Gönderen Konu: Sübab düşmanı lpg!!!!  (Okunma sayısı 45203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sübab düşmanı lpg!!!!
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2010, 22:50:58 »
lpg kuru yakıt olduğu için subapların yağlanması konusunda yetersiz kalıyor.Ayrıca yanma sonunda açığa çıkardığı ısı ve homojen dağılımı benzin kadar olmadığından dolayı subaplarda önce yuvalarda oturma daha sonra da subap yanması dediğimiz subapların erimesi noktasına gelmektedir.
bunlar silindir kapağında olurken motor bloğunda da sekmanların özellikle pistonlarda oluşan aşırı kurumlanma ile sekmanların sıkışması ve motorda yağ yakma ,kompresyın yetersizliği gibi sonuçlar doğurmaktadır.
lpg kullanırken benzini kullanılmayan yakıt gibi düşünmeden ara sıra lpg yerine benzinle kullanarak yakıtın yağladığı yerlerin yağlanmasını sağlamak gerekir
demek istediğim buydu işte.ben lpg taktıralı 2 hafta oldu heralde. 2000 km yaptım.aklıma estikce benzine çekiyorum :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 16, 2010, 22:50:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2010, 22:59:18 »
lpg kuru yakıt olduğu için subapların yağlanması konusunda yetersiz kalıyor.Ayrıca yanma sonunda açığa çıkardığı ısı ve homojen dağılımı benzin kadar olmadığından dolayı subaplarda önce yuvalarda oturma daha sonra da subap yanması dediğimiz subapların erimesi noktasına gelmektedir.
bunlar silindir kapağında olurken motor bloğunda da sekmanların özellikle pistonlarda oluşan aşırı kurumlanma ile sekmanların sıkışması ve motorda yağ yakma ,kompresyın yetersizliği gibi sonuçlar doğurmaktadır.
lpg kullanırken benzini kullanılmayan yakıt gibi düşünmeden ara sıra lpg yerine benzinle kullanarak yakıtın yağladığı yerlerin yağlanmasını sağlamak gerekir
Kurşunsuz benzinin yağlama özelliği var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2010, 20:24:45 »
açıkcası bunların hepsi palavra.tamam lpg kuru yakıt yağlama yapmıyor bu konuda sizlerle hem fikirim.ama lpg yi kötülemenin manası yok.bunu yıllarca kullanan insanlara danışıp ondan sonra yok ekonomik olduğu için kullanılıyor tarzı yorumlar biraz sanayi lafı oluyor.biz ae101 imize 50 binde iken lpg taktırdık.ilk mesajda " devirli kullanılması ile alakası yok " denilmiş ama öyle bir varki..!aracımız şuan 223 binde.eğer dediğiniz gibi olsaydı motoru çoktan aşşa almamız lazımdı.aracımız harareketi bile kaç sene geçti lpg li kullanalı o kadar istanbul vs çok uzun yolada gitti zamanında yarıdan fazla çıkmadı.işin aslı kendini bilmezler lpg de hayda 6000 7000 devir basın gitsin yaparsan Toyota bile olsa altınızda patlar.işin aslı bu.lpg kötüdür diyenleri açıkcası kınıyorum.sanayidaki kendini bilmezler gibi bu lafları böyle bir forumda demenin hiç anlamı yok.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 17, 2010, 20:27:45 »
     Ben 6 aydır toyota kullanıcısıyım lpg ile ilgili küçük bir sorun dahi yaşamadım...Ayrıca babamda 97 Doğan slx var. 3 yıldır aracı lpg li olarak kulanıyorlar ve 3 yılda samimi söylüyorum,yaklaşık 50.000km yaptılar.PLG ile ilgili bir ayar için dahi gitmediler..Ayrıca araç şuan 140.000km de ve motoruda  müthiş bir çekiş gücüne sahip...Bence abartıldıgı kadar araç için zararlı olduguna inanmıyorum....Araçta bir arıza oldugunda hernedense bu hemen LPG ye bağlanıyor....Benzinli araçlar arıza vermiyormu? Herkesin düşüncesine saygım var buda benim düşüncem....İllaki motor için çok da iyi degil , ucuz olsa herkes benzin kullanır...

işte bilgili insan böyle bir yorum yazardı.alperen abi sizin canı gönülden alkışlıyorum  :alkis:
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 17, 2010, 21:40:50 »
lpg dusmanlıgını kınıyorum bende. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 17, 2010, 23:16:53 »
arkadaşlar önceki aracım 1998 model polo classic'di,aracı aldığımda  2 yıllık lpg vardı üstünde
bende 70.000 km yaptım araçla,toplam km ise 280.000'di
lafın kısası o kadar yol yaptım banamısın demedi ve 1 kuruş masrafı olmadı bana,sattığım arkadaşta hala keyifle kullanıyordur...
şimdi yarisim var memnunum lpg takmak zaten ayıp olur :P
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2010, 15:37:36 »
Şunu söyleyim şuan sıfır km toyota alsam, garantisinin dolmasını beklemeden hemen LPG taktırır öyle binerim.....[İnşallah hepimize almak nasip olur)
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #27 : Mart 18, 2010, 15:41:07 »
Şunu söyleyim şuan sıfır km toyota alsam, garantisinin dolmasını beklemeden hemen LPG taktırır öyle binerim.....[İnşallah hepimize almak nasip olur)
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 27, 2010, 22:55:51 »
perşembe cuma ergün kardeşimin yanına uğradım. sağolsun kardeşim çok ilgilendi benimle, neyse bu lpg ve subap konusu açıldı. arabaya bi şişe içinde yağ koyarsan ve gerekli bağlantıyı yaparsan motorun o yağı vakumla çekeceğini ve subapları lağlayabileceğinden bahsetti. subaplar açısından olumlu olduğunu söyledi. benim aracımda o şişeden zaten var dedim ve bugün o şişeye 10/40 motor yağı koydum. yalnız ayar vidası gereğinden fazla açıkmış, motor çok fazla yağ çekti ve öyle bir beyaz duman attıki. aynadan arkadaki arabayı göremiyordum. yolda herkes korna çalıp bana egsozu gösteriyordu sanki ben farkında değilmişim gibi. hatta adamın biri ben ışıklarda beklerken yanıma geldi camı açtırdı "araban conta yakmış, yürütme bi şekilde sanayiye git" diye tavsiyelerde bulundu. neyse ayarı kıstım. şimdi belli belirsiz bi duman atıyor. inşallah faydası olur.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 27, 2010, 23:13:02 »
perşembe cuma ergün kardeşimin yanına uğradım. sağolsun kardeşim çok ilgilendi benimle, neyse bu lpg ve subap konusu açıldı. arabaya bi şişe içinde yağ koyarsan ve gerekli bağlantıyı yaparsan motorun o yağı vakumla çekeceğini ve subapları lağlayabileceğinden bahsetti. subaplar açısından olumlu olduğunu söyledi. benim aracımda o şişeden zaten var dedim ve bugün o şişeye 10/40 motor yağı koydum. yalnız ayar vidası gereğinden fazla açıkmış, motor çok fazla yağ çekti ve öyle bir beyaz duman attıki. aynadan arkadaki arabayı göremiyordum. yolda herkes korna çalıp bana egsozu gösteriyordu sanki ben farkında değilmişim gibi. hatta adamın biri ben ışıklarda beklerken yanıma geldi camı açtırdı "araban conta yakmış, yürütme bi şekilde sanayiye git" diye tavsiyelerde bulundu. neyse ayarı kıstım. şimdi belli belirsiz bi duman atıyor. inşallah faydası olur.

İnşallah faydası olur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 27, 2010, 23:15:38 »
yetkililere teşekkür ediyorum. gereği yapılmış. bir de şu mesajlardakiküfürler silinirse tam süper olacak. gerekirse bana geçici yetki verin, ben uğraşırım silmeyle...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 27, 2010, 23:17:37 »
yetkililere teşekkür ediyorum. gereği yapılmış. bir de şu mesajlardakiküfürler silinirse tam süper olacak. gerekirse bana geçici yetki verin, ben uğraşırım silmeyle...

+1 en azından sansürlense... O da iyi olur. Bu arada duyarlılıklarından dolayı bende teşekkür ediyorum. işte TCT'yi bunun için seviyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 27, 2010, 23:40:10 »
küfür mü arkdaşlar küfür eden kişi malesef benim arkadaşım mış.bize ziyarete geldi.dedi laptobunu kullana bilirmiyim.nereden bileyim küfür edeceğini.onun yüzünden ben severek girdiğim siteye ip adresi olarak yasaklanmış bulunmaktayım.bu yüzden vtunnel aracılığıyla girmekteyim ve çok sinirliyim.sizden önce ben haddini bildirdim.onun adına ben sizden özürdilemek istiyorum.
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 27, 2010, 23:42:37 »
küfür mü arkdaşlar küfür eden kişi malesef benim arkadaşım mış.bize ziyarete geldi.dedi laptobunu kullana bilirmiyim.nereden bileyim küfür edeceğini.onun yüzünden ben severek girdiğim siteye ip adresi olarak yasaklanmış bulunmaktayım.bu yüzden vtunnel aracılığıyla girmekteyim ve çok sinirliyim.sizden önce ben haddini bildirdim.onun adına ben sizden özürdilemek istiyorum.

Metecan, IP yasağını kaldırıyorum hemen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 27, 2010, 23:45:46 »
çok teşekkürler bir daha böyle olmayacak ztn şu an kendisi arkasına bakmadan evine gitti benim kızgın halimi görünce
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 28, 2010, 00:52:34 »
Ne işiniz olur böyle küfürbaz arkadaşlarla anlamamki? Bakın siz ne kadar efendi bir kardeşimizsinizki gerçekleri sıkılmadan itiraf edebiliyorsunuz. Sizi tebrik ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 28, 2010, 01:10:21 »
Ne işiniz olur böyle küfürbaz arkadaşlarla anlamamki? Bakın siz ne kadar efendi bir kardeşimizsinizki gerçekleri sıkılmadan itiraf edebiliyorsunuz. Sizi tebrik ederim..
rica ederim
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #37 : Mart 28, 2010, 01:27:35 »
ben bundan oncekı 6 arabamda lpglıydı bır tanesınde bıle lpg yuzunden bır sorun yasamadım.Ama sabahları yada gecelerı benzınde kullanıyordum sıralı sıstem olsa bıle,lpg ye gecırmıyordum cunku lpg kuru yakıt benzındekı gıbı katkı maddesı ve yag yok motor saogukken gazla gıtmek motorun canına okumaktır benım ıcın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #38 : Mart 28, 2010, 17:07:18 »
lpg nin eritmesinden ziyade sibopların yağsız kalıp yataklarını bozup ısınmasından kaynaklanır,sibopları ayarsız olabilir ondan bozar.lpg ye ben karşıyım ama yiğidi öldür hakkını yeme şimdi..lpg den olmaz benzinli arabada emme sibopları sıkar dizellerde egsozlar.hangi siboplar olduğunuda merak ettim şimdi..çok şeye bağlanır motorun.piston sibop segman kaynatması;ama bu kısmın %100 ünü lpg ye bağlamak olmaz...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 28, 2010, 17:17:26 »
geçmiş olsun kardeşim, yalnız ıp yasağını aşmanın kolay yolu var. kendini kasma öyle... malesef söylemem, kötü niyetlilere akıl mı verecem?