0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg kuru yakıt olduğu için subapların yağlanması konusunda yetersiz kalıyor.Ayrıca yanma sonunda açığa çıkardığı ısı ve homojen dağılımı benzin kadar olmadığından dolayı subaplarda önce yuvalarda oturma daha sonra da subap yanması dediğimiz subapların erimesi noktasına gelmektedir.bunlar silindir kapağında olurken motor bloğunda da sekmanların özellikle pistonlarda oluşan aşırı kurumlanma ile sekmanların sıkışması ve motorda yağ yakma ,kompresyın yetersizliği gibi sonuçlar doğurmaktadır.lpg kullanırken benzini kullanılmayan yakıt gibi düşünmeden ara sıra lpg yerine benzinle kullanarak yakıtın yağladığı yerlerin yağlanmasını sağlamak gerekir
Ben 6 aydır toyota kullanıcısıyım lpg ile ilgili küçük bir sorun dahi yaşamadım...Ayrıca babamda 97 Doğan slx var. 3 yıldır aracı lpg li olarak kulanıyorlar ve 3 yılda samimi söylüyorum,yaklaşık 50.000km yaptılar.PLG ile ilgili bir ayar için dahi gitmediler..Ayrıca araç şuan 140.000km de ve motoruda müthiş bir çekiş gücüne sahip...Bence abartıldıgı kadar araç için zararlı olduguna inanmıyorum....Araçta bir arıza oldugunda hernedense bu hemen LPG ye bağlanıyor....Benzinli araçlar arıza vermiyormu? Herkesin düşüncesine saygım var buda benim düşüncem....İllaki motor için çok da iyi degil , ucuz olsa herkes benzin kullanır...
Şunu söyleyim şuan sıfır km toyota alsam, garantisinin dolmasını beklemeden hemen LPG taktırır öyle binerim.....[İnşallah hepimize almak nasip olur)
perşembe cuma ergün kardeşimin yanına uğradım. sağolsun kardeşim çok ilgilendi benimle, neyse bu lpg ve subap konusu açıldı. arabaya bi şişe içinde yağ koyarsan ve gerekli bağlantıyı yaparsan motorun o yağı vakumla çekeceğini ve subapları lağlayabileceğinden bahsetti. subaplar açısından olumlu olduğunu söyledi. benim aracımda o şişeden zaten var dedim ve bugün o şişeye 10/40 motor yağı koydum. yalnız ayar vidası gereğinden fazla açıkmış, motor çok fazla yağ çekti ve öyle bir beyaz duman attıki. aynadan arkadaki arabayı göremiyordum. yolda herkes korna çalıp bana egsozu gösteriyordu sanki ben farkında değilmişim gibi. hatta adamın biri ben ışıklarda beklerken yanıma geldi camı açtırdı "araban conta yakmış, yürütme bi şekilde sanayiye git" diye tavsiyelerde bulundu. neyse ayarı kıstım. şimdi belli belirsiz bi duman atıyor. inşallah faydası olur.
yetkililere teşekkür ediyorum. gereği yapılmış. bir de şu mesajlardakiküfürler silinirse tam süper olacak. gerekirse bana geçici yetki verin, ben uğraşırım silmeyle...
küfür mü arkdaşlar küfür eden kişi malesef benim arkadaşım mış.bize ziyarete geldi.dedi laptobunu kullana bilirmiyim.nereden bileyim küfür edeceğini.onun yüzünden ben severek girdiğim siteye ip adresi olarak yasaklanmış bulunmaktayım.bu yüzden vtunnel aracılığıyla girmekteyim ve çok sinirliyim.sizden önce ben haddini bildirdim.onun adına ben sizden özürdilemek istiyorum.
Ne işiniz olur böyle küfürbaz arkadaşlarla anlamamki? Bakın siz ne kadar efendi bir kardeşimizsinizki gerçekleri sıkılmadan itiraf edebiliyorsunuz. Sizi tebrik ederim..