Gönderen Konu: Sübab düşmanı lpg!!!!  (Okunma sayısı 45206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Sübab düşmanı lpg!!!!
« : Mart 09, 2010, 22:46:45 »
Bir arkadaştan alıntıdır.
selam  arabanın silindir kapağını söktürdüm ve gözlerime inanamadım inanınki lpg yakıt olarak kullanılacak bişey değil niye mi sübapların kafaları resmen erimiş bitmiş kağıt kadar kalmış incecik 1 silindirin sübapı ortadan yırtılmıştı düşünün halini inanın benzin azıcık ucuz olsa yada az km yapsam hiç düşünmeden benzinde kullanırım bu halini görmenizi isterdim resmini unutmazsam çekerim paylaşırım bu işin seri kullanmayla yada devirli kullanmayla çok farkı olacağını sanmam ismailin dediği gibi belki 30000 km daha fazla yapardınız sonuç olarak
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Toyota Club Türkiye

Sübab düşmanı lpg!!!!
« : Mart 09, 2010, 22:46:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Sübab düşmanı lpg!!!!
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 22:48:50 »
Lpg'nin kullanılma sebebi ekonomik olması.Yoksa hiç kimse kullanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2010, 23:02:21 »
Çok haklısınız. Ticari sahinlerde 30.000 km de bir motor yaptırıyorlardır herhalde. Hiçbiri bu işi bilmiyor. Daha kötüsü kendi kar larınıda bilmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2010, 23:05:47 »
lpg ile en çok km araştırması yapalım o zaman. bakalım subaplar ne kadar dayanıyor tahmini...
bir de lpg yeni çıktığı sıralar yağ şişesi koyup yağlama yaptıranlar vardı. faydsı olurmu aceba...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2010, 00:12:19 »
     Ben 6 aydır toyota kullanıcısıyım lpg ile ilgili küçük bir sorun dahi yaşamadım...Ayrıca babamda 97 Doğan slx var. 3 yıldır aracı lpg li olarak kulanıyorlar ve 3 yılda samimi söylüyorum,yaklaşık 50.000km yaptılar.PLG ile ilgili bir ayar için dahi gitmediler..Ayrıca araç şuan 140.000km de ve motoruda  müthiş bir çekiş gücüne sahip...Bence abartıldıgı kadar araç için zararlı olduguna inanmıyorum....Araçta bir arıza oldugunda hernedense bu hemen LPG ye bağlanıyor....Benzinli araçlar arıza vermiyormu? Herkesin düşüncesine saygım var buda benim düşüncem....İllaki motor için çok da iyi degil , ucuz olsa herkes benzin kullanır...
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2010, 00:28:31 »
 Kurşunlu benzin kullanan eskı teknoloji araçlarda yağlamayı kurşun ile sağlıyordu. Lpg ye dönüşüm yapılınca bazı lpg markaları bahsettiğiniz yağlama düzenekleri geliştirmişti.
 Kurşumsuz benzin kullanan araçların motor teknolojılerini yenileyerek yağlama ihtıyacını ortadan kaldırdıkları söyleniyor. ( Ne kadar doğru bilemem.)
 LPG li araçta motor ömrü konusunda fazla  km yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa faydalı olur. Ben 2002 corollama 94.000 Km de takdırdım, şimdi 132.000 km de. Eksra bir sorun yok. 18.000 Kmde maliyetini amorti etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2010, 15:40:25 »
geçen gün kü bizim komşunun xli si aklıma geldi birden. araba 210 binde, o güne kadar hiçbir sıkıntısı yoktu, birden gürültülü çalışmaya ve çekmemeye başlamış motor. şu dörtnala gönderdiğim araç. sebebi lpg mi onuda bilmiyorum. umarım kimsenin başına gelmez...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2010, 16:04:22 »
Daha önceki aracım 99 model Fiat Palio 1.4 idi.LPG de tam tamına 100.000 km kullandım.Aracımı 108.000 km de sattım.Araç şu an 120 000 km de, sattığım kişi bir yakınım O' da hala sorunsuz biniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2010, 16:19:41 »
bizzat kendim 50.000 km den fazla lpg ile yol yaptım ve hala devam ediyorum
bir arkadaşımın ticari doğanıda hep lpg ile çalıştı şuan 500.000 civarında ve 350.000 civarlarında motor yapılmıştı.dayımda carina var 400.000 km de (10.000 de lpg takıldı.) ve hala motoru canavar ve hiç motor yapılmadı
tüm bunlara dayanarak şunu diyebilirim bakımına özen gösterip zamanında bakım yapıldığında çok ta zarar vermiyor diye düşünüyorum
çünkü bahsettiğim araçların hepsi bakımlı...
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2010, 16:21:48 »
Arkadaşlar kurşunsuz benzin de LPG kadar subaplara zararlı. evet osman bey de belitmiş..
Kurşunlu benzin kullanan eskı teknoloji araçlarda yağlamayı kurşun ile sağlıyordu. Lpg ye dönüşüm yapılınca bazı lpg markaları bahsettiğiniz yağlama düzenekleri geliştirmişti.
 Kurşumsuz benzin kullanan araçların motor teknolojılerini yenileyerek yağlama ihtıyacını ortadan kaldırdıkları söyleniyor. ( Ne kadar doğru bilemem.)
 LPG li araçta motor ömrü konusunda fazla  km yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa faydalı olur. Ben 2002 corollama 94.000 Km de takdırdım, şimdi 132.000 km de. Eksra bir sorun yok. 18.000 Kmde maliyetini amorti etti.
Benim okuduklarım da aynı yönde. Yani kurşunsuz benzin için üretilen motorlarda, subap mimarisi ona göre dayanıklı üretiliyor ve LPG'ye çok uygun. Diğer yandan yakıt karışımındaki ayarsızlık LPGde de olsa benzinde de olsa subap aşınmasına yol açıyor. Sıralı sistemler düz sistemlere göre bu konuda çok avantajlı. Enjeksiyonlu arabalar da karbüratörlü arabalara göre avantajlı.

Açıklığa kavuşturulması gereken noktalar var.
arkadaşınızın arabasının markası , modeli ve LPG sisteminin sıralı sistem mi düz sistem mi olduğu. Bunları bilirsek daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2010, 16:28:31 »
ben şuadar diyim size samimi bi arkadaşlarımın ticari taksi si var 2004 corolla 1.6     ve aracı sıfır alımışlardı  araç  alındıgından beri lpg li ve daha geçen gün baktım 420 000 km de idi  motora anahtar bile vurulmadıgını da çok iyi biliyorum.
 düzdün kullanım ve dogru bir montaj     kısa sürede etki yabıcanı sanmıyorum
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2010, 19:23:18 »
lpg temiz ve kuru yakıttır.Patlama şiddeti benzine bakarak düşüktür.supapları eritmesi mümkün değildir bence.bende lpg taktıralı 1 hafta oldu tecrübem yok ama akıl var mantık var.supapların erimesi ya aşırı devir yada yanma şiddeti yakıt kullanmadan kaynaklanır.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2010, 20:03:24 »
sulu yemek mi  kuru mu ?  :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2010, 20:09:24 »
geçen gün bir citroen sahibiyle görüşmüştüm. arabanın pistonları erimiş resmen. sebebin katkılı yakıt olduğunu söylemişler. hani şu bi depo ile daha çok yol götüren yakıtlar...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2010, 20:09:58 »
Bir arkadaştan alıntıdır.
selam arabanın silindir kapağını söktürdüm ve gözlerime inanamadım inanınki lpg yakıt olarak kullanılacak bişey değil niye mi sübapların kafaları resmen erimiş bitmiş kağıt kadar kalmış incecik 1 silindirin sübapı ortadan yırtılmıştı düşünün halini inanın benzin azıcık ucuz olsa yada az km yapsam hiç düşünmeden benzinde kullanırım bu halini görmenizi isterdim resmini unutmazsam çekerim paylaşırım bu işin seri kullanmayla yada devirli kullanmayla çok farkı olacağını sanmam ismailin dediği gibi belki 30000 km daha fazla yapardınız sonuç olarak

bu araç sübaplar bu konumda iken lpg de kaç km yapmış acaba ?????

mehmet bey bilgi verebilirmisiniz ???????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2010, 20:13:23 »
sürekli fakir karışımda çalışan araçlarda bu şekilde sonuçlar görmek normaldir. Sorun lpg de değil yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 11, 2010, 22:20:54 »
kac senedır lpg kullanıyorum hıcte  zararını gormedım  tıcarı taxıler var 300-500 bın km de  onlar boyle bısey olsa lpg lı kullanmazlar.
heralde arkadas motoru patlatana kadar basmış olmalı faturayıda lpg ye cıkartıyor sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2010, 09:18:02 »
dh da motor ustası murat bey vardı wwti motor supaplarının da hassas olduğunu söylüyordu ben uzun yolda 3000 devirin üstüne pek çıkmıyorum sizede tav. ederim zaten eko. için kullanmıyormuyuz lpg yi hız neci ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2010, 23:26:03 »
Toyota  Servisinde 1.6 Comfort LPG'li Avensis gördüm; benzinde bile rölanti sürekli oynuyor şikayeti ile getirmişlerdi. Süpapların plastik aksanını erimiş yanlış anlamadıysam. 2500 Tl masraf çıkartmış sebep olarak LPGyi gösteriyorlardı.

Babamda 230.000 Km'de karbüratörlü sistem LPG kullanan 90 model coralla var motor canavar gibi.

Kafam karıştı ama yinede
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2010, 23:38:07 »
lpg kuru yakıt olduğu için subapların yağlanması konusunda yetersiz kalıyor.Ayrıca yanma sonunda açığa çıkardığı ısı ve homojen dağılımı benzin kadar olmadığından dolayı subaplarda önce yuvalarda oturma daha sonra da subap yanması dediğimiz subapların erimesi noktasına gelmektedir.
bunlar silindir kapağında olurken motor bloğunda da sekmanların özellikle pistonlarda oluşan aşırı kurumlanma ile sekmanların sıkışması ve motorda yağ yakma ,kompresyın yetersizliği gibi sonuçlar doğurmaktadır.
lpg kullanırken benzini kullanılmayan yakıt gibi düşünmeden ara sıra lpg yerine benzinle kullanarak yakıtın yağladığı yerlerin yağlanmasını sağlamak gerekir
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....