, 2015, 00:38:33 »
uyumlu derken lpg dönüşümü yapılan yerlerden farklı bir işlemmi var?
syg.
Manifoltları sonradan delinmiyor. Log montajına uygun. Orjinal lpg dolum yeri mevcut. Satılırkende lpg li olarak satılıyor. İsterseniz montajını yapıyorlar. İstemesseniz yaptırmıyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 30, 2015, 00:50:25 »
Ek olarak opel insignia 1.6T yi de unutmamak lazım.
1.4 t ;) Astra sedan ve Insignia'da 1.4 Turbo'da lpg secenegi mevcut...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 30, 2015, 01:15:08 »
Evren beyin sorduğu soruya cevap gelmemiş de 2010 yılından kalma sorular cevap bulmuş.  :lol:
Arkadaşın sorusu cevapsız kalmasın diye hatırlatmak istedim.  :saygi: