0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kurşunlu benzin kullanan eskı teknoloji araçlarda yağlamayı kurşun ile sağlıyordu. Lpg ye dönüşüm yapılınca bazı lpg markaları bahsettiğiniz yağlama düzenekleri geliştirmişti. Kurşumsuz benzin kullanan araçların motor teknolojılerini yenileyerek yağlama ihtıyacını ortadan kaldırdıkları söyleniyor. ( Ne kadar doğru bilemem.) LPG li araçta motor ömrü konusunda fazla km yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa faydalı olur. Ben 2002 corollama 94.000 Km de takdırdım, şimdi 132.000 km de. Eksra bir sorun yok. 18.000 Kmde maliyetini amorti etti.
Bir arkadaştan alıntıdır. selam arabanın silindir kapağını söktürdüm ve gözlerime inanamadım inanınki lpg yakıt olarak kullanılacak bişey değil niye mi sübapların kafaları resmen erimiş bitmiş kağıt kadar kalmış incecik 1 silindirin sübapı ortadan yırtılmıştı düşünün halini inanın benzin azıcık ucuz olsa yada az km yapsam hiç düşünmeden benzinde kullanırım bu halini görmenizi isterdim resmini unutmazsam çekerim paylaşırım bu işin seri kullanmayla yada devirli kullanmayla çok farkı olacağını sanmam ismailin dediği gibi belki 30000 km daha fazla yapardınız sonuç olarak