Gönderen Konu: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-2013]  (Okunma sayısı 104653 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla [E140] [J:10] [2007-]
« Yanıtla #240 : Haziran 20, 2010, 19:12:44 »
ben de aranıza 2010 comfort tam otomatik ikinci el bir corolla alarak katıldım yakıt tüketimi fazla gibi geldi bana arabadan anlamam ama yol bilgisayarı ortalama tüketim 9.9 olarak gösteriyor

Bende 1.6 Comfort Otomatik var şu anda. Şehir içi normalde 9lt civarı gösteriyor ama çok sıkışık trafikte 9.5lt'ye kadar çıkıyor tüketim  :wacko:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Haziran 20, 2010, 19:12:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #241 : Haziran 20, 2010, 21:03:25 »
şimdi toyota.com.trden baktım dediğiniz gibi hala dual vvt-i kullanıyor, makyajlılarda bile..ancak 6 vites konmuş, resmen kıskandım :P

Evet ben de baktım, Auris'te Valvematic motor kullanılırken Corolla'nın makyajlı versiyonunda Dual VVTi motor kullanılmaya devam ediliyor. Dolayısıyla motor+vites kutusu açısından makyjlı kasada bir yenilik getirilmemiş. Yalnız Dizelde Comfort Extra'dan itibaren, benzinlide de Elegant'da VSC ve TRC sistemi standart olmuş. Özellikle Elegant'da VSC ve TRC'nin standart olmaması bence bir eksiklikti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Haziran 20, 2010, 21:26:36 »
dizellerde hala hız sabitleyici yok değil mi ?
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Haziran 21, 2010, 08:50:38 »
şehirler arası yolda dediğiniz başarabilirim ben..ancak yol bitmek bilmez o ayrı..75-80 gibi hızlarda giderek rahatlıkla yaparım..üstelik 124hp, üstelik ağır bir araç (tam kilo hatırlayamadım :P )

Yanlız Barış bey şehirler arası yolda 80 ıle gıtsem bıle 560-570 km gıttım diyo?Sizinkiler 1250 civarıydı yada daha ağır tabi etkisi olur onunda.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #244 : Temmuz 26, 2010, 20:54:06 »
Arkadaşlar, iki hafta önce teslim aldığım Corolla 1.6 Comfort aracımla edindiğim ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Aracımla henüz 620 km yol yaptım. İzlenimlerim şöyle:

1. Aracı genellikle Çayyoluyla Eryaman, Batıkent ve şehir merkezi arasında, zaman zaman da şehir içinde kullandım. bu sürede 2 kez 100 TL'lik benzin aldım. 620 km yol yaptıktan sonra yol bilgisayarı şu anda 60 km'lik menzilimin kaldığını gösteriyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,7 lt/100 km görünüyor. Bu tüketim bana motoru açılmamış bu sınıf bir araç için gayet makul geldi.

2. En sevdiğim yönü, son derece sessiz oluşu. Kabin içerisinde motor sesi hemen hemen hiç duyulmuyor. Yalnızca hızlandıkça biraz lastik sesi duyuluyor. Bu durumun aracın üzerinde gelen Dunlop SP Sport 01 lastiklerden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastik kullanılsa yol sesinin de önemli ölçüde azalacağını tahmin ediyorum.

3. Araç bence son derece konforlu ve ferah. Görüşü çok iyi. Zaman zaman bindiğim, arkadaşlarıma ait Focus ve Astra'ların iç mekanı bu kadar ferah gelmiyor. Direksiyonunu da çok beğendiğimi söylemeliyim.

4. Performans hakkında yorum yapmak için çok erken. Zaten ben de rodaj süresinde olduğu için aracı sakin kullanıyorum. Yalnız geçenlerde çevre yolunda 6. vitese taktıktan sonra gaza biraz bastım. 160'a kadar zorlanmadan çıktı ben işi fazla abartmayıp yavaşladım.

5. Aracımla ilgili beni düşündüren tek konu var: İkinci vitese geçerken (gerek 1'den yükseltirken gerekse vites küçültürken) takılarak geçiyor gibi. Araç durduğu yerde denediğimde takılmıyor ama seyir halinde diğer viteslere tık diye geçerken 2'ye sanki bir şeye takılıyormuş gibi "tık tık" şeklinde geçiyor. Bu durumu 1000 km bakımına götürdüğümde servise de ileteceğim. Tabi benim kullanımımdan da kaynaklanıyor olabilir.

6. Aracın bir de (aslında satın alırken bilerek kabullendiğim) dezavantajı var. Fiyatına göre donanımı daha iyi olabilirdi. Hemen hemen bu fiyata Focus ya da Astra'nın full versiyonları alınabiliyor. Comfort donanımına en azından alaşım jant, cruise control gibi bazı donanımlar eklenebilir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, Corolla 1.6 Comfort aracımla edindiğim ilk izlenimleri kısaca böyle. Zaman geçtikçe (özellikle uzun yol yaptıktan sonra) izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Herkese kazasız, güvenli sürüşler...

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Merhaba,
200 liralık benzinle 620+60=680 km yol yapıyorsanız bu kilometrede 29.4 kuruş yakıyorsunuz demektir. 29.4 kurus yakmak demek de 8.03 lt/100 km (benzin litre fiyatı 3.66 dersek) demektir. yol bilgisayarının 6.7 göstermesi çok yanlış değil mi? bu kadar fark olabilir mi? benim takasa verdiğim getz'in yol bilgisayarı bile bu kadar hatalı değildi.
bu arada otomatik corolla benzinli için katalogda belirtilen 6.0, 7.2 ve 9.3 çok uç rakamlar mıdır, yoksa ulaşılabilir mi? Teşekkürler şimdiden...
2011 Corolla Elegant VSC+Xenon Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #245 : Ağustos 04, 2010, 14:11:01 »
mesut bey belirtmiş 5vites 100=2400 devir 6 vites 2400 devir=120....tabiki daha az ses ve daha az yakıt harcıycak..Acaba 1.vites dahada güçlenmişmi.yoksa sadece 6.vitesi eklemişler....1-2-3-4-5e dokunamışlarmı..
mesut bey gibi eskisini ve yenilenen corollayı deneyenler cevap verirse sevinirim...1.vites dahada güçlenmişmi yüklü bayırlarda duran arabayı kaldırmak için........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #246 : Ağustos 08, 2010, 13:46:18 »
bende 1.33 corolla aldım. motorla gelen yağ 0-20 vizkoziteli. ilk bakımımda sanırım 10-40 yağ koyacak servis. 10-40 yag motorumun yakıt sarfiyatını artıracak. bu söylediklerim sizin başınıza gelmiş olabilir.

Bu dediğnizi daha önce duymamıştım..servistede sordum 10-40 yağ kullanıyorlarmış.
0-20 diye bir yağ var mı piyasada ?
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #247 : Ağustos 12, 2010, 11:49:19 »
arkadaşlar merhaba;

bende 2010 d4d elegant M/M var. arkadaşımın yorumuna katılıyorum. performans harika. fakat bir sorunum var. araç otomatikte ve manuelde vites geçişlerinde viteste vuruntu sesi var. araç 5000 km'de aynı sorunu yasayan var mı tsk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Ağustos 12, 2010, 12:30:43 »
arkadaşlar merhaba;

bende 2010 d4d elegant M/M var. arkadaşımın yorumuna katılıyorum. performans harika. fakat bir sorunum var. araç otomatikte ve manuelde vites geçişlerinde viteste vuruntu sesi var. araç 5000 km'de aynı sorunu yasayan var mı tsk.
Muharrem bey, ayrıca konu açarak soruyu sormuşsunuz, o konuya cevap yazdım.
ordan devam edin yorumlarınıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #249 : Ağustos 14, 2010, 14:52:26 »
Merhaba,

İlk 350 km ve bir haftadan sonra izlenimlerimi paylaşmak isterim:

- Yakıt tüketimi beklentilerimin çok altında. karma kullanım diyebilirim ve tam olarak fabrika verisiyle uyumlu. 7.2. otomatik olmasından dolayı bayağı korkuyordum ama yersizmiş...

- aşırı hız denemeleri yapmadım ama otobanda 160a kadar çıktım, gayet stabil ve güven veriyor. hızlanmasından-kalkışlarından da gayet memnunum. direksiyon süper...

- fren eski aracıma göre çok yumuşak. yani çok geç tutuyor. yeni olmasından mı bilemiyorum. getz bastın mı anında dururdu, bu bayağı sonra duruyor, alışmak lazım. ayrıca frene basıldığında sanki 10 yıllık araba gibi sesler geliyor. yakında ötmeye de başlayacak diye tedirginlik var:)

- bagajı kapanırken çok gürültülü. sac sesi geliyor. sanki elimde kalacak gibi geliyor.

- bluetooth - radyo sorunsuz. sadece radyo gündüz soluk görünüyor, hatta görünmüyor, çok hoş değil...

- geri görüş kamerasına da alışmak lazım. insanın başı dönüyor.

aklıma geldikçe yazacağım yine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Ağustos 14, 2010, 19:10:19 »
Hayırlı olsun...Kazasız kullanın..Frenler biraz zayıf bana göre de.Megane bile bence daha iyi bu konuda..Aynı noktada megane ile benzer süratlerle durdugum yerde toyta ile neredeyse bariyerlere cıkıcaktım.bir kaç deneme daha yapmıştım sonuç aynıydı.Ama toyotaya asla gelemez hiçbiri :)
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Ağustos 14, 2010, 20:11:59 »
Gelen saç sesi değil plakalık sesi olabilir.Getz frenlerinin çok sert olduğunu duymuştum.Paylaşım için teşekkürler
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Ağustos 14, 2010, 20:34:50 »
hayırlısı olsun güle güle kullanın aracınızı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #253 : Ağustos 14, 2010, 21:03:29 »
iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #254 : Ağustos 14, 2010, 22:47:56 »
öncelikle hayırlı olsun, fakat tespitleriniz konusunda bire bir size katılıyorum....

Merhaba,

İlk 350 km ve bir haftadan sonra izlenimlerimi paylaşmak isterim:

- Yakıt tüketimi beklentilerimin çok altında. karma kullanım diyebilirim ve tam olarak fabrika verisiyle uyumlu. 7.2. otomatik olmasından dolayı bayağı korkuyordum ama yersizmiş...

- aşırı hız denemeleri yapmadım ama otobanda 160a kadar çıktım, gayet stabil ve güven veriyor. hızlanmasından-kalkışlarından da gayet memnunum. direksiyon süper...

- fren eski aracıma göre çok yumuşak. yani çok geç tutuyor. yeni olmasından mı bilemiyorum. getz bastın mı anında dururdu, bu bayağı sonra duruyor, alışmak lazım. ayrıca frene basıldığında sanki 10 yıllık araba gibi sesler geliyor. yakında ötmeye de başlayacak diye tedirginlik var:)

- bagajı kapanırken çok gürültülü. sac sesi geliyor. sanki elimde kalacak gibi geliyor.

- bluetooth - radyo sorunsuz. sadece radyo gündüz soluk görünüyor, hatta görünmüyor, çok hoş değil...

- geri görüş kamerasına da alışmak lazım. insanın başı dönüyor.

aklıma geldikçe yazacağım yine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #255 : Ağustos 15, 2010, 00:51:41 »
Kayhan bey aracınız hayırlı olsun. Yakıt tüketimi konusunda memnun gördüm sizi umarım böyle devam eder.

Çünkü ben 2009 otomatik benzinli corollada İstanbul şehir içi yoğun trafikte 9 litrenin aşağısına inemedim. Uzun yolda tüketimine diyecek yok ama şehir içinde biraz üzmüştü beni. Ama konforuna diyecek hiç bir şey bulamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #256 : Ağustos 17, 2010, 18:06:42 »
toyota çok akıllıca bir iş yaptı 6.vitesi koymakla hem ekonomi hemde rahatlık ve sessizlik demek uzun yolda.Zaten d-4d motora söylencek laf yok hem ekonomi hem performans hemde sağlamlık ve sessizliği bir arada sunan en iyi dizel motoru yaptı bence....
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bizi aldatan,bizden değildir.
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #257 : Ağustos 18, 2010, 02:48:10 »
2011 yeni kasa dizel manuel comfort extra yı 2 hafta önce aldım.ön arka  park sensörü, alarm  ve bagaj havuzu eklettim.kauçuk paspas ve ilkyardım seti hediye dendi.peşin olarak 45.080 tl ödedim.aracımı yıkadığımda sağ arka kelebek camı iç taraf alt fitilde su gördüm.servis olmaması gerekir dedi ve fitili değişti.arka kaputta ise nokta kadar boya izi, tanıdık boyacımın söylediğine göre boyada pinor yapmış , taçap diye bir işlem yapılarak kaybedilebileceğini söyledi.umarım 1000 bakımda bu ayıplı malı düzelterek beni memnun ederler.açıkçası midem bulandı.fatura ve bandrolü alamadım.3 eylüle kadar ödeme süreleri var.toptan alacaklarmış.bugün fatura fotokpisini istedim 42.839.90 tl diye kesmişler.Aradaki farkı sorunca aksesuarlar ve plaka masrafları dendi.onlarında faturasını istedim.park sensörüne lcd ekran ön-arka=570,76 tl bagaj havuzu=120 tl,kauçuk paspas=100 tl,alarm=350 tl kdv ile toplam=1346 tl daha fatura kesildi. 42.839+1346= 44.185+895 plaka masraflarıymış.Bu arada bu hesaba göre trafik setini hediye olarak ücretsiz vermişler.Ayrıca ruhsata araç comfort olarak işenmiş.Comfor extra olması gerektiğini söyleyince,yetişmiş elemanlar kliman dijital ordan belli extra olduğu diye çıkıştılar.neyse onada direttim bakalım yarın düzelecek mi? Öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum. Bu arada 158.66 tl (52,710 litre) dizel aldım.ekranda yakıt tüketimi (5.7)  584 km yol yapmışım.259 km daha yol yapabilir bilgisi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Ağustos 18, 2010, 02:55:15 »
2011 yeni kasa dizel manuel comfort extra yı 2 hafta önce aldım.ön arka  park sensörü, alarm  ve bagaj havuzu eklettim.kauçuk paspas ve ilkyardım seti hediye dendi.peşin olarak 45.080 tl ödedim.aracımı yıkadığımda sağ arka kelebek camı iç taraf alt fitilde su gördüm.servis olmaması gerekir dedi ve fitili değişti.arka kaputta ise nokta kadar boya izi, tanıdık boyacımın söylediğine göre boyada pinor yapmış , taçap diye bir işlem yapılarak kaybedilebileceğini söyledi.umarım 1000 bakımda bu ayıplı malı düzelterek beni memnun ederler.açıkçası midem bulandı.fatura ve bandrolü alamadım.3 eylüle kadar ödeme süreleri var.toptan alacaklarmış.bugün fatura fotokpisini istedim 42.839.90 tl diye kesmişler.Aradaki farkı sorunca aksesuarlar ve plaka masrafları dendi.onlarında faturasını istedim.park sensörüne lcd ekran ön-arka=570,76 tl bagaj havuzu=120 tl,kauçuk paspas=100 tl,alarm=350 tl kdv ile toplam=1346 tl daha fatura kesildi. 42.839+1346= 44.185+895 plaka masraflarıymış.Bu arada bu hesaba göre trafik setini hediye olarak ücretsiz vermişler.Ayrıca ruhsata araç comfort olarak işenmiş.Comfor extra olması gerektiğini söyleyince,yetişmiş elemanlar kliman dijital ordan belli extra olduğu diye çıkıştılar.neyse onada direttim bakalım yarın düzelecek mi? Öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum. Bu arada 158.66 tl (52,710 litre) dizel aldım.ekranda yakıt tüketimi (5.7)  584 km yol yapmışım.259 km daha yol yapabilir bilgisi görünüyor.

Aracı cok iyi fiyata almışsınız bence sesinizi çıkarmayın.Hatta mükemmel fiyata gelmiş aracınız.Nereden aldıysanız paylaşında alacaklar yönlensin o bayiye.Ayrıca ruhsatta comfort extra yazacak.Benım ruhsat 2 defa değişti o yüzden.Sadece bi yerde kısaltarak yazmaları lazım oda trafikteki sistem sanırım 10 karaktere kadar desteklediğinden tam yazılmıyor.Satarken falan sıkıntı yaşanmaz fatura da extra yazdıgından noter öyle işliyor ve satış kanalı noter oldugundan ruhsatta comfort yazması önemli değil ama ben istemedim.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bizi aldatan,bizden değildir.
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #259 : Ağustos 18, 2010, 09:54:58 »
aracı başka bir bayiden peşin nakit 44.000 tl  buldum. ama memleketimdeki bayiden almayı ve kaliteli servis hizmeti göreceğimi umarak 1080.tl fazla verdim.Yapılan yanlışlıkları söylemek sesimi çıkarmam vatandaşlık görevimdir.